Pagina 1 din 3

Diverse mâncăruri

MesajScris: 11 Aug 2021, 22:36
de popaliviu
Am deschis un topic nou, să mai postez ce gătesc la muncă, diferite mâncăruri, poate are cineva interes. Carne de vânat, gătim foarte rar, de 2-3 ori pe an, doar gulaș de cerb, sau de căprior.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 11 Aug 2021, 22:42
de popaliviu
Kaspressknödel, sau chiftele cu brânză (cașcaval), se mănâncă aici cu varză acră. Sunt făcute din cubulețe de pâine uscată(Semmel Würfel) , ouă, cașcaval, sare, piper, nucșoară, usturoi, lapte, ceapă călită. Se prăjesc în tigaie. Foarte bune.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 11 Aug 2021, 22:57
de popaliviu
Aici este o supă de 120 € :((. De fapt ideea costă atât(Paul Bocuse) , supa nu cred că sare de 30-40€, poate nici atât .Ce are mai scump în ea, fois gras(ciroză) și trufe. Este foarte bună.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 08:14
de Sly_Fox
Bun topicul!
Eu de exemplu consum carne extrem de rar, și atunci doar de porc, făcută aproape scrum, ori uscată opincă. Alte tipuri de carne nu pot mânca. Am încercat prin copilărie carne de oaie și era să dau în primire de fiecare dată, de vită am mâncat de două ori și s-a lăsat cu stări de rău, iar la carnea de pasăre nici măcar nu pot privi, indiferent de ce specie este vorba. În schimb 80% din alimentație este pe bază de legume! În rest pește (doar am crescut pe malul Borcei), brânzeturi, plus ceva dulciuri (preferate cele făcute în casă).
Pentru extratereștrii din ăștia ca mine există meniuri? Ce gătești pentru ăștia ciudați?

Dacă tot s-a deschis acest topic, onorați colegi de forum, la voi cum este, cam ce alimentație preferați?

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 08:47
de ventura
Dau eu o reteta, de vara.
1 kg vinete spalate si taiate felii de 0.5 cm.
1 kg ardei kapia spalai si taiati pe lung in 4 sau 6 bucati (in functie de cat este de mare).
1 kg dovlecei spalati si taiati felii de 0.5 cm.
1 capatana de usturoi curatata si taiata cubulete cat de mici.
sare si ulei
Feliile de vinete, Kapia si dovlecel se ung/stropesc cu ulei din belsug apoi se pun sepatat pe o plita incinsa/gratar/tigaie antiaderenta si se gatesc dupa plac (eu le prefer bine facute).
Se aseaza pe un platou/farfurie rotunda mare straturi alternative .
Un strat de dovlecei, unul de vanata, unul de ardei kapia (ordinea nu conteaza).
Intre straturi dam un praf de sare si presaram putin usturoi tocat.
Important este sa asezam straturile atunci cand legumele sunt inca calde/fierbinti.
Dupa ce am asezat toate legumele, lasam sa se raceasca natural apoi bagam la frigider.
Cand servim, se presara deasupra branza maturata dupa plac (Parmezan, pecorino, chiar si o telemea uscata sau o branza (iute) de oaie.
Asta este reteta originala.
O modificare a ei ar fi adaugarea unor felii de rosii (coapte si ele) intre straturi.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 09:54
de Sly_Fox
Sună bine de tot!

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 11:52
de Ghinda
Sau coci vanata, o cureți, o desfaci evantai, fără să o pătrunzi dintr-o parte în alta, brânza de capră mărunțită/rasă atunci pe firbinte, preferabil capră, sare, dacă nu este brânza potroacă, ulei de măsline stropit și mâncată atunci. Merge și usturoi tocat.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 13:37
de mialxx
Burger de mistret.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 13:39
de mialxx
Kotelett de vitel la gratar.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 13:40
de mialxx
Filet de vita la gratar.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 14:17
de Ghinda
Iar incepi? Diseară scot pulpă de țap și pun la făcut după rețeta ta.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 16:23
de mialxx
Ghinda scrie:Iar incepi? Diseară scot pulpă de țap și pun la făcut după rețeta ta.

:D :D :D Foarte bine faci. Pentru mine carnea de caprior e pe primul loc.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 16:34
de mialxx
In Franta la vinatoare. Aici am facut pulpa de caprior la gratar, a iesit super.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 21:44
de popaliviu
Pentru @Sly_Fox si nu numai. Salată de couscous. Se gătește couscous - ul, de preferat în supă de legume.(merge și cu apă). Adică se dă în clocot supa, și se toarnă să acopere cu 1 deget Couscous-ul. După vreo 10 minute, se pune ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie. Se taie legume și / sau fructe, și este o super salată de vară. Eu în poză l-am făcut cu legume la cuptor. Se taie ardei, vinete, Zucchini, felii mari de aproximativ 1 cm grosime, ciupercile le las întregi, se stropesc cu ulei de măsline, sare, piper, rosmarin, cimbru, usturoi pisat(sau piure, adică mixat pasta cu ulei cu gust neutru) și se bagă la cuptor, la 13 minute la 220°C. Când se răcesc, a doua zi, pot fi făcute antipasti, adică se adaugă oțet balsamic și ulei de măsline din belșug. :-bd

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 21:47
de popaliviu
Lup de mare

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 21:56
de popaliviu
Tartar de ton, cu piure de avocado și wasabi.
Îmi pare rău că nu am avut și nu am timp mereu să fac poze pe la mâncăruri. Dar nici nu îmi dă în gând mereu la fața locului =))
Porția asta era 18 €, acum 3 ani @-)

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Aug 2021, 22:02
de popaliviu
Salată de roșii cherry, cu calamari.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 13 Aug 2021, 13:19
de popaliviu
Astăzi am avut somon cu spanac și sos de lămâie.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 13 Aug 2021, 13:28
de popaliviu
Vând piept de curcan, proveniență Cernobîl. Curcanii sunt crescuți în aer liber, se hrănesc foarte sănătos pe lângă reactor :mrgreen:
Câte unii mai au 2 inimi, 3 picioare, 4 aripi, dar sunt sănătoși tun! Din fiecare ou clocit de curcă, iasă câte 5 pui @-) deci rentează.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 13 Aug 2021, 15:18
de Sly_Fox
Propune-le rețete din astea de prin România și vezi ce spun. Mulți turiști se dau în vânt după mâncărurile de pe la noi. Uite așa o să faci vâlvă pe acolo de o să vină buluc toți să guste din minunățiile unui chef român. ;)

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 13 Aug 2021, 16:03
de mialxx
Nu merge fara ingrediente autohtone… Stiu un Restaurant Romanesc in Germania gatesc super, dar nu am vazut alta natie inafara de Romani in el.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 13 Aug 2021, 20:14
de popaliviu
Le-am făcut câteva preparate românești. Fasole groasă cu cabanoși, mici, varză călită cu costiță, ardei umpluți. La câte unii le-au plăcut foarte mult. Dar la puțini :))

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 16 Aug 2021, 17:19
de CCM
popaliviu scrie:Le-am făcut câteva preparate românești. Fasole groasă cu cabanoși, mici, varză călită cu costiță, ardei umpluți. La câte unii le-au plăcut foarte mult. Dar la puțini :))



Incearca cu sarmale!
Toti amicii mei francezi sint innebuniti dupa sarmale si mici, inclusiv nevestele lor si copiii.
La fel, le place f mult tuica si palinca (atunci cand sint bune bineinteles) - vinul... mai putin.
Sarmalele insa, valoare sigura, inclusiv cele in foi de vita.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 16 Aug 2021, 21:19
de popaliviu
Mici le-am făcut anul trecut. Știu și ei de mici, de la sârbi dacă nu mă înșel. Se numesc cevapcici. Dar mai mult la tineri le plac. Majoritatea celor trecuți de 30, se uită să mănânce mai sănătos :|
Sarmale am gătit o singură dată, acum vreo 5-6 ani, când lucram la un hotel. Dar nu din alea ca la mama, cu carne de porc crescut în cotar, cu bulion făcut în casă, cu untură de porc... =p~ Noi am avut varză proaspătă, pe care am opărit-o în apă cu oțet, iar umplutura a fost cu mult orez :)) și au fost FĂRĂ mămăligă :(( Am gătit cu un bucătar finlandez, iar eu eram la învățătură în bucătărie, în primul meu an de găteală. De fapt în al doilea , că primul am făcut patiserie.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 18 Aug 2021, 21:20
de popaliviu
Astăzi la prânz, fripturi gratinate la cuptor cu roșii, busuioc și cașcaval

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 21 Aug 2021, 22:02
de popaliviu
De astăzi: Burtă de porc cu salată de ananas asiatică și cartofi franțuzești cu rozmarin.
Eu nu pun rețetă pentru că fac doar desert după rețetă. Dar dacă este cineva dintre voi interesat, vă explic și ajustez cu drag :-bd

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 13 Sep 2021, 11:04
de liviur
@ Sly Fox

Eu carne de porc mananc extrem de rar. o data pe an e mult, mistret mai gatesc dar nici dupa ala nu ma omor, din el fac salam, doar asa il mananc.
In schimb mananc macar odata pe saptamana friptura de caprior in sange, mananc si cerb sau lopatar dar din asta nu am asa des in congelator.
Fiu-meu a mancat friptura de caprior prima data, in sange evident, daca nu e rosie nici nu se apropie de ea. Practic caprior am mereu in congelator, e nelipsit, in rest pasari cand vanez sau gaini si pui de curte. Nu ma omor dupa carnati in schimb, mai mananc de plescoi, de oaie pentru ca vanez la Buzau in zona Plescoi.
Legume mananc fara probleme, dar mult mai repede fac o friptura decat o mancare de /cu legume.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 22 Sep 2021, 14:30
de popaliviu
@liviur poți te rog să îmi spui cum se face salamul de mistreț?

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 22 Sep 2021, 14:32
de popaliviu
.

Re: Diverse mâncăruri

MesajScris: 12 Oct 2021, 17:17
de CCM
Sinteti niste omeni rai - dar rai, rai!
Macar, puneti ceva retete asa ca vi se mai ierte...