| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ChetaModerator: mialxx
41 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: Chetapt mine inseamna distanta la care cauta cainele vanatul in fata mea la 50-100m maxim pe directie staga dreapta .
cheta difera la fiecare rasa de caine si in functie de vanatul cautat iepure , fazan , potarnichi
Re: ChetaModul de lucru al cainelui de vanatoare in cautarea vanatului(in special al pontatorilor) .In functie de rasa, cheta este executata in zig-zag,cercuri,la pas,la trap,si la galop,cu nasul in vint sau cu nasul in pamint in functie de performantele olfactive ale rasei respective.Cheta poate fi larga(mare) si scurta(mica) in functie de rasa cainelui
Re: Chetatot caut o definitie a chetei...din aia stampilata de Lordul John, Baronul Von Musenbach....si nu gasesc
Re: ChetaNici eu nu am gasit odefinitie data de un expert in caini de vanatoare(gundog,huntingdog,sportingdog sau cum se mai cheama caini astia de vanatoare pe aici) dar am gasit un site care va poate fii de folos www.dog-names.org.uk/sporting-dogs.htm
Re: ChetaIn tara lordului Ion nu am gasit nici o explicatie in legatura cu cheta in urmatoarele site
www.petplanet.co.uk www.setterdogs.com www.britannica.com www.seefido.com www.pets4homes.co.uk www.eseteer.com www.dogbreedinfo.com www.dog_ behovoir_training.co.uk www.englishsetterpupies.co.uk www.dogstar.com Cu deosebita stima si respect A_C
Re: Cheta
Pentru voi cheta n-ar trebui sa insemne mare lucru. Uite cum facem: eu imi aleg rasa, voi faceti cheta si gata problema-i rezolvata! PS Cheta vine din romanescul "cheta" "...simt enorm si vaz monstruos..." I.L. Caragiale
Re: Chetaimi amintesc de primul festival de la Bata....am facut ceva demonstrativ cu prepelite plantate...
cand am dat drumul la Jessi si Bianca si au vazut spectatorii cheta au inceput sa rada crezand ca am pierdut cainii
Re: ChetaNici eu n-am fost mai departe cand am vazut prima oara un pointer la lucru. Nu reuseam sa vad dupa ce goneste asa ca nebunul. Dupa prima intoarcere : "- Hopa, asta-i cheta!"
"...simt enorm si vaz monstruos..." I.L. Caragiale
Re: Chetaanul trecut o vijla dintr-un grup de vijle si-a facut necesarul in tufa unde era plantata cusca cu pasari...
...criar ultimii caini care au intrat daca va amintiti
Lipsa de educatie, si nu ma refer la cei 7 ani de acasa.
Re: ChetaCheta vine din franceza si inseamna : a colecta, a strange...bani...vanat etc.
Daca un caine are o cheta mai larga , sansa de a gasi vanat creste. Dar pentru asta trebuie sa aiba viteza, rezistenta si nas, ceea ce nu au toti cainii de aret in aceasi masura Cheta larga nu inseamna ca un caine sa vaneze pentru el. Caini care pleaca de langa stapan sa vaneze pe cont propriu si sa vina la masina seara sunt destui, din toate rasele. Cred ca asta are legatura si cu ruperea aretului. Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: ChetaAi dreptate Tudore in legatura cu cheta larga,si cred ca ar trebui mentionat ca este mai greu sa faci un ciine sa aiba cheta larga decit sa-l faci sa aiba cheta scurta, si cu siguranta cei cu cheta mai scurta decit este normal vor avea si un aret de 2 bani.
nu este lipsa de cei 7 ani...este lipsa de cultura vanatoreasca si chinologica...vanatorii romani asa stiu...un caine de aret trebuie sa mearga sub pusca...sa nu sperie vanatul
visla aia era din canisa arbitrului...responsabilul privind cainii de vanatoare din ajvps Arad....si nu era in concurs...cica facea o demonstratie pentru noi cainarii amatori
Pai ce vina are saracul caine daca nu are nas si impunge vanatul cu trufa? Si vanatorul ce vrei sa faca in cazul asta decat sa-l tina sub pusca? Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
iar la un continental senzatia este ca tu cauti vanatul...nu cainele am o pusca din asta mica...poate sa o poarte cainele iar vanatorul sa-i caute fazanii
Un singur lucru ramane cert , adica senzatia la pointer Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Dupa vanat, Kristi, din pacate doar dupa vanat Proasta mea de Carla recunosc ca numai la asta stie sa faca cheta, nu stie sa faca si ea o cheta de bani...si sa fie direct in Euro...si sa fie numai hartii de 100... Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: ChetaPai eu de ce va spun ca bracii sant mai buni !
Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Asta am zis si eu: nu e vorba de cei 7 ani de acasa.
Re: Cheta@kristi...sunt caini cu pedigree de pointer care au cheta mai mica decat un continental bun...dar aia nu sunt pointeri....
luand ca referinta cerintele din probele de caccia pratica unde participa insulari cu o cheta de 2-300 m, caccia starne 4-500 m si grande cerca, proba pt. caini de mare cheta, un fel de Everest al cainilor de aret unde cainele trebuie sa aiba o cheta de peste 7-800 m....un caine bun pentru competitiile de mare cheta se naste unul la o suta....si nu este vorba doar de marimea chetei...numai caini cu un anumit caracter, mentalitate, pot face fata intr-o asemenea competitie, sunt caini cu cea mai mare aviditate pt. vanat, viteza, galop razant, impetuos, veloce cu nasul sus in permanenta, nu cu un galop saltat ca de cal, aret brusc, cataleptic, maiestos cu capul sus, nasul in vant, de la distanta, filaj sacadat, nervos, spectaculos.... cum sa mai explic....ceva ce nu vezi nici la un campion mondial dintr-o rasa de pontatori continentali...
41 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Caini de vanatoare - genetica , concursuri , canise , etc Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori |
Publicitate
|