| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ChetaModerator: mialxx
41 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Chetala un continental senzatia este ca tu cauti vanatul...nu cainele
am o pusca din asta mica...poate sa o poarte cainele iar vanatorul sa-i caute fazanii Usurel Sorine,vezi ca te-a luat valul. Cristi nu poti compara doua rase in felul acesta,citeste standardul raselor respective si vei vedea ca se lovesc ca nuca-n perete, cum spunea domnul boloca :ce e mai bun marul sau para?. Ai fost cu pointeri pe teren ideal pt. vinatoarea cu continentali si sa vazut diferenta, dar? intrebatea este ce fac continentalii in conditii favorabile pointerului si dupa regulile lor?. La aceste rase sa lucrat sute de ani pt. a fixa anumite reguli,exemplu la pointer sa refuze iepurele,si noi Romini de soi ne plingem ca pointerul nu aporteaza cu placere iepurele, sau ca are cheta larga si alearga prea repede(aici i-si permite) si fara a dori sa ofensez pe cineva eu spun ca astea sunt aberatii nu comparatii.
Re: Chetasi sistemul german a dat de multe ori gres...vezi situatia ciobanescului german azi sau a altor rase germane...foarte bune in urma cu ceva ani...
si sistemul italian are multe aspecte negative.... dar...eu cred ca un bun reproducator trebuie valorificat si folosit ca ameliorator al rasei... exemplul lui Ribot dela Noce....are multi fii care la randul lor sunt campioni reproducatori si in topul celor mai buni pointeri dupa rezultatele obtinute in Campionatul European sau Cupa Europei, ori alte probe de mare cheta pentru care se selecteaza cei mai buni dintre cei mai buni...
Re: Cheta
Gica...trebuie sa recunoastem toti ca aici Sorin are dreptate...un caine versatil trebuie sa stie cate ceva din toate si din tot la vanatoare...deci si sa traga cu pusca...ma rog, nu foarte bine, dar asa... cat-de cat... Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Da, dar un caine cu adevarat complet este numai acela care stie sa-ti aleaga din frigider berea cea mai rece si sa ti-o aduca pe camp... cand te mai incingi... Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: Chetaca asta asa nea TUDORE?
http://www.youtube.com/watch?v=bvw86znQO7s
Oricum, mai au de lucru cu ei... primul caine trebuia sa ia berea mai de dedesubt, ca era mai rece...de al doilea...ce sa mai zic... Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
41 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Caini de vanatoare - genetica , concursuri , canise , etc Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator |
Publicitate
|