Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 29 Mar 2024, 13:01
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de Darius SILINC pe 09 Noi 2009, 14:20
Buna,
rog daca stie cineva o (mai multe) reteta de pastrama de vanat (mistret, caprior, cerb). Am gasit mai multe retete pe net, dar as vrea o reteta pe care sa o fi incercat cineva.
Multumesc.
ucenicul profesorului
-
Darius SILINC
- Membru activ
-
- Mesaje: 73
- Membru din: 20 Apr 2008, 22:17
- Locaţie: Cluj-Napoca
-
de delux111 pe 10 Noi 2009, 11:43
Buna idee !!!!! Si pe mine ma intereseaza . Ne poate lumina cineva ???
-
delux111
- Veteran
-
- Mesaje: 352
- Membru din: 23 Sep 2009, 07:46
- Locaţie: Bucuresti
-
de ber pe 10 Noi 2009, 17:51
Va pot ajuta eu cu una.se scot bucati de carne de pe pulpa de caprior sa fie cat mai lungi posibil si cu o grosime de 4-5 cm.pe o latura.se pun intr-un vas de lemn,se sareaza cu sare mare penru muraturi se condimenteaza cu piper usturoi pisat, coriandru macinat si cimbru de gradina frecat in palme.nu din acela de la plic.Se lasa trei zile in vasul acoperit,la rece,pentru a se macera si a se impregna cu aroma condimentelor.Dupa 3 zile se afuma la foc cald ,lemne arzand de esenta tare,ca sub ceaun.timp de 3 ore. se mai lasa dupa aceea 5 zile pe cos pentu ase zvanta bine si se poate manca.Mie mi-a placut.
-
ber
- Nou membru
-
- Mesaje: 30
- Membru din: 25 Dec 2008, 14:52
de Darius SILINC pe 16 Noi 2009, 14:46
ber scrie:Va pot ajuta eu cu una.se scot bucati de carne de pe pulpa de caprior sa fie cat mai lungi posibil si cu o grosime de 4-5 cm.pe o latura.se pun intr-un vas de lemn,se sareaza cu sare mare penru muraturi se condimenteaza cu piper usturoi pisat, coriandru macinat si cimbru de gradina frecat in palme.nu din acela de la plic.Se lasa trei zile in vasul acoperit,la rece,pentru a se macera si a se impregna cu aroma condimentelor.Dupa 3 zile se afuma la foc cald ,lemne arzand de esenta tare,ca sub ceaun.timp de 3 ore. se mai lasa dupa aceea 5 zile pe cos pentu ase zvanta bine si se poate manca.Mie mi-a placut.
Am inceput prepararea pastramei, am combinat cateva retete ,am pus carnea la saramura 2 zile, apoi cu condimente 2 zile: jumatate cu usturoi, jumatate fara, jumatate o voi opari jumatate nu, apoi o scot pentru afumat. Va tin la curent cu reteta; care dintre ele va fi mai buna.....sau amandoua poate.
ucenicul profesorului
-
Darius SILINC
- Membru activ
-
- Mesaje: 73
- Membru din: 20 Apr 2008, 22:17
- Locaţie: Cluj-Napoca
-
de Ursus2006 pe 16 Noi 2009, 19:10
Pastrama si implicit reteta nu este aceeasi in Ardeal si in Oltenia + Muntenia . Pe la noi se foloseste si romul in pregatirea pastramei, nu se foloseste cimbru si coriandru, dar se foloseste boia de ardei. Afumarea se face exact ca la virsli ( alta nebunie din zona Hunedoarei- Vata de Sus si Salasul de Jos sau viceversa, nu mai stiu exact) . Bineinteles, piper, usturoi . Se foloseste " sare amestec" - un ingredient folosit pentru pastrarea culorii carnii.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
-
Ursus2006
- Veteran
-
- Mesaje: 2473
- Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
- Locaţie: Deva. HD
-
de radubichis pe 30 Dec 2009, 11:27
Ursus2006 scrie:Pastrama si implicit reteta nu este aceeasi in Ardeal si in Oltenia + Muntenia . Pe la noi se foloseste si romul in pregatirea pastramei, nu se foloseste cimbru si coriandru, dar se foloseste boia de ardei. Afumarea se face exact ca la virsli ( alta nebunie din zona Hunedoarei- Vata de Sus si Salasul de Jos sau viceversa, nu mai stiu exact) . Bineinteles, piper, usturoi . Se foloseste " sare amestec" - un ingredient folosit pentru pastrarea culorii carnii.
Cu romul se unge pe interior cel care pregateste pastrama
-
radubichis
- Veteran
-
- Mesaje: 1761
- Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
- Locaţie: Hunedoara
-
de sati pe 03 Ian 2011, 19:43
Din iepure se poate face pastrama?
-
sati
-
- Mesaje: 1
- Membru din: 01 Ian 2011, 22:11
de pustiuady pe 22 Ian 2012, 17:27
Da se poate face pastrama si din carne de iepure, mie nu prea imi place are un miros specific.
-
pustiuady
-
- Mesaje: 4
- Membru din: 22 Ian 2012, 17:08
de don pedro pe 15 Feb 2013, 21:42
stimati colegi si pe la noi in special printre ciobani se foloseste doar cimbrisor salbatic si busuioc la condimentat pe langa celelalte condimente si daca bucatile de carne sunt putin mai groase sau mai batranioare se pace o saramura care contine si un pic de usturoi si putin piper macinat putin ulei se ia o seringa si un ac mai gros si se introduce in carne saramura cam do inpunsatura pe 10 cm patrati sau o palma cum se zice la noi . Pofta Buna
-
don pedro
- Nou membru
-
- Mesaje: 45
- Membru din: 14 Ian 2013, 20:13
- Locaţie: caransebes
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|