Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 29 Mar 2024, 11:17
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de grigguti pe 06 Ian 2012, 16:36
Prepelite si mistret afumat Ca vanator, am o pasiune deosebita pt vanatoarea la prepelita si fazan cu cainele, asta insa fara sa consider mai prejos vanatoarea la alte specii la care particip cu mare placere. Intotdeauna piesele vanate am incercat sa le prepar in diferite feluri incercand astfel multe retete preluate de la altii sau pur si simplu adaptate de mine. Cu timpul am inceput sa consum si oua de prepelita, initial din motive de sanatate si ulterior inlocuind ouale de gaina in mesele zilnice. Asa am ajuns ca pe langa jobul de zi cu zi sa fac si o microferma de prepelite din care imi asigur necesarul de carne si oua atat pentru mine si familia mea cat si pentru cei ce cumpara saptamanal asa ceva de mine. Dar sa intru in subiect si sa va impartasesc reteta: Se iau vreo douazeci de prepelitefie vanate, fie din crescatorie, se sacrifica, se deplumeaza cu atentie, Se parlesc, se despica pe spate si se scot maruntaiele, apoi se sterg cu un servet ce nu lasa scame. Eu am mai adaugat si ceva mistret ce mai era prin lada frigorifica si am pus totul intr-un amestec de: 1 litru vin alb demisec, 0,5 litri de apa carbogazoasa, un plic de piper boabe, cinci linguri de sare grunjoasa neiodata, 5-6 foi de dafin, o lingurita de otet balsamic, 10-15 boabe de mustar si cateva coji de portocala. Se incalzeste usor marinata in prealabil si imediat ce se raceste si ajunge la temperatura camerei, se adauga carnea. Se baga la frigider pentru o noapte. Se ia carnea si se scurge bine de zeama apoi se baga la fiert in zeama de varza murata. Dupa 5 minute de clocotit la foc mic se soate, se usuca si se da prin sare, putin cimbru si boia de ardei dulce (daca apreciati gustul picant se poate adauga si putina boia iute) astfel incat sa nu se lipeasca prea mult de bucatile de carne, ci doar sa fie usor acoperita de un praf si baga la fum de rumegus de esenta tare. Eu am folosit rumegus de salcam si neavand suficient l-am amestecat cu reumegus de brad in prealabil umezit usor ca sa nu ia foc. Se baga la afumat, daca ai afumatoare, daca nu, folosesti ca mine un cazan de tabla careia i se taie fundul si i se face o gura de vizitare. Se agata pe doua lemne bucatile de carne legate cu sfoara de canepa si se acopera totul cu ceva sa nu iasa fumul prea repede. Eu am folosit o blana de mistret. Se adauga permanent rumegus, fara sa se lase sa fie insa prea tare fumul. Dupa 8-10 ore se verifica bucatile [img] Se mai lasa daca mai este nevoie. Dupa circa 10-12 ore e gata. Cam cu o ora inainte de scoaterea bucatilor se amesteca rumegusul cu malai pentru o culoare cat mai aurie. Cam un sfert de malai si trei de rumegus. Se destupa cazanul, se lasa pana iese fumul gros si apoi se scot bucatile. Se lasa bucatile pana dimineata la odihnit, atarnate la aer, intr-un loc ferit de umezeala. Dimineata se scot la vant: Dupa o zi de stat la aer, se aleg bucatile ce urmeaza sacrificate cu prietenii si restul se baga la crama in cui, in vederea consumului viitor Recomand consumul impreuna cu nuci, portocale, struguri uscati, rodii si branza brie, roquefort si musai o galeata de vin.
-
grigguti
- Veteran
-
- Mesaje: 799
- Membru din: 13 Sep 2008, 12:52
- Locaţie: Bucuresti
-
de mihai_tud pe 06 Ian 2012, 16:47
"Blestemat sa fii"!S-a dus dreacu cura mea de slabire...Asa de curiozitate cam pe unde tii tu la aer bucatile scoase de la fum?Si nu in ultimul rand de unde esti ,asa ca fapt divers.. ?Sper ca nu ai vreun caine prin curte si nici nu tii arma la indemana.
Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
-
mihai_tud
- Veteran
-
- Mesaje: 405
- Membru din: 11 Iul 2009, 21:05
de mihai_tud pe 06 Ian 2012, 16:48
Tocmai am vazut ca esti din Bucuresti.Destul de aproape de Ploiesti.Mai ai lasate afara ceva bucati la aer?
Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
-
mihai_tud
- Veteran
-
- Mesaje: 405
- Membru din: 11 Iul 2009, 21:05
de Margelatu pe 06 Ian 2012, 16:59
Frate da' tu nu ai ce face, ca umblu cu bavetica lu' fimiu la gat sa nu imi ud bluza . Ma duc sa mananc ceva ca fac ulcer.
We may be human...but we're still animalls
-
Margelatu
- Membru important
-
- Mesaje: 251
- Membru din: 19 Noi 2010, 22:10
- Locaţie: Bucuresti
de Margelatu pe 06 Ian 2012, 17:04
Nu pot sa stau linistit, propun ca de acum incolo cine isi mai permite sa puna poze din acestea pe forum sa fie pedepsit cu o invitatie la degustare Bautura o aducem noi.
We may be human...but we're still animalls
-
Margelatu
- Membru important
-
- Mesaje: 251
- Membru din: 19 Noi 2010, 22:10
- Locaţie: Bucuresti
de Margelatu pe 06 Ian 2012, 17:07
Si cu nuci, portocale, struguri uscati, rodii si branza brie, roquefort ca n-am mai vazut ca ai si alte recomandari cu ochii beliti la poze.
We may be human...but we're still animalls
-
Margelatu
- Membru important
-
- Mesaje: 251
- Membru din: 19 Noi 2010, 22:10
- Locaţie: Bucuresti
de grigguti pe 06 Ian 2012, 17:10
mihai_tud scrie:"Blestemat sa fii"!S-a dus dreacu cura mea de slabire...Asa de curiozitate cam pe unde tii tu la aer bucatile scoase de la fum?Si nu in ultimul rand de unde esti ,asa ca fapt divers.. ?Sper ca nu ai vreun caine prin curte si nici nu tii arma la indemana.
Ba prin curte am doi caini, un brac si un dog argentinian, dar restul de bucati sunt acum la loc sigur in crama atarnate in cui langa blanurile de cerb si mistret. Oricum din pacate pt "amatorii de senzatii tari" sau din fericire, judecand dupa cainii din curte, locatia cu pricina e in jud. Calarasi. Acolo am si microferma si toate conditiile pentru experimente de acest gen.
-
grigguti
- Veteran
-
- Mesaje: 799
- Membru din: 13 Sep 2008, 12:52
- Locaţie: Bucuresti
-
de billy2 pe 06 Ian 2012, 17:23
Eu mi-am udat deja biroul .Va rog sa m-anuntati si pe mine daca organizati vre-o degustare. Sunt interesat de produse si mai ales de crescatorie
Componenta cea mai importanta a unei arme este....vanatorul
-
billy2
- Nou membru
-
- Mesaje: 30
- Membru din: 22 Noi 2009, 11:01
- Locaţie: Bucuresti
-
de grigguti pe 07 Ian 2012, 01:03
billy2 scrie:Eu mi-am udat deja biroul .Va rog sa m-anuntati si pe mine daca organizati vre-o degustare. Sunt interesat de produse si mai ales de crescatorie
Degustari nu organizez deocamdata. Eu cu timpul stau prost iar o astfel de activitate necesita cel putin doua zile. In putinul ragaz ce-mi ramane strict pt mine, ma impart intre vanatoare, off road, rally raid si alte pasiuni. Pentru produse e simplu, PM si rezolvam.
-
grigguti
- Veteran
-
- Mesaje: 799
- Membru din: 13 Sep 2008, 12:52
- Locaţie: Bucuresti
-
de marcel_asd2004 pe 07 Ian 2012, 13:28
Ma apuc de braconaj piscicol "la agatat" numai ca nu la peste ci la bucatele tale daca le mai etalezi
-
marcel_asd2004
- Nou membru
-
- Mesaje: 54
- Membru din: 25 Iun 2008, 14:18
- Locaţie: Dr.Tr.-Severin
-
de adigeo pe 07 Ian 2012, 16:52
Griguti lamureste-ma cu o chestie : prepelitele astea de fac oua multe si se cresc in baterii sunt alta rasa decat cele vanate in camp ?
-
adigeo
- Veteran
-
- Mesaje: 349
- Membru din: 14 Noi 2008, 13:55
de grigguti pe 07 Ian 2012, 17:35
Ca sa fiu sincer, nu stiu mulye despre prepelitele salbatice. Cele domestice sunt impartite in rase de carne, oua, mixte si ornamentale. Cele mai cunoscute sunt: Faraon-carne Japoneza- mixte unde avem o impartire intre japoneze si auriu de manciuria Californiana- ornamentala De oua (dedicata) nu imi vine nici una in minte acum. Eu cresc din pasiune, meseria mea este de inginer, am firma mea ce se ocupa de tratarea apelor primare si constructia de piscine, am un banner pus si aici, pe vinatorul.ro; din pasiune insa am inceput sa cresc prepelite japoneze si am dezvoltat destul de binisor treaba asta. Am ajuns ca din cateva prepelite, vreo 25-30 initial sa am acum cateva sute. E placut sa mergi seara si sa vezi ca ti se umple cosul cu oua, e placut sa stai cu capul pe o perna umpluta cu fulgi de la prepelitele crescute de tine ... la fel de placut este sa vezi ca dupa o cura cu oua iti iese colesterolul bine Carnea se prepara in sute de feluri si inca raman uimit de gusturile ce le poate avea in functie de reteta. Pt mine nu sunt o sursa de venit, din ouale vandute practic isi scot intretinerea, mancarea, curentul, caldura, aerul conditionat pe timp de caldura f mare, etc. Dar sunt persoane e au facut o afacere buna din asa ceva. Periodic mai sacrific din ele.
-
grigguti
- Veteran
-
- Mesaje: 799
- Membru din: 13 Sep 2008, 12:52
- Locaţie: Bucuresti
-
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|