Prepelite umplute cu prune uscate - la tigaie
Mod de preparare:
Ingrediente: pentru o porţie: 2 prepeliţe, 2 prune uscate, sare, piper, cimbru, busuioc, o roşie, 50 ml vin roşu
Prepeliţele se jumulesc de pene se pârlesc rapid, se curăţă de măruntaie şi se spală. Se lasă la scurs timp de 15 min.
Prepeliţa se condimentează potrivit cu sare şi piper apoi se umple cu ficatul propriu, 2 prune uscate, puţin cimbru şi o feliuta de roşie. După ce se termină de umplut toate prepeliţele se aşează astfel încât să nu cadă umplutura din ele în tigaia în care s-a pus ulei. Se pune capacul peste tigaie şi se lasă la foc mic cam 30 de min. Se adaugă puţin sos de roşii cu câteva frunze de busuioc proaspăt tăiat, 50 ml de vin roşu şi se mai lasa încă 15 min.
Se serveşte cu garnitură de legume fierte. Ca accesoriu se recomandă vin roşu.
Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |