Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:43

Inmultire in captivitate

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Inmultire in captivitate

Mesajde goshawkrst pe 02 Mar 2012, 19:03

Salutari !
Azi am ajuns acasa in sfarsit dupa 2 luni, si primul lucru ce l-am facut a fost sa arunc o privire in toate volierele, sa vad cum sta treaba cu perechile. Inca e frig pe aici, nici Harrisii nu au facut oua doar cuib, dar m-am surprins enorm cand am ajuns la voliera aplomazilor si am gasit femela incuband primele 3 oua ale sezonului !!!

Am pornit incubatoarele ( un Carlet si un Heka Turbo de PVC, Andrei, recent mi l-au trimis din Germania, modificat cu un procesor spaniol marca Masalles pentru un control mai precis al umiditatii si temperaturii + alarma )

In noaptea asta mut ouale Aplomazilor in incubator, si o sa asteptam o a doua tura in curand.
La fel am femela de porumbar in penaj juvenil, face cuib si sta pentru inseminat, o sa profit acum ca harisii incep mai tarziu, sa obtin putin semen (fortat) si sa o inseminez. In curand o sa faca oua si ea.

Maine o sa pun mai multe poze! De moment am aici doar cu noile voliere...
Sa vedem ce-a fi, pentru ca in fiecare an incep cu inmultitul mai devreme, chiar daca e frig !!!
Anul trecut am avut femela de harris incuband la sfarsitul lui Ianuarie ! Pana in toamna a scos 2 ture de pui, complet natural ( 2 masculi + 4 femele ).


Imagine
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde Peregrinus pe 02 Mar 2012, 19:39

Buna Sergiu ,

imi pare bine ca te-ai intors sanatos , asta este cel mai important - restul se rezolva pe parcurs !

In ceace priveste soimii Aplomado , ce se poate vina in mare cu acestia ?
Ai vinat cu soimii acestia ?
Ce fire au , sint mai sociabili comparativ cu alti soimi ?

Ar fi poate doua specii de pasari de prada interesante pentru soimarii din tara , doar de zburat bine inteles !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde tomi pe 03 Mar 2012, 00:07

Ma crucesc la ce nivel sunteti cu soimaritul, inmultirea, voliere, incubatoare si tot restul, felicitari.
Iar la noi dobitocii isi pun intrebarea la ce o mai fi bun si asa ceva si impusca rapitoare de cate ori pot, ca-i traditie.
Sau sunt nemultumiti ca soimaritul reprezinta o concurenta pentru traista lor jalnica.
Iar legiuitorii nici nu au auzit de falconerie dar ei sunt destepti si pe val, fac legi pt tot boborul.
Brancusi zicea exceptional: v-am lasat sarci si prosti si va gasesc si mai sarci si mai prosti....
tomi
Veteran
 
Mesaje: 866
Membru din: 23 Feb 2009, 21:47

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 03 Mar 2012, 10:21

Buna Tomi,
odata cu legalizatul soimaritului in Romania, "nivelul" o sa urce fantastic de rapid, din cate am observat pe aici pe " afara " (nu am mai venit prin Romania de vreo 9 ani ), romanii sunt destul de inteligenti comparand cu alte natii, ajunge doar sa ne uitam la scoli cand in Romania pe clasa a 5-a faci niste ecuatii la matematica de te sperii, in timp ce in alte tari in clasa a 5-a coloreaza in carti....

Buna Andrei !
Aplomazii am zburat doar femela unui prieten, ce pot sa spun despre ei sunt ca o moneda.
In Soimarit, Imprintati, sunt la fel ca un harris, extrem de sociabili si inteligenti nu dau probleme, dar din contra daca folosesti de exemplu pentru inmultit in captivitate, pasari naturale, sunt la fel ca ulii pasarari (doar ca nu se mananca unul pe altul).

In soimarit sunt foarte polivalenti, masculii (220 - 250 grame )vineaza toate pasarelele mici pana la cotofana si porumbei, au capacitatea de a ajunge din urma porumbei salbatici in zbor batut atat masculul cat si femela, iar cele mai frumoase zboruri cu masculii spun cei care-i zboara, la Ciocarlii la fel ca merlinul.
Femela pe de alta parte e foarte buna la pasari medii pana la marimea fazanului, sezonul trecut am sfarsit prin a lansa fazani la o femela de aplomado si ucidea toti inainte sa ajungem noi, m-a surprins efectivitatea contra prazi atat de mari tinand cont ca o femela de aplomado zboara in jur la 330 - 350 grame.

Acum cativa ani se spunea ca aplomazii ce se vind in Spania sunt toti sterili, pentru a evita concurenta, tinand cont ca la ora actuala sunt putini crescatori de aplomado in Europa. Din fericire nu erau sterili, doar problema e ca majoritatea se inseala cand le vad caracterul in soimarit, si cred ca o sa se inmulteasca in orice loc..... din pacate este una dintre cele mai sensibile rapitoare la schimburi si se streseaza foarte rapid in voliera, din cauza asta pot sa stea ani de zile fara sa faca absolut nimic.
Pe langa asta a doua problema e Umiditatea, se pare ca nu ies puii daca incubeaza natural, trebuie incubati artificial si e foarte complicat. Din prima tura ce mi-a iesit, incubate langa ouale de harrisi, chiar dupa "pip" au murit toti 3 puii de aplomado, iar acuma probez din nou cu alt incubator si mai mult control.

Sunt pasari foarte versatile, dar le vad doua problema pentru a zbura in Romania: in primul rand putini crescatori in Europa, si in al doilea rand preturile inalte. Probabil ar fi o buna idee investit si cumparat o pereche doar pentru inmultire in captivitate, fiind o rapitoare ce abia acum incepe sa se raspandeasca prin crescatoriile Europene, cu un potential enorm in soimarit, peste cativa ani inca o sa fie foarte cautati ( probabil nu atat de cautati ca acuma, dar totusi ... ).

Mai tarziu pun poze !
Sergiu...
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde DR.Nicolau pe 03 Mar 2012, 12:57

Felicitari, daca or sa se apuce mai multi de imperecheat o sa putem achizitiona si pasari cu acte din tara!apropo cum faci actele puilor nou nascuti?
DR.Nicolau
Nou membru
 
Mesaje: 35
Membru din: 14 Feb 2012, 16:59

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 03 Mar 2012, 16:31

Salutari !
Dr. Nicolau, inmultirea in captivitate aici o controleaza agentii de la mediu. Doar probleme ADN le platim noi in caz ca ne cere, pentru pasari autohtone (probele in jur la 50 euro / pui ). La pasari autohtone vin agentii cand puii au 9 zile, sa puna inelele, si nu putem sa-i scoatem din instalatii pana cand primim permisul definitiv si raman inregistrati la Cites.
In cazul pasarilor exotice , vin doar sa verifice perechile, puilor aproape mereu le punem noi inelele, si cerem documentele de crestere in captivitate ( pasarile exotice precum harris, aplomado etc.. nu au nevoie de cites ).

Las cateva poze de azi.

1. Mascul de harris, in varsta de 7 ani, am vanat cu el primii 3 ani, si inmultit urmatorii 4.
2. Femela de porumbar iberica (arigonii), pui de anul trecut, imprint folosita doar la vinatoare, incepe sa construiasca cuibul si sa ma accepte pentru inseminare artificiala ( o sa o inseminez cu harris ).
3. Incubator cu primele oua ale sezonului, de Aplomazi (falco femoralis), retrase din cuib azi noapte in speranta ca pereche sa puna o a doua ponta in cateva zile.

Imagine
Imagine
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde Peregrinus pe 03 Mar 2012, 18:23

Buna Sergiu ,

da , sint incubatoare cu motor ( ventilator ) cu intoarcerea automata a oualor si reglarea automata a temperaturii , are si reglaj automat al umiditatii , sau trebuie sa o faci manual atunci cind este necesar ?

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde tomi pe 04 Mar 2012, 03:16

@romanii sunt destul de inteligenti comparand cu alte natii, ajunge doar sa ne uitam la scoli cand in Romania pe clasa a 5-a faci niste ecuatii la matematica de te sperii, in timp ce in alte tari in clasa a 5-a coloreaza in carti....
Aveti dreptate, azi fiica-mea, clasa IV-a, mi-a dat sa-i rezolv o problema cu care mi-am prins urechile, o puteam rezolva printr-o ecuatie de gr II,dar pana la urma a rezolvat-o ea mai rapid prin tehnica aproximarii, ca inca nu i-au invatat ecuatii.
Pe de alta parte multi studenti la medicina sau rezidenti in chirurgie cu care am onoarea sa lucrez, au mari probleme cu gramatica simpla, despartire in silabe sau tabla inmultirii. Problema analfabetilor si a agramatilor se poate studia foarte usor doar citind unele poastari de pe aici de pe forum.
Am consolarea ca sora-mea care e cadru universitar la NY imi spune ca si acolo sunt multi prosti gramada, in special tinerii americani,ca parintii lor o duc bine, nu ca ai indienilor sau chinezilor,care trag exceptional in orice, doar sa scape de saracie.
Bine, am deviat rau de la tema.
Ce este un imprint - un hibrid?
tomi
Veteran
 
Mesaje: 866
Membru din: 23 Feb 2009, 21:47

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 04 Mar 2012, 09:55

Buna Tomi !

Imprintii sunt pasarile rapitoare retrase de la parintii naturali foarte devreme, in general intre 5 si 12 zile de viata, urmand sa-i crestem noi " la mana " .

In soimarit in general se folosesc pasari crescute natural, retrase din cuiburi (in cazul nostru din crescatorii) in jur la 3 - 4 luni de viata, cand s-a format complet penajul, sunt puternice articulatiile si zboara bine. Aceste pasari " naturale " sunt crescute complet de respectivii parinti, perechi ce se inmultesc natural fara sa intervenim noi prea mult: fac cuib, pun oua, clocesc si cresc puii. Acesti pui, retrasi la 3 - 4 luni, sunt practic salbatici, si sunt cei mai folositi in soimarit, fiind mai usor de antrenat si mas stabili. Ne recunosc pe noi ca fiind " alta specie " si demonstreaza un caracter foarte nobil.

Pe de alta parte, Imprintii, fiind crescuti de noi, de foarte tineri, se " imprinteaza " cu noi. Aceste pasari ne recunosc pe noi ca fiind din Aceeasi Specie, pentru care nu sunt atat de nobili ca cei crescuti natural, si avem mari sanse sa dam de probleme ca agresivitate, tipete, etc... Cand te uiti in cuibul unor rapitoare salbatice, de exemplu Porumbari, o sa observi cand parintii aduc o prada la cuib, puii practic se arunca agresiv sa ia acea prada de la parinti, si odata in cuib se bat de la acea prada, isi intorc spatele unul la altul, tipa etc.... Toate aceste comportamente " isterice " ce demonstreaza cu alti membrii din specia lor, in cazul nostru Imprintii le demonstreaza direct cu noi fiind " din aceeasi specie ", in timp ce pasarile crescute natural nu fac acest lucru.

Atunci..... dece imprintam ? Merita ?

In primul rand, in Soimarit, un imprint BINE antrenat, e superior pasarilor naturale, din simplul motiv ca e mult mai calm si ajunge sa zboare in greutati mult mai superioare ca pasarile " naturale ". Dar e mult de lucru cu ei, mult lucru psihologic, si rezultatele incep sa se vada in 2 - 3 sezoane. Oricum, un Imprint bine antrenat, nu il schimbi pe nimic !

In al doilea rand, vorbind de Reproducere in Captivitate, pasarile naturale s-au folosit de foarte mult timp si inca se folosesc cu mare succes, dar tehnicile sunt diferite. In cazul pasarilor "naturale", ai nevoie de o pereche, o voliera inchisa intr-un loc foarte linistit, si cateva sezoane de asteptare (in general 3 - 4 ani ) inainte sa inceapa. Trebuie sa stea linistiti, sa nu fie deranjati, hrana se introduce in voliera printr-o usita fara sa te vada, sa aiba liniste etc... In functie de specie, volierele pot sa fie mai mici sau mai mari.
In cazul Imprintilor, care ne recunosc pe noi ca fiind " perechea ", ajung sa puna oua chiar in casa langa suportul de care sunt legati ! In voliere, au nevoie de spatiu minim.
Inmultirea in captivitate cu imprinti sincer cred ca da mai bune rezultate, cel putin in centrele ce le-am vazut pe aici au mai mare succes. Dar problema este ca in acest caz ai nevoie de mult timp liber pentru a intra in voliera si a " interactua " cu imprintul, a-i duce hrana si oferii din mana, sa ajuti sa faca cuibul, etc.....

Mai tarziu pun niste poze de anii trecuti, cu imprinti ce am avut pentru inmultire.
Sergiu....
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde tomi pe 04 Mar 2012, 13:48

Ok, multumesc de raspuns, foarte interesant.
Nu prea e literatura sa citesc asa ceva.
Acum alta intrebare. Ce este Aplomado - specie de soim?
Harris si Merlin ce sunt?
tomi
Veteran
 
Mesaje: 866
Membru din: 23 Feb 2009, 21:47

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde george_i pe 04 Mar 2012, 15:14

Buna Tomi,
Aplomado (Falco femoralis) sau merlin( falcon columbarius) sunt 2 specii mici de soim, numai ca aplomado este o specie exotica ce provinde din America de sud, mexico, iar merlinul este o speciie care poate fi intalnita si la noi pe timpul iernii cand migreaza din nord.
Harris ( Parabuteo unicinctus) este o specie medie, exotica pt ca provine tot din America latina, Argentina, Brazilia.
Daca doresti poti sa cauti pe google , la imagini si vei gasii poze.


Buna Sergiu,
Ma bucur sa vad ca te recuperezi bine si cu pasarile merge bine, iti urez multa bafta in contiunare.
Am totusi o intrebare, de ce doresti sa scoti hibrizi intre porumbar si harris??? Sunt buni in vanatoare??
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 04 Mar 2012, 16:26

george_i scrie:
Am totusi o intrebare, de ce doresti sa scoti hibrizi intre porumbar si harris??? Sunt buni in vanatoare??


Salut George !
Doar ca sa probez, pentru ca nu am alt donant. :)
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde nisus pe 04 Mar 2012, 18:24

Buna

La mine aic in Galicia, perechie de harrisul a post oule la 31/01/12 foarte de vreme. Nu e normal in plus ca female cu care il am imperechiat este o femela adulta care lam pus in voliere in 10 decembrie si nu era mea. Am trei ou si sunt aproape sa nasc pui, daca a fost toate incubatie bine. Parinti a incubat ponta.

Si eri perechie de sudic a inceput ponta, de obicei facea ponta la 10 de Marz, dar anu asta la fel ca harrisul sa facut nainte. Poate ca anul asta aic nu a plouat mult si ziile a fost foarte frumos cu soare...

In zile vitoare pun niste poze.

Numai bine.

Iti doresc noroc Sergiu cu aplomado si hibridul harris cu porumbarul.
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde Peregrinus pe 04 Mar 2012, 20:30

Buna ,

daca vremea in ultimul timp la voi a fost calda si cu mult soare nu trebuie deloc sa va mire ca pasarile au depus atit de devreme pontele , este ceva cit se poate de normal si in natura .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde accipiter pe 04 Mar 2012, 22:09

Azi am fost in Ungaria la un soimar. am dus femela de harris la pereche pt ca nu am mascul. la el abia acum incep. prima care a facut cuib a fost femela de red tail. acum incepe femela de gyr sa umble la cuib. harrisii inca nu au inceput. doar un mascul imprint a inceput sa dea semen.
Sergiu ma bucur ca ai ajuns cu bine acasa. cred ca iti era dor de pasarile tale. succes la pui in sezonul asta.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde tomi pe 05 Mar 2012, 19:13

Cum este cu hibrizii?
Se pot inmulti, sau raman sterili?
Nu se pot obtine rase aparte prin hibridizare, ca la caini?
tomi
Veteran
 
Mesaje: 866
Membru din: 23 Feb 2009, 21:47

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 06 Mar 2012, 09:39

Salutari din nou !
Dani, cand poti pune niste poze !

Tomi bineinteles ca se pot face hibrizi, dar preferam sa-i vedem si numim hibrizi, si nu alta rasa sau specie. Majoritatea hibrizilor nu sunt fertili si la fel depinde si de sexe, de exemplu luam probabil cel mai cunoscut hibrid, de Gyr x Peregrin ( falco rusticolus x falco peregrinus ), masculii sunt fertili in timp ce femelele nu.

Erwin, cred ca ati facut perechea prea tarziu, oricum probati ca nu aveti de pierdut nimic, probabil o sa inceapa mai tarziu in vara ! Succes !!!

De moment treaba merge bine, acum doar trebuie sa asteptam putin in cateva zile o sa verific prima ponta de aplomazi, daca sunt fecundate sau nu ouale, desi eu sincer cred ca sunt limpezi, puse atat de devreme nu am mari sperante in plus pe aici au fost -10 grade acum 2 saptamani......

Harrisii sunt foarte inteligenti, ei stiu exact cand sa puna, cu ei niciodata nu am avut probleme. Anul trecut de exemplu au pus prin ianuarie, 4 oua, si in cateva zile le-au mancat... am crezut ca s-a terminat cu perechea mea stabila de harris, acum ca au invatat sa manance oua, dar mi-am dat seama ca nu erau fertile cand la sfarsitul lunii ianuarie dupa vreo 2 saptamana de la " incident ", au pus din nou 4 oua fiind prima ponta fertila a sezonului (au urmat sa iasa 3 pui, iar al 4-lea ou din nou l-au mancat), si in acea vara dupa ce am scos puii afara, la 2 - 3 saptamani au urmat sa puna o a 3-a ponta de 3 oua (din nou 3 pui), ce au crescut fara nici o complicatie.

In harrisi am incredere, ei stiu cand e perfect sa inceapa, si daca inca nu au inceput, ma cam indoiesc de aplomazi. :lol:
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde george_i pe 06 Mar 2012, 19:57

Iti tin pumnii Sergiu, mai ales in cazul aplomazilor :)
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde accipiter pe 06 Mar 2012, 21:11

stiu ca e cam tarziu dar abia acum l-am cunoscut pe tip. e bine si daca fac o singura serie mai tarziu. asa o tineam singura fara pereche.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde george_i pe 07 Mar 2012, 14:18

Bafta la amandoi!!! Asteptam poze cu puiutii :D
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde Peregrinus pe 09 Mar 2012, 18:47

Buna Erwin si mult succes !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 11 Mar 2012, 02:00

Salut baieti ! Se pare ca inghetul nu a distrus toate ouale (inainte sa le retrag din cuib).
Pare ca 1 sa fie fertil, embrionul foarte activ, si la fel scade perfect dupa grafica.
Celelalte doua nu sunt fertile sau au fost distruse de inghet. In curand astept a doua tura, la fel incep sa faca cuib si perechea de harrisi. Maine pun ceva poze noi!
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde george_i pe 11 Mar 2012, 16:36

bv Sergiu. Asteptam sa vedem si poze cu puiutii :D :D
Tinene la curent :)
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde Peregrinus pe 11 Mar 2012, 16:50

Buna Sergiu ,

trebuie sa fi fost temepraturi foarte scazute pe acolo pe la voi daca au inghetat ouale .
Au depus deja a doua ponta ? intervalul de timp intre doua ponte este de regula foarte scurt , citeva zile .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 11 Mar 2012, 17:05

Buna Andrei !
Acum doua saptamani marcau termometrele intre -6 si -11 grade ( in general noaptea mai frig ca ziua ).
Inca nu au pus a doua ponta, azi am aruncat o privire, cel mai sigur o sa puna pestre vreo luna chiar doua luni, cand e timpul sa puna aplomazii in mod normal, nu inteleg cum au initiat anul acesta atat de repede, ignorand chiar si temperaturile scazute ! Cum spuneam, Mereu incepeau harrisii, si nici macar ei nu au inceput, pana azi....

Aici las cateva poze ce am facut azi, harrisii incep sa faca cuibul, in poza masculul in actiune... :)
La fel doua poze cu o alta voliera pentru o pereche de vinderei americani (f.sparverius) ,ce am gasit intr-un colt de gradina un loc mai linistit pentru ei, totusi in cateva luni o sa se acopere aproape complet de frunze, o specie de liana tipica in zona asta, o sa ramana foarte ascunsa.

Sergiu.....

PS - De moment in voliera am o pereche de rate, specie Aix Galericulata (nu stiu cum se numesc in romaneste), ce la fel in curand fac prima tura de oua ( nu se vad ratele, stau aproape mereu ascunse in casuta.... :lol: ). Femela vine din Spania, masculul vine din Olanda.

Imagine

Imagine

Imagine
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde Peregrinus pe 11 Mar 2012, 17:18

Buna Sergiu ,

foarte curios , n-am mai auzit ca intre doua ponte sa treaca luni de zile , dar ma rog , la pasarile astea de prada exotice cu obiceiuri la fel de exotice nu ma pricep .

Ar fi bine si de asemenea Important ca tu si Dani sa incercati sa scoateti pasari de prada , care ca pret sa fie accesibile si membrilor forumului , ar putea astfel sa detina in prima faza pasari legale cu acte in regula cel putin pentru antrenamente de zbor la pumn sau momeala .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde goshawkrst pe 11 Mar 2012, 17:34

Salut Andrei !
Anul asta, cel mai sigur o sa trimit in tara un pui pentru a forma o pereche!
O sa fie din a doua tura insa, din prima cam tarziu am totul rezervat.
Numai bine !
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde nisus pe 12 Mar 2012, 00:32

Marti trecut a nascut primul harris, alt miercuri si al treilea vineri.

Toate incubatie a fost facuta de parinti, eu nu vreau sa intervin...

Imagine
Imagine
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde nisus pe 12 Mar 2012, 00:36

Perechie de s. sudic.
Imagine

Mascul
Imagine

Si trei ou, asta zi a pus al patru.

Imagine

Si perechie de vind. american
Imagine
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: Inmultire in captivitate ( sezon 2012 )

Mesajde Peregrinus pe 12 Mar 2012, 03:55

Buna Sergiu ,

este clar , poate pina la anul o sa se hotareasca si cei din tara sa achizitioneze o astel de pasare de prada de la tine cu acte si inel in regula .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Următorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

Publicitate