Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Sep 2023, 21:13

Capra neagra mult dorita!

Sa discutam si despre Perla Carpatilor pe care din pacate din ce in ce mai putini si mai rari putem sa o vedem si cu atit mai greu sa o vanam. Cum si unde ati vanat capra neagra? Care sunt tehnicile de vanatoare la capra neagra, cele mai potrivite calibre, corectiile de tir pentru o vanatoare de capra neagra de succes?
Sa discutam despre Rodna, Bucegi s.a.m.d. - habitate in care trebuie sa ajutam la insanatosirea septelului si sa ajungem usor - usor la performantele anilor '40. Un thread generos pentru fanii acestui vanat.

Moderator: Ghinda

Re: Capra neagra mult dorita!

Mesajde mialxx pe 23 Sep 2022, 06:24

biriuck scrie:Mai jos o poza din cartea "Die Hoche Jagd", editie 1900 toamna, din care sunt puse comparativ marimile urmelor de cerb in functie de regiune. Cei din Bucovina parca sunt din alt film 8)
comparatie urme cerb.jpeg

Interesanta carte. Merci de prezentare, cinstit sa fiu, nu am auzit de ea.
mialxx
Veteran

Locaţie: Thurgau Elvetia

Mesajde Ghinda pe 23 Sep 2022, 06:45

Au fost aduse în pădurea Snagov. Lângă palatul Snagov. Erau vreo 20-30 exemplare. Înainte de lovitura de stat. O să mă interesez de sfârșitul lor. În fiecare an se chinuiau să îi prindă să le taie copitele. Țarcul nu era mare, practic o linie de vânătoare închisă cu gard. De ibex este vorba.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde mialxx pe 23 Sep 2022, 08:38

Ghinda scrie:Au fost aduse în pădurea Snagov. Lângă palatul Snagov. Erau vreo 20-30 exemplare. Înainte de lovitura de stat. O să mă interesez de sfârșitul lor. În fiecare an se chinuiau să îi prindă să le taie copitele. Țarcul nu era mare, practic o linie de vânătoare închisă cu gard. De ibex este vorba.

Da de ibex vorbim. In germana ai zice Steinwild. Am citit in cartea, Vinatoare cu Ceausescu despre tentativa de populare cu acest animal.
mialxx
Veteran

Mesajde mialxx pe 23 Sep 2022, 08:42

Puscat saptamina trecuta de tata la unul din prietenii mei.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
mialxx
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Sep 2022, 23:10

Interesanta carte. Merci de prezentare, cinstit sa fiu, nu am auzit de ea.[/quote]

https://www.booklooker.de/B%C3%BCcher/C-u-v-a-Hrsg-Alberti+Die-Hohe-Jagd/id/A02zBZE301ZZD?zid=bi25jqr4v11mte7f73l6f4ueqd

A scris in ea si un oarecare August R. von Spiess :D
Cand ajung din nou pe acasa o sa ma uit daca e facuta vreo analiza comparativa si pe capre negre. Ar fi interesant de comparat diferentele de atunci cu cele din zilele noastre
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde bibicu pe 25 Sep 2022, 18:56

Felicitari pentru vanat si pentru poveste !
bibicu
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde mialxx pe 25 Sep 2022, 19:21

Multumesc!
mialxx
Veteran

Mesajde popaliviu pe 27 Sep 2022, 20:58

mialxx scrie:Puscat saptamina trecuta de tata la unul din prietenii mei.

Uau!
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran

Mesajde Dragan pe 28 Mai 2023, 20:43

Buna seara grup. As vrea sa stiu daca s-au aprobat cotele de recolta la capra neagra pentru anul acesta.
Am un prieten spaniol care ar dori sa vina in toamna(octombrie-noiembrie) in Romania cu dorinta de a vana un mascul de trofeu. L-as indemna spre zona vestica,Caras-Severin sau Hunedoara. De asemenea astept sugestii de la cunoscatori sau interesati in privinta zonei de vanatoare.
VA MULTUMESC
Dragan
Membru important

Anterior

Înapoi la Vanatoare de capra neagra