Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 07:20

dimensionare pat arma

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

dimensionare pat arma

Mesajde mtty47 pe 07 Noi 2010, 22:29

Deschid acest subiect ca sa vedem ce stim si ce putem afla despre paturile armelor (nu am gasit mare lucru pana acum pe forum).
Personal m-ar interesa modul de dimensionare a unui pat, si avantajele unui pat facut pe masura tragatorului.
Cum tragi cu un pat mai scurt fata de unul mai lung, ce influenta are avantajul s.a.m.d. :?:
Avatar utilizator
mtty47
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 10 Iul 2009, 09:30
Locaţie: Pitesti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde paungeorgica pe 08 Noi 2010, 15:56

Si eu sunt interesat de a afla cum se masoara inclinatia unui pat in schimb nu am mi-am dat seama de mare lucru din tot ce am gasit. Uite ce scriau niste colegi
Domnul Violiv "Un pat personalizat se face dupa "tipar". Exista paturi speciale pentru luat masuri, ajustabile in muuuulte chestiute. Daca iti aseaza in umar o arma dotata cu un astfel de pat un profesionist vei obtine toate cotele "personalizate" la marele fix."
Domnul Adrian1123 "Latimea palmei se masoara pentru a da cadere pistoletului(este neplacut atunci cand capatul pistoletului iti cade in podul palmei sau cel putin degetul mic se strange in gol).Lungimea palmei se masoara de la baza degetului mare pana la varful aratatorului pentru a da lungime pistoletului(din nou e neplacut cand palma cade undeva la jumatea pistoletului,e aproximativ ca atunci cand tragi cu o pusca cu pat englezesc care arata mai bine dar nu e la fel de practica).Lungimea antebratului pana la varful aratatorului da lungimea patului.Inaltimea de la ochi si pana la clavicula da panta patului.Inclatia amortizorului cu partea de jos catre dreapta(putin)da dovada ca arma e pentru un om care trage pe partea dreapta.Un amortizor drept e general.Nu stiu cum sa ma exprim, un amortizor drept la epolare se impinge putin catre exterior.Inclinarea parti de jos spre exterior il face sa ramana in aceaisi pozitie.Se incastreaza mai bine in umar din cauza bratului care in general se ridica la 90 de grade in timpul epolarii."
Poate intelegi tu cum se masoara inclinatia sa-mi zici si mie sau poate avem norocul sa intre domnul Adrian sa ne lamureasca cum se masoara mai exact inclinatia si restul masurilor care te intereseaza.
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran
 
Mesaje: 635
Membru din: 04 Aug 2009, 16:51
Locaţie: Focsani

Re: dimensionare pat arma

Mesajde violiv pe 08 Noi 2010, 18:33

Inclinatia patului este diferenta de inaltime fata de linia de ochire. Cum patul este lung si aceasta valoare creste continuu de la crosa la talpa se masoara in doua puncte: la partea de sus a talpii si la partea de sus a muchiei superioare, acolo unde pui obrazul.
Pentru masuratoare trebe sa prinzi de tevi de-a lungul sinei o bucata de ceva cat mai drept si mai rigid (teava patrata de aluminiu de la cei cu termopane e perfecta) cu banda adeziva apoi sa masori ce diferenta de nivel ai intre aceasta linie si linia superioara a patului, in diferite puncte, de la crosa la talpa.
Nu e valoare batuta in cuie, mai ales la lise unde stilul de contructie al liniei de ochire poate diferi mult...adica arma sa fie construita sa traga la fix daca ochesti cu bumbul abea vizibil si ingropat bine in sina sau sa trebuiasca sa vezi ceva inaltime aparenta a sinei sub bumb....acelasi trtagator poate necesita cote diferite functie de arma.
Am vazut intr-un flimulet cum facea un armurier englez masuratoarea in practica. Avea o arma asemanatoare cu cea comandata de clinet dotata cu un pat prevazut cu 3 articulatii tip nuca, adica ce se pot misca in orice directii. O tinta de 3/3 m pusa la 15 m cu un cerc de 1 m la mijloc, cu centrul cercului cam la nivelul pieptului, adica un pic sub linia armei pusa la ochi. Clinetul epola si tragea spre tinta CU OCHII INCHISI !!! Armurierul studia pozitia focului in tinta apoi mai "stramba" ceva la pat. Din 3 focuri l-a adus in cercul din mijloc. Patul de teste a ramas fixat asa apoi a fost copiat in atelier dintr-o bucata de lemn. Cu arma astfel obtinuta clientul a continuat sa nimereasca si cu ochii inchisi cercul.

Pentru mine, cota cea mai importanta este aceasta inclinatie. Daca este suficient de inclinat patul cat sa pot lipi obrazul pana ochiul e in varful bumbului e OK, nu ma deranjeaza asa mult absenta deviatiei sau lungimea diferita.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: dimensionare pat arma

Mesajde adrian1123 pe 08 Noi 2010, 22:18

de obicei panta unui pat care e prea pronuntata te face sa tragi sub tinta iar panta prea mica sa tragi mai sus,o posibilitate de verificare simpla ar fi;se vizeaza un punct fix la distanta de 10 m[aprox]se inchide ochii si se epoleaza spre punctul vizat daca atunci cand deschideti ochii vedeti decat partea dinspre dumneavoastra a sinei fara sa vedeti catarea insemna ca panta e prea mare,normal ar trbui sa se vada sina in toata lungimea ei,mai neplacut este atunci cand panta este prea mica si nu se poate epola corect din loviturilor neplacute pe care patul il da in pometul obrazului in momentul executarii focului . Din cauza pantei mici tragatorul este obligat sa apese obrazul prea tare pe pat sa poata vizualiza , aceasta dand loviturile de "rigoare" . Multi tragatori in lipsa inclinatiei patul incearca sa il lungeasca cu diferite adausuri de lemn sau cauciuc si muta capul mult prea in spate ca sa poata vedea sina toata . Am vazut mult pusti cu paturile lungite nejustificat din lipsa patei patului .
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: dimensionare pat arma

Mesajde mtty47 pe 14 Noi 2010, 20:48

Eu am la lisa un pat clasic pe dreapta, dar eu trag cu arma pe partea stanga. Dezavantajul este ca trebuie sa aplec capul spre stanga peste pat ca sa pot lua linia bine, altfel trag mult in dreapta. Chestia asta e destul de neplacuta, pentru ca nu poti sa o controlezi doar din epolarea armei (patul fiind croit pentru dreptaci este greu sa epolezi mereu lafel pe el). Astfel ca m-am gandit sa fac cumva sa-i pun un pat pe stanga, dar nu am inca clar modul de dimensionare a patului (cum sa stabilesc ce cadere, ce avantaj, ce lungime, ... etc) ca sa iasa ceva bun daca tot ma apuc sa-l schimb.
Avatar utilizator
mtty47
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 10 Iul 2009, 09:30
Locaţie: Pitesti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde adrian1123 pe 15 Noi 2010, 20:39

Mergeti la un armurier sa va faca masuratorile de rigoare,si sa va lamureasca,ce si cum.
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: dimensionare pat arma

Mesajde chriss_hunter29 pe 24 Noi 2010, 17:14

PATUL ARMEI
Patul permite epolarea,aducerea armei pe linia de ochire si preluarea fortei de recul pe timpul tragerii pe care o transmite tragatorului.Desi exista pusti de vanatoare ale caror paturi sunt confectionate din fibre de carbon sau alte materiale compozite usoare,totusi materialul de baza folosit la fabricarea paturilor ramane lemnul de nuc pentru armele de lux si fagul,paltinul sau chiar mesteacanul pentru armele de calitate obisnuita..
Referitor la forma patului si influenta pe care aceasta o poate avea asupra rezultatelor tragerii...oricat de bune ar fi tevile,tragerea precisa este posibila numai daca forma si dimensiunile patului sunt corelate cu conformatia tragatorului.Aceasta concordanta se poate verifica prin epolarea cu repeziciune a armei si indreptarea tevilor spre tinta,cand ochiul director trebuie sa cada pe linia de ochire,fara tatonari sau corectari de pozitie,adica sa se alinieze prompt ochiul,telul(crestatura de la originea sinei superioare),catarea si punctul de ochire de pe vanat.
TIPURI DE PATURI DE ARMA
1.Patul drept sau englezesc-are o forma simpla,eleganta si destul de practica
2.Patul semipistolet,identificat si sub denumirea de pat francez-permite o priza mai buna la mana,indicat la pusti mai usoare care dezvolta un recul mai puternic
3.Patul tip pistolet,insotit in unele cazuri si de obrazar,prin forma lor mai masiva,permit o prindere mai cuprinzatoare a gatului de la pat ceea ce le recomanda pentru arme mai puternice,pentru realizarea unui echilibru corect
chriss_hunter29
Veteran
 
Mesaje: 792
Membru din: 18 Noi 2008, 09:24
Locaţie: bucuresti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde chriss_hunter29 pe 24 Noi 2010, 17:30

ADAPTAREA PATULUI ARMEI
este o operetiune delicata si obligatorie.Parerea ca vanatorii se pot adapta unei pusti de orice forma si cu dimensiuni universale este eronata.Trebuie evidentiat faptul ca exista deosebiri nete intre tirul la distanta fixa si tirul cu arma de vanatoare in teren,de obicei asupra unei tinte aflate in miscare.Tirul cu pusca de vanatoare are particularitatile sale care impun o epolare in timp scurt,aducerea armei pe linia de ochire,introducerea corectiei de tragere necesara si deschiderea focului cat mai repede asupra unei tinte mici care se indeparteaza cu viteza mare....rezulta ca adaptarea patului este necesara pentru atingerea unei epolari corecte,aceasta trebuind sa fie facuta de un armurier cunoscator al problemei.
LUNGIMEA PATULUI
...este definita ca fiind distanta de la tragaci la mijlocul talpii patului si care se stabileste astfel-se reazama arma vertical cu talpa patului la incheietura bratului cu antebratul mainii drepte si se verifica pozitia degetului aratator fata de tragaci.Daca acest tragaci se afla plasat in dreptul falangei a doua a degetului aratator,atunci patul este corect adaptat.
Consecinta neadaptarii lungimii patului la conformatia tragatorului se va materializa prin aceea ca un pat prea lung se va agata la epolare de echipamentul tragatorului si arma va trage mai sus fata de tinta ochita,iar arma cu un pat prea scurt va trage mai jos si in plus nu se vor putea evita posibilele loviri ale obrazului
chriss_hunter29
Veteran
 
Mesaje: 792
Membru din: 18 Noi 2008, 09:24
Locaţie: bucuresti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde chriss_hunter29 pe 24 Noi 2010, 17:42

PANTA PATULUI
ea este inclinarea pe care o poate avea patul in plan vertical fiind masurata intre calcaiul acestuia si prelungirea spre inapoi a sinei superioare a tevilor.
acest parametru are importanta sa,deoarece el regleaza inaltimea tirului....la o pusca cu panta exagerata,la o epolare corecta aceasta va trage mult prea jos fata de tinta si invers,o panta prea mica apatului va directiona tirul mai sus
AVANTAJUL SAU OBLICITATEA PATULUI
avantajul este devierea usoara a patului in plan orizontal,de regula,spre dreapta fata de prelungirea planului de simetrie al tevilor si are ca scop aducerea la epolare a liniei de mira in fata ochiului tragatorului,fara ca el sa fie obligat sa incline capul in mod exagerat,miscare incomoda,mai ales pt tragatorii cu gat scurt si bust lat
Avantajul patului conditioneaza,pe langa alti factori de mai mica importanta,directia tirului
De retinut ca arma fara avantaj la pat imprima tragatorului tendinta de a trage putin in stanga tintei vizate,iar un pat cu avantaj exagerat il face sa traga in dreapta acesteia
chriss_hunter29
Veteran
 
Mesaje: 792
Membru din: 18 Noi 2008, 09:24
Locaţie: bucuresti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde chriss_hunter29 pe 24 Noi 2010, 17:45

Ca regula,cele trei dimensiuni de baza care trabuie sa se ia in considerare la adaptarea patului pot avea urmatoarele influente asupra tirului
-un pat mai scurt,arma va trage mai jos si invers
-o arma cu pat prea inclinat-cu panta mare- va abate lovitura in jos si invers
-un pat fara avantaj va determina tragerea spre stanga,iar cea cu avantaj exagerat,spre dreapta
chriss_hunter29
Veteran
 
Mesaje: 792
Membru din: 18 Noi 2008, 09:24
Locaţie: bucuresti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde paungeorgica pe 24 Noi 2010, 17:57

chriss_hunter29 scrie:PANTA PATULUI
ea este inclinarea pe care o poate avea patul in plan vertical fiind masurata intre calcaiul acestuia si prelungirea spre inapoi a sinei superioare a tevilor.
acest parametru are importanta sa,deoarece el regleaza inaltimea tirului....la o pusca cu panta exagerata,la o epolare corecta aceasta va trage mult prea jos fata de tinta si invers,o panta prea mica apatului va directiona tirul mai sus

Ne-ati zis doar consecintele unui pat cu inclinatia mai mare sau mai mica dar ne puteti zice exact de unde si pana unde trebuie sa ne masuram pt a afla ce panta trebuie sa aibe patului?
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran
 
Mesaje: 635
Membru din: 04 Aug 2009, 16:51
Locaţie: Focsani

Re: dimensionare pat arma

Mesajde chriss_hunter29 pe 24 Noi 2010, 18:22

panta armelor de vanatoare se stabileste in functie de lungimea gatului tragatorului,mai precis de la nivelul umarului pana la partea superioara a urechii,in doua puncte caracteristice ale profilului patului,respectiv la nivelul calcaiului si umarului patului
de ex-daca lungimea gatului tragatorului este de 20 cm panta necesara armei este-
-la nivelul calcaiului 63-65 mm iar la nivelul umarului 39-40mm
daca lungimea gatului tragatorului este de 11 cm panta necesara armei este
-la nivelul calcaiului 50-51 mm
la nivelul umarului 28-29 mm
daca presupunem o medie a lungimii gatului tragatorului cuprinsa intre 11-20 cm panta medie necesara armei este
la nivelul calcaiului-55-56 mm
la nivelul umarului 33-35 mm
diferenta medie dintre panta la nivelul calcaiului si cea la nivelul umarului trebuie sa fie de circa 23 mm
chriss_hunter29
Veteran
 
Mesaje: 792
Membru din: 18 Noi 2008, 09:24
Locaţie: bucuresti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde adrian1123 pe 02 Dec 2010, 21:19

cand se schimba patul unei arme este ca atunci cand cumperi o arma noua,.cu un pat potrivit ne obisnuim usor ,am vazut vanatori care se chinuiau cu arme nepotrivite de ani buni dar erau convinsi ca amele lor sunt cele mai bune,acum 20 de ani nu existau atatea informatii si ce se gasea la magazin sau ce spunea vinzatorul era sfant
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: dimensionare pat arma

Mesajde chriss_hunter29 pe 02 Dec 2010, 23:18

daca ajustarea patului este facuta cu competentza arma trebuie sa mearga ca o manusa...pe de alta parte atunci cand esti la vanatoare sunt conditii diferite fata de teorie..emotie,detonatie,recul..chestii care pot modifica epolarea,ochirea si tragerea...de aceea practica bate teoria prin antrenament intens atat in poligon cat si la partidele de vanatoare pentru aplicarea corectiilor necesare!
chriss_hunter29
Veteran
 
Mesaje: 792
Membru din: 18 Noi 2008, 09:24
Locaţie: bucuresti

Re: dimensionare pat arma

Mesajde Flaviush pe 12 Mar 2017, 15:46

Bună ziua, vă rog să-mi spuneți dacă patul armei se poate regla, mă refer la înclinație, sau obligatoriu trebuie făcut alt pat pe comandă după dimensiunile mele. Eu am întrebat un Armurier și mi-a spus că trebuie făcut alt pat. Arma este un IJ cu țevi suprapuse.
Multumesc
Flaviush
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Feb 2011, 15:02

Re: dimensionare pat arma

Mesajde violiv pe 12 Mar 2017, 17:42

Nu se poate regla la bock.
Se poate insa ajusta. Daca este prea drept, adica are muchia prea inalta si nu-ti permite sa pui obrazul suficient de jos incat ochiul sa vada bumbul in prelungirea sinei atunci se poate slefui muchia superioara. Daca e prea inclinat se adauga un obrazar. Daca e lung se poate taia o felie sau sa pui o talpa mai subtire, etc.
In general e vorba de masuri de ordinul a 0,5-2 cm asa ca nu e mare filozofie.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: dimensionare pat arma

Mesajde adrian1123 pe 12 Mar 2017, 19:47

Putina lume vrea sa renunte la aspect in favoarea practicului, costurile schimbarii patului uneori nu se justifica deci vanatorul de rand se chinuie in continoare si povesteste la cei tineri ca ''cu vointa se poate orice''.
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: dimensionare pat arma

Mesajde yoghi pe 12 Mar 2017, 22:04

Eu nu inteleg scopul acestei discutii.
E ca si cum ati explica cineva cum calculezi ""unghiurile"" la masina.
Ce va inteteseaza cum se face ...ce masori si ce tai daca nu ai scule.si mai ales NU TE PRICEPI.

@violiv este mai....singurul de pe aici care recomanda tuturor sa masoare sa.desfaca ..sa faca ceva la arme.Dar el uita ca majoritatea uita ordinea pieselor cand incearca remontajul lor.


Deci domnilor MERGETI la un armurier.

ps. exista si varianta sa stii ceasornicarie...armurarie dar sa epolezi gresit si sa strici tot.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: dimensionare pat arma

Mesajde yoghi pe 12 Mar 2017, 22:08

@flaviush
Daca zici din ce oras esti te indrumam spre un meserias.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: dimensionare pat arma

Mesajde adrian1123 pe 13 Mar 2017, 13:34

Stiti cum m am ''lovit'' eu de chestia asta cu stiutul si facutul ?Lumea vrea sa stie,pe urma unii incearca sa faca (cei mai multi) Unii chiar daca reusesc ceva, nu stiu daca e bine si sunt in contina dilema. De ce toate astea ? Ca e gratis,simplu.Eu cred ca armuraria se invata in timp facand practic .Ar fi fost tare bine sa citim ceva pe internet,sa mergem in atelier (cat mai dotat daca se poate)si sa facem...era ideal.
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: dimensionare pat arma

Mesajde aiftimieilucian pe 13 Mar 2017, 22:11

Salut, si eu tot un bock ij mi-am cumparat si era mult prea drept si toate focurile ma loveau in obraz. Bun....Cum am ajuns acasa am luat o pila de lemn si am inceput sa-i iau din partea de sus suficient de mult ca sa vad corect catarea si sa nu mai loveasca in obraz. Si asta nu a fost tot.. Am luat si din spate astfel incat la recul sa nu mai sara asa mult in sus din tevi, practic i-am schimbat unghiul talpei. Acum vine ca turnat, si e la fel de frumos ca la inceput fiind dat cu ulei pentru pat de nici nu stii ca s-a umblat la el. Nici daca il duceam la un armurier nu iesea asa bine :D
aiftimieilucian
Membru important
 
Mesaje: 218
Membru din: 10 Mai 2007, 16:18
Locaţie: piatra neamt

Re: dimensionare pat arma

Mesajde adrian1123 pe 13 Mar 2017, 22:42

Felicitari
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: dimensionare pat arma

Mesajde UlissePro pe 14 Mar 2017, 16:53

Poate ajuta si filmul asta: https://www.youtube.com/watch?v=yQ_rdXEi8vs
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Avatar utilizator
UlissePro
Veteran
 
Mesaje: 916
Membru din: 27 Aug 2010, 15:14
Locaţie: Constanta

Re: dimensionare pat arma

Mesajde Sly_Fox pe 20 Feb 2021, 13:12

Până ieri nu credeam că patul unei arme poate conta atât de mult în gestionarea trasului cu arma lisă. De obicei trag cu toate armele în toate configurațiile și nu am întâlnit situație să nu pot trage efectiv cu o armă.
Ieri nu am avut ce face și am căutat un poligon să mai dau câteva focuri după talere. Am găsit unul, ASD Tir A Volo Zaino, la Durazzano, pe undeva între Benevento și Caserta.
Mă duc ca Păcală la poligon și spun acolo: vreau să trag și eu la talere. În engleză! Nimic, oamenii răspundeau într-un dialect local, apoi ceva în italiană.
Apoi tot în engleză: sunt vânător în România, am permise de toate felurile, dar nu le am la mine, bla, bla, bla. BĂĂĂĂĂ, I want to shot in ză poligon! Capisci?
Până la urmă am început românește, că pe asta o pricepe toată lumea: vreau să pac-pac, bum-bum completând bineînțeles cu gesturile de rigoare, tot în românește. A înțeles imediat, apoi a început persoana de la poligon o tiradă de explicații, în italiană. Am reținut eu ceva cum că nu se poate fără permis de-al lor, nu știu ce teseră de la federația lor de tir, în fine nu am înțeles prea multe. În plus am picat și în timpul unui concurs național, se trăgea în draci, poligonul fiind probabil unul de competiție.
Ce să fac, să plec? Îi vedeam pe ăia trăgând de zor și parcă m-aș fi dus peste ei să mă lase să dau și eu câteva focuri. Am ieșit cam dezamăgit că nu pot trage, dar un impuls m-a făcut să mai încerc o dată.
Instructorul era angajat cu sportivii din concurs, doar o seniora era la recepția poligonului. Seniora, please, măcar due colpi (italiană, română și engleză, poate face o combinație și înțelege că totuși doresc să apăs și eu măcar de două ori trăgaciul armei).
A început să-mi explice din nou de ce documente am nevoie pentru a trage în poligonul respectiv, la care eu am răspuns: Si, Si, Bene, bene, în care post merg să trag? Nu e necesario decât due colpi!
Minune! S-a uitat ce s-a uitat la mine, apoi a zis ceva de telefon, am scos telefonul și mai prin cuvinte mai prin semne mi-a dat de înțeles să accesez un site al Federației de Tir, să-mi fac o progamare on-line, să selectez poligonul cu pricina și mă lasă să trag cinci focuri gratuit, fără permise.
Ca să nu o mai lungesc, am reușit cu programarea și pe lângă cele cinci cartușe am convins-o pe seniora să-mi mai dea o cutie de cartușe. Aveam cartușe, dar de unde pușcă? A venit cocoana cu un bock, cred că era al ei, pentru că pentru cele ale poligonului trebuia să semnezi să faci hârtii, naiba știe. Nu am semnat nimic!
Acum, pușca era pe conformația femeii, patul scurt și...pe stânga. Nașpa! Oricât am încercat nu am putut lua linia de ochire cu arma, dar ce să fac, deja a fost o minune că m-a primit în poligon, pe deasupra și în toiul unui concurs. Am trecut prin posturile indicate de madam (apropo, a stat cu ochii pe mine ca pe butelie, de înțeles dealtfel când un străin îmbrăcat în trening și adidași, fără acte doveditoare, vine și spune că vrea să tragă în mijlocul pandemiei de COVID) și am tras în talerele aruncate din turn. Din cutia de 25 plus cele 5 date gratuit am nimerit 12 talere, și alea după ce m-am hotărât să nu mai încerc în zadar să prind linia de ochire. Doar că m-am hotărât cam târziu, deoarece la final, după doar o cutie de cartușe, aveam și umărul vânăt și obrazul bulit.
Greu de tot să tragi cu o armă care nu se potrivește conformației tale. Dar...totuși, am auzit poc la ureche.
PS: Mi-a dat vată să-mi bag în urechi împotriva zgomotului!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: dimensionare pat arma

Mesajde popaliviu pe 20 Feb 2021, 22:00

Mai bine îți dădea o căciulă cu urechi :lol:
Să vii în Austria @Sly_Fox, că tragi până îți cade mâna! Fără permis, fără nimic. Este un poligon de talere frumos de tot la vreo 15-20 km de mine. Când ajungi vreodată prin Salzburg, mă contactezi și mergem.
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 976
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13

Re: dimensionare pat arma

Mesajde Sly_Fox pe 21 Feb 2021, 09:52

Căciulă cu urechi nu mergea, cu toate că poligonul este undeva pe un munte (peisaj superb dealtfel), era foarte cald.
Dacă ajung prin Salzburg o să țin minte, la poligon. :D
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea


Înapoi la Arme de vanatoare lise

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Zeres Ciprian şi 96 vizitatori

cron
Publicitate