Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 13:55

ABECEDARUL BINOCLULUI

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 05 Dec 2009, 09:22

Olympus 10x50 nu e o alegere buna daca vrei sa-l folosesti cand navighezi. La 10x iti tremura imaginea foarte mult cand esti in barca. 7x este magnificatia maxima recomandata la navigat. Deci daca vrei unul atat terestru cat si pe mare, alternativa 7x50 este cea mai de preferat.
Nikon Ocean Pro este foarte bun la binoclu la pretul platit si il recomand fara rezerve.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde edysniper pe 05 Dec 2009, 10:39

Ok atunci o sa raman la NIKON,problma e ca am vorbit cu ei si pentru Romania nu au modaliatea "cu plata la livrare" va trbui sa il platesc si apoi sa astept sa apara,sper sa nu am surprize.Mai am varianta sa merg la un amic care are magazin de arme si lucreaza cu unii din Germania si Austria ..sa vedem daca nu il gaseste el pe acolo si atunci treaba va fi sigura.L-am gasit si la noi dar nu costa decat 12 milioane...cam mare comisionul :)
One Shot.One Choice.
Avatar utilizator
edysniper
 
Mesaje: 19
Membru din: 25 Noi 2009, 20:40
Locaţie: Alba Iulia

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 12 Dec 2009, 14:52

In curand (prin Ianuarie 2010), va aparea pe piata noul binoclu Swarovski EL Swarovision. Binoclul a fost asteptat de multi ani, in special de pasionatii utilizatori de Swarovski (sau onaninsti Swarovski cum imi place mie sa-i definesc :lol: ). Binoclul, conform spuselor celor de la firma cat si unora care au avut prilejul sa-l testeze, se dovedeste a fi optic superior vechiului EL, cu o claritate si optica mai buna pe tot cuprinsul lentilei, pana la margine.
Primele modele care au aparut au avut tot felul de defecte dar Swarovski a ascultat critica si le-a imbunatatit.
Unii care le-au testat sunt in al noulea cer altii sunt de parere ca nu reusesc sa concureze cu Zeiss Victory FL (caz in care ar fi o adevarata catastrofa pt. Swarovski si inca odata o dovada clara a superioritatii uriase ale Zeissului).

Un lucru interesant este insa faptul ca lentila ocularului este considerabil mai mare decat la modelul vechi. Intrebarea este: de ce? Este clar ca o lentila mai mare face ca imaginea tunelara, in special in cazul celor care folosesc ochelari, sa devina mai mica sau inexistenta. Asta e un avantaj si o caracteristica intotdeauna de apreciat. Dar oare are si alte avantaje optice?
Intr-o poza gasita pe net, iata cum arata diferenta:

Imagine

Ce parere au altii de pe forum in privinta asta?

In rest se pare ca binoclul este tratat special cu Swaroclean pt. a imbunatatii calitatea coatingului si rezistenta lentilelor. Ce e interesant este faptul ca in pofida tuturor intrebarilor, Swarovski refuza sa explice daca Swaroclean va da binoclului aceleasi proprietati date de Lotu Tec Zeiss.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI -help!

Mesajde mmihai pe 02 Feb 2010, 18:47

Salut, sunt nou pe aici si sunt nou si in materie de binocluri. Am incercat in ultimile zile sa ma documentez cu privire la acestea, iar postarile tale, Tranan de pe acest forum, mi-au fost de mare ajutor. Multe multumiri!
Cineva de pe un alt forum spunea despre binoclul SkyMaster Celestron 15x70 ca ar fi cel mai bun binoclu din lume din punctul de vedere al echilibrului calitate-pret (399 ron in Romania, in State e vreo 90 $). As vrea sa-mi spui daca specificatiile tehnice ti se par tentante si daca ai auzit ceva de firma asta. De asemenea am retinut deja de la tine ca pt 15x trebuie trepied. Se zice despre acest model de binoclu ca este unul foarte luminos, potrivit chiar si pentru astronomie.

Design optic: porro, multicoated
Diametrul obiectivelor: 70mm
Putere de marire: 15X
Camp vizual: 4,4 grade
Diam. pupilei de iesire: 4,7mm
Relief ocular: 18mm
Near focus: 13,11m
Greutate: 1360 grame
Alte accesorii: adaptor trepied inclus, geanta transport

Multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat!
mmihai
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Feb 2010, 18:30

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 02 Feb 2010, 20:03

Intrebarea e interesanta intrucat astronomia a fost si este in continuare una din marile mele pasiuni.
Celestron este o marca care confectioneaza aproape toate binoclurile in China si sunt de o calitate mediocra. Da, e adevarat ca la pretul de $90 est un binoclu Ok dar departe de a fi o alternativa buna.
Optica este nesatisfacatoare cu aberatii cromatice enorme si neclara pe marginea lentilelor. Cea mai mare problema este insa ca lentilele sunt doar multicoated si nu fully multi coated ceea ce genereaza automat o optica mult mai slaba, in special cand vrei sa folosesti binoclul la observatii astronomice.
Mecanic, sunt deasemenea slabe, riscand ca dupa o perioada de folosire sa se decolimeze.

Daca vrei sa folosesti binoclul la astronomie, este foarte important sa ai o optica cat mai buna, care de multe ori (aproape intotdeauna) este mult mai importanta decat luminozitatea. Eu am avut un telescop Meade ETX de 100mm cu lentile barlow de 75x, 100x, 150x si 250x. A fost OK. Acum, la observatiile astronomice ma folosesc de luneta mea ornitologica Kowa Prominar HD 883 20-60x88mm. Magnificatia maxima este asadar de 60x fata de maxim 250x cat aveam la ETX si totusi, aproape toate observatiile sunt mai de calitate cu KOWA intrucat optica e de foarte multe ori mai buna. E adevart ca la 150x si 250x cu ETX-ul vedeam mai clar pata de pe Jupiter si lunile lui Saturn si chiar galaxiile din Virgo care sunt la ca. 50 de milioane de ani lumina, dar imaginea era neclara si tremuranda.
Daca ETX-ul ar fi avut lentilele de la KOWA, i-as fi si putut vedea pe martieni imbratisandu-se pe Marte :lol: .

De tinut cont este, precum ai remarcat si tu, faptul ca un binoclu de 15x70 va fi foarte greu sa il folosesti fara monopied sau trepied. Intr-un astfel de caz, este o idee mai buna sa iei o luneta ornitologica (terestra) de genul Nikon RA II 15-45x60, Minox 21-42x62 ED, Pentax PF 65 ED etc (pt. cazul in care nu vrei sa platesti pt. variante mai scumpe) de care te vei putea folosi mai mult si cu o eficienta mai buna.

Cu toate acestea insa...pretul este interesant. Daca nu ai bani sa cumperi ceva mai de calitate poate ca totusi s-ar merita, asta depinzand la ce vei vrea sa-l folosesti. Eu unul nu l-as lua insa.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde rynno85 pe 22 Feb 2010, 16:05

am gasit pe internet atat varianta IOR 7x40 simplu cat si cea cu infrarosu. ce stie despre cel din urma model. te ajuta ca sa vezi noaptea. dar cum? are ceva electronic in el sau doar din lentile e otinut efectul....e mai slab din punct de vedere optic decat varianta mai simplista?
rynno85
 
Mesaje: 1
Membru din: 22 Feb 2010, 16:01

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 22 Feb 2010, 17:23

Nu te ajuta sa vezi noaptea de loc. Binoclul are un detector de infrarosu, nu este cu infra rosu. De asa ceva nu ai de loc nevoie in viata civila intrucat e nefolosibil. Militar insa, cu ajutorul detectorului poti sa sesizezi lumina infra rosie in situatii de lupta.

Optic vorbind, nu este nici o diferenta intre cel cu infra rosu si cel fara.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CriSStian pe 01 Mar 2010, 23:12

as dori sa stiu mai multe despre acest binoclu : Baigish BPC5 8x30 fabricat in 1981. Daca este bun? / Ce plusuri are? / Ce minusuri? Multumesc .
CriSStian
 
Mesaje: 16
Membru din: 01 Mar 2010, 22:56

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 02 Mar 2010, 00:50

Bine ai venit pe forum!

Baigish BPC5 8x30 este unul din binoclurile foarte putin cunoscute fata de calitatea pe care o ofera.
Binoclurile Baigish sunt rusesti si produse la vestita fabrica KOMZ (Kazansky Optiko-Mekhanichesky Zavod), fabrica care produce o multime de alte elemente optice de la NV-uri, la binocluri, lentile fotografice etc.
La pretul la care se vinde (intre €70-100) este dupa parerea mea un binoclu foarte bun cu o optica impunatoare, fara prea multe distorsiuni si aberatii cromatice, cu o distanta focala foarte mare si un camp vizual larg.
Conform descrierii de la fabrica, binoclul are lentile FMC (fully multi coated) ceea ce imi este mie putin greu de crezut intrucat nu am prea vazut binocluri rusesti cu FMC. Uitandu-ma la lentilele astuia, deasemenea nu mi s-a parut de loc ca ar fi asa. Cu toate acestea insa, rusii au tratat lentilele la el cu Zircon, un material care le da posibilitatea de a nu bloca prea mult razele de lumina. Nu e ca FMC-ul descoperit de nemti ci este o solutie ruseasca care desi nu e la nivelul FMC-ului functioneaza satisfacator.
Binoclul este foarte urat, construit in stil militar rusesc, dar dupa parerea mea e o achizitie demna de luat in considerare pt. cel care e interesat de un binoclu bun la un pret mic.
Considerand calitatea binoclului, dupa parerea mea ar trebui sa coste in jur de €200-250, deci la preturile la care se vinde este adesea o pomana.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CriSStian pe 02 Mar 2010, 11:15

am vazut pe un site romanesc doua binocluri este vorba de binoclul nr. 2(Baigish 8x30=99lei) si binoclul nr. 4(Baigish 10x50) : http://www.comenzi.ro/default.php?cPath=123_125 . Este posibil sa fie autentice 99lei=24EURO ??? Binoclurile de pe site-ul online romanesc coincid cu cele de pe site-ul Baigish : 1. http://www.baigish.ru/eng/products_c/da ... noculars3/ 2. http://www.baigish.ru/eng/products_c/da ... w_design1/ . Care din cele doua modele este mai OK ?(precizez ca eu am gasit un Baigish BPC5 8x30 din 1981 in stare impecabila la 130lei). Multumesc pt informatiile primite la prima intrebare !
CriSStian
 
Mesaje: 16
Membru din: 01 Mar 2010, 22:56

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 02 Mar 2010, 11:54

Sunt cu siguranta originale intrucat nu cred sa existe falsuri de Baigish. Chinezii cand falsifica nu se agita sa falsifice binocluri rusesti intrucat sunt atat de putin cautate pe piata incat nu se merita.
Eu nu am testat versiunea de 10x50 dar cel de 8x30 este exact ca cel testat de mine si eu am fost foarte multumit (il cumparasem la $66). Nu e nici pe departe un binoclu care sa imi foloseasca mie intruct optic este mult inferior celor de care am eu nevoie, insa la banul platit (si in felul acesta trebuie considerat) mi s-a parut foarte bun.
Deci, dupa parerea mea, daca vrei un binoclu ieftin care sa isi faca cat de cat treaba, nu ai de ce sa nu il iei. Cred ca vei fi multumit!
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CriSStian pe 03 Mar 2010, 23:21

facand o comparatie intre Baigish BPC5 8x30 si IOR 7x40 ... care ar iesi invingator?
CriSStian
 
Mesaje: 16
Membru din: 01 Mar 2010, 22:56

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde violiv pe 04 Mar 2010, 08:24

Definitiv IOR. Poate ca nu fac chinezii replici de Baigish da' exista replici facute chiar de rusi si care sunt complet de c...c.... Intai ca imaginea este foarte intunecata fata de IOR, apoi ca necesita ajustare continua si nici magnitudinea nu pare cea declarata. Daca poti, da un ochi prin el si te convingi.

P.S. eu posed o replica de ceas Pobeda care n-are nimic de-a face cu originalele....e facuta in Pakistan si stiu de la cel de la care am ceasul.....functioneaza cand vrea :lol:
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 04 Mar 2010, 09:35

violiv scrie:Definitiv IOR. Poate ca nu fac chinezii replici de Baigish da' exista replici facute chiar de rusi si care sunt complet de c...c.... Intai ca imaginea este foarte intunecata fata de IOR, apoi ca necesita ajustare continua si nici magnitudinea nu pare cea declarata. Daca poti, da un ochi prin el si te convingi.

P.S. eu posed o replica de ceas Pobeda care n-are nimic de-a face cu originalele....e facuta in Pakistan si stiu de la cel de la care am ceasul.....functioneaza cand vrea :lol:


+1
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CriSStian pe 04 Mar 2010, 13:40

lasand la oparte replicile ...sa zicem un Baigish BPC5 8x30 din anii '80 fata de un IOR 7x40 ...este cu mult mai slab Baigish-ul ?
CriSStian
 
Mesaje: 16
Membru din: 01 Mar 2010, 22:56

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CriSStian pe 04 Mar 2010, 13:43

avand in vedere tenta galbena a IOR-ului ....am vazut poze cu imaginea vazuta printr-un IOR 7x40 ...mie nu mi-a placut deloc...decat claritatea...in rest galben totul .
CriSStian
 
Mesaje: 16
Membru din: 01 Mar 2010, 22:56

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CriSStian pe 04 Mar 2010, 14:46

KOMZ(Kazan Optical and Mechanical Plant) BPC5 8x30 din anii '80 fata de un IOR 7x40 ? este cu mult inferior binoclul KOMZ ? ....deci nu este vorba de actualul model BAIGISH BPC5 8x30 M .
CriSStian
 
Mesaje: 16
Membru din: 01 Mar 2010, 22:56

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde violiv pe 04 Mar 2010, 15:23

Sunt comparabile. La vremea aia si IOR si rusii foloseau o schema optica "imprumutata" de la nemtii de la Zeiss. Eu am un IOR 8x30 identic cu cel rusesc. A fost cat pe ce sa iau si unul rusesc dar n-am vazut nicio diferenta fata de IOR si m-am lasat pagubas, prea semanau. Si cu 7x40 si cu 8x30 vad gauri de gloante in tinta la 100 m la fel de bine.
In schimb, 7x40 mai modern are o luminozitate de invidiat si le bate la fund la capitolul acesta pe cele de mai sus. Daca vrei sa-l folosesti si noaptea 7x40 face toti banii si este cel putin la fel de bun ca multe altele actuale mult mai galonate si mai scumpe. Cat despre nuanta galbena.....noaptea, toate pisicile sunt negre :twisted: Sincer, nu deranjeaza absolut deloc.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 04 Mar 2010, 17:00

CriSStian scrie:lasand la oparte replicile ...sa zicem un Baigish BPC5 8x30 din anii '80 fata de un IOR 7x40 ...este cu mult mai slab Baigish-ul ?


Asta e particularitatea IOR-ului care nu ma incanta nici pe mine. Am descris-o mai pe larg la rubrica "IOR 7x40". As fi preferat si eu ca IOR-ul sa urmeze stilul Zeiss-ului cu luminozitatea aia ca de gheata in care toate aspectele si culorile reies perfect.
Baighish 8x30 si IOR 7x40 sunt insa binocluri diferite. IOR-ul e conceput pt. folosire in conditii de luminozitate mai slaba, unde magnificatia este mai putin importanta decat luminozitatea iar greutatea nu e o problema intrucat nu te olimbi toata ziua cu el la gat. Baighishul nu se va potrivi la fel de bine la conditii scazute de luminozitate ci va fi mai mult un tip de binoclu "all around". Mai mic, mult mai usor decat IOR-ul dar cu o magnificatie mai buna, pe care sa il folosesti OK in cam toate situatiile dar in nici una din situatii nu vei mulge foarte multa calitate de la binoclu. Va fi bun, dar niciodata foarte bun.

Asadar, aria de folosinta a binoclului este cea care va trebui sa decida pe care dintre cele doua sa-l iei.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde edysniper pe 12 Mar 2010, 22:07

Tocmai am intrat in posesia unui binoclu Nikon OceanPro 7x50..o adevarata bijuterie.Multumesc pentru sfaturi Tranan.
One Shot.One Choice.
Avatar utilizator
edysniper
 
Mesaje: 19
Membru din: 25 Noi 2009, 20:40
Locaţie: Alba Iulia

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 13 Mar 2010, 01:24

Super!!! Sa-l folosesti sanatos! :D
La-i luat pe cel cu sau fara compas si busola?
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde edysniper pe 13 Mar 2010, 11:10

Pe cel fara compas si busola.Au avut o promotie la pret foarte bun la cele cu compas pentru ca erau scoase din cutie dar s-a terminat promotia si am luat unul fara.Oricum nu stiu cat de tare ma ajuta compasul ala intrucat nu pot iesi pe mare mai mult de 6 mile ca asa imi permite categoria permisului de navigator.L-am incercat noaptea si intradevar la cea mai mica sursa de lumina vede perfect.O sa te rog sa imi dai cateva sfaturi in ceea ce priveste intretinerea dar asta cand ai timp.Multumesc!
One Shot.One Choice.
Avatar utilizator
edysniper
 
Mesaje: 19
Membru din: 25 Noi 2009, 20:40
Locaţie: Alba Iulia

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 13 Mar 2010, 14:20

In ce priveste ingrijirea lui nu e foarte mult de spus. Evita sa cureti lentilele cu carpa, daca au praf pe ele. De preferat este sa ai o perie finuta cu care sa indepartezi praful inainte de a le curata cu carpa. Abureste-le putin sau ia niste picaturi de apa pe ele.
Sunt si tot felul de solutii speciale (Zeiss are un kitt foarte bun) dar multe costa o caruta de bani si cand ai un binoclu atat de ieftin nu are rost sa platesti asa multi bani pe chestii dinastea.
Ce e mai important de stiu e faptul ca daca il folosesti pe mare, sarea e dusmanul lui numarul 1, in special al cauciucului. Ca sa pastrezi cauciucul cat mai "fresh", e bine sa ungi binoclul de cateva ori pe an cu solutie cu care se curata bordul la masini. Noi ii zicem "balsam de vinil", nu stiu cum ii ziceti voi. Asta tine cauciucul sanatos si nu iti crapa dupa cativa ani plus ca ii da un luciu foarte fain. Eu imi tratez toate binoclurile asa, si indiferent de cati ani le folosesc, arata si acuma tot ca noi.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde edysniper pe 13 Mar 2010, 14:44

Am notat :) o sa-l folosesc pe la padurile de langa Alba Iulia si in concedii in delta deci foarte putin pe mare.Silicon pentru bordul masinii se gaseste din belsug iar sotia mea va ramane fara o pensula de fardat obrajii pe care am pus deja ochii :) e noua,foarte moale si stufoasa.Multumim pentru sfaturi.
One Shot.One Choice.
Avatar utilizator
edysniper
 
Mesaje: 19
Membru din: 25 Noi 2009, 20:40
Locaţie: Alba Iulia

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CriSStian pe 16 Mar 2010, 11:06

Tranan scrie:
CriSStian scrie:lasand la oparte replicile ...sa zicem un Baigish BPC5 8x30 din anii '80 fata de un IOR 7x40 ...este cu mult mai slab Baigish-ul ?


Asta e particularitatea IOR-ului care nu ma incanta nici pe mine. Am descris-o mai pe larg la rubrica "IOR 7x40". As fi preferat si eu ca IOR-ul sa urmeze stilul Zeiss-ului cu luminozitatea aia ca de gheata in care toate aspectele si culorile reies perfect.
Baighish 8x30 si IOR 7x40 sunt insa binocluri diferite. IOR-ul e conceput pt. folosire in conditii de luminozitate mai slaba, unde magnificatia este mai putin importanta decat luminozitatea iar greutatea nu e o problema intrucat nu te olimbi toata ziua cu el la gat. Baighishul nu se va potrivi la fel de bine la conditii scazute de luminozitate ci va fi mai mult un tip de binoclu "all around". Mai mic, mult mai usor decat IOR-ul dar cu o magnificatie mai buna, pe care sa il folosesti OK in cam toate situatiile dar in nici una din situatii nu vei mulge foarte multa calitate de la binoclu. Va fi bun, dar niciodata foarte bun.

Asadar, aria de folosinta a binoclului este cea care va trebui sa decida pe care dintre cele doua sa-l iei.


Buna ziua ! am renuntat la acel Baigish 8x30(KOMZ) pt ca avea reglajul dioptriei defect(se invartea in gol) ......dar as vrea sa stiu mai multe despre un binoclu MINOLTA STANDARD EXTRA WIDE 7,8grade 136m/1000m 10x50 ... vreau sa il folosesc in natura .. si costa 120 RON(30 euro) ...sunt bune? merita ?
CriSStian
 
Mesaje: 16
Membru din: 01 Mar 2010, 22:56

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 16 Mar 2010, 11:46

Da, sunt foarte bune la pretul platit si ce este cel mai interesant este unghiul vizual, extrem de neobisnuit la un binoclu 10x50. M-am jucat cu el de multe ori si m-a impresionat.
Optica nu e cine stie ce dar e suficient. Inca odata, asta trebuie raportata la pretul platit si la 120Ron nu mai ai ce sta pe ganduri, daca binoclul e in conditie buna.

Go for it! :D
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CrazyJ0 pe 14 Apr 2010, 02:03

Salut. Sunt nou pe forum si am citit topicul respectiv deoarece doresc sa imi achizitionez si eu un binoclu si nu sunt deloc cunoscator. Il stresez si eu pe tranan cu o intrebare daca e amabil sa imi raspunda. Ce imi recomanzi intre Nikon Action 7*50? 8*40? 10*50? sau Bushmill Legacy WP 8*42? 10*50? Astept raspunsul tau sau al oricaruia se pricepe. Multumesc.
CrazyJ0
 
Mesaje: 4
Membru din: 14 Apr 2010, 01:46

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CrazyJ0 pe 14 Apr 2010, 02:18

Bushnell Legacy WP nu Bushmill ! :) Scuze!
CrazyJ0
 
Mesaje: 4
Membru din: 14 Apr 2010, 01:46

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 14 Apr 2010, 02:56

Nikon Action confectioneaza binocluri foarte bune la banul platit. Legacy nu le-am testat inca si nu pot sa iti fac o comparatie. Eu am detinut personal un Action 10x50 de care am fost foarte multumit.
Bineinteles ca e diferenta clara fata de binoclurile de la nivele mai inalte si chiar fata de alte modele de Nikon, dar raportat la banul platit nu ai de ce te plange.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Avatar utilizator
Tranan
Veteran
 
Mesaje: 1657
Membru din: 01 Feb 2009, 21:13
Locaţie: SUEDIA

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde CrazyJ0 pe 15 Apr 2010, 21:00

Inca o intrebare as mai avea. Nikon Action asta 10x50 nu are zoom prea puternic? Adica..se poate utiliza usor din mana fara sa se cunoasca tremuriciul sau trebuie trepied?
CrazyJ0
 
Mesaje: 4
Membru din: 14 Apr 2010, 01:46

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Optica de vanatoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

Publicitate