retete salam
Scris:
14 Oct 2009, 12:51
de montaniardu
Are cineva retete de salam de vanat?
Re: retete salam
Scris:
24 Sep 2012, 11:12
de DAC
montaniardu scrie:Are cineva retete de salam de vanat?
In cei 3 ani de la prima postare a facut cineva rost de reteta?
Re: retete salam
Scris:
03 Iul 2013, 23:59
de Alin3006
Si eu tot caut, se pare ca nu e vorba de reteta cat de tehnologie, e cu fiert in aburi si alte povesti de genul asta. Asa am auzit cel putin...
Re: retete salam
Scris:
04 Iul 2013, 00:33
de Sly_Fox
Pai pentru a evita fiertul in aburi schimbati denumirea. Spuneti-i si voi carnat, in loc de salam si se simplifica reteta.
Re: retete salam
Scris:
04 Iul 2013, 11:53
de cod
Legat de fiertul in abur, tehnologia este foarte simpla, in Asia asa se prepara orezul si unele fructe de mare (crabi, creveti, si alte din astea).
Eu am vazut dispozitive din asea de fiert in abur, arata ca o friteuze. Destul de ieftine (cam 50$ in Vietnam) dar nu cred ca intra mai mult de 2 - 3 kg o data.
Retete:
Cerb
http://www.industriacarnii.ro/tehnologie/retete/556-reteta-ic-salam-din-carne-de-cerbMai multe despre:
http://facultate.regielive.ro/proiecte/industria-alimentara/salamul-de-caprioara-286472.htmlCine face primul sa imi pastreze si mie 2-3 feli.
Multumesc,
Cod
P.S. deja am gura apa
Re: retete salam
Scris:
03 Oct 2013, 07:50
de Ursus2006
Am pe undeva pe acasa, reteta de salam. Problema este sa te pricepi sa legi cutisinul la ambele capete, adica si dupa ce e umplut " matul " . Nu trebuie aburi, merge si in cazan, toata treaba e temperatura apei, care trebuie sa nu fiarba, undeva la 65-70 grade Celsius. Nu e indicat pentru inceput sa strici cateva zeci de kg. de carne, daca nu esti sigur ca-ti merg mainile.
Re: retete salam
Scris:
03 Oct 2013, 10:33
de radubichis
montaniardu scrie:Are cineva retete de salam de vanat?
Am pentru salam de prepelita
In afara de mat si condimente mai trebuie si putina carne de cal dezosata
Re: retete salam
Scris:
23 Oct 2013, 23:12
de biriuck
radubichis scrie:Am pentru salam de prepelita
In afara de mat si condimente mai trebuie si putina carne de cal dezosata
In ce proportii cal vs prepelita? Egale ca la acela de Sibiu (1 cal -1 pui)?
Lasand gluma, cred ca in oras nu prea gasesti carne de cal buna (cel mult batrana tare si destinata cainilor). Daca ai cunostinte pe la tara atunci pune-le sa se intereseze daca taie careva un manz.(Carnea de cal mai batran este tare chiar si tocata)
Re: retete salam
Scris:
24 Oct 2013, 09:41
de radubichis
biriuck scrie:radubichis scrie:Am pentru salam de prepelita
In afara de mat si condimente mai trebuie si putina carne de cal dezosata
In ce proportii cal vs prepelita? Egale ca la acela de Sibiu (1 cal -1 pui)?
Lasand gluma, cred ca in oras nu prea gasesti carne de cal buna (cel mult batrana tare si destinata cainilor). Daca ai cunostinte pe la tara atunci pune-le sa se intereseze daca taie careva un manz.(Carnea de cal mai batran este tare chiar si tocata)
Da ,proportiile sunt aceleasi
.Carne de cal pe toate gusturile gasesti in Delta zona Letea .Acolo am mincat si eu prima data si chiar mi-a placut