| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
CZ-USA REDHEADModerator: liviur
19 mesaje • Pagina 1 din 1
CZ-USA REDHEADCZ-USA REDHEAD ,bock cal.12.
Sunt posesori de acest tip de arma?Daca puteti da ceva detalii despre ea , in afara de cele de pe site-ul cz. Cum se comporta? Unde sunt fabricate?
Re: CZ-USA REDHEADSalut!
S-a mai discutat despre lisele CZ pe forum. Produsele CZ USA sunt facute de Huglu in Turcia.Personal am fost foarte incintat de pretul unui CZ MALLARD , insa am renuntat si sper sa iau o lisa CZ BRNO. Cu respect, VAli
Re: CZ-USA REDHEADMultumesc,abia acum am vazut topicul.
Re: CZ-USA REDHEADCrezi ca-i vreo diferenta?
BRNO a fost cumparata de CZ si ambele sunt finantate de un consortiu international. Lise nu se mai fabrica decat in Turcia indiferent ce scrie pe ele. In Cehia se mai fabrica doar armele cu tevi ghintuite.
Re: CZ-USA REDHEADVioliv, nu vreau sa te contrazic dar vreau sa iti povestesc ceva: anului trecut am fost pina in Praga si am trecut si pe la magazinul lor de prezentare. Cind i-am intrebat de lisele din magazin mi-au spus ca sunt facute la Brno.
Vali
Re: CZ-USA REDHEADTotusi,credeti ca o firma cu traditie cum este CZ-ul isi permite sa scoata pe piata niste produse care nu se incadreaza in niste standarde de calitate (atat la materiile prime folosite cat si la produsul finit).
Pana la urma marca lor apare pe produs, iar la conditiile actuale existente pe piata mi se pare aiurea ca dupa ce ti-ai construit un renume sa iesi pe piata cu niste produse de calitate indoielnica.
Re: CZ-USA REDHEADPai este posibil ca lisele Brno sa aiba aceasi calitate cu cele fabricate odinioara in Cehia, iar fabrica sa se fi mutat in Turcia din cauza ca exista mana de lucru ieftina.Daca tehnologia de fabricatie se respecta iar otelul folosit este acelasi nu este nici o problema, in schimb daca folosesc otel turcesc atunci ''rahat cu apa rece''.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: CZ-USA MALLARDSunt posesorul unei arme CZ USA MALLARD CAL 12 MAGNUM - si vreau sa spun ca initial am avut un bock Rizzini Omnium pe care l-am vandut pentru ca nu am fost nici pe departe multumit de calitatea ei comparativ cu pretul. CZ-UL MALLARD este tot bock(dar la jumate de pret fata de Rizzini),dar are doua tragace si nu are ejectoare,in schimb are socuri interschimbabile,trage si cu alice de otel ,patul e din lemn de nuc turcesc, tevile din otel special SEA 4140 ; arma e foarte bine lucrata, bine inchegata iar la vanatoare are un grupaj fantastic (am ramas uimit la cativa iepuri pe care i-am luat dintr-un singur foc- am gasit in zona toracelui extrem de multe alice - lucru pe care nu l-am intalnit nici la IJ 43 si nici la Rizzini ! Pentru orice detalii puteti sa-mi scrieti si pe mail eventual daca sunt si alti posesori de o asemenea arma - ca sa ne impartasim din experienta !
radu_tudor70@yahoo.com
Re: CZ-USA REDHEAD
Ideea cu schimbatul impresiilor pe mail nu e prea buna...tocmai de-asta avem forum sa ne spunem parerile si sa ne impartasim impresiile deschis,sa invatam ceva si sa beneficieze si altii de experienta noastra! In schimb,tu vrei sa te "sinucizi" dupa prima ta postare...mai stai cu noi,n-ai ce sa pierzi!
Re: CZ-USA REDHEADThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Interesanta mutare, dupa atatia ani la Benelli acuma la CZ.
Re: CZ-USA REDHEADSi inca ce mai lauda lisele de la Huglu, pardon de la CZ.
Daca iese banul omul lauda orice. Daca astia de la Cugir i-ar fi umflat contul, ar fi spus ca lisele fabricate odinioara in Romania sunt cele mai performante. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: CZ-USA REDHEADSincer la pretul Mallard-ului (pe care il am si eu) nu prea gasesti multe arme. Grupaje la cartoanenu am facut, dar eu sunt foarte multumit de ea. Cand merg la goana (pentru ca imi place sa intru si in goana de multe ori) oiau cu mine si au inceput sa mai apara zgarieturi pe ea, lucru care nu ma deranjaza foarte tare.
Dar vreau sa imi iau si o lisa pe care sa o tin "mai de duminica" ori Beretta SV 10 Perennia I despre care am citit in revista editata de Agvps ca este la un pret mai mic decat Perennia III diferenta fiind gradul lemnului si gravurile ori Verney Carron Sagitaire. Daca poate cineva sa ma ajute cu opinii pertinente ii multumesc anticipat ! Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: CZ-USA MALLARDPentru Don ; vreau sa-ti multumesc pentru raspunsul tau foarte spiritual ,dar si la obiect , cu privire la prima mea postare pe forum; sincer sa fiu nu sunt adeptul discutiilor "sterpe" si nici nu imi place sa ma bag singurel in seama ca "iepurele printre gonaci"; singurul motiv pentru care am postat informatiile despre CZ-ul Mallard pe care il detin a fost pentru simplu fapt ca am observat ca nu prea existau de loc informatii concrete de la posesori si utilizatori de asemenea arme....lucru care m-a bulversta putin inainte sa ma decid sa o cumpar..........asa ca am vrut ca cei care intentioneaza sa-si achizitioneze o asemenea arma sa gaseasca informatii concrete de la un detinator si utilizator din Romania......nu din America sau alte state! Nu intentionez sa ma sinucid........asa ca sunt receptiv in continuare pe forum si astept orice intrebare sau nelamurire cu privire la aceasta arma !
Ba eu sincer te incurajez sa-ti spui opiniile,mai ales in calitate de detinator si utilizator, fara niciun fel de inhibitii,lasa MP decat pentru ceea ce presupune discretia unor convorbiri particulare si spune ceea ce crezi chiar daca ai impresia ca nu te pricepi,cum altfel ai sa afli mai usor daca ai dreptate sau nu? Ba mai mult de atat,cu riscul de a-mi pune in cap multii colegi de forum posesori de Baikal,te felicit pentru alegerea facuta in detrimentul...celeilalte variante,cam la fel as fi facut si eu in fata unei asemenea alternative!
Re: CZ-USA MALLARDPentru Don :Multumesc inca o data pentru incurajari si m-as bucura sincer daca informatiile postate de mine sunt de folos vreunui coleg de breasla care vrea sa-si achizitioneze o asemenea arma. Referitor la reactiile detinatorilor de Baikal ...........sincer am zambit cand am citit remarca ta ....pentru ca am vazut singur la vanatoare reactiile colegilor din grupa in momentul cand am aparut cu CZ-Mallardul la vanatoare.........."mda.........asa e frumoasa arma........dar ai grija ca se pare ca e Cifsan turceasca si la astea ori se crapa bascula....ori se rup percutoarele..........." in fine........asta dupa ce luasem deja 3 iepuri cu 3 focuri ! 99.99 % din vanatorii din Romania sunt fideli rusilor si respectiv Baikalului........asa ca e greu sa le scoti din minte aceasta firma si sa incerci cu alceva mai nou; ce e interesant ca si cand am avut un bock Rizzini..............care acum costa 4670 ron...........comentariile au fost identice .........ca e facuta in garajul vreunul macaronar..........ca ce garantie am au pt ea........ca cine a mai auzit de Rizzini asta.....etc.! CZ-urile USA sunt facute bineinteles sub licenta la Huglu in Turcia -asta nu este nici un secret;direfenta este insa mare intre armele lise clasice Huglu turcesti si aceste bokuri . O replica a Cz-ului Mallard este Huglu 104 A - un bock care vazut din avion seamana cu Cz-ul Mallard - dar patul si otelul din care este facut difera complet ! Acest lucru l-am aflat singur si ulterior mi-a fost confirmat de directorul de vanzari al firmei Huglu cu care am purtat o corespondenta pe mail : CZ USA sunt arme facute de firma Huglu sub licenta si patent cehoslovac Cescka Zavoda si vandute sub denumirea distribuitorului din America - respectiv CZ USA - Kannsas City ;bascula si tevile sunt facute dintr-un otel special 4140 care e pe baza de crom si molibden si care poate fi gasit ca structura si compozitie de oricine pe net , deci in nici un caz nu sunt din aluminiu sau din alte metale cum sugereaza o gramada de "EXPERTI ARMURIERI DE WEKEND" , si nici nu se compara cu armele turcesti de 100 euro care erau aduse dupa revolutie in Romania si care s-au dovedit a fi de unica folosinta ! CZ- urile USA in consecinta pot trage si cu alice de otel - lucru specificat in manualul de utilizare ! Daca insa se doreste o arma care sa reziste la trantire de pamant,la aruncare in portbagajul masinii, la lovire de peretii remorcii de tractor pe camp,la julirea patului prin maracinis si grohatisuri, o arma cu care sa poti sa bati cuie si sa dai lovitura de gratie cu patul la ceafa unei vulpi sau iepure muribund............sa o scufunzi in apa dulce si sarata si sa rugineasca abia dupa un an.......atunci e logic ca optiunea e simpla................BAIKAL !
Re: CZ-USA REDHEAD@liviur,eu ti-am povestit despre Perennia I...da' tu vad ca nu te revansezi in niciun fel povestind despre
CZ-USA!O fi bine asa?!? @Delfin38,ce faci,te-ai lasat de vanatoare de nu mai zici nimic?Incepusei tare promitator...
@Don- nu ma prea pricep să dau detalii tehnice, între timp mi-am luat beretta silver pigeon 1sporting (pt că mi-a "suflat" cineva perennia 1. E o armă ok dar nu cade la fel că beretta. Un dezavantaj ar fi că este cam usurica şi nu prea merge să tragi mai mult de 2 cutii de cartuşe. Numai bine, L. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: CZ-USA REDHEADInca nu m-am lasat de vanatoare cu toate ca la 1.200 ron taxa pe an...........vanatul tot mai putin...........lipsa de interes a filialelor AVPS de a popula cu vanat fondurile..............daunatorii in crestere si lipsa combaterilor............mafia care exista in acest sistem(contractele extrem de paguboase cu italienii si prinderea a mii de iepuri la plase si exportul lor la broscari)..............toate te fac sa te gandesti daca sa mai ramai inca un an sau sa spui................PAS ! iN PLUS FIIND EXTRASEZON...........NU....FIECARE VANATOR SAU PURTATOR DE ARMA STA LINISTIT LA ACEASTA ORA...........MAI PUTIN "BRANCONIERII"! Am ramas supefiat cati oameni m-au contactat telefonic din tara vrand sa cumpere arma de vanatoare..........si ei nefiinda vanatori......ci braconieri ! ALLES GUTTE !
19 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: teuton şi 13 vizitatori |
Publicitate
|