Nu mai e mult pana incepe sezonul. M-am gandit ca nu ar fi rele vre-o cateva retete.
Pulpa de caprioara la tava:
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de caprioara, 100g slanina, 2-3 linguri de vin, sare.
Pentru marinare:
1l vin rosu sau alb sec, 1 pahar otet, 1l apa, 1 ceapa rasa, 1 morcov ras, 1 telina rasa, 2 catei de usturoi tocati, cateva foi de dafin, 2-3 ramurele de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper.
Preparare:
Friptura de caprioara se poate prepara si fara a sta in marinata, carnea fiind destulde frageda, daca animalul este tanar. Este insa mai gustoasa daca inainte da a o pune la tava a stat cateva ore in marinata.
Se scoate pulpa, se spala sis e aseaza intreaga in tava impanata cu felioare de slanina.
Se unge cu untdelemn si se adauga in tim ce se frige cateva linguri din zeama marinatei.
Tot in timpul prepararii se adauga si vinul.
Cand carnea este frageda si bine rumenita se taie felii si se aseaza pe farfurie.
Timp: 1h .
Salata de caprioara:
Ingrediente:
2 rosii, 100g carne de caprioara, 20 ml otet, 10ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare,piper.
Pentru marinare:
1l vin rosu sau alb sec, 1 pahar otet, 1l apa, 1 ceapa rasa, 1 morcov ras, 1 telina rasa, 2 catei de usturoi tocati, cateva foi de dafin, 2-3 ramurele de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper.
Preparare:
Carnea dupa ce a stat o zi in bait la fezandat, se transeaza, se bate bine, se prajeste in ulei, se scoate si se lasa putin la rece.
Separat se prepara salata de rosii cu otet, ulei de masline si usturoi.
Carnea se taie in cubulete, se amesteca cu salata si se adauga sare si piper.
In loc de otet se poate pune zeama de lamaie.
Timp: 15 minute .
Cotlete de caprioara:
Ingrediente:
6 cotlete de caprioara de circa 200g fiecare, 1 lingura unt, 2 lingurite ulei, sare.
Pentru marinare:
1l vin rosu sau alb sec, 1 pahar otet, 1l apa, 1 ceapa rasa, 1 morcov ras, 1 telina rasa, 2 catei de usturoi tocati, cateva foi de dafin, 2-3 ramurele de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper.
Preparare:
Carnea se tine o zi in bait.
Cotleltele se scot, se spala, se zvanta si se bat usor ca sa se mai subtieze.
Se pune intr-o tigaie untul amestecat cu ulei.
Cand s-a incins bine grasimea, se pun cotletele si se frig pe o parte si pe alta. Nu trebuie lasate sa se usuce.
Sugestie:
Se servesc cu cartofi pai si cu sos de cipuerci sau de vin la care se adauga sosul din tigaia in care s-au fript medalioanele.
Timp: 10 minute .
Pofta buna !!!
Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |