Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 16 Ian 2022, 12:23

Comunicat de presa AJVPS Tulcea

Loc in care se vor arhiva topicuri interesante la vremea lor , dar cu valoare mai mult sentimentala pentru membrii forumului .

Comunicat de presa AJVPS Tulcea

Mesajde val pangica pe 11 Apr 2011, 07:55

In data de 08.04.2011 am primit cu rugamintea de a informa opinia publica urmatorul comunicat de presa nr 173 / 04.04.2011 , din partea AJVPS Tulcea .

Domnule Preşedinte al AGVPS din România,

Ne adresăm direct Dumneavoastră, cu rugămintea de a încunoştiinţa astfel oficial, organul suprem de conducere, despre faptul că după o îndelungă şi responsabilă analiză, am hotărât că AJVPS Tulcea se retrage (se auto-suspendă) din AGVPS din România, pe perioada cât director general va fi d-l N. Şelaru.
Am luat această hotărâre, aşa cum am afirmat în memoriul susţinut şi depus la Consiliul AGVPS din România din data de 18.04.2008, deoarece constatăm că nu mai suntem reprezentaţi în nici un fel de actuala conducere executivă.
Vă informăm că deşi acel memoriu al nostru viza probleme de interes general pe care conducerea AGVPS din România ar fi trebuit să le rezolve şi nu le-a rezolvat (ba din contră!), până la această dată nu am primit nici un răspuns. În acest răstimp, prezenţa fostului preşedinte executiv, actualul director general (al cui „general”?) Şelaru Neculai, a devenit complet indezirabilă în relaţiile cu toate instituţiile şi autorităţile statului în probleme de susţinere a interesului nostru, al asociaţiilor afiliate.
Constatăm că în perioada de după 1990, nici un ministru – conducător al autorităţii publice de care depindem, ca de altfel şi mulţi alţii, nu au putut avea o relaţie de înţelegere şi colaborare cu conducerea executivă a AGVPS din România. Rezolvările problemelor au fost la nivelul fiecărei asociaţii din ţară.
Noi, AJVPS Tulcea, în fiecare an, în Congresul Naţional am ridicat probleme de interes general; un exemplu: nu am fost de acord cu retragerea drepturilor preşedintelui şi transformarea acestei înalte funcţii într-un organizator de şedinţe de consiliu şi altfel de şedinţe şi transferarea drepturilor legitime ale preşedintelui ales al AGVPS din România, preşedintelui executiv şi ulterior directorului general care nu poate fi decât un executant. Deşi în plenul Congresului, am fost împotriva modificării statutului, ulterior am fost informaţi că statutul a fost modificat „cu acordul în unanimitate (?!) al participanţilor la Congres”.
Urmare a preluării tuturor acestor drepturi, cu susţinerea nelipsiţilor yes-meni, şi în persoana unor membri ai consiliului actual al AGVPS din România, s-au desfiinţat serviciile: tehnic, juridic, contabil – financiar, etc., care au stat şi ar fi trebuit să stea la dispoziţia celor afiliaţi şi foarte contribuabili. Aceste servicii au fost înlocuite cu persoane îndoielnic de pregătite pentru a oferi consultaţii şi sprijin asociaţiilor, sau cu colaboratorii care nu au nici o responsabilitate.
Constatăm că după 20 de ani, sub aceeaşi conducere executivă AGVPS din România nu s-a rezolvat încă problema şi problemele pescuitului sportiv, problema reprezentării activităţilor noastre de vânătoare şi pescuit sportiv în ţară şi în străinătate, revista VPR este numai aşa cum este, iar situaţia financiară este în stadiul de a fi susţinută cu împrumut („pe persoană fizică”) de către …d-l N. Şelaru salariat – manager de 20 de ani al acestei Asociaţii Generale în drum spre faliment.
Dar cea mai gravă situaţie creată în cursul anului 2010, este faptul că mai mult de 50% din organizaţiile afiliate nu beneficiază până la această dată nici de prevederile legii 407/2006, nici de cele ale OUG 102/2010 referitoare la atribuirea în gestiune a fondurilor de vânătoare. Explicaţie: deşi d-l N. Şelaru nu a avut nici un mandat din partea asociaţiilor afiliate pentru acest lucru, nu ştim cât de dezinteresat a negociat şi a aprobat proiectul pentru OUG 102/2010, iniţiat de Ministerul Mediului. Devenit ordonanţă, proiectul astfel acceptat, a început să fie pus în practică în conformitate cu Regulamentul elaborat.
În acelaşi moment, d-l N. Şelaru a început atacul împotriva ministrului, salariaţilor din minister, împotriva ITRSV – urilor şi a instigat în întruniri oficiale şi neoficiale, reprezentanţii mai slabi ai asociaţiilor afiliate, la deschiderea de procese în instanţe împotriva OUG 102/2010, pe care tocmai o avizase în Consiliul Naţional de Vânătoare.
Ca urmare, la această dată contractele noastre de gestiune sunt expirate de 5 luni, noi cheltuim ca şi cum am fi gestionari (dar nu suntem), suntem ameninţaţi că se va aplica pentru atribuirea în gestiunea fondurilor de vânătoare varianta de scoatere la licitaţie a tuturor fondurilor de vânătoare, ca să nu mai vorbim de fondurile de vânătoare pierdute deja …
Noi nu mai suntem de acord, nici cu impresionantul număr de animale împuşcate în fiecare sezon de o singură persoană, chiar dacă este preşedinte executiv sau director general al AGVPS din România. Încercăm astfel să instaurăm bunul simţ şi în activitatea de vânătoare şi cea managerială.
Pentru acestea şi multe alte „nerealizări”, am luat hotărârea că nu mai acceptăm să fim compromişi sub nici un fel de motiv de o persoană care confundă AGVPS din România cu feuda personală şi interesul general cu meschinele probleme personale.
Noi nu suntem prieteni de zile cu soare, noi avem 6 ani de când am aprins becul roşu, la vedere…
Vă rugăm, domnule preşedinte, să primiţi cordialele noastre aprecieri pentru Dumneavoastră şi să consideraţi că Dumneavoastră aveţi oricând sprijinul nostru pentru interesul general al vânătorilor şi pescarilor sportivi.

Cu stimă,
Consiliul AJVPS Tulcea,
Preşedinte Dr. Ing. Stoica Ştefan ______________
Vice – preşedinte Dipl. Onciulencu Dragoş ______________
Vice – preşedinte Ing. Butuza Ioan ______________
Director Ing. Sultan Marin ______________
Membru Ing. Condac Marius ______________
Membru Arh. Economu Andrian ______________
Membru Ing. Modiga Bepi ______________
Membru Avoc. Gherman Sorin ______________
Membru Prof. Petroschi Constantin ______________
Membru Arh. Pavel Marcel ______________
Membru Dr. Ivanov Boris ______________
Membru Ceauşu Tănase ______________
Membru Oprea Costică ______________
Membru Iordache Steriu ______________
Membru Dumitrau Mircea ______________
Membru Banoite Stere ______________
Membru Mateescu Mihai ______________P.S. Prezenta scrisoare trebuie s-o facem publică pentru a nu da prilejul la interpretări


Respect
Avatar utilizator
val pangica
Veteran
 
Mesaje: 863
Membru din: 05 Mai 2008, 16:15
Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Arhiva forumului

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Publicitate