Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriModeratori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B
65 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriDeschid acest topic pe un subiect la care nu ma pricep (nu că ar fi singurul):
Businessul! Asociațiile de vânători, gestionarii de fonduri cinegetice, trec printr-un mare impas. Hulite de media, hărțuite legislativ, îngrădire de guvernanți, abia se mai țin pe picioare. Agricultura, gripa, pesta, câinii, șacalii, ciobanii, proprietarii, orășenii, media. Adaugam: colegii făcuți pentru bani, fără recomandări, reprezentanții numiți pentru ca sunt de fapt nulități, conducătorii lacomi, reglementarile interioare care nu stabilesc responsabilități, infiltratii care fac trimitere la proverbul cu prietenii. Lipsa de solidaritate și empatie. Ura diseminata. Sunt câteva din multele motive pentru care ne aflam în momentul în care trimitem epistole către nimeni și ne încurajăm că au rating ,fara a avea bani pentru a îl afla. Viziunea și strategia s-a dovedit a fi nula și neavenită. Ne aflam în cea mai proastă perioadă a organizării. Până ce lucrurile se vor aranja și vom trece la adevărata vânătoare comercială, dealtfel mult dorită de o parte a colegilor noștri, trebuie ca asociațiile sa supraviețuiască. Putem sa dam sfaturi utile? Are cine le citii și pune în practică? Vom vedea. Dar pentru asta, trebuie sa contribuim. Vă invit la dialog!
Re: Supraviețuire asociațiilor de vânătoriPe când cautam hibele statutelor, cu intenția de a le îmbunătății, am întâlnit pentru prima dată noțiunea de coduri CAEN. Curiozitatea m-a făcut sa vad că la înființarea asociațiilor, cei ce le-au creat au fost suficient de prevăzători și s-au gândit ca banii pot veni și din alte surse. Cred ca acum avem nevoie de a le exploata. Un magazin, o carnatarie, un ceva alternativ din care se pot obține salarii. Aș cauta orice chichițe, numai sa nu trag oblonul.
Re: Supraviețuire asociațiilor de vânătoriUrsul și dăunătorii.
Daca tot ne-au hulit, nu m-aș implica nici cu rugăminți. Până nu s-ar umbla la lege, aș tergiversa orice implicare. Opinia publică se va înțelege singura ca a fost manipulata. Când ursul va alerga copii în tabere, părinții vor înțelege că purtătorii de papion le-au tras clapa la televizor cu istericale fără acoperire. Nu o sa uit emisiunile lui Rareș Bogdan, intervențiile Topeascăi, corul din Nabucco de la realitatea pe tema ursului. Ei ar trebui sa intervină acum pentru schimbarea legislației. Nu în favoarea noastră, ci în a bunului simț. Chiar nu înțeleg de ce colegii noștri fac intervenții pentru deschiderea vânătorii la urs. Oricum beneficiul financiar al asociației este mult mai mic comparativ cu cel de imagine. Sa stea cu urșii în brațe! Oricum, nu au nicio alta cale de a rezolva problema fără noi. E chiar greu de înțeles ce carte are fiecare în mână?!?
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriCotizatia.
Dacă-aș fi într-o zi președinte... Aș cauta să asigur salariile angajaților. Și aș scădea cotizația cât aș putea de mult. Sa nu pierd membrii. Ba chiar sa câștig alții. Si aș putea să varbesc, să reprezint mulți oameni. Iar reprezentarea s-o fac în folosul lor. Și peste ani, când am cu ce, și când ridic tariful, să stea în continuare. Sa se simtă într-o echipă. Nu pot sa fac vânătoare. Dar pot sa fac o hrănitoare. Unde sa invit vânătorii cu copii, cu familia. Nimeni nu vine cu mana goală, românilor le place natura și colectivitatea. Copii prind drag de activitatea taților, nevestele vad ca nu suntem macelari, se mai reduc tensiunile. Mai un balul vânătorilor, mai un discurs motivațional cu exemple, body buildingul tradițional. Corporațiile plătesc bani grei sa facă ceea ce la noi e impanantenit.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriCam asta e ideea topicului deschis.
Continuați, va rog!
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriAș plăti mult un director bun.
Si aș plăti și mai mult un avocat. Ăsta cu avocatul de fapt as cauta s-o impun la nivel național. Un avocat care sa fie plătit de noi toți proporțional cu cauzele câștigate. Slava Domnului, ar avea de lucru cu anii! La care inepții suportam, e de mirare că nu se autosesizează avocații sa ia bani de la învinuiți
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânători*evident e teambuilding.
Or mai fi greșeli, ignorați - le, vă rog! Chiar nu mai văd bine de aproape și cu telefonul fac eforturi sa scriu. Mulțumesc!
Re: Supraviețuire asociațiilor de vânătoriSupravietuirea sistemului sanitar, sa zicem.
Punct cu punct ... aceleasi probleme: cotizatii, bani risipiti aiurea, conduceri de rahat, imagine publica de oala cu rahat, practicanti si beneficiari fara reguli, fara control, fara sanctiuni. Supravietuirea "politiei" (ca institutie). Supravietuirea CFR ... Supravietuirea invatamantului ... Supravietuirea justitiei ... Supravietuirea presei ... Ganditi-va la orice domeniu al vietii noastre si veti vedea ca e pe duca. Vanatoarea e ceva marginal si moare mai repede. Din pacate, politica mondiala a ultimului sfert de secol, aceea de a creste si forma natii de prosti, pe motiv ca-i mai usor sa conduci oi, isi spune acum cuvantul si arata roadele. Greseala a fost ca nu s-a putut stabili un prag al prostiei pana la care sa mergi, atat la nivel de individ cat si la nivel de procent din populatie. Acu' sint prea prosti si prea multi pentru ca viata normala, asa cum era gandit odata normalul, sa mai poata exista. Iar problema cea mare a prostului este ca nu poate realiza cat de prost este. P.S. zice-s-ar ca buletinele cele noi tot au lipsuri: geaba au "corectat" partea cu sexul si acu' poti sa alegi ce si cum vrei ... tot lipseste zodia si ascendentul!
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânători
Aici este lucrarea mare. Să plece de la " lăstari", că educându-i pe ei, avem oameni competenți cu rădăcini puternice, cu dragoste pentru faună și floră. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriPărerea mea, este că legile și amenzile sunt prea blânde și mici, de-aia se iau în râs, nu se respectă. De vreo 5 zile sunt în România, m-am saturat să văd doze de suc și gunoi aruncat din mașină. Dacă puteam să îi opresc, le aruncam înapoi în mașină, însoțit de un politicos : PORCULE!
De-aia zic, educația pune temelia! 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriDupa parerea mea, asistam la disolutia societatii in ansamblu, eveniment care se repercuteaza in toate directiile.
Tangential, afecteaza si vanatoarea ca activitate, pasiune etc.....da, este aiurea sa vedem cum se duc pe apa sambetei obiceiuri, traditii si alte lucruri pe care le consideram normale, functionalitatea unor servicii esentiale (sanatate, invatamant, aparare.....si lista poate continua!!!). Din pacate, asa cum vad eu societatea umana, pana cand aceasta nu ajunge la un "minimum" istoric din toate punctele de vedere, nu vom asista la un reviriment si asezarea ei pe niste baze pragmatice si reale/normale (naiba mai stie ce inseamna normalitate). Este un fenomen generalizat, atat in Europa cat si peste Atlantic.........ce-mi povestesc rudele din maretele State Unite ale Americii despre viata de zi cu zi parca sunt scene din Hitchcock........este noaptea mintii!!! 12/70, 12/76, 30.06, 9,3x62
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriTehărău a deschis un subiect interesant și de maximă importanță! Violiv a arătat că subiectul se poate ramifica la infinit și are conexiuni în toate domeniile, subdomeniile, până la capilarele societății. Popa Liviu a punctat și el foarte bine faptul că nu există altă soluție în afara creșterii și educării corespunzătoare a unei alte generații care să formeze societatea de mâine.
Adevărul este că noi, cei o mână de oameni care mai scriem pe aici, suntem buni de pus într-o grădină zoologică a rațiunii, exemplare rare într-o lume din ce în ce mai ciudată. Ciudată pentru noi, normală pentru marea majoritate a noii generații. Cât privește supraviețuirea asociațiilor, asta ține de membrii acelor asociații. Dacă se pot reorganiza corespunzător, cu tot ce presupune acest aspect, vor putea trece peste criză, dacă nu, reorganizează alții pentru ei. Din ce văd, "reorganizarea" pe la multe asociații înseamnă ridicarea cotizațiilor la niște cote care l-ar face invidios și pe Moldoveanu (la vârf mă refer). Va rezolva această abordare problema financiară a asociațiilor? Eu unul sunt sceptic! Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriDacă tot vorbim de prostie, un text care circulă pe net. Probabil îl aveți, probabil l-am mai postat. Dar poate interesează pe cineca:
Prostia a atins masa critică ! Proștii cred că au învins totul, Prof. Radu Iliescu: „Discut zilele trecute cu un prieten profesor de matematică. Îmi spune că în facultăți, la seminariile matematicilor superioare din 9-10 studenți abia găsești unul capabil să citească (nu să rezolve) exercițiul. Adică, dau un exemplu, abia o zecime pot spune, puși în fața literei Σ că este o sumă, ori în fața semnului ∫ că este o integrală. Restul, masa critică, oastea de strânsură nu are contact cu problema nici măcar la nivel introductiv. Am citit recent cartea profesorului Mihai Maci, universitar la Facultatea de Filosofie din Oradea, care constată și el că studenții nu au capacitatea de a relaționa cu marile texte, preferând piureul de banane premestecat din cărțile scrise de vulgarizatori în ale filosofiei, sintezele de pe net și alte asemenea suprasimplificări. La facultățile de teologie ortodoxă s-a scos, pentru admiterea la doctorat, examenul eliminatoriu de greacă veche. Cu alte cuvinte, crema teologilor ortodocși nu mai conține oameni capabili să se adreseze textului sacru în limba liturgică a creștinismului răsăritean. De latină și ebraică nu mai are rost să vorbim. La Facultatea de Litere din Cluj-Napoca există cursuri de „rattrappage” (aducere la zi a cunoștințelor lingvistice fundamentale). Tradițional, facultățile de limbi străine nu se preocupau decât cu totul periferic de nivelul lingvistic al studenților, aceasta fiind treaba liceului. Rostul unui examen de admitere cu mulți candidați era acela de a-i selecta pe cei mai sârguincioși dintre ei, pe cei cu vocație manifestă pentru limbi străine, capabili să facă față unui parcurs ulterior în științele limbajului și ale literaturii. Însă mai nou vin studenți care nu mai au baza lingvistică, cu goluri imense în pregătire pe care nu pot să le acopere fără asistența unui profesor. Toate aceste patru exemple disparate, care sunt doar câteva cazuri dintr-un noian, au în comun o singură realitate: în acest moment falimentul calității a avut loc la scară largă, și acesta nu trebuie să fie un secret pentru nimeni. Numai că, iar de aici începe problema (mult mai mare decât recrudescența prostiei în sine), nicio facultate nu s-a închis din motiv de studenți impostori. Avem cursanți la matematici superioare care n-au făcut analiză matematică în liceu. Avem absolvenți de filosofie care n-au deschis traducerea niciunui text fundamental, nicidecum versiunea originară a unui Platon sau a unui Kant. Avem teologi care nu posedă subtilitățile lexicale, deci ideatice, ale textului sacru. Avem absolvenți de limbi străine cu cutremurătoare erori de exprimare scrisă sau orală. Dar facultățile lor, fără excepție, și-au crescut numărul de studenți, trădând ideea de intelectual și de universitas. Prostia există, a venit peste noi, ne-a cucerit și ne-a paralizat orice reacție. Suntem învinși, suntem sub ocupația cea mai odioasă care a existat vreodată, dar coabităm, nu ne retragem în munți, nu există nicio mișcare de rezistență. Dacă am fi un butic de cartier și am da faliment, am închide și am merge acasă. Falimentul intelectual nu ne obligă la niciun gest de onoare, nu mergem să cultivăm ceapă și să ne scriem tratatele la lumânare din atâta lucru. În mod odios, ne adaptăm, dar nu pentru că am fi potriviți, cum zicea Darwin, ci pentru că preferăm să ne plecăm în loc să plecăm. Pe de altă parte, bâlciul este mult mai mare decât îl pot ilustra universitățile. Prostia a atins masa critică, prostul e norma. Pentru el totul s-a simplificat atât de mult încât deșteptul nu mai poate fi sesizat, nu-l mai poți pune în valoare, e sacrificat la nivel de sistem. Sunt atât de mulți idioți încât, dacă am mai ține la inteligență, la sârguință și la lucrul bine făcut, ar trebui să închidem jumătate din sistem: primării, parlamente, guverne, instituții publice și private. Ar trebui să afișăm pe biroul primului-ministru: Închis pe motiv de prostie, revenim când găsim pe cineva care să fie vrednic. Ar trebui să trimitem acasă demnitari, funcționari, profesori, medici, polițiști și preoți. Pentru singurul delict îndreptat împotriva universului pe care nicio lege lumească nu l-a pedepsit vreodată: prostia. Ne-am imaginat până acum că viața sancționează prostiile, și probabil că în sistemele vii lucrul acesta s-a petrecut fără greș, acum însă cred că e cazul să luăm notă de noua realitate, proștii cred că au învins totul, inclusiv viața. Așteptați-vă la o multiplicare exponențială a numărului de „accidente”. Vorba spumosului profesor Grigore Moisil: „Legea nu interzice nimănui să fie imbecil!”
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriLiviu, daca ar fi sa caracterizez romanii in cateva cuvinte unui strain as spune ca cel mai mare dusman al nostru este statul, iar statul suntem noi, cu tot ce inseamna si presupune termenul de stat, de la adjectiv la substantiv comun.Nu uit reactia unei "inalte fetze'' atunci cand, la un sprit aflandu-ne, am zis ca ar fi bine ca , pe fiecare fond, gestionarul sa identifice si sa delimiteze ca atare o zona izolata, in care sa putem merge cu neveste,amante , copii si ce mai avem, sa facem un ceaun si sa putem trage dupa niste talere.Impactul pt noua generatie ar fi imens, cred eu, si ne-am trezi, in cativa ani, co o generatie care nu se sperie ca proasta la auzul cuvantului pusca, ba chiar invers.Dupa ce am terminat eu ce am avut de zis omul, care ma asculta cu interes, imi zice:tu nu zici rau, daca e sa gandim la rece, dar explica-i asta lui ...x, care are poligon si care a bagat o gramada de bani in el, sa vezi ce zice.Romanul neaos, posesor de poligon, m-ar injura, fireste, ca nu las lumea sa se duca la el, vazand castigul de maine si ignorandu-l total pe cel de peste cativa ani, mult mai mare.Lasa omul sa deprinda gustul pustii pe camp, la tuci si talere, si, in curand, va vrea si altceva, ce numai in poligon amenajat poate gasii, si castiga toata lumea in felul asta.Dar, dupa cum ziceati si voi mai sus, totul se rezuma la educatie si, slava proniei, suntem feriti de boala asta, ba se pare ca suntem chiar imuni si ne imunizam constant, spre bucuria lupilor care isi ascut coltii la vederea turmei de dobitoace natural indobitocite. Legat de bani, ca de ei era vorba.L a ce ziceam mai sus, permite tu, asociatie, accesul in zona de care ziceam, contra cost, ca la poligon, stabileste on pret ok si o sa vina peste tine niste bani la care nu te-ai fi asteptat in veci.Numai eu stiu multi vanatori care ar lua parte bucurosi la asa ceva,si ar plati pt asta, caci in sud poligoanele de talere sunt la fel de dese ca parul pe broasca.
Ultima oară modificat de OVI762 pe 07 Aug 2021, 07:58, modificat 1 dată în total.
este in noi
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriDe vina pentru situatia in care suntem suntem noi toti. Suntem noi cei care am semnalat aici tot felul de aberatii ale sistemului vanatoresc, dar nu ne-am implicat mai mult. Sunt de vina si directorii asociatiilor noastre, care au mers ca oile in sistemul aberant al cotizatiilor in care unul care iesea 200 de zile pe an la vanatoare, platea cotizatie la fel de mare ca unul care era la munca in Spania. De vina e si conducerea agvps pentru lipsa de viziune si strategie.
Eu cred ca suntem pe un drum fara intoarcere. Romania s-a vandut la bucata. Bancile, fabricile, terenurile agricole, cele mai importante terenuri intravilane, resursele precum petrolul. Lumea de azi e pe bani si de fapt, asa a fost mereu. Strainii din occident au avut avantajul a 45 de ani de dupa razboi, fara comunism si au acumulat capital, iar in tarile lor nu mai au in ce sa-l investeasca, asa ca vin la noi sau in alte tari mai sarace. Doar ca noi nu prea mai avem ce vinde. Printre putinele resurse care mai sunt ale noastre, se numara padurile si fauna. Padurile sunt bune si trebuie sa puna mana si pe ele, dar de ce sa plateasca pretul normal, cand le pot lua mai ieftin. Prin urmare, inventeaza reguli care limiteaza sau interzic exploatarile forestiere, includ padurile in tot felul de rezervatii, stabilesc in mod aberant ca arborii seculari trebuie protejati, cand de fapt ei au fost lasati sa ajunga la varsta maturitatii, pentru a fi exploatati cat mai convenabil, asa cum au stabilit normele silviculturii. Noile "arii protejate" vor iesi de sub administrarea statului, adica a noastra, si vor intra sub administrarea unor persoane salariate a unor ong-uri ca wwf, greenpeace sau agent green. Indivizi precum gabriel paun vor fi noii tartori ai unei mari parti din padurile Romaniei. In paralel miliardarii lumii occidentale cumpara la hectar cat de multa padure pot. conservation carpathia este un exemplu prin care finantele straine nu doar ca achizitioneaza suprafete uriase de paduri, dar influenteaza politicul in sensul dorit, pentru a obtine avantajele pentru care au venit in Romania. Yellowstone european e proiectul lor de 250.000 de hectare, care cuprinde zona muntilor Bucegi, Piatra Craiului si Fagaras, unde nu se va mai vana, nu se va mai exploata padurea si nu vor mai avea loc alte activitati economice. Ei uita sa spuna ca in rezervatia americana nu locuieste aproape nimeni, pe cand in zona dorita de ei sunt zeci de localitati, sunt sute si mii de proprietari de paduri care doresc in mod firesc sa isi exploateze proprietatea privata. In fine, dupa ce padurile nu vor mai fi rentabile economic, vor fi vandute la preturi derizorii, asa cum au fost vandute parcelele de 0,5-2 hectare de teren agricol. Vanatoarea se duce dracului. Pe de o parte pentru ca politica neomarxista care include si ecoterorismul la care asistam, s-a instalat si la noi si in curand societatea va ajunge sa considere ca trebuie sa facem si noi ca olandezii care gazeaza anual zeci sau sute de mii de gaste salbatice si le ingroapa, in loc sa le vaneze si sa le manance. Deja auzim tot mai des ca e normal ca ursii sa fie eutanasiati si ingropati, nu valorificati prin vanatoare. Exista perceptia publica ca noi, vanatorii, suntem niste psihopati insetati de sange care avem frustrari ca avem puta mica. Pe de alta parte, pesta porcina, covidul care a determinat stoparea incasarilor din vanatoarea cu strainii, interzicerea vanatorii la pasari, au saracit asociatiile de vanatoare, aducad multe dintre ele in pragul falimentului. Deja sunt asociatii care cedeaza fonduri de vanatoare pentru ca nu mai fac fata financiar. Vor fi si mai multe. Un management nu tocmai intelept, la care se adauga lipsa cotizatiilor (oamenii nu mai vor sa cotizeze pentru nimic), fac ca fondurile de vanatoare sa fie cedate de asociatiile cu vanatori romani si o parte din ce in ce mai mare sa fie luate de straini. Pe fondurile luate de milionarii sau miliardarii occidentali, vanatorii nostri poate ca vor fi acceptati ca gonaci. Poate.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriOhh, si am uitat sa adaug ceva. Deja voci ticaloase, precum a lui gabriel paun, spun ca adminstrarea faunei Romaniei nu trebuie lasata in seama vanatorilor.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriOvi, epică aia cu statul, +1!
Sly, am pus niște exemple, ce m-a tăiat pe mine capul. Știu ca ai studii în domeniu, ceva sfaturi economice? Laure, tu chiar aplici economie, există soluții? Cei ce sunteți antreprenori, recomandări?
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriSpeță: AVPS Ialomița.
În condițiile în care sezonul trecut vânătoarea a fost oprită la păsări, iar pentru acest sezon cotele pentru majoritatea speciilor de păsări oscilează între 0 și 20 de exemplare, nu prea mai are legătură cu vreun sfat economic. Această asociație trăia în mare parte din vânarea păsărilor de către membrii cotizanți și vânătorii străini. Din interes meschin sau din prostie Ministerul Mediului distruge asociații precum Ialomița. Sfaturile economice nu-și mai au rostul, în această etapă doar sfaturile juridice mai pot fi luate în calcul! Ziceai de director bun și avocat! Scoate din ecuație directorul, în condițiile actuale avocatul este cel mai important, avocat ce trebuie să fie musai unul de tip predator, care să lovească în stânga și în dreapta cu articole și paragrafe, scoase de prin toate legile. Cerute despăgubiri pentru absolut tot! Ultima oară modificat de Sly_Fox pe 07 Aug 2021, 18:24, modificat 1 dată în total.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriServus. Am mai scris pe undeva pe Forum. Problema se poate rezolva simplu, chiar si cu cotizatia redusa si cu membri mai putini. Luat exemplul Elvetian. Presedinte, casier paznic sau paznici. Toti fara salariu. Sistemul actual nu-i benefic decit celor din conducere, si aici se cheltuie mai toti banii.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriEu mi-am facut pasaport european. Ma duc in afara la vanatoare pentru ca trepanatii votati de 25% din populatie (LOGICA LOR ZICE CA ESTE MAJORITATE), matematica mea spune alta, ne-au interzis drepturile. Iar cei platiti sa ne reprezinte le-au facut jocul si il fac in continuare.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânători
Nu se poate aplica la nivelul României! Legislația spune că vânatul este bun public, administrat de către stat și dat în gestiune către asociații vânătorești, direcții silvice, licee sau facultăți de profil în care se studiază cinegetica. Ar merge cum spui tu doar dacă vânatul va deveni bun privat, administrat de către proprietarii de terenuri și formate asociații locale, vânătorii locali luând în primire funcții neremunerate. Doar că trebuie schimbat tot sistemul, din rădăcini cum s-ar spune, iar ce va ieși nu știu, generațiile actuale neavând experiența unei asemenea organizări. S-ar putea să meargă strună, ori să iasă un dezastru și să se distrugă tot într-un timp extrem de scurt. Nu știu, nu am prea mare bază în vechiul nost' popor! Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriBuna ziua dragi colegi,
As dori sa mi exprim si eu parerea mai mult sau mai putin la subiectul acestui topic. Nu inteleg de ce conducerea agvps nu ia atitudine la ceea ce se intampla cu gestionarea populatiei de urs si nu numai. Exista o lege a vanatorii care spune clar cum trebuie sa se desfasoare lucrurile, exista contracte de gestionare a fondurilor de vanatoare, exista o constitutie in care scrie: Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate. Toate dupa parerea mea sunt incalcate, de ce nu este dat in judecata statul roman si ONG-urile responsabile? Asta, in ceea ce priveste conducerea generala a vanatorilor, in ceea ce priveste fiecare asociatie, cred ca fiecare am putea contribui la imaginea vanatorii in Romania, cum bine scria un coleg inaintea mea. Insa eu vreau sa plusez, si nu e ceva nou, colegii din alte tari, cu ocazia diferitelor evenimente, cum at fi: targuri, zile ale localitatilor,etc, sunt prezenti cu standuri. Acestea prezinta activitatea asociatiei dar si activitati distractive. Cu siguranta costurile crearii unui astfel de stand nu at fi mari dar si implicarea fiecaruia dintre noi, ar aduce numai beneficii acestei bresle.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriAsociațiile de vânătoare merg prost dintr-un singur motiv! LIPSĂ DE VIZIUNE MANAGERIALĂ!!!
Majoritatea asociațiilor au fost constituite sau preluate pentru satisfacția unor grupuri restrânse, care nu au supraviețuit timpului sau au constatat că plapuma le este mai mică decât credeau și nu pot susține cheltuielile. Tipic nației noastre, vânătorul de rând care nu se încadra în tiparele cu ”ștaif” a fost marginalizat și împins să renunțe sau să meargă către asociații mai istețe, care au inventat membrul vânător nepracticant, și astfel, pentru 500-1000 lei taxă, grosul vânătorilor a preferat 1-2 ieșiri pe an, cu grupa, sau doar beneficiul păstrării armelor, pentru vremuri mai bune. CÂND ȚI-AI PROPUS SĂ VÂNEZI DOAR TU, PRIETENII TĂI ȘI CÂTE UN ”BOSS” LOCAL, TREBUIA SĂ TE ASIGURI CĂ SACUL IȚI ESTE FĂRĂ FUND!!! Altfel, câte oferte de vânătoare ați văzut în online și pe alte căi, în afară de cele pentru prinți și alte categorii cu mulții bani??? Câte asociații organizează tabere de vară pentru copii, în cabanele de vânătoare care zac abandonate trei sferturi din an, poate chiar mai bine?! Câte asociații au înțeles că un membru vânător pierdut este un pas înainte spre faliment? Exista o pagina de Facebook cu aferte de vânătoare, unde doar două asociații postau oferte. Cam piperate, din lipsă de concurență! Restul??? Bănuiesc că sunt ok financiar!!! Suntem nația ”tunurilor”! Vrem să prindem un print, îi dăm un urs și apoi vânam noi și ai nostrii liniștiți până prindem un alt prinț. În toată lumea cu cap pe umeri, clientul este fidelizat iar membrul clubului/asociației are un statut privilegiat, cel puțin la nivel de respect! La noi, membrul cotizant, este doar prostul care din dorința de a păstra armele, ne dă ”nouă” bani să ne satisfacem hobby-ul. Respectați membri, diversificați serviciile, legați vânătoarea de tot ce înseamnă ocrotirea și menținerea unui mediu sănătos! CÂRNĂȚĂREALA nu îmi pare o soluție viabilă! Este doar o nișă acaparată deja de toți micii cârnățari ai patriei! Unde mergi la pensiuni, începand cu zona Bran și până în Arad, Covasna, Mureș, Maramureș......., toți vor sa-ți vândă cârnați de mistreț și salam de cerb.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriNota 10. Bravo!
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriFoarte corect @Salus!
Desi nu sunt multe de spus in completarea tabloului perfect al asociatiilor( marii majoritati), mai adaug faptul ca multi ani dupa revolutie s-a trait din ce a fost in aac la momentul zero fara a se pune absolut nimic in loc. Pe fondul "inflatiei" de aspiranti la statutul de vanator cuvantul de ordine a fost japca. Si dau doar doua exemple la AJVPS Galati. Conditionarea eliberarii documentelor pentru depunerea acestora la politie in vederea eliberarii autorizatiei pt prima arma de achitarea cotizatiei integrale pe anul respectiv. Asta in conditiile in care examenul a fost in noiembrie, iar autorizatia s-a eliberat in anul urmator, deci imposibilitate de iesire la vanat. Chiar daca e legal, in orice caz moral e japca pe fata. Asta in anul 2002. Ulterior instituirea "taxei de prim vanator". 3000 lei. Nu stiu exact anul dar cred ca prin 2005-2006. Au fost ani de "glorie" pentru multe asociatii. Acum se culege ce s-a semanat. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriVăicăreala asta a lipsei de fonduri vine mereu cu o majorare de taxă, niciodată cu scaderea salariilor/reducerea cheltuielilor!
Dacă ar fi un management capabil, ai vedea o majorare de taxe ”împachetată” altfel. Avem o groază de vânători pensionari ”speciali”, care platesc juma de taxă și nu ai loc de ei să cumperi un caprior sau un mistreț, nu mai zic de autorizații în grup restrâns la fazani si alte.... Nu văd Asociații care să fi abordat principiul cluburilor exclusiviste! Membru gold - taxa mare, servicii și oportunități pe masură. Membru silver - taxa medie și participare la vanatoare cu grupa. Membru și atât - taxa modică, participi la vanatoare doar platind ziua de vanatoare, la tarif în funcție de unde si cu cine vrei sa vanaezi, la silver sau gold. Dar pentru asta trebuie management capabil să își organizeze cotele și să construiască ”pachetele”. Fără compromis pentru x, y sau pentru tov. de la partid! Nu-i așa greu dacă te duce mintea mai mult decăt să-ți ei salariul/indemnizația. Organizarea partidelor de vanatoare pentru nemebri, este o altă sursă de venit importantă. Dar, la noi dacă nu ești membru și platești ziua de vanatoare, ești aruncat să vânezi cu câte o grupă, unde ești privit de parcă ai avea râe și ai venit să le ei tot vanatul. Nu mai spun că te alegi cu standul unde nu a trecut picior de vanat în uțimii 30 de ani. Asta în cazul în care oamenii nu fac o ”românească” și ard o ceartă fictivă la prima oră, fac pe supărații și o parte din ei pleacă ”acasa”, iar tu te trezești că ai ramas cu seful de grupă și încă 3-4, iar vanatoare este f....tă! După ce au scapat de tine, se întâlnesc și se ”pupă”. HAI ROMÂNIA!!!
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriChestia cu silver si gold merge pe fondurile unde exista vanat si unde poti sa organizezi ceva frumos.
Ca sa ceri bani trebuie sa oferi servicii pe masura. Chestia asta nu o faci cu grupa ci cu personal. Care bineînțeles trebuie platit ca sa faca treaba. Daca dai minim pe economie sau nici atat personalul "se descurca", dar nu in folosul asociatiei. Dar mai inainte de toate trebuie vanat. Pentru ca omul vine sa vaneze, nu sa vada doi fazani toata ziua. Inseamna sa ai piese valoroase, inseamna selectie, înseamnă combatere. Apoi "infrastructura", masini pentru deplasare in teren, caini, eventual arme (nu strecuratori) ca sa nu mai vb de cabane, de mancare buna si lista ramane deschisa. Cate asociatii se pot lauda cu astfel de servicii. Si care pentru cati bani ar putea aduce n-ar necesita o investitie mare. Dar pentru asta trebuie management. Si prin management nu inteleg presedinte, director, secretar, casier si paznic de vantoare. Ci viziune. Sunt convins ca daca oferta ar fi atractiva, clienti ar fi. Asta pe parte exclusiv cinegetica. Daca s-ar schimba mentalitatea si in IPj-uri, in media, si de ce nu, in educatie cinegetica in Romania ar avea viitor. Asa e taraiala. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânători@kama3. De unde viziune si cu cine sa faci Management cinegetic, personalul este extrem de subcalificat, ce sa mai vorbim de Directori.
Ai pomenit mai devreme de AJVPS Galati, esti din zona? Eu am fost membru la Galati dar am renuntat, mergeam o data pe an la vinatoare. Experiente total neplacute.
Re: Supraviețuirea asociațiilor de vânătoriAm devenit vanator la Ajvps Galati in 2002, am fost membru pana in 2010 cand am tras pe dreapta. De fapt nu mai iesisem cam din 2008, dar inca plateam cotizația. A fost un cumul de factori care m-au facut sa iau pauza.
Din 2016, am redevenit membru vanator, dar la Ajvps Tulcea. Dar, am reevaluat ce vreau de la acest hobby, am renuntat aproape total la colective si desi nu ies pe cat as vrea macar iesirele restranse pe care le fac ma fac sa vreau sa continui. Nu am intrat in contact cu conducerea decat la inscriere ( a trebuit si preschimbat permisul din carton in plastic), dar oamenii au fost deschisi. Am limitat interactiunea tocmai pentru a nu ajunge sa trag pe dreapta si a doua oara. Prefer sa ma bucur de natura de decat sa-mi fac nervi. Dar, ma gandesc cum ar fi daca ce am scris s-ar pune si in practica... Cum ar fi ca asociatia sa mai aiba o cabana cum am fost cele de la Crișan sau de la Lățime, vandute pe nimic prin anii 2000 si ceva, sa aiba un poligon, o pepiniera de fazani. Chestii simple si care cu putina viziune ar fi chiar rentabile si atractive. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
65 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Gaidos şi 32 vizitatori |
Publicitate
|