Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Retete de mititei din carne de vanat
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Va rog eu sa o scrieti. Nu numai pentru mine. Sunt sigur ca o doresc si altii.
Eu unul nu am reteta respectiva. Multumesc!!!
MITITEI
-5 kg carne de tap(caprior) -2 kg slanina cruda(porc) -4 linguri bicarbonat de sodiu -usturoi(mujdei),dupa gust -sare,piper,cimbru,coriandru -bere blonda Se amesteca toate si se framanta bine macar 20 de minute.Se toarna berea treptat in compozitie.Atunci cand aceasta se ia usor de pe maini,lucrarea este terminata.Micii se formeaza dupa dimensiunile dorite si se lasa la rece macar 24 de ore. Sa aveti satau,si cand inchinati un pahar de bere ziceti "Doamne ajuta-i" si pentru truditorul acestor randuri. J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Cantitatea de bere nu este precizata dar se toarna cate putin in compozitie cand se amesteca pana se obtine o pasta omogena.Oricum sa aveti pregatite mai multe sticle.Ce nu trece la pasta va trece dupa mancare.
J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
nu stiu de bere ca se adauga dar pot sa va spun sa folositi zeama ramasa de la carnea de vita aici se gaseste la cutie (beef brooth) se framinta carnea pina nu mai cere compozitia lichid , o sa va mirati cit de mult lichid intra in combinatie.
Hunt Safe
Mititei din carne de porc mistret
Componente:-pentru 1 kg de carne:o capatana de usturoi,o jumatate lingurita de bicarbonat,un ardei iute,1 g piper pisat,praf de cimbru ,sare dupa gust. Carnea,spata de porc mistret,de spala,se sterge bine,se taie in bucati marunte si se trece prin masina de tocat.Se amesteca cu sare si bicarbonat.Se pune indesat intr-un vas si se tine la rece pana a doua zi.Dupa aceea se toaca inca o data folosind o sita deasa, se framanta bine adaugandu-se piperul,cimbrul,ardeiul pisat,usturoiul pisat si cate putina zeama de oase sau apa.Mititeii se fac dand carnea prin masina de tocat folosind palnia pentru carnati montata in locul sitei si al cutitului.Cand ies din masina mititeii se iau cu mana uda si se aseaza pe un platou.Se frig la gratar uns cu slanina. J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Trebuie neaparat si slanina cruda bagata. Altfel, ies seci micii. Treaba e, ca mie mi se par mai buni micii din mistret, decat din capra. Carnea de capra e prea seaca, chiar daca bagi slanina cruda in ea, se topeste f. repede pe gratar si raman micii cam uscati. Asteptam cu nerabdare sa inceapa sezonul la mistret , sa facem o proba cu micii framantati cu bere.
Re: Retete de mititei din carne de vanatStimabile!
Iti scriu din Canada ca nu cumva sa ramai in pana de inspiratie si ... flamand. Deci micii mei ii prepar in modul urmator: 1. 50% carne vita, cerb, caprior aici am facut si cu elan si whitetail 2. 30% carne de porc grasa. 3. 20% carne de oaie, daca nu ai atunci utilizeaza carne de porc. 4. la fiecare 0.5 kg de carne se adauga 1 lingurita de boia si una de piper. 5. usturoi ras sau presat. Mi-e imi place sa aiba un gust mai puternic de usturoi cand carnea e cruda, apoi va pierde putin la frigere. Deci adauga usturoi fara mila. 6. sare, trebuie multa sare - dar fiecare dupa gustul lui. Daca tot amestecul e gata, trebuie gusta cu limba pe carne. 7. la fiecare 0.5 kg de carne se adauga 150 ml supa de oase, aici am facut si cu supa din plic, dar zeama de oase de vita e cea mai buna. 8. la fiecare 0.5 kg de carne se adauga 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. 9. CEL MAI IMPORTANT: TOTUL TREBUIE AMESTECAT FOARTE BINE, SA FIE COMPLET OMOGENA TOATA MASA. 10. A SE SERVI CU MULTA BERE. Pofta buna! Maine 23 iunie vin acasa, daca vii prin Debrecen contacteaza-ma. Numai bine! B.C. ... venare humanum est ...
Revin cu o reteta de mititei(dupa Olexiuc)
MITITEI din carne de Urs sau de Cerb(este mai pretentioasa in sensul ca nu multi dintre noi vaneaza aceste specii) Carnea cea mai indicata pentru mititei este cea de la ceafa.In prealabil,carnea va fi bine curatata de tendoane si pielite.Dupa ce se taie in bucati mici,se trece prin masina de tocat si se amesteca bine.Se adauga la fiecare kilogram de carne cate 200 g carne grasa de porc sau 100 g de osanza de vita si se mai da inca o data prin masina de tocat.Apoi se framanta,adaugandu-se pentru fiecare kilogram de tocatura urmatoarele condimente:20 g sare,10 g bicarbonat,2 g cimbru,25 g usturoi,3 g ardei iute,2 g piper pisat,zeama de oase.Se framanta bine,adaugandu-se putin cate putin zeama rece de la fiertul oaselor.(Se poate adauga 1 g de silitra pentru a face culoarea carnii roza).Ardeiul si usturoiul pisate se strecoara si zeama rezultata se introduce in tocatura.Dupa ce compozitia este gata,se tine la rece pana cand va fi folosita la facerea mititeilor,operatie ce se face cu ajutorul palniei de carnati.Se frig pe gratar incins cu seu de vita sau untura de porc.In timpul friptului se intorc des nelasandu-i sa se usuce. J.M.BROWNING @ BRO
Guns,Pistols,Amunition @ Fishing Tackle
Re: Retete de mititei din carne de vanatCica de la 1 iunie, m- UE nu ne mai lasa sa bagam bicarbonat de sodiu in mititei(mici). Deci, vom manca doar chiftele?
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Retete culinare vanatoresti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|