Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Noi 2020, 20:55

Discul

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Discul

Mesajde george_ciprian86 pe 03 Mai 2008, 20:30

O metoda de gatit simpla si mai putin cunoscuta. Si iese o mancareeeee... mama, mama . :D

Imagine

Imagine


Imi pare rau ca nu am facut poze iarna asta cand discul era si mai imbelsugat cu carnati de porc si carne afumata. Atunci ati fi salivat cu adevarat. :lol:
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1224
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde Cris pe 05 Mai 2008, 22:28

putin cunoscuta?? nu stiu altii cum sunt .... :))) de cand eram mic trageam niste chefuri cu mancare si mai putina bautura pe atunci,dar tin minte ca de la niciuna nu a lipsit discul...era o adevarata piesa de baza si pe care poti face niste capodopere culinare!deja imi saliveaza gura numa' cand ma gandesc ce-am facut pe disc de 1 mai :D
element eminamente eminent,emitent intermitent de epitete impertinente
Cris
Membru activ
 
Mesaje: 88
Membru din: 27 Sep 2006, 13:43
Locaţie: Arad

Mesajde adrian_ppp pe 06 Mai 2008, 08:06

Un subiect interesant, acum cateva zile cautam si eu ceva de genul..
De unde l-ai luat?
Avatar utilizator
adrian_ppp
Veteran
 
Mesaje: 2271
Membru din: 04 Oct 2006, 11:47
Locaţie: Bucuresti

Mesajde george_ciprian86 pe 06 Mai 2008, 08:27

adrian_ppp scrie:Un subiect interesant, acum cateva zile cautam si eu ceva de genul..
De unde l-ai luat?


Discul asta nu este nimic altceva de cat un disc ce se gaseste la utilajele agricole de discuit. Adica utilajele acealea care se agata de tractor si ajuta la sfaramarea pamantului arat. Ii trebuiesc niste picioare sudate. Cel din poza mai are sudat un surub in centru in care se infileteaza un maner. Astfel e mai usor de manevrat atunci cand se gateste pe el.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1224
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde adrian_ppp pe 06 Mai 2008, 08:29

george_ciprian86 scrie:
adrian_ppp scrie:Un subiect interesant, acum cateva zile cautam si eu ceva de genul..
De unde l-ai luat?


Discul asta nu este nimic altceva de cat un disc ce se gaseste la utilajele agricole de discuit. Adica utilajele acealea care se agata de tractor si ajuta la sfaramarea pamantului arat. Ii trebuiesc niste picioare sudate. Cel din poza mai are sudat un surub in centru in care se infileteaza un maner. Astfel e mai usor de manevrat atunci cand se gateste pe el.


bun, mi ai dat subiect de cautare , merci
Avatar utilizator
adrian_ppp
Veteran
 
Mesaje: 2271
Membru din: 04 Oct 2006, 11:47
Locaţie: Bucuresti

Re: Discul

Mesajde 223/12 pe 06 Mai 2008, 10:39

george_ciprian86 scrie:O metoda de gatit simpla si mai putin cunoscuta. Si iese o mancareeeee... mama, mama . :D
:lol:


...si mancarea gatita pe disc da un colesterol ...tata, tata!!!!
Dar, ce e drept, e drept: e buuna rau, mai ales daca e de porc, e putin afumata si e "unsa" cu murfatlar :roll:

Si eu am disc. Picioarele si T-ul cu care il iei de pe foc nu e bine sa fie sudate de taler. E mult mai practic sa sudezi trei piulite pe disc in partea dinspre foc si in ele sa se infileteze picioarele si inca o piulita pe centru, in partea superioara, in care sa infiletezi T-ul. Astfel, discul e mult mai comod de curatzat, depozitat, transportat in portbagaj...

"Secretul" unei bune mancari pregatite pe disc e ca acesta trebuie sa fie foarte, foarte bine curatat dupa si inainte de utilizare. Nu trebuie lasat sa acumuleze scrum ori grasimi de la o utilizare la alta). Se freaca daca e nevoie cu perie de sarma, apoi cu cu bureti de bucatarie, intii "metalici" apoi burete-burete. Trebuie eliminat, prin clatire indelungata, tot detergentul de vase folosit. In caz ca peria de sarma, buretii de bucatarie si detergentul de vase sunt uitate acasa, discul se arde bine pe foc, apoi se unge cu slana si se freaca bine cu o carpa umeda "sarata" cu nisip fin. Apoi, discul se clateste bine, se incinge iar pe foc, se unge din nou cu slana si e gata sa primeasca friptura, carnatii, costiza, pestele, cartofii si ce mai avem prin traista... Focul de sub disc trebuie sa fie nu foc cu flacara deschisa (arde prea tare carnea, doar la suprafata, si afuma rau partea de deasupra, compromitand festinul), ci jar care mentine o temperatura rezonabila (dar ferma) cat mai constanta. Ceea ce avem pe disc trebuie intors de cateva ori de pe o parte pe cealalta, condimentat si sarat dupa preferinta si pe parcurs, nu o data si bine la inceput. Carnea, cartofii si celelalte e bine sa fie puse pe disc cat mai uscate (daca sunt proapat spalate pot fi sterse cu o carpa uscata care nu lasa scame).
Eu, din considerente de colesterol, prefer gratarul, dar nu ma dau in laturi nici de la mancarea pregatita pe disc, cand si cand...
S-aveti pofta si s-aveti mereu ce pune pe jar! :lol:
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
223/12
Veteran
 
Mesaje: 471
Membru din: 07 Ian 2008, 14:54
Locaţie: Locu' din care sare iepurele...

Mesajde viper pe 09 Mai 2008, 17:24

george_ciprian86 scrie:
adrian_ppp scrie:Un subiect interesant, acum cateva zile cautam si eu ceva de genul..
De unde l-ai luat?


Discul asta nu este nimic altceva de cat un disc ce se gaseste la utilajele agricole de discuit. Adica utilajele acealea care se agata de tractor si ajuta la sfaramarea pamantului arat. Ii trebuiesc niste picioare sudate. Cel din poza mai are sudat un surub in centru in care se infileteaza un maner. Astfel e mai usor de manevrat atunci cand se gateste pe el.


Cautati pe la cineva care are si sunt uzate ca unul nou te rupe la bani sau ma rog. Pe la tara se gasesc relativ usor si se dau pe citeva beri
viper
 
Mesaje: 6
Membru din: 02 Iul 2007, 17:36

Mesajde val pangica pe 10 Mai 2008, 15:17

M-a ajutat D-zeu sia m un disc de asta de vreo 10 ani ! E super - merge si la foc da hartie !
Avatar utilizator
val pangica
Veteran
 
Mesaje: 863
Membru din: 05 Mai 2008, 16:15
Locaţie: Bucuresti

Mesajde cristian pe 21 Mai 2008, 10:08

adrian_ppp scrie:Un subiect interesant, acum cateva zile cautam si eu ceva de genul..
De unde l-ai luat?


Andi, dau eu discul,dai tu friptura?Dupa ce-ti vei lua permisul si facem prima vanatoare dau eu o friptura pe disc.
IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
cristian
Veteran
 
Mesaje: 328
Membru din: 12 Iun 2006, 19:19
Locaţie: Bucuresti

Mesajde adrian_ppp pe 21 Mai 2008, 11:58

cristian scrie:
adrian_ppp scrie:Un subiect interesant, acum cateva zile cautam si eu ceva de genul..
De unde l-ai luat?


Andi, dau eu discul,dai tu friptura?Dupa ce-ti vei lua permisul si facem prima vanatoare dau eu o friptura pe disc.


Fa mi si mie rost de un disc deala. te cistesc!
Sa ti traisca ....nu glumesc
Avatar utilizator
adrian_ppp
Veteran
 
Mesaje: 2271
Membru din: 04 Oct 2006, 11:47
Locaţie: Bucuresti

Mesajde Adrian S pe 21 Mai 2008, 13:19

adrian_ppp scrie:Fa mi si mie rost de un disc deala. te cistesc!
Sa ti traisca ....nu glumesc


Cand ai fost la Arcani puteai sa lansezi o comanda. :lol:
Adrian S
Veteran
 
Mesaje: 1210
Membru din: 02 Aug 2007, 10:08
Locaţie: Bucuresti

Mesajde adrian_ppp pe 21 Mai 2008, 14:05

Adrian S scrie:
adrian_ppp scrie:Fa mi si mie rost de un disc deala. te cistesc!
Sa ti traisca ....nu glumesc


Cand ai fost la Arcani puteai sa lansezi o comanda. :lol:


Acum nu se mai poate? :lol:
Avatar utilizator
adrian_ppp
Veteran
 
Mesaje: 2271
Membru din: 04 Oct 2006, 11:47
Locaţie: Bucuresti

Mesajde george_ciprian86 pe 27 Oct 2008, 21:08

Un gratar american:

ImagineImagine


:D :D :D
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1224
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde cios29 pe 27 Oct 2008, 22:59

Avem si noi un disc de genul asta....vad ca se poarta cu 3 piulite si maner deasupra...noi am sudat pe marginea superioara o buza de metal si facem si orez...cartofi prajiti si alte minunatii...faza e ca se murdareste repede la fripturi....trebuie curatat foarte des....e bun dar nu intotdeauna....cam pretentios...eu unul prefer un gratar obisnuit...asta e
tinta localizata
cios29
Membru activ
 
Mesaje: 85
Membru din: 25 Sep 2008, 17:45
Locaţie: Navodari

Re: Discul

Mesajde Un vanator pe 07 Iul 2009, 13:59

In asteptarea sezonului am in plan manufacturarea unui gratar din disc. Evident nu am discul. Apelez la bunavointa voastra pentru a obtine unul, contra-cost si daca se poate cat mai nou.
Pentru cei care au posibilitati, studiati va rog cel mai bun garatar pe care l-am gasit pana in prezent: (poate va vin idei productive)
http://images.netshops.com/mgen/master:CG013.jpg
care costa 179 USD la producator (http://www.chargriller.com, in USA) si intre 225 - 299 USD la diferite magazine online. Din pacate in europa e cam 300 €.
Avatar utilizator
Un vanator
Membru activ
 
Mesaje: 90
Membru din: 11 Aug 2005, 22:03
Locaţie: Bucureşti

Re: Discul

Mesajde madalin122582 pe 24 Sep 2012, 09:30

Exista si disc facut din inox? Am si eu unul clasic dar daca nu-l folosesc mai des prinda putina rugina la suprafata. Se poate face din inox?
Membru ANDA
Avatar utilizator
madalin122582
Veteran
 
Mesaje: 2091
Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
Locaţie: Rm. Valcea


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

Publicitate