| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
benelli vinciModerator: liviur
108 mesaje • Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: benelli vincieu,de ce?are vreo legatura cu problema asta?
Re: benelli vinci
Cred ca da -ori nu ai scos cum si ce trebuie -ori nu ai pozitionat inapoi tot ansamblul cum trebuie
Re: benelli vinciproblema a fost rezolvata...arma nu avea nici o problema...stapanul era vinovat de proasta utilizare!
multzumesc oricum dibaciule!
Re: benelli vinciChriss , am gasit acum (cam tarziu) testul facut de englezi dupa lansarea pe piata britanica a lui Vinci:
http://www.shootinguk.co.uk/guns/475879 ... eview.html Aprecierile sunt , in esenta , elogioase, dar confirma impresia mea dupa cele 8 cartuse trase si ,daca imi amintesc corect , si prima ta impresie si anume ca e putin mai 'violenta' in recul decat ne-am astepta la o semi(normal , de fapt, pentru ca vorbim de o 'inertiala' usoara);oricum , acest fapt nu ar putea sa te incomodeze putin decat la pasaj ( cu 40 gr. si peste) si asta mai degraba la al treilea foc , la camp si la padure nu prea o sa bagi de seama ! Ideile de avantgarda si calitatea ireprosabila a executiei raman insa incontestabile chiar si pentru pretentiosii britanici!
Re: benelli vincivinci dupa ce a avut parte de ceva actiune...acum se odihneste in caruta cu coltosi
![]()
Re: benelli vincivinci si propetaru
![]()
..acum dupa un an de vanatoare plus talere...inclin sa-tzi dau dreptate atat tzie cat si pretentiosilor britanici(totusi am o aversiune pentru parerile pro si contra ale reumaticilor din regatul unit) desi initial am intampinat o problema...acum dupa muuulte focuri trase prin poligoane si nu numai...pot spune cu certitudine ca este o arma deosebita...un* must have* pentru cei pasionati de arme moderne
Re: benelli vinciAs fi curios ce parere au si alti posesori de Vinci pentru ca a trecut ceva timp de la aparitie.
Re: benelli vinciNu-s posesor da' s-ar putea dupa ultima experienta.
Am testat prima acum mai bine de un an, din pacate numai la poligon, tinta fixa si ceva talere. Am remarcat atunci reculul discret (nu stiu unde naiba au vazut englezii recul mai mare), foarte aproape de cel resimtit din Ij-ul semi cu pat lemn ca si clantanitul mult mai redus produs de lucrul inchizatorului la rearmare. Nu mi-a placut pozitia inalta a crosei, practic in prelungirea tevii pentru ca un accident la mana dreapta ma forteaza sa prind crosa armei foarte sus ca s-o pot mentine si atunci imi vedeam degetul mare in loc de sina cu bumb. Ieri, un amic posesor, mi-a propus un schimb la o bataie la iepuri, ca sa traga si el o data in viata cu o juxtapusa. Pana la Vinci trasese ceva ani cu un Ij bock si a avut nevoie de ceva perioada de adaptare da' acum se impaca perfect. Cu oarece retineri am acceptat, mai mult pentru ca amicul daduse jos deja 2 iepuri iar eu nici nu intinsesem arma. Cateva exercitii de epolare anterioare m-au convins ca trebe sa am grija unde pun mana pe crosa dar mi-au aratat ca si cu 3 boabe in arma echilibrul tot este mai bun ca la semi cu gaz. Normal ca norocul s-a schimbat o data cu arma E clar ca trebe lucrat un pic daca vreau si tras iute si instinctiv dar ar fi mult mai putin de lucru decat la aproape orice alta arma moderna pe care am incercat-o in ultima vreme. Dincolo de alcatuirea interna de exceptie si conceptul de mileniul III trasul in conditii reale nu m-a facut deloc sa-mi reconsider parerea ca de vrei semi intai trebe sa te uiti la Vinci - restul sunt armele bunicilor pe langa asta....ca nu difera mai prin nimic de vestita AUTO 5 de acum peste 100 de ani. La nivel de pret comparabil, nu gasesc niciun motiv real (lasam la o parte alegerile cu "inima", in stil feminin) sa alegi Beretta, Browning, etc. Poate doar lipsa fondurilor sa te impinga catre ceva mai ieftin gen Winchester sau Fabarm da' si atunci ar trebui sa mai reflectezi un pic, sa-ti iei un Ij s-h ce face exact acelasi lucru cu un sfert din pretul primelor si sa mai strangi un picut, cat de-o Vinci. Cum ARGO a ajuns in sfarsit in dulap, cred ca e timpul sa meditez serios si la VINCI....ar face perechea ideala.
Re: benelli vinciSi eu tot am citit pe internet despre ea, singurul lucru care inca ma face sa fiu un pic ezitant este ca nu exista varianta pe stanga, si marea majoritate a comentariilor sunt pozitive si cred ca pana la urma o sa fac compromisul si cand vin in ianuarie in tara o cumpar. Daca am putut trage cu un IJ cred ca pot sa adaptez o arma cu Comfortech pentru stanga
Re: benelli vinciCa arma de utilizare generala este,in acest moment,imbatabila!
Constructia ei,manevrabilitatea si balansul sunt atat de reusite incat cred ca este una dintre foarte putinele arme(celelalte,construite tot de Benelli) care nu pun probleme de adaptare nici tragatorilor de suprapuse(cu patul drept),nici celor de juxtapuse. Se cara in teren ca o basculanta ultralight,numai ca incarcaturile de 36gr. nu ridica niciun fel de problema. Privitor la reactia in recul insa,experienta mea cu Vinci confirma integral constatarile englezilor,fapt pe care l-am sesizat de la prima incercare,cand am avut foarte putine cartuse la indemana,dar mai ales ulterior cand am testat ce folosesc de regula la pasaj(B&P MG2 Flash Magnum), desi umarul nu are nici cea mai mica suferinta ,varful tevii se misca mai amplu decat la cele cu gaz cu valve "destepte", la focurile rapide succesive,revenirea pe tinta pentru al treilea foc este semnificativ mai mare decat la favoritele mele pentru vanatoarea la pasaj,respectiv Beretta Xtrema2,Fabarm XLR si Browning Maxus. Daca esti amator de arme semi si le utilizezi la vanatoarea generala,nu cu dedicatie pasaj,atunci ai, practic,trei variante optime din care sa alegi,toate furnizate de Benelli - Raffaello Crio,SBE II sau Vinci. Eu nu am cumparat una dintre cele trei din doua motive, continind o nota de subiectivitate sau datorita destinatiei propuse: -prefer suprapusele,asa ca la pretul lui Raffaello sau al lui Vinci am mai pus cateva sute de euro si mi-am luat o suprapusa frumoasa; -folosesc semi exclusiv la pasaj,deci achizitionez o astfel de arma tocmai pentru comportament "soft" in recul,ori fata de cele trei "gazuri" de varf pentru aceasta destinatie pe care le-am pomenit mai devreme,numai cine nu le-a testat sau folosit in paralel poate trai cu impresia ca nu sunt diferente de comportament absolut sesizabile,Fabarm si Browning sunt mai grele decat Vinci si au valve care fac adevarate minuni la amortizare iar Xtrema are o valva reusita(nu amortizeaza la nivelul celorlalte doua,insa)si,mai ales, este mai grea decat XLR sau Maxus. Am vorbit insa cam mult despre pasaj,eu insa acolo testez in principal armele semi,mai ales ca dupa interzicerea vanatului pe teritoriul ARBDD,unde sa faceau frumoasele vanatori din barca ascunsa in stuf,incep sa cred ca-mi prisoseste o arma,personal nu sunt interesat de o alta destinatie pentru o semiautomata! Repet insa,ca o concluzie,nicio alta semi nu se manevreaza atat de placut,nu este atat bine echilibrata, atat de usor de intretinut si atat de buna in utilizarea generala(adica iepure,fazan,prepelita,potarniche si ceva pasaj-aici insa nu la valoarea varfurilor de la "gaz")ca aceasta Vinci iar daca nu-ti place ceva la ea,urmatoarea la care ti-as recomanda sa tragi un ochi ar fi Raffaello Crio!
Re: benelli vinciCe inseamna mai tare?
E doar un Vinci cu camera de 3,5",nu sunt sigur ca exista alte modificari decat dimensiunea camerei si, bineinteles,cresterea greutatii amei ceea ce,la trasul la pasaj,nu va fi deloc rau! E o arma cu dedicatie SUA,unde cartusele de 89mm se utilizeaza,pe aici mai nimeni nu "da" cu ele!
Re: benelli vincidupa parerea mea super vinci este o evolutie fireasca ...daca te uiti mai atent la filmulet o sa vezi ca au mai lucrat un pic si la alte amanunte...cel mai vizibil este la tragaci...in fine...nu stiu ce aveti toti cu munitia de 89...eu trag cu ea din 2008 si sunt super multumit...
Re: benelli vinciDon, ai dreptate. Pentru incarcaturi grele si MG 2 poate sunt mai nimerite cele cu gaz si inca jumate de kg asezate sub teava dar pentru folosire de zi cu zi, echilibrul si manevrabilitatea sunt net superioare la Vinci.
Cu toate astea, nu pot sa nu ma gandesc cat e de frumoasa, cat de bine imi vine, cum e de fulg in mana...etc. Urika Ultralight cu ale ei numa' 2,9 kg....c-asa-i omu' @alex Patul la Vinci se poate regla si pentru folosire de catre stangaci...numa ejectia pe dreapta sa fie deranjanta ca le arunca un pic spre in sus.
Re: benelli vinciCa si nelamurire ce as mai avea la Vinci ar fi ce lungime sa aiba teava in conditiile in care eu vreau sa o iau si la vanatoarea la padure la mistret(Variantele ar fi 66 care se aduce doar pe comanda si 71 care se gaseste peste tot). Vreau sa o iau si la padure pentru ca unde merg eu in Buzau nu prea ai multe locuri unde sa tragi cu carabina, anul trecut imi venea sa dau cu carabina de pamant din cauza ca unde era loc nu ieseau iar unde ieseau nu aveai loc sa tragi la distanta din cauza cracilor.
Te asigur ca am dreptate,am incercat si testat,cred ca ti-ai dat seama ca nu-mi iau o arma la plesneala ci le testez destul de serios si specific pentru utilitatea finala...iar jumatea de Kil iti vine bonus cu arma, nu trebuie sa o agati tu nicaieri!!!Bashca fina si usoara dezechilibrare spre partea anterioara a carei utilitate o stii in cadrul vanatorii la pasaj...Pentru orice altceva,asa cum am spus,superlativul sunt cele trei arme ale lui Benelli,dintre care eu prefer Raffaello Crio dar recomand tuturor celorlalti Vinci! Privitor la ejectia prin fata ochilor,unii n-o suporta,pe altii nu-i deranjeaza deloc,dar ochelari sa-ti protejezi ochii de reziduuri in cazul asta e bine sa porti!
Alex,inainte sa cumperi o arma,daca ai posibilitatea,incearc-o. Din sezonul trecut am o beretta a400 cu care trag la talere si la vanatoare.Am luat-o dupa ce am citit forumurile din strainatate si nu imi pare rau.Are kick-off (recul aproape 0).Trage orice gramaj,mai toate trag gramaje uzuale dar la 24 de grame unele se blocheaza. Trage cu Vinci iar apoi daca vrei,te astept la mine sa faci o proba si sa te hotarasti in cunostinta de cauza. Cu ocazia testului iti vei face o parere si de redring daca merita sau nu.
Re: benelli vinciCu vanatoarea asta la padure,nu stiu ce sa zic,mai toate armele astea moderne nu trag extraordinar
cu proiectil unic,asa a fost si la Vinci,si la Maxus,si la XLR,si la Urika II - pur si simplu fabricantii din ziua de azi nu dau doi bani pe asta,daca vrei asa ceva iti livreaza teava dedicata...Intreaba-l si pe Violiv,daca-mi amintesc corect si el a avut aceleasi experiente si cu Vinci si cu Maxus...daca o buna parte dintre "partide" se vor desfasura la goana la vanat mai mare,poate ar fi mai bine sa te gandesti la varianta cu tevi de schimb...sau poate o sa fii norocos!
Re: benelli vinciLa mine problema este ca eu vin in tara o luna in concendiu si mi l-am alocat mare parte pentru vanatoare daca nu ma hotarasc pana vin sigur nu o sa gasesc arma care o vreau eu si o sa pierd zile pretioase mai ales ca IJ-ul l-am vandut si nu am ramas decat cu carabina, care si ea s-ar putea sa fie vanduta. O sa incerc aici in Germania undeva unde le au pe stoc si sa le incerc pe amandoua
Re: benelli vinci![]() alea sunt 2 coli a4 una langa alta...am tras atunci cand am testat redring-ul...la 25 de metri cu 2 cartuse cu alica de 3.5 si 4.5 plus un sauvestre tras tot de la 25 de metri...la distanta aia cercul incadreaza perfect cele 2 coli....concluziile cu privire la precizia unui sauvestre plecat din vinci sunt evidente!!!
Re: benelli vinciAlex sa ne tii la curent cu ce vei alege
Re: benelli vinciSauvestre mi-a mers si mie bine din toate...din pacate am vazut pe multi de-aici cam reticenti in a-l
achizitiona!Ce choke ai folosit la alice?Dupa "urme" pozele par fi facute dupa ce ai tras ambele cartuse...
Re: benelli vinci1/2 pe asta il folosesc de obicei...ai intuit bine...intai am tras sauvestre dupa care am tras cele doua cartuse cu alice
Re: benelli vinciCand vin pe 5 ianuarie in tara o sa fac un reviews la ce o sa cumpar , cel putin pana acum Vinci este pe primul loc . Am vazut si Crio , mi-a placut foarte mult insa din punctul meu nu merita diferenta de pret.
Re: benelli vinciChriss,
tot cu Vinci,tot cu 1/2,dar cu B&P si Rottweil cu alice de 3,5mm am obtinut grupaje mai omogene, cred...sunt putin nesigur pentru ca eu am facut testul la 35 m si parca nu era atat de neuniform ca al tau la 25m,incerc sa apreciez influenta distantei diferite in consistenta grupajului,cred ca am dreptate dar nu sunt foarte sigur...ce cartuse ai folosit?
Alex,s-ar putea sa gresesc,dar parca la Arrow diferenta de pret intre Vinci si Raffaello Crio este doar de vreo 100 lei,la cat costa arma,diferenta asta mai inseamna ceva? Intr-adevar,in Vest Raffaello Crio este cu mult mai scumpa,poate imi amintesc gresit dar e vorba de vreo 5oo de Euro diferenta,daca nu cumva mai mult,dar la noi cred ca s-a cerut Vinci mai mult si pretul e putin umflat - daca pretul e dilema ta trage un ochi la preturi pe site-uri,nu sunt sigur dar cred ca o sa ai mari surprize!
Da,am tras repede un ochi,iar diferenta de la Raffaello Crio la Vinci Black este de vreo 150 de euro(parca), tu-ti faci socoteala daca merita sau nu!
Re: benelli vincidon...asa cum am spus ..mai intai am tras cu sauvestre...la ala am stat cateva secunde bune pana sa apas pe tragaci...apai am tras cele doua cartuse cu alice k si cum ar fi sarit doua ratze de acolo...
Re: benelli vinciSalut tuturor forumistilor vanatori sau nu. Intrucat sunt nou pe acest forum(desi il urmaresc in mod frecvent de vreo 2 ani), as dori sa va cer parerea cu privire la unele aspecte legate de Benelli Vinci.
1. Stie cineva daca la acest model exista posibilitatea de-a monta o sina (are cumva gaurile gata pregatite din fabrica), sau un alt mod de-a pune un red dot? Poate la cea neagra, sau la max4 sau la APG HD?. Intreb asta intrucat intentionez ca in curand sa achizitionez o astfel de arma iar posibilitatea montarii unui astfel de sistem de achire, ar adauga greutate deciziei de-a achizitiona o anumita culoare (Black, Max4 sau APG HD). Stiu ca s-a vorbit peste masura despre semi in general, insa sper sa nu dublez vre-un subiect deja epuizat. Ma adresez tuturor celor care au avut posibilitatea sa "simta" o astfel de arma sau care au vazut-o macar. 2. Din prisma unei utilizari mai frecvente in goana la mistret ce ma sfatuiti sa aleg: Vinci sau SX3 cu o a doua teava slug? (aici tinand cont de aspecte ca Inertiala vs Gas, Souvestre din Vinci vs proiectil cu sabot din teava slug, si chiar pretul care e cu aprox 40-50% mai mare in cazul Vinci). Multumesc anticipat si catare plina. RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
108 mesaje • Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 156 vizitatori |
Publicitate
|