Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Dec 2025, 17:21

benelli vinci

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

benelli vinci

Mesajde chriss_hunter29 pe 22 Oct 2010, 22:29

astazi am pus mana si pe semiautomata vinci si am ramas impresionat de acest model-cutie de transport,5 socuri incluse,chiar si ulei de intretinere intr-un recipient cu sigla benelli,sistemul modular al armei este o noutate pentru mine insa deasemenea este impresionant, sta bine pe umar,linia de ochire este fantastica iar greutatea mult sub ceea ce am vazut pana acum.Toate bune si frumoase,deocamdata ,strict estetic sunt atras de aceasta arma insa ma gandesc si la partea practica!Am citit pareri ale americanilor si sunt destui care sunt relativ nemultumiti de model in mare parte datorita faptului ca arma are tendinta sa se blocheze la incarcaturi mici-sau de faptul ca in ciuda patului comfortech plus reculul este destul de mare(poate din cauza greutatii reduse).astept pareri despre acest model si multumesc anticipat pentru explicatii!
stima!
chriss_hunter29
Veteran

Locaţie: bucuresti

Re: benelli vinci

Mesajde violiv pe 23 Oct 2010, 21:59

Am tras de la 24 la 40 si n-a scartait cu niciun cartus.
Reculul este la fel ca al acelorasi cartuse trase din MP 153 (am avut-o si pe a mea drept comparatie) ceea ce este un castig imens pentru o semi inertiala de sub 3 kg. Are o gramajoara de avantaje daca stai s-o iei la bani marunti si chiar vorbeam acum cu un prieten de ea si-am ajuns la concluzia ca semi cu recuperare de gaz nici nu-si mai au rostul daca poti sa ai Vinci. Sincer, de la mecanica la functionare trecand prin montare-demontare, reglaje personalizate si intretinere, chiar ca-i arma de tavalit fara griji oriunde si oricand.
Singura problema pentru mine a fost forma patului, cu pistoletul foarte sus plasat - datorita unui stil "altfel" de tinut arma si de tras tot timpul imi vedeam degetul mare de pe crosa in loc de catare si n-am fost in stare sa nimeresc nimic cu ea.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Cristi pe 24 Oct 2010, 09:36

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Don pe 24 Oct 2010, 10:34

Am ramas si eu uimit de calitatile lui Vinci,mi-a placut mai mult decat SBE II,unde mai pui ca e si mai
ieftina,are mari sanse sa 'canibalizeze' SBE-ul si pe Raffaello!Ce m-a impiedicat sa o iau?Pretul! Am
platit si am sa platesc mai mult pe cate o suprapusa dar pentru o semi nu dau banii astia-mai bine
mai pun 2-300 de euro si cumpar un o/u unde tehnologia nu este expusa ostentativ,se ascunde sub
lemn elegant de nuc si in spatele gravurilor de pe bascula!Probabil e o simpla chestie de gust-nu
folosesc semi decat pentru pasaj si proiectil unic-si le mai si schimb din cand in cand, asa ca ultima
mea optiune in materie-Fabarm XLR-are prestatii destul de apropiate desi nu la paritate cu Vinci si
este mult mai ieftina,asa ca isi indeplineste perfect rolul de 'arma complementara'.
Pentru cine are insa 'boala semi' si respinge lemnul este greu de gasit un concurent pentru Vinci!
Don
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 24 Oct 2010, 16:15

Cand a aparut acesta arma la nivel de zvon-am contactat un bun amic care se ocupa cu fabricarea si comercializarea de arme -si la intrebarea cum este vinci raspunsul a fost:O porcheria de plastic facuta pentru nenorociti de americani-Cred acum parerea mea ca numai timpul va decide daca este fiabila rezistenta si buna -sa ne dam cu presupusul acum cred ca este inca devreme -dar in conditiile in care este mai ieftina decat crio confort -deja trebuie sa ne punem semne de intrebare -cine scoate varf de catalog o arma care este mai ieftina decat predecesoarea ?
Partea care iarasi ma face reticient -este ca cu toate ca Benelli este cea mai apreciata semi la ia acasa -italieni nici nu vor sa auda de ea De ce si cum ? nu pot sa va spun ramane de vazut
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde violiv pe 24 Oct 2010, 18:21

Italienii trag cu semi cred ca mai mult si decat americanii...da' nu le place plasticul. Uita-te pe site-uri de profil sa vezi ce multe semi s-h sunt si ce putine cele pe plastic ... si au caderea cea mai mare de pret. Cred ca e normal sa nu le placa cea mai din plastic din toate.
Raffaello e varf intre clasice si pe baza ei au putut dezvolta modelele si mai luxoase.
Ca arma de tavaleala Vinci n-are egal...nici macar pompele de plastic n-o egaleaza.
Daca stai bine sa te uiti, in materie de semi, la cum arata pe afara, nu s-a schimbat nimic de 100 ani...nu punem la socoteala Saiga, Spas 15 sau alte militare prin excelenta. Vinci este prima mica revolutie in desen, alcatuire si varful de tehnologie atins de sistemul inertial. Cui nu-i place plasticul...asta e! Dar e la fel de adevarat ca restul par deja invechite pe langa ea.
Sa nu ma intelegeti rau, nu mi-a picat bine, nu mi-o doresc da' nu pot s-o critic si sa nu fiu obiectiv numa pentru asta.
Cat despre ce poate face, un "novice", vanator doar de acest an, dotat cu o nou-nouta Vinci si atras intr-un cerc de taleristi a reusit o performanta demna de toata invidia pe la "regionale" chiar si pentru unul mai experimentat nu pentru un debutant, in fata mult mai galonatelor suprapuse dedicate acestui sport.
violiv
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 24 Oct 2010, 19:31

Asa am zis si eu -la fel ca tine viorele -dar am un f bun amic italian care este pasionat de un singur fel de vanat -RATE MICI-Trage cu benelli de cand se stie si peste tot mapamondul dupa himerele alea mici-si vanator mai serios si bun la rate sincer nu am vazut(se pare ca si in italia este nr 1)-ei bine acesta a fost super incantat de vinci cand a aparut dar..dupa ce a folosito efectiv la pasaj -exact aceias problema ca tine la epolat + ca a sesizat un echilibru imperfect al armei la al doilea foc(tu sti bine ce zic ) a tot inercat sa se obisnuiasca dar nu areusit si sincer a spus ca baikalul este minune in mana la pasaj fata de vinci-asa ca pt mine unul poate sa arate ca armaghedonul daca nu ma pup eu cu ea -daca nu te pupi tu cu arma si inca cativa la fel pt mine mare problema
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde Don pe 24 Oct 2010, 20:10

Am tras doar 8 focuri cu Vinci,mai aveam in poligon doar 14 cartuse cand mi-a venit ideea(nu pt talere,aveam
la mine pt test 14 RC de 36 gr,pulbere JK6,avertizare de presiune 1050 bar) si le-am tras in grupuri de cate
doua astfel:doua cu Fabarm XLR,opt cu Vinci si patru cu Fabarm XLR din nou pentru a putea face comparatia.
Concluzii dupa un test atat de putin edificator:Vinci se aseaza la ochi formidabil,mai ceva decat XLR care,la
randul ei este printre marile performere la capitolul asta-dar pentru focul al doilea XLR mi s-a parut de fiecare
data mai bine pregatita-eu am crezut initial ca de vina este obisnuinta cu arma dar nu sunt convins ca motivul
este chiar asta.Am sa mai incerc cand o sa am ocazia,dar observatiile mele va dau dreptate amandurora,cu
incarcatura de 28 de gr este redutabila(de aici rezultatele prietenului lui Viorel) iar cu incarcaturi mai brutale
isi pierde avantajul(asa cum a sesizat si prietenul Dibaciului).Mie mi-a placut grozav modularitatea,e tare
practica pentru unul mai puturos la curatat(ca mine),dar reactia la recul la cartuse mai "tari" trase scurt unul
dupa altul nu mi s-a parut deloc la nivelul lui Maxus,Xtrema sau Fabarm XLR!
As incheia cu doua observatii personale:
-Vinci arata mult mai bine in realitate decat in poze si ai o surpriza tare placuta cand o epolezi;
-nu as da banii pe care-i cere Benelli pe ea cu toate ca am avut,am si(sper) voi avea arme mai scumpe decat
Vinci,motivele le-am expus in una din postarile de mai sus.
Don
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 26 Oct 2010, 13:54

multumesc de raspunsuri,am decis sa merg totusi pe mana lui vio asa ca ma duc sa o cumpar,impresii si poze la cald mai pe seara :D
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde violiv pe 26 Oct 2010, 14:57

Daca-ti vine bine la ochi n-ai nicio problema. Spor la cumparaturi si tras!
violiv
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 29 Oct 2010, 20:11

asa cum am promis revin cu ceva poze la jucarie

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 29 Oct 2010, 20:28

la prima vedere am avut impresia ca am cumparat inca o arma pentru airsoft,era prea usoara pentru o semiautomata insa sta foarte bine in umar,a fost cam greu sa ma obisnuiesc cu noul tip de tragaci dar dupa cateva zeci de focuri in poligon concluzia este cam asa
la plusuri nu are rost sa ma bag deoarece sunt prea multe
la minusuri ar fi doar unu sau doua respectiv reculul armei care este destul de mare(chiar si pentru munitie de 36 de grame) iar in ceea ce priveste curatarea mi se pare deocamdata destul de complicat sa scot mecanismul de dare a focului fata de ce am avut pana acum in materie de semi-respectiv beretta es 100.
per total dau un 9 din 10 la benelli vinci
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 29 Oct 2010, 23:39

chriss_hunter29 scrie:la prima vedere am avut impresia ca am cumparat inca o arma pentru airsoft,era prea usoara pentru o semiautomata insa sta foarte bine in umar,a fost cam greu sa ma obisnuiesc cu noul tip de tragaci dar dupa cateva zeci de focuri in poligon concluzia este cam asa
la plusuri nu are rost sa ma bag deoarece sunt prea multe
la minusuri ar fi doar unu sau doua respectiv reculul armei care este destul de mare(chiar si pentru munitie de 36 de grame) iar in ceea ce priveste curatarea mi se pare deocamdata destul de complicat sa scot mecanismul de dare a focului fata de ce am avut pana acum in materie de semi-respectiv beretta es 100.
per total dau un 9 din 10 la benelli vinci

Mai trage ,mai trage -devreme dai note :mrgreen:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde violiv pe 30 Oct 2010, 16:18

Adiica ti s-a parut reculul mai mare ca la ES 100 ???
Data viitoare mergi cu inca 2-3 arme, pentru comparatie....mie mi s-a parut la fel ca din MP ce are jumate de kg maii mult si 'gaz'...
violiv
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 30 Oct 2010, 17:01

ai inteles gresit vio,referirea la es 100 era strict pentru curatare-demontare,reculul la vinci este totusi suficient de mare si peste asteptarile mele .Spun asta deoarece de vreo 2 ani merg la iepuri cu o pompa -benelli supernova -care(culmea!) merge tot pe acelasi sistem de atenuare a reculului k si vinci.Diferenta este ca la pompa folosesc cartuse super magnum de 63 de grame si reculul acestora este ceva mai mic decat ce am vazut eu la vinci cu 36 de grame.Ar fi chiar culmea sa fac reclama negativa la o arma pe care am cumparat-o si pe care o indragesc!....poate ca are dreptate si dibaciu...trebe sa mai trag pentru a-mi forma o parere mai matura!
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde violiv pe 30 Oct 2010, 18:59

benelli supernova -care(culmea!) merge tot pe acelasi sistem de atenuare a reculului k si vinci.

Ba mai are ceva sistem de atenuare a reculului....1 kg in plus :mrgreen:

Asta e inca o dovada ca senzatiile subiective sunt foarte personale si foarte "greu transmisibile" :wink:
violiv
Veteran

Mesajde Don pe 30 Oct 2010, 20:00

Testul lui Chriss confirma ce am scris eu ca impresii dupa ce am tras cu Vinci privitor la recul si,implicit,la
gestionarea acestuia pentru 'focul de urmarire' care nu se executa la fel de usor ca in cazul lui Maxus,Xtrema
sau Fabarm XLR-am fost retinut numai pt ca testul a fost foarte 'scurt',nu ma puteam pronunta dupa numai
cateva focuri;oricum,nicio grija,scoate frumusel portofelul,ia-ti o cutie-doua de talere in care sa tragi cu cele
mai 'rele' 36 gr(eventual cele cu avertizare de presiune la 1050 bar) si chiar cu Baby Magnum,o vezi exact
cum se manifesta si exersezi pana iti intra in reflex controlul optim pentru al doilea foc si intr-o saptamana
o sa tragi cu ea aproape fara sa bagi de seama si cu controlul la focul de urmarire 'reglat' si insusit ca reflex!
Don
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 31 Oct 2010, 09:27

diferenta de greutate intre cele doua arme nu este chiar atat de mare

vinci are 3150
http://www.benellivinci.it/newsite/en/c ... -synthetic

supernova aprox-3500
http://www.benelli.it/Articoli/Armi.asp?ID=65
stima!
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde Adrian Rapptor pe 09 Noi 2010, 12:28

Arma este frumoasa , usoara , desing modern ...dar are o problema .... nu se impaca cu cartuse de 24g . Am folosito in poligon (arma unui prieten) la talere si am avut neplacuta surpriza sa constat ca se incapatineaza sa se blocheze la cartuse de 24g. in rest merge excelent ..... mai are totusi o problema ... oservata pe teren ... tragaciul este pre sensibil ... fara sa iti dai seama dublezi focul
Adrian Rapptor

Locaţie: Bucuresti

Mesajde violiv pe 09 Noi 2010, 14:57

Am tras cu 24 g si n-a scartait. Posibil sa conteze si tipul cartusului (or fi fost ale noastre mai viteziste) posibil sa conteze si starea de curatenie a armei....daca n-a fost facuta bucatele de noua si indepartat vaselina de protectie cu care vine e posibil sa mearga mai greu.

In privinta dublarii focului cred ca e greseala de tragator - ridica prea iute degetul de pe tragaci si revenirea din recul a armei provoaca inca o data intalnirea tragaciul cu indexul asa ca tragaciul va fi apasat si percuta. Mai trebe un pic de exercitiu si constientizarea miscarii degetului pe tragaci. Tragaciul nu se pisca si nici nu se izbeste ci se apasa progresiv si ferm si nu trebe ca degetul sa fuga de tragaci dupa foc.
E mai frecvent la cei care trec de la doua tragace la unul.
violiv
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 09 Noi 2010, 21:29

chiar daca o folosesti in poligon la talere eu nu prea vad de ce trebe sa tragi cu 24 gr(poate doar din considerente strict financiare)-din cate stiu potzi sa tragi pana la 32 de grame in competitie ,pe de alta parte sunt cartuse si alte feluri de cartuse,cel putin la mine nu a avut nici o problema pana acum de la 24 pana la 50 si cred ca de cand am luat-o am tras vreo 250 de focuri cu diferite gramaje...cat despre partea cu dublarea focului nu pot decat sa zambesc...si atat!
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde Don pe 09 Noi 2010, 22:38

Poti sa mai zambesti inca o data , am vazut si eu asta cand se 'transfera' un Montefeltro si prezumptivul
viitor proprietar era sa refuze cumpararea crezand ca arma are ceva, cand colo era deprinderea de la
vechiul Ij , omul desprindea rapid degetul de tragaci sa pregateasca tranferul pe al doilea , arma revenea
rearmata din recul si tragaciul se impiedica de un obstacol...degetul lui!Ce-i drept noua nu ne-a venit sa
radem de nimeni - probabil pentru ca ne-am dat seama repede , din trei tragatori prezenti numai la el facea
asa-am depistat din scurt falsa problema!
Cartusele de 24 gr sunt sortul pe care il consum in cea mai mare cantitate intr-un an pentru ca inseamna
peste 700 de buc trase la talere si cele 3-4 iesiri la prepelita , unde se trage mult - deci mai mult decat celelalte
gramaje la un loc(Magnum si Semi la pasaj,28-32 gr la fazan si potarniche,35-36 la fazan si iepure),e drept ca acestea(24 gr) le trag , in general , din suprapuse dar daca ar fi sa iau o singura arma in niciun caz n-as lua una
care sa se 'inece' cu 24 gr si nu pentru ca sunt ieftine ci pentru ca mi se par cele mai potrivite in imprejurarile mentionate!
Sunt convins ca problema este cea pe care a mentionat-o @Violiv,este imposibil ca Vinci sa nu functioneze
perfect cu 24 gr.,ea a fost destinata pietei americane unde clientii nu prea cumpara arme care nu 'inghit' 24 gr-
sigur functioneaza ireprosabil si cu asa ceva1
Don
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 10 Noi 2010, 18:50

tragaciul la vinci este un pic diferit de alte arme asemanatoare si ceva mai sensibil neavand cursa aproape deloc-poate si de aceea au *dublat* colegii in cauza :idea:
Imagine
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 14 Noi 2010, 17:39

benelli vinci dupa cateva ore de tavaleala! :mrgreen:
Imagine
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde scirocco pe 14 Noi 2010, 19:52

A facut treaba buna Benelli Vinci dar iti sugerez pe viitor,sper sa nu te ofensezi, tabloul de vanatoare se face pe iarba,pamant,ma rog, nicidecum pe botul masinii. :roll: Nu da bine,daca ma intelegi...exista o etica in ceea ce priveste respectul aratat vanatului.Daca ai sa cauti pe forum, sigur ai sa gasesti cateva sfaturi in directia asta.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde chriss_hunter29 pe 14 Noi 2010, 20:05

nici o suparare,am facut poza pe masina pentru contrast...daca faceam poza in mediul natural al potarnichiilor nu se mai vedea decat arma :mrgreen: :mrgreen:
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde violiv pe 14 Noi 2010, 21:15

Ai pus si o arma in poza ??? :mrgreen:

Cred ca daca le puneai pe o apa ceva, era OK.
violiv
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 14 Noi 2010, 22:20

deci despre asta era vorba :( ,,,atunci imi cer mii de scuze...nu a fost cu intentie,eu chiar sunt extaziat de arma...atat!
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde chriss_hunter29 pe 18 Noi 2010, 22:32

posibila problema la arma :(
nu am observat pana acum deoarece nu am bagat niciodata mai mult de un cartus in magazie....astazi am fost la o vanatoare de rate si am zis sa incarc magazia full adik cele 3 cartuse si am observat ca tinde sa le scuipe afara...mai precis in momentul in care bag al treilea cartus sare din gheara si ramane blocat in limba aceea care directioneaza cartusul spre teava la reincarcare....dupa o analiza mai atenta am stabilit urmatoarele-gheara care blocheaza cartusul sa nu iasa din magazie nu are nici o problema intrucat atunci cand incarci un cartus in magazie limba care directioneaza cartusul spre teava este fortata sa stea in pozitia cea mai apropiata de camera cartusului.cat timp limba ramane in aceasta pozitie pot sa bag cartuse fara probleme...insa atunci cand este lasata libera coboara cam pana la jumatatea cartusului din magazie...moment in care se freaca cu tija de la mecanismul ghearei...suficient cat sa impinga ghiara si sa arunce cartusul din magazie...acest lucru nu se intampla de fiecare data,se pare ca atunci cand bag cartuse de 76 se manifesta mai acut...cu scuzele de rigoare intrucat nu sunt stapan pe detalii tehnice as dorii niste sfaturi....o fi o problema care se va rezolva de la sine prin simplu rodaj sau este nevoie de un armurier?
chriss_hunter29
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 21 Noi 2010, 10:53

chriss_hunter29 scrie:posibila problema la arma :(
nu am observat pana acum deoarece nu am bagat niciodata mai mult de un cartus in magazie....astazi am fost la o vanatoare de rate si am zis sa incarc magazia full adik cele 3 cartuse si am observat ca tinde sa le scuipe afara...mai precis in momentul in care bag al treilea cartus sare din gheara si ramane blocat in limba aceea care directioneaza cartusul spre teava la reincarcare....dupa o analiza mai atenta am stabilit urmatoarele-gheara care blocheaza cartusul sa nu iasa din magazie nu are nici o problema intrucat atunci cand incarci un cartus in magazie limba care directioneaza cartusul spre teava este fortata sa stea in pozitia cea mai apropiata de camera cartusului.cat timp limba ramane in aceasta pozitie pot sa bag cartuse fara probleme...insa atunci cand este lasata libera coboara cam pana la jumatatea cartusului din magazie...moment in care se freaca cu tija de la mecanismul ghearei...suficient cat sa impinga ghiara si sa arunce cartusul din magazie...acest lucru nu se intampla de fiecare data,se pare ca atunci cand bag cartuse de 76 se manifesta mai acut...cu scuzele de rigoare intrucat nu sunt stapan pe detalii tehnice as dorii niste sfaturi....o fi o problema care se va rezolva de la sine prin simplu rodaj sau este nevoie de un armurier?

Cine ti-a scos limitatorul din magazia de cartuse?
vanatorul dibaci
Veteran

Următorul

Înapoi la Arme de vanatoare lise