Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 16 Oct 2021, 07:25

Gratar cu capac. Outdoorchef.

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde popaliviu pe 10 Dec 2020, 23:07

Sau ar mai fi varianta Sous-vid, se gătește vreo 32 de ore la 63 °C ( în funcție de greutatea și grosimea burții, bucății de carne), și după se face crustă și culoare doar pe grătar (tigaie), dar nu iasă șoricul așa de înflorit și gustos. Dar carnea se face rahat în gură :)) și rămâne mai multă grăsime în carne, pe când la cuptor dispare aproape toată grăsimea.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 625
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Skyler pe 12 Dec 2020, 23:29

Multumesc pentru raspuns, sper sa am timp acum de sarbatori sa incerc cat mai multe retete de pe aici.
Bereta 686 Silver Pigeon I 12/76
Skyler
Nou membru
 
Mesaje: 53
Membru din: 10 Ian 2019, 14:41
Locaţie: Novaci, Gorj

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde popaliviu pe 13 Dec 2020, 02:31

Cu plăcere.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 625
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde popaliviu pe 15 Dec 2020, 23:48

Astăzi făcui iar burtă :)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 625
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde popaliviu pe 15 Dec 2020, 23:49

Etapele sunt de jos în sus :D
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 625
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 03 Ian 2021, 08:53

@Ginda. Aseara am facut iar muschi de caprior. De data asta la cuptor, ca nu era vreme favorabila de gratar.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde RaduCR pe 04 Ian 2021, 06:00

mialxx scrie:@Ginda. Aseara am facut iar muschi de caprior. De data asta la cuptor, ca nu era vreme favorabila de gratar.

Bună seara,
Reţeta pentru muşchiul de căprior ne-o puteţi spune?

O seară bună!
RaduCR
Cal 12, 9,3x62, 30-06
Avatar utilizator
RaduCR
Membru activ
 
Mesaje: 90
Membru din: 29 Mar 2017, 22:36
Locaţie: Constanța

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 04 Ian 2021, 07:59

Mai sus este descrisa procedura.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde TudorB pe 10 Ian 2021, 22:42

mialxx scrie:Pulpa de mistret uscata nu afumata. Tinuta la uscat 5-6 luni.

Salut si La multi ani!

La ce temperatura o lasi la uscat?

Merci,

TudorB
TudorB
Membru important
 
Mesaje: 158
Membru din: 16 Feb 2015, 11:17

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 11 Ian 2021, 07:23

Servus. La temperatura de afara, probabil in pivnita e un pic diferenta, important este sa fie curent, adica vint. Daca e inchis incepe sa capete mucegai.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 18:54

Bag o afinata si o sa ma apuc de pulpa.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 20:03

Doamne ajuta!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 20 Ian 2021, 20:07

Ohhh! Fain. Si eu am bagat o palinca de Dumbraveni. Spor la treaba, si nu te grabi. Urmareste bine toti pasii.
Astept Feedback. :ympeace:
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 20:38

Acu e in cuptor. E din ala pe gaz, nu am termometru, dar cred ca 30 minute o las. Nu mai mult. Deja sunt la vin rosu. S-a prajit cum ai zis.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 20:55

In folie in cuptor? Sau afara?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 21:10

Sa iti dea Dumnezeu sanatate!!!!!!!!!!!
Ce am gresit, este ca nu am avut pregatit si o garniturica. Dar mananc friptura si bag un vin rosu, cinstit, de tara!!!!!!!!! Data viitoare o sa fac separat o garnitura cu hribi!!!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 21:18

Cam asa ceva a iesit. Mai rudimentar, fara plating.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 20 Ian 2021, 21:19

Sa dea dumnezeu la toata lumea.
Garnitura cu hribi se potriveste de minune. Nevasta mea face hribii cu orez, o bunatate.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 21:24

Din bucatile din dreapta deja bagasem. Si mai din margine si mai din mijloc. O bunatate. Si rapida foc. Recomandare: cand pui carnea in ulei, un pic de atentie, ca eu am cam furat-o! :lol: Sare al naibii in sus!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 20 Ian 2021, 21:27

Ghinda scrie:Cam asa ceva a iesit. Mai rudimentar, fara plating.


Felicitari!
Pentru prima incercare, este senzationala.
Sa fi vazut la mine prima data...! :lol: Dar data viitoare sa o scoti cu 10 min. mai devreme, sa vezi ce culoare faina are. Acum depinde si de gustul fiecaruia, unii o maninca mai in singe altii mai bine prajita. Nu gresesti cu nimic daca o scoti mai devreme, tai o felie, si daca nu-i cum vrei poti sa o mai bagi la cuptor citeva min.
Daca e deja trecuta, nu mai poti face nimic.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 20 Ian 2021, 21:32

Ghinda scrie:Din bucatile din dreapta deja bagasem. Si mai din margine si mai din mijloc. O bunatate. Si rapida foc. Recomandare: cand pui carnea in ulei, un pic de atentie, ca eu am cam furat-o! :lol: Sare al naibii in sus!


:lol: :lol: Stiu, dar asta e farmecul. Dupa ce maninci, cu alta pofta faci curatenie.
Capac nu-i bine sa pui, sunt un fel de palete din plasa ca de tintari, special pentru tigaii. Se gaseste pe la mai toate magazinele, sunt foarte eficiente.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 20 Ian 2021, 21:37

=)) A sarit pe mine! Pentru aragzul obosit pe care il am a fost timpul perfect. Era suculenta, exact perfecta! Cand o sa am scula cu temperaturi electrica etc, voi sta timpii exacti!

Multam inca odata!

A mai ramas mai putin de jumate =)) Nu ma puteam abtine! am pus si o ligurita de dulceata de mure. senzatie totala! Nu am avut afine ca era si mai buna, sigur1
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 20 Ian 2021, 22:13

Ai gusturi fine @Ghinda. Deja esti la avansati daca pui si dulceata. Eu pun dulceata de coacaze, este excelenta si asta.

Ma bucur ca ti-a placut reteta. Sa faci muschi de pe spate sa vezi ce fina iese.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 21 Ian 2021, 08:20

Cerbul merge ca tapul????
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde ventura pe 21 Ian 2021, 08:39

Ghinda scrie:Cam asa ceva a iesit. Mai rudimentar, fara plating.


Un sfat.
Dupa ce scoti carnea din cuptor, las-o 10 min sa se odihneasca, inainte sa o feliezi.
Sa nu mai arunce sucurile din ea.
Daca reusesc sa pun poze, o sa postez si eu niste retete faine.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1207
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde Ghinda pe 21 Ian 2021, 09:13

Pai asa am facut. Este in reteta data de elvetian. 10 minute in folie de aliminiu. Sa vezi ce mai tavaleam painea prin sos!! Farfuria am bagat la microunde 1 minut sa fie fierbinte.
Mai am niste carne de cerb, bag si din aia.
Si cu toate ca ziceam ca nu mai impusc o cervida femela de final sezon, ca de obicei, ma bag la o ciuta de lopatar. Sa testam si asta.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6991
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde ventura pe 21 Ian 2021, 09:44

Ghinda scrie:Si cu toate ca ziceam ca nu mai impusc o cervida femela de final sezon, ca de obicei, ma bag la o ciuta de lopatar. Sa testam si asta.


Din punctul meu de vedere este carnea care se preteaza cel mai bine. Cea mai gustoasa in modalitatea asta de a o gati.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1207
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 21 Ian 2021, 11:13

Merge din Cerb, Lopatar, Capra Neagra, Ibex, Mufflon. Dar de Lopatar e Luxus! Pacat ca nu prea avem in Elvetia.
Poti sa ma rezolvi cu unul? Contra cost, normal.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde mialxx pe 21 Ian 2021, 11:16

Ghinda scrie:Pai asa am facut. Este in reteta data de elvetian. 10 minute in folie de aliminiu. Sa vezi ce mai tavaleam painea prin sos!! Farfuria am bagat la microunde 1 minut sa fie fierbinte.
Mai am niste carne de cerb, bag si din aia.
Si cu toate ca ziceam ca nu mai impusc o cervida femela de final sezon, ca de obicei, ma bag la o ciuta de lopatar. Sa testam si asta.


Inveti repede @Ghinda.. Tu esti bun de Presedinte la AGVPS. :D :D :D
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Gratar cu capac. Outdoorchef.

Mesajde laurul pe 21 Ian 2021, 14:35

Asa i a fost cresterea....
Guvernanta frantuzoaica, pedagog neamț , doica de la Rio...
Era cat pe aci sa fie il presidente...
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Avatar utilizator
laurul
Veteran
 
Mesaje: 2802
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

Publicitate