Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:14

Harris Hawk

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Re: Harris Hawk

Mesajde goshawkrst pe 19 Mar 2012, 21:38

Buna Andrei,

nu doar la patrupede cum spui, cu un mascul de harris am prins mai multe pasari decat am prins cu orice porumbar, si unele dintre ele chiar specii dificile ca porumbeii salbatici.
Dar cum spuneam inainte, la pasari, e alta poveste, e diferit porumbarului in antrenament in special, pentru ca daca antrenezi un harris la fel ca un porumbar, o sa prinzi doar patrupede si putin mai mult.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Harris Hawk

Mesajde 1fLorES987 pe 19 Mar 2012, 21:52

goshawkrst scrie:Buna Andrei,

nu doar la patrupede cum spui, cu un mascul de harris am prins mai multe pasari decat am prins cu orice porumbar, si unele dintre ele chiar specii dificile ca porumbeii salbatici.
Dar cum spuneam inainte, la pasari, e alta poveste, e diferit porumbarului in antrenament in special, pentru ca daca antrenezi un harris la fel ca un porumbar, o sa prinzi doar patrupede si putin mai mult.


Salut goshawkrst... asa ca incepator vin si eu cu o intrebare, deoarece Harrisul este visul meu, care sper sa se implineasca imediat ce conditiile o permit 100%... din cate vad, parerile sunt impartite... si, din ce imi dau eu seama, o vanatoare la pasari(ciori, stancute etc.) este mult mai "interesanta" si "captivanta" decat una la iepuri, respectiv la ceea ce se pricepe Harrisul cel mai bine... insa nu vad de ce nu ar fi interesant, sa am un mascul de Harris si sa ies cu el la iepuri...?!

Ce face vanatoarea la iepuri mai putin interesanta?

Ehh, eu vorbesc ca un viitor soimar, incepator, deoarece inca nu am participat si nu am avut o astfel de experienta(vanatoare cu pasari de prada). Si, normal, eu ca incepator, as fi fericit cu orice succes in iesirile cu pasarea :P ... asta nu de foame, ci de implinirea pe care o ai dupa un succes...

Ciprian
"Dacă vrei să te avânţi pe culmi înalte cu vulturii, nu poţi scurma cu găinile..."
1fLorES987
Nou membru
 
Mesaje: 20
Membru din: 05 Ian 2011, 14:14
Locaţie: Lazuri

Re: Harris Hawk

Mesajde alinttr pe 20 Mar 2012, 00:02

In Ungaria am avut ocazia de cateva ori sa particip la vanatoare cu o femela de harris al unui soimar de acolo.La inceput nu prea mi-a placut stilul de vanaoare al harrisului comparadu-l cu al porumbarului .Dupa lansare nu se repezea asupra parazi ,incerca sa i-a inaltime ,urmarirea era parca faca chef, fara vlaga,dar totusi dintr-o data cat ai privi numa vedeai ca printr-un picaj foarte rapid se infigea in iepure.
La fazani ,la primele lansari am zis ca nici o sansa pana intr-o zi dupa mai multe incercari in ziua aceia pe la sfarsitul zilei a sarit un fazan cam la 10 m de mine si harrisul asa sprint puternic a bagat printre copaci si crengi de am ramas mut ,a intrecut si cel mai rapid mascul de porumbar pe care am avut eu ocazia sa vad pana acum.Daca nu pornea de pe mana mea nici nu credeam ca acel atac in zbor batut a fost facut de un harris ,a si capturat fazanul la marginea unui palc de copaci aflat la cam 200 de metri de unde a pornit.
Asa ca de atunci ma uit cu alti ochii la harrisi ,dar eu personal la porumbari ma uit mai cu placere :D ...deocamdata!
alinttr
Membru important
 
Mesaje: 221
Membru din: 01 Dec 2006, 14:20
Locaţie: Oradea

Re: Harris Hawk

Mesajde goshawkrst pe 20 Mar 2012, 10:51

Salut Ciprian,
iepurii sunt mult mai usor de vinat, decat pasarile, pentru care pe majoritatea ne atrage mai mult vinatoarea de pasari, unde rapitoarea (in cazul asta harrisul) trebuie sa fie mult mai puternic si bine antrenat. Daca vorbesti cu alti soimari din alte tari, te uiti pe forumuri, filme etc... o sa vezi harrisii pusi la iepuri aproape toti, in opinia mea, prada cea mai usoara cu pasarea cea mai usor de antrenat pentru incepatori !
Nu este harris sa nu prinda iepuri, atata timp cat ai o zona cu iepuri.

Pe de alta parte (contrar) in ceea ce comenteaza Alin, sa vezi acele sprinturi tipice vinatorii de pene (si nu tipicul zbor "de fluture" atat de caracteristic harrisului pus la iepuri ! ), consider ca e o pasare mult mai complicat de antrenat, pentru ca trebuie sa prelungesti foarte mult antrenamentul initial cu porumbei lansati, ceea ce poate fi destul de negativ Daca nu se face BINE de la inceput ! Harrisul este prea inteligent, si ceea ce trebuie evitat mai ales de incepatori, sa se lungeasca prea mult antrenamentele initiale.

Nu stiu cum sa ma explic, trebuie sa ai clar de la inceput ceea ce vrei sa faci, rezultatele o sa depinda de decizia ta, si cred ca in general se antreneaza Harrisul de 2 forme:

1. Antrenament foarte scurt si o introducere rapida la Iepuri de vizuina / iepuri de camp.
Acest tip este foarte comun (95%), majoritatea ce incep - si nu numai - fac acest lucru, idea e de a tine harrisul in antrenament un timp foarte foarte scurt, in general odata scosi din camera salbatici, se imblanzesc rapid si la 1 saptamana de la iesire din camera trebuie sa prinda primul iepure lansat. Se evita sub orice forma un antrenament lung initial, pentru ca harrisul sa nu se obisnuiasca si sa vada omul ca o sursa directa de hrana, trebuie sa-l vada ca un aliat in vinatoare, un membru din grup. De asta antrenamentul se face Rapid, si se introduce rapid in vinatoare de specii usoare pentru un harris, precum iepurii. Se evita cu asta multe comportamente negative, cel mai comun si importan - Zborul de Fluture !
Se poate trece treptat, la prazi mai complicate, pasari.

2. A doua forma este foarte complicata daca nu se face bine de la inceput, si o recomand doar persoanelor cu multa experienta, consta intr-un antrenament initial foarte lung (primul sezon intreg, daca se poate), este imposibil de realizat fara o cutie de lansat automatica ( repet, e imposibil! ), si ai nevoie de multi porumbei, lansand la fel din cand in cand cel putin 2 zile pe saptamana, alte pasari diferite in zbor, marime si culoare. Porumbeii aici ii cumparam de la firmele de control de pasari in general primariile in unele orase pun capcane urbane pentru a controla plaga, astfel facem rost de multi porumbei urbani in fiecare sezon.
Consta in a Simula o situatie de vinatoare reala, Zilnic, si de forma progresiva si lenta, incepand cu zboruri foarte usoare si terminand la sfarsitul sezonului cu zboruri ce putini isi pot imagina cu un harris.
Bineinteles, nu trebuie sa stie ce e iepurele, sa nu vineze nici unul si daca accidental vineaza, sa primeasca o recompensa foarte mica - sau nimic. La fel, sa inteleaga ca unica forma prin care isi obtine hrana zilnica, sunt zborurile la pasari.
Intr-o astfel de situatie, tu ai mereu controlul asupra demotivarii, recompenselor etc... pentru ca poti sa variezi foarte usor de exemplu intr-o zi cand zboara dur si prinde o pasare (lansata) foarte departe, poti sa -i oferi o recompansa foarte buna, in mod contrar cand nu vrea sa zboare sau e lenes (tipic puilor de harris la inceput), acasa si probezi mai tarziu. Ai nevoie de multi porumbei ( in general 1 - 2 in fiecare zi, zburand zilnic pana in ultima zi a sezonului ).

A doua forma, e complicata, pentru ca eroarea cea mai comuna o face soimarul si nici nu isi da seama cand harrisul deja a inteles ca tu lansezi prada si nu e ceva real, si de acolo inainte doar la reprodus il mai folosesti, pentru ca e complicat (mai complicat decat alte rapitoare), sa-l faci sa vineze odata ce a inteles ca tu esti sursa lui directa de hrana. Si inteleg foarte rapid, pentru ca sunt extrem de inteligenti, nici nu iti vine sa crezi ce inteligenti sunt pana cand nu-i zbori cateva sezoane !
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 20 Mar 2012, 17:55

Buna Sergiu si Alin ,

desi avem pe linga iepuri de cimp si multi fazani in terenurile de vinatoare , cu Harrisul se vineaza cu preponderenta la iepuri , personal inca nu am vazut nici un zbor la fazani , desi cred ca ar fi foarte posibil ca acesta sa si fie incununat de succes , precum spuneti amindoi .
Nu cunosc motivul , dar la noi pentru vinatoarea fazanilor se folosesc in special Uliul porumbar precum si diferitele specii de soimi .
Foarte interesanta metoda a 2-a de dresaj descrisa de Sergiu , poate o sa fie facut uz de ea odata cu legalizarea soimaritului .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Harris Hawk

Mesajde goshawkrst pe 22 Mar 2012, 13:22

Metoda de care vorbesc Andrei, cred ca e cea mai naturala pentru a antrena un pui si a-i cere ceva mai mult decat majoritatea rapitoarelor dau in soimarit. Totusi, pentru a-i scoate chiar mai mult, imi place sa o complic chiar mai mult - sa folosesc Imprinti. Acum 2 ani am imprintat un mascul de porumbar german x finlandez si antrenat tot sezonul cu porumbei si fazani, folosind cutia de lansat cu telecomanda si cautand un progres treptat, rezultatul la sfarsitul primului sezon a fost un mascul de porumbar perfect ( imprint fara nici un semn de agresivitate, tipete etc... ) cu un control de camp perfect, dar cel mai important o conditie fizica foarte inalta zbura in greutate de naparlire si batea aripi 1 km dupa porumbei lansati la fel ca un soim, fara sa planeze, sa ia inaltime sa vada "unde cade" etc...
M-am animat foarte mult si am antrenat anul trecut o femela de porumbar iberica, dar din pacate nu m-am putut abtine sa nu o introduc in vinatoare si in final nu am continuat pana in ultima zi a sezonului antrenamentul cu porumbei, am inceput sa vinez cu ea, totusi acum naparleste cu tiroide si sper sa incep din nou in scurt timp, sa zboare dur toata vara.

In cazul harrisului, ca sa-i scoti ceva mai mult decat acei 99% harrisi ce zboara la iepuri, se face exact la fel dar in nici un caz cu un imprint! Doar pasari crescute natural.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 23 Mar 2012, 07:05

Buna Sergiu ,

da, este promitatoare metoda ta , mai ales daca si folosesti telecomada la distanta , iar cutia cu momeala o poti ascunde oriunde si aceasta poate parea pentru pasarea de prada in cauza ca o aparitie normala in mijlocul unui revier de vinatoare .
Metoda este cu siguranta cu mult mai buna / eficienta decit lansarea la vedere din mina , unde pasarea de prada " stie" ca este vorba de o momeala usor de prins si daca lucrarea nu este facuta cu tact este foarte posibil ca dupa un timp aceasta " sa doreasca " sa prinda doar din acestea , pasarile salbatice fiind " prea greu " de prins ...

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Harris Hawk

Mesajde george_i pe 23 Mar 2012, 12:18

Pe mine ma pasioneaza foarte mult cum lucreaza harrisul in echipa, asta cred ca este atuul lui, cum spunea si Sergiu, imediat au stiut care este femela alfa, care sunt masculii care speriau vanatatul....
Sergiu ai avut ocazia sa vanezi cu harrisii zburatoare, dar cand erau minim 2????
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 23 Mar 2012, 18:43

Buna George ,

citeva fotografii pentru tine cu Harrisi in plina actiune :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Harris Hawk

Mesajde george_i pe 23 Mar 2012, 19:10

Buna Andrei,
Foarte foarte frumoase pozele, imi plac foarte mult in poze harrisii, am vazut in realitate dar din cauza ca erau juv sau in al 2-lea an nu mia prea placut parca.
Astia maturi sunt foarte faini, imi place mult contrastul de culoare, sunt foarte inteligenti si toti ii lauda pt inteligenta lor si sunt si foarte buni vanatori.

Sunt deosebiti pt ca vaneaza in ,,haita,, isi creaza strategii, gandesc fiecare atac.
Mai exista un timp de vanatoare care mie imi place foarte mult, cel in care pasarea asteapta sus ca un soim, dar cam la 10-20m inaltime si deacolo intra in picaje, am vazut ca la coada rosie se practica mult vanatoarea asta, dar se poate si la harris.
Stiti ceva despre astfel de vanatoare, cu asteptare sus???? Eu zic ca se si musculeaza mai bine


PS>- Chear reusite pozele, imi plac maxim :lol:
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Harris Hawk

Mesajde Jicol Dilo pe 23 Mar 2012, 22:46

Super-poze, Andrei!... Unele sint poze de calendar!... Mi se pare nostima poza numarul 6 de sus in jos, in care parca iepurele are aripi si in place tare mult ultima, cu tinara bavareza... Aceasta ultima poza ar merge bine pentru promovarea soimaritului. Oare si-ar da acordul fata pentru ca aceasta poza cu imaginea ei sa apara prin calendare si afise legate de soimarit?

Alin - SV
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Harris Hawk

Mesajde accipiter pe 23 Mar 2012, 23:01

alin tie iti place tanara si mai putin harrisul. fi sincer :lol:
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Harris Hawk

Mesajde Jicol Dilo pe 23 Mar 2012, 23:10

:lol: :lol: ... Mai prins!... :lol: ... Vreo 5 min m-am uitat la poaza aia!... Asa am realizat ce motiv bun ar fi pentru praticarea soimaritului...
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: Harris Hawk

Mesajde goshawkrst pe 24 Mar 2012, 00:25

Wooooow !!! In ultima poza, am vazut un Harris !!! :lol:
Bune poze Andrei !

George, eu am incercat 2 harris ( ai mei, mascul si femela ) doar la porumbei lansati si starci de cireada.
Unica diferenta ce am observat, masculul pare putin ma agresiv in vinatoare, pare sa concureze cu femela pentru a ajunge inaintea ei la prada. E curios.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Harris Hawk

Mesajde george_i pe 24 Mar 2012, 00:37

http://www.youtube.com/watch?v=frtu6GXe ... re=related

Aici se vede cum femela de coada rosie asteapta sus, eu stiu tot filmuletul.
Foarte fain , adica mie imi place mult stilul asta si cred ca ar merge si cu harrisii, cred.

PS. Foarte faina femela de coada rosie din filmuletul de mai sus
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Harris Hawk

Mesajde goshawkrst pe 24 Mar 2012, 15:37

Salut George !

Cu harrisii la fel se vineaza de sus, asteapta foarte bine! La fel e foarte simplu sa-i faci sa urce, ajunge doar sa zbori intr-o zona cu dealuri si urca singuri, intr-o vreme zburam cu mult vint si se punea masculul meu la vreo 60 - 70 de metrii, dar la fel in picaje nu frina foarte bine si s-a lovit de sol de cate ori pentru care am abandonat pentru ca in final zburam vinam cu el de pe pumn.

Totusi cred ca daca insisti, ajung sa zboare foarte bine, tot de ce ai nevoie o zona cu dealuri, vint, si cativa porumbei lansati pentru a recompensa !
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 24 Mar 2012, 18:15

Buna ,

inca citeva ipostaze cu porumbarul in plina actiune pentru comparatie :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Harris Hawk

Mesajde accipiter pe 24 Mar 2012, 19:40

alt stil. viteza si nerv pur. deosebite pozele. adevarata arta
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: Harris Hawk

Mesajde george_i pe 24 Mar 2012, 20:53

Pt mine tot porumbarul ramane superior harrisului, imi place stiul porumbarului. Dar harrisul este mai eficient la iepuri, parerea mea.

Foarte frumoase pozele. Tu le-ai facut Andrei??
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 25 Mar 2012, 05:33

Buna George ,

da, intr-adevar sint reusite pozele dar nu sint facute de mine , le-am gasit pe un forum de soimarit german si m-am gindit ca v-as face o mare bucurie daca le-ati putea admira si voi .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Harris Hawk

Mesajde george_i pe 25 Mar 2012, 16:27

Buna Andrei,
Intradevar este o bucurie sa le putem admira, daca mai ai poti sa mai pui :lol:

Mai mare bucurie era sa fi fost facute pozele la noi, la pasarile noastre. :roll:
Avatar utilizator
george_i
Veteran
 
Mesaje: 606
Membru din: 20 Iul 2008, 18:53
Locaţie: sibiu

Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 25 Mar 2012, 17:35

Buna George ,

ar fi fost intr-adevar ... dar deocamdata asta este situatia.

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Harris Hawk

Mesajde nisus pe 15 Apr 2012, 01:11

Va las un zbor de harrisul la pescarus facute de mine, asa ca nu se vede foarte bine :oops: Imagine
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: Harris Hawk

Mesajde nisus pe 15 Apr 2012, 01:14

Salut Andrei,
daca vreau sa adaug un filmulet de photobucket nu e posibil sau numai de pe youtube?
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: Harris Hawk

Mesajde nisus pe 15 Apr 2012, 01:15

Imagine

Va las o poze ca nu reusesc sa va las filmulet
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: Harris Hawk

Mesajde goshawkrst pe 15 Apr 2012, 21:32

Dani, urca filmul pe Youtube, si da aici link-ul.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 18 Apr 2012, 12:53

Buna Dani ,

precum spune si Sergiu , functioneaza doar prin intermediul youtube.com .

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania


Re: Harris Hawk

Mesajde Peregrinus pe 27 Ian 2013, 16:45

Multumim pentru filmulete Paul , cam de mult timp n-ai mai dat nici un semn de viata pe aici !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: Harris Hawk

Mesajde buteo_buteo pe 27 Ian 2013, 19:59

Salut !

N-am vazut inca live un harris , dar un porumbar parca merge mai bine la fazani ! :)

Adi .
buteo_buteo
Membru important
 
Mesaje: 148
Membru din: 16 Mar 2012, 13:45

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

Publicitate