Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 15:22

La ATRAPE de rate pe Dunare

Toti cei care iubesc vanatoarea la pasaj la rata si gasca - pot posta aici . Calibre , arme , socuri , camuflaje , chematori , caini de aport , barci , locatii , samd .

Moderatori: Sly_Fox, Marius

La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 16 Ian 2013, 23:13

La multi ani tuturor!

Nu pot sa ma abtin sa va povestesc ultima mea patanie:
Ma suna un prieten din sudul tarii sa mergem la rate. Se ia autorizatia de la AGVPS pe fondul respectiv. In prima seara facem o tura de control si vedem palcuri de 3-10 rate pe langa malul Dunarii. Ok, a doua zi mergem unde am vazut mai multe, instalam atrapele, bagam barca la apa la vreo 200m mai in aval, sa recuperam ce puscam eventual, ne camuflam pe sub salcii si pregatesc strigatoarea de rate (de gura nu electronica). Sunam paznicul, acesta era in zona cu alti 2 vanatori (s-au postat vreo 2 km in aval ), vine la noi se uita la autorizatie si isi noteaza ora controlului. Am facut o tura cu barca cu motor si am vazut multe rate pe malul opus, am zis ca avem o sansa pe seara daca macaie bine strigatoarea. Era cam 3 dupa amiaza. Pana aici toate bune si frumoase, chiar imi aprind a doua pipa pe ziua respectiva si imi pun cafea din termos.
Vedem un "jep" cum iese din paduricea din amonte (la vreo 700m), se opreste si auzim 2-3 focuri de arma din directia lui. HMMMMM! "Jep"-ul se apropie de noi, vede clar masinile noastre parcate in fata lui la 50m (eram 3 masini si un peridoc cu 5 oameni din care 4 vanatori) si se opreste in spatele nostru (la max 10m in spatele si 3m in lateralul celui mai departat de apa vanator). Am crezut ca se opreste sa ne intrebe cum merge! PE DRACU!!!! VAD CUM SE DESCHIDE USOR UN GEAM FUMURIU DIN SPATE SI IESE TEAVA UNEI LISE SEMIAUTO CARE ESTE INDREPTATA SPRE ATRAPELE NOASTRE. M-am ALBIT!!! Am urlat de 3 ori BAAAAA BAAAA BAAAA pana sa se retraga arma in masina! Geamul s-a inchis si "jep"-ul a luat-o usor din loc, am facut cateva poze cu aparatul pregatit pe trepied sa fotografiez eventualele rate ( a durat ceva sa il intorc 180 de grade si sa reglez zoomul, dar oricum se vad fetele celor din spate) care vin la atrape. Noi eram FARA GRAI, MUTI efectiv! "jep"-ul s-a intors pentru ca drumul se termina unde aveam noi masinile parcate, s-a deschis geamul soferului, de data asta si a avut loc urmatoarea discutie, aproape textual:
SOFERUL (cu un ton de meserias vechi): "nu asa se face la rate"
EU (cu apa la 95 grade): "dar cum se face, se dibuieste cu masina si se trage pe geam ?"
SOFERUL (cu acelasi ton superior): "eeeee, nu tragea nimeni numai s-a uitat (nu soferul a scos puscociul pe geamul din spate) ca se vedea ca-s atrape"
EU: "S-a uitat pe sina de la lisa sa vada mai bine, tot asa cum a tras mai inainte la marginea padurii?"
SOFERUL: "Cine sa traga? Vezi ca mai sunt 2-3 masini in paduricea aia, de unde stii cine a tras, ma cheama cum e numarul de la masina, asa sa stii" (MAMAAAA CE SMECHERIE FRATEEEE) dupa care cred ca m-a injurat, a inchis geamul si a plecat.
Ma intreb: Daca ala de "s-a uitat pe sina de la lisa" era vreun "viitor vanator" (care nu a facut diferenta intre atrape si rate vii avand in vedere ca apa Dunarii era linistita ca piscina) si ar fi apasat pe tragaci ratand 20-30 grade lateral (din nu stiu ce motiv la fel de stupid ca toata intamplarea, cum ar fi la primul foc ii aluneca in lateral ,pe cantul geamului, teava lisei)? Iesea macel ? Chiar daca erau vii pasarile, ce fel de fiinta umana trage la rate care stau pe apa , la 20m, si pe care e clar ca vaca nu are cum sa le recupereze NICICUM, se pune sa le omori si atat?

In functie de reactiile forumului pot veni cu amanunte, oricum eu renunt la calitatea de vanator la acel AGVPS.

"Bun" inceput de an, ceea ce nu va doresc si Dvs!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde radubichis pe 17 Ian 2013, 00:24

Adi ,poate vroia omul sa faca niste atrape pe varza :D
Avatar utilizator
radubichis
Veteran
 
Mesaje: 1761
Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
Locaţie: Hunedoara

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde scirocco pe 17 Ian 2013, 06:05

Pai, ar trebui sa pui si pozele facute,ca poate sunt recunoscuti unii dintre acesti "vanatori". Este mai comod sa stai in masina,linistit la caldurica,eventual si o tuica in nas,si sa scoti teava pe geam...Vai de mama lor de traistari!
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Avatar utilizator
scirocco
Veteran
 
Mesaje: 2046
Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
Locaţie: Bucuresti

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 10:13

radubichis scrie:Adi ,poate vroia omul sa faca niste atrape pe varza :D

HAHAHAHA, Doamne ce varza iesea daca dadea drumu' la suflatoare!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 10:20

scirocco scrie:Pai, ar trebui sa pui si pozele facute,ca poate sunt recunoscuti unii dintre acesti "vanatori". Este mai comod sa stai in masina,linistit la caldurica,eventual si o tuica in nas,si sa scoti teava pe geam...Vai de mama lor de traistari!

Am stiut numele de cand a zis: "ma cheama ca pe numarul de la masina" , daca il boteza ma-sa Isus nu stiu ce trecea pe numarul de la masina.
Traistari? E o subspecie a traistarilor, aia culeg tot, astia numa' omorau!
Vad reactiile de pe forum si in functie de asta pun pozele, dau numele, fondul pe care s-a petrecut tarasania.
Stima
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde salus pe 17 Ian 2013, 10:57

Astfel de specimene nu merita sa detina calitatea de membru vanator! Tipul asta de "vanatoare" din masina a luat amploare in ultima vreme. Posteaza pozele cu "ghiolbanul vanator" sa il vedem si noi si sa il tratam asa cum se cuvine!
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde tampa pe 17 Ian 2013, 12:06

M-am tot gandit si iar m-am gandit cum dracu sa fi traistar cu ditamai masina si cu arme de zeci de milioane.In ziua de astazi a fi vanator implica niste costuri destul de mari iar cine are bani sa achite aceste costuri pentru a-si satisface aceasta pasiune nu cred ca o face numai si numai pentru carne ci mai mult pentru frumusetea acestui sport.
tampa
Membru important
 
Mesaje: 193
Membru din: 02 Mar 2011, 19:33

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Corco pe 17 Ian 2013, 12:52

De ce mai stai pe ganduri intr-o asemena situatie?! Arata imaginile si fa cunoscute toate detaliile, macar o sa-i cunoasca lumea si oamenii decenti care citesc acest forum vor sti sa se fereasca de ei. Marlania, grosolania si comportamentul golanesc au luat avant in tara asta tocmai pentru ca oamenii decenti si cumsecade evita sa ia atitudine impotriva celor care afiseaza un comportament deplasat, indiferent de situatia de care vorbim.
Corco
Membru important
 
Mesaje: 145
Membru din: 06 Ian 2012, 13:17
Locaţie: Bucuresti

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde salus pe 17 Ian 2013, 12:56

Astia nu sunt traistari, sunt o "specie" noua precum Pitipoanca de Mall, eu ii numesc simplu Ghiolbani cu arma si masina de teren!!!
Sunt vanatori facuti peste noapte, ce nu isi pot misca partile dorsale din cauza buzunarelor pline cu bani facuti mult prea usor!!!! Vanatoarea clasica si mersul pe jos il considera a fi sub demnitatea buzunarelor lor.
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Sly_Fox pe 17 Ian 2013, 13:19

O singura observatie am. Ai spus ca ati luat autorizatie de la AGVPS si ca renunti la a mai pastra calitatea de membru vanator la AGVPS-ul respectiv.
Este clar ca nu prea sti cum este cu organizarea societatilor de vanatoare si pescuit.
In primul rand AGVPS nu elibereaza autorizatii de vanatoare si nu are membrii vanatori, in conditiile in care aceasta asociatie nu detine in administrare fonduri de vanatoare.
Dreptul de a elibera autorizatii de vanatoare se acorda gestionarilor care au in administrare unul sau mai multe fonduri cinegetice. De asemenea aceste asociatii poat avea si membrii cotizanti , in functie de locurile disponibile.
La randul lor, societatile de vanatoare pot opta pentru afilierea la AGVPS, ce are ca scop declarat reprezentarea intereselor vanatorilor romani pe plan intern si international.

Acum daca tot ai deschis acest subiect, despre ce asociatie din sudul tarii este vorba? Nu este niciun secret si nu lezezi pe nimeni daca mentionezi denumirea, doar nu poate fi inculpata asociatia ca niste badarani au luat la tinta cateva atrape de rata.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Marius pe 17 Ian 2013, 14:33

bowmadness scrie:In functie de reactiile forumului pot veni cu amanunte, oricum eu renunt la calitatea de vanator la acel AGVPS.



Poate ca ai vrut sa zici AJVPS, dar nu asta conteaza. Nu cred ca ar trebui sa pleci din asociatie daca motivul e doar ceea ce ai povestit. "Vanatori" de felul asta sunt peste tot.

Cum ar fi sa stai la groapa la gaste, cu atrape in fata si sa opreasca un gip din care sa traga cu carabina la atrapele tale? Am fost aproape...
Marius
Veteran
 
Mesaje: 3242
Membru din: 03 Aug 2004, 21:09
Locaţie: Bucuresti

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde adriani pe 17 Ian 2013, 16:52

De cel putin doua ori s-a intamplat sa se traga in atrapele noastre la Dunare. Nu din masina ci din barca. Pentru ca posesorii de arme de vanatoare la care faceti referire, la noi, pe langa masina de teren detin si o barca cu multi cai putere cu care dau iama in rate.
Avatar utilizator
adriani
Nou membru
 
Mesaje: 26
Membru din: 27 Mai 2007, 21:09

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 19:01

salus scrie:Astia nu sunt traistari, sunt o "specie" noua precum Pitipoanca de Mall, eu ii numesc simplu Ghiolbani cu arma si masina de teren!!!
Sunt vanatori facuti peste noapte, ce nu isi pot misca partile dorsale din cauza buzunarelor pline cu bani facuti mult prea usor!!!! Vanatoarea clasica si mersul pe jos il considera a fi sub demnitatea buzunarelor lor.

Absolut corect!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 19:02

Sly_Fox scrie:O singura observatie am. Ai spus ca ati luat autorizatie de la AGVPS si ca renunti la a mai pastra calitatea de membru vanator la AGVPS-ul respectiv.
Este clar ca nu prea sti cum este cu organizarea societatilor de vanatoare si pescuit.
In primul rand AGVPS nu elibereaza autorizatii de vanatoare si nu are membrii vanatori, in conditiile in care aceasta asociatie nu detine in administrare fonduri de vanatoare.
Dreptul de a elibera autorizatii de vanatoare se acorda gestionarilor care au in administrare unul sau mai multe fonduri cinegetice. De asemenea aceste asociatii poat avea si membrii cotizanti , in functie de locurile disponibile.
La randul lor, societatile de vanatoare pot opta pentru afilierea la AGVPS, ce are ca scop declarat reprezentarea intereselor vanatorilor romani pe plan intern si international.

Acum daca tot ai deschis acest subiect, despre ce asociatie din sudul tarii este vorba? Nu este niciun secret si nu lezezi pe nimeni daca mentionezi denumirea, doar nu poate fi inculpata asociatia ca niste badarani au luat la tinta cateva atrape de rata.


AJVPS Ialomita, fondul 6 Giurgeni/ SCUZE nu AGVPS!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 19:07

Poate ca ai vrut sa zici AJVPS, dar nu asta conteaza. Nu cred ca ar trebui sa pleci din asociatie daca motivul e doar ceea ce ai povestit. "Vanatori" de felul asta sunt peste tot.

Cum ar fi sa stai la groapa la gaste, cu atrape in fata si sa opreasca un gip din care sa traga cu carabina la atrapele tale? Am fost aproape...[/quote]

Inca o data: AJVPS , scuze! Asta cu gastele si carabina e mai tare! Un 223 era bun, sa "alerge" vreo cativa kilometri, oricum tipul asta de hahalere nu au habar sa estimeze o distanta! Cred ca v-ati simtit ca in transee

Eu as face ca in Noua Zeelanda: acces auto doar pe drum, restul per pedes sau bicicleta/cal/magar (fara motor), sa vezi cum te picuri pe el de "jep", sa vezi cum nu se mai braconeaza capre in halul de acum (cea mai gogonata am auzit-o de 17 capre intr-o zi, astia ar trebui executati pe loc).
Buuuun, dar ce facem cu padurile, astia le taie la ras si in plus sunt 15 turme de oi x 15 caini in jurul unei paduri, cum sa mai traiasca vanat in acele zone? Daca nu facem ceva REPEDE nu mai vedem animale nici la zoo!
Nu stiu ce putem face dar stiu ca TREBUIE sa facem ceva.
Pozele giumbicsilor am promis ca le incarc, dau si numarul de masina in cazul in care vad si o reactie de genul celeia pe care o vad, dar la o scara mai mare, cu multi membri vechi care dau de mult lectii pe aici, dupa ce ne gandim ce putem face NOI impotriva lor.
Ultima oară modificat de bowmadness pe 17 Ian 2013, 19:18, modificat 1 dată în total.
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde aghiuta pe 17 Ian 2013, 19:18

bowmadness scrie:AJVPS Ialomita, fondul 6 Giurgeni/ SCUZE nu AGVPS!

Sunt vanator pe acel fond.
Incepe chiar din spatele curtii mele si,daca spui ca numele individului e ca numarul masinii,s-ar putea sa-l si cunosc,asa ca daca pui pozele,iti pot confirma identitatea nataraului.
Daca esti sfios sa postezi pe forum,trimite-mi pozele pe adresa privata si te lamuresc.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 19:25

aghiuta scrie:
bowmadness scrie:AJVPS Ialomita, fondul 6 Giurgeni/ SCUZE nu AGVPS!

Sunt vanator pe acel fond.
Incepe chiar din spatele curtii mele si,daca spui ca numele individului e ca numarul masinii,s-ar putea sa-l si cunosc,asa ca daca pui pozele,iti pot confirma identitatea nataraului.
Daca esti sfios sa postezi pe forum,trimite-mi pozele pe adresa privata si te lamuresc.


Ii stiu numele, stiu cine e, unde lucreaza, nu am nici o jena sa-l public, doar vreau sa vad daca are rost sa o fac, e vorba de un principiu. Daca nu imi fac decat un dusman pentru un principiu nu merita, duca-se dracului, daca insa asemenea fenomene sunt combatute PRACTIC cumva dupa o astfel de initiativa atunci e ok! Cu mine era, pe langa cel ce m-a invitat, un fost politist (la pensie acum) si un alt vanator vechi, membru in Consiliul National de Vanatoare (sau cum ii zice). Sunt satul de asemenea "vanatori" si "oameni", ma duc dracului la un fond privat in creierul muntilor si fac goana pana imi scuip plamanii, macar nu stiu ca se intampla din astea! PTIUUUUU, eu voiam sa pozez ratele si sa vad daca macai destul de bine cu suflatoarea ca se le aduc de pe malul opus si ala vine cu tancu' sa-mi impuste atrapele prin turela! Iar imi creste apa la 100!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde aghiuta pe 17 Ian 2013, 19:41

bowmadness scrie:Ii stiu numele, stiu cine e, unde lucreaza, nu am nici o jena sa-l public, doar vreau sa vad daca are rost sa o fac, e vorba de un principiu.

La inceput de drum se lupta pentru principii.Apoi,dupa ce-s acceptate,se lupta pentru mentinerea lor si pentru ca altii sa le respecte.In Romania se prelungeste "agonia" braconatului pentru ca prea putina lume ia atitudine si lupta pentru principii.Sa lupti impotriva unui caz particular e mai degraba o inutilitate.E ca si cum ai trata o pneumonie cu stafilococ cu sirop de tuse.Bine este sa tratezi cauza,nu simptomele.
bowmadness scrie:Daca nu imi fac decat un dusman pentru un principiu nu merita, duca-se dracului, daca insa asemenea fenomene sunt combatute PRACTIC cumva dupa o astfel de initiativa atunci e ok!

Si cum s-ar putea combate PRACTIC un astfel de specimen fara dovezi?
Doar ai vazut atitudine lui cand i-ai spus ca a tras si la padure.
bowmadness scrie:Cu mine era, pe langa cel ce m-a invitat, un fost politist (la pensie acum) si un alt vanator vechi, membru in Consiliul National de Vanatoare (sau cum ii zice).

Cu atat mai mult daca era si un membru din Consiliul National de Vanatoare cu voi,problema ar trebui sa devina cat mai publica.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Sly_Fox pe 17 Ian 2013, 19:44

bowmadness scrie:AJVPS Ialomita, fondul 6 Giurgeni/ SCUZE nu AGVPS!

Este clar, fondul pe care se invarte colegul Aghiuta.
Acest fond nu mai apartine asociatiei Ialomita, urmand a fi preluat la sfarsitul acestui sezon de catre AVPS Bendis. Acum daca tot te-ai pornit pune si pozele, mentioneaza si numele fantelui, tot tacamul. Nu de alta dar sunt pe un fond apropiat si vreau sa il recunosc daca il vad.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Sly_Fox pe 17 Ian 2013, 19:50

bowmadness scrie:Cu mine era, pe langa cel ce m-a invitat, un fost politist (la pensie acum) si un alt vanator vechi, membru in Consiliul National de Vanatoare (sau cum ii zice).

Vorbele astea imi dau de gandit.
Nu cumva ne-am intalnit in urma cu cateva zile la popasul Chirana, la restaurantul lui Puiu?
Domnul de spui ca face parte din Consiliul National de Vanatoare , este un barbat inalt, cu mustata si ochelari?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde aghiuta pe 17 Ian 2013, 20:00

bowmadness scrie:Sunt satul de asemenea "vanatori" si "oameni", ma duc dracului la un fond privat in creierul muntilor si fac goana pana imi scuip plamanii, macar nu stiu ca se intampla din astea!

Revin cu o completare.
N-ar fi mai bine sa se duca dracului astfel de specimene?
De ce noi sa fugim din calea lor?
De ce nu invatam sa stam drepti si sa ne aparam placerea de a iesi in natura,de a vana civilizat ?
De ce ne place sa stam mereu cu capul plecat?Ca sabia sa nu-l taie?
Capul se taie muuuult mai usor cand se pleaca.
P.S.
Mi-a ajuns si mie apa la 100 ! :oops:
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 22:25

Si cum s-ar putea combate PRACTIC un astfel de specimen fara dovezi?
Doar ai vazut atitudine lui cand i-ai spus ca a tras si la padure.
EXACT, habar nu am cum sa facem, poate o alta asociatie de oameni intregi la cap? NU STIU CUM!
Numarul de la masina e IL-xx- SIN, asa e si numele, acum nu stiu cine a condus cine era in spate, pun pozele maine dupa ce le scot din cardul aparatului
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 22:27

Sly_Fox scrie:
bowmadness scrie:Cu mine era, pe langa cel ce m-a invitat, un fost politist (la pensie acum) si un alt vanator vechi, membru in Consiliul National de Vanatoare (sau cum ii zice).

Vorbele astea imi dau de gandit.
Nu cumva ne-am intalnit in urma cu cateva zile la popasul Chirana, la restaurantul lui Puiu?
Domnul de spui ca face parte din Consiliul National de Vanatoare , este un barbat inalt, cu mustata si ochelari?

Corect! problema e ca nu stiu cu cine vorbesc, eu sunt Adi.
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 17 Ian 2013, 22:28

aghiuta scrie:
bowmadness scrie:Sunt satul de asemenea "vanatori" si "oameni", ma duc dracului la un fond privat in creierul muntilor si fac goana pana imi scuip plamanii, macar nu stiu ca se intampla din astea!

Revin cu o completare.
N-ar fi mai bine sa se duca dracului astfel de specimene?
De ce noi sa fugim din calea lor?
De ce nu invatam sa stam drepti si sa ne aparam placerea de a iesi in natura,de a vana civilizat ?
De ce ne place sa stam mereu cu capul plecat?Ca sabia sa nu-l taie?
Capul se taie muuuult mai usor cand se pleaca.
P.S.
Mi-a ajuns si mie apa la 100 ! :oops:

Bine ai venit in lumea mea Aghiuta!!!! :)))
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Sly_Fox pe 18 Ian 2013, 00:48

bowmadness scrie:Corect! problema e ca nu stiu cu cine vorbesc, eu sunt Adi.

Aveti un PM.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Ghinda pe 18 Ian 2013, 08:42

Sly_Fox scrie:
La randul lor, societatile de vanatoare pot opta pentru afilierea la AGVPS, ce are ca scop declarat reprezentarea intereselor vanatorilor romani pe plan intern si international.



Pe bune? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Acu lasand asta la o parte si avand in vedere faptul ca acest fond a fost luat prin atribuire directa(lumea tipa cum ca actele de la proprietari, in mare sunt masluite), clar este ca s-a tabarat pe el, sa mai bubuie cat s-o putea si ce s-o putea. Asa s-a cam intamplat peste tot in tara.
Fostul politist de langa tine nu era cumva prezidentul de la voi? Si cum s-a afirmat, daca era un membru atat de sus in acel consiliu, nici nu mai incapea aceasta discutie decat dupa ce erau procesate probele la politie, procuratura etc.

Daca nu s-a facut plangerea, @Sly_fox, te las sa deduci modul de "reprezentarea intereselor vanatorilor romani pe plan intern"!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7668
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde Sly_Fox pe 18 Ian 2013, 10:05

Ghinda scrie:
Sly_Fox scrie:La randul lor, societatile de vanatoare pot opta pentru afilierea la AGVPS, ce are ca scop declarat reprezentarea intereselor vanatorilor romani pe plan intern si international.

Pe bune? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daca nu s-a facut plangerea, @Sly_fox, te las sa deduci modul de "reprezentarea intereselor vanatorilor romani pe plan intern"!


Ai dreptate 1000%.Sunt de acord in totalitate.
Cat priveste scopul AGVPS-ului, nu este opinia mea, am mentionat doar obiectivul declarat al acestei asociatii si prevazut in statut.
Nu mai este nimeni imbecil incat sa creada parascoveniile lor.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 18 Ian 2013, 11:20

"Acu lasand asta la o parte si avand in vedere faptul ca acest fond a fost luat prin atribuire directa(lumea tipa cum ca actele de la proprietari, in mare sunt masluite), clar este ca s-a tabarat pe el, sa mai bubuie cat s-o putea si ce s-o putea. Asa s-a cam intamplat peste tot in tara. "

ABSOLUT CORECT in 90% din cazuri

"Fostul politist de langa tine nu era cumva prezidentul de la voi? "

Nu stiu ce inseamna "de la voi" eu merg rar in Ialomita, dar nu era nici un prezident, un fost politist caruia i s-a acrit si a iesit la pensie, mai sunt si din astia!

"Si cum s-a afirmat, daca era un membru atat de sus in acel consiliu, nici nu mai incapea aceasta discutie decat dupa ce erau procesate probele la politie, procuratura etc."

Si aici ai dreptate, nu pot vorbi in numele nimanui, am asteptat sa se intample ceva, nu s-a intamplat si am povestit eu intamplarea, macar sa stim cu cine avem de-a face, noi astia care mai iubim natura, daca am gresit, asta e! Nu avea ce sa caute nici politie nici procuratura atata timp cat nu se poate demonstra nimic si nu s-a intamplat practic nimic! LIPSA BUNULUI SIMT SI MITOCANIA NU SE PEDEPSESC PRIN LEGE.
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bogdanm pe 18 Ian 2013, 11:38

bowmadness scrie:Si cum s-ar putea combate PRACTIC un astfel de specimen fara dovezi?

Daca sunai la 112 si spuneai "mai nene, in padurea xxx, acum 2 minute s-a tras cu arma din auto numarul yyy" nu-l lua echipajul pana iesea "la sosea"?
Si apoi, daca il gasea cu puscociu' fumegand in masina, poate fara acte, etc si etc nu se rezolva nimic?
In cazul asta, daca iesea flagrantu', de ce dovezi mai era nevoie?
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Avatar utilizator
bogdanm
Veteran
 
Mesaje: 1493
Membru din: 25 Iul 2007, 10:58
Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Re: La ATRAPE de rate pe Dunare

Mesajde bowmadness pe 18 Ian 2013, 12:36

bogdanm scrie:
bowmadness scrie:Si cum s-ar putea combate PRACTIC un astfel de specimen fara dovezi?

Daca sunai la 112 si spuneai "mai nene, in padurea xxx, acum 2 minute s-a tras cu arma din auto numarul yyy" nu-l lua echipajul pana iesea "la sosea"?
Si apoi, daca il gasea cu puscociu' fumegand in masina, poate fara acte, etc si etc nu se rezolva nimic?
In cazul asta, daca iesea flagrantu', de ce dovezi mai era nevoie?


Flagrant? Ai citit topicul de la inceput si te gandesti un pic la ce spui? Hai sa recapitulam:
1. Eu m-am dus sa ma distrez nu sa sun la nici un 112
2. In zona (intr-un perimetru de 1-2km) erau cel putin 12 vanatori + paznicul fondului, in nici un caz nu pot banui macar ca era cineva fara autorizatie in zona, trebuia sa fie nebun!
3. Focul l-am auzit DINSPRE masina cand a iesit din padure, ce flagrant visezi, distanta era de 700-800m, asa cum am scris la inceputul topicului iar cand i-am spus ca a tras din masina a zis ca mai erau masini in padure, de unde stiu cine a tras? Ceea ce e corect dpdv "flagrant"

Scopul meu nu este si nu a fost sa fac rau nimanui, nu face parte din filozofia mea, dar nici nu pot tolera mitocania si lipsa de bun simt, am spus clar: astea nu sunt pedepsite prin lege, doar noi putem lua atitudine, daca vreti sa pricepeti bine, daca nu, nu! Daca nu se termina cu porcariile astea baiatul meu va vedea rate in parcurile din Germania si cerbi la Animal Planet.

Si acum despre flagrantul la "vanatoare": cam cum trebuie sa arate ca sa nu poata fi contestat in justitie? Stiu clar caz tot in Ialomita in care in Balta au fost prinsi 10 insi cu ATV-uri, cu vanat (capre, mistret, fazani) si pusti la ei. S-au facut dosarele penale, au scapat toti, au pusti si acum! Ghici ce grade aveau? Mai flagrant ca ala ce vrei? MA LASI CU JUSTITIA VIETII, CU POLITIA LU' PESTE? Aici ori facem noi ceva ori nu.
Eu ma gandesc la urmatoarele:
1. Trebuie interzis accesul motorizat pe fonduri, mai braconezi daca tre sa cari in spate catva kilometri vanatul? Astia cu burtile cat un hipopotam sa vaneze din drum!
2. Pustile sa fie depuse in extrasezon la asociatie
3. Sa se interzica carabinele la vanatoare cel putin 5 ani de acum incolo
4. Sa se faca poligoane, inainte de fiecare sezon sa se treaca la o proba practica (si una teoretica) , se raneste extrem de mult, vanatoarea adevarata se face (sau se facea?) sub 50m.
5. Sa nu se mai duca carne acasa, decat platita, indiferent cine a doborat vinatul, restul, la comun, la tocana si sprit

Platim o carca de bani la asociatii macar niste poligoane de talere sa organizeze fiecare asociatie.
Daca intrebi 80% din purtatorii de carabina iti spun ca nu trebuie sa corecteze o tinta in miscare pentru ca "glontul merge de 70-100x mai repede ca tinta iar breneku doar de 30x", asta mi-a spus-o un armurier autorizat , PFFFFFFFFFF si te miri ca pleaca mistretii cu gloante prin intestine si se chinuie . Cati "vanatori" din astia fac diferenta intre scroafa si mistret la goana? Cati nu trag in scroafele conducatoare? Pai sunt fonduri in ungurime in care daca ai tras in scroafa esti exclus pe loc din asociatia respectiva. Acolo costa o autorizatie individuala la godac 70Lei, la mistret 400, ciuta 1200, cerb 3500, pentru membri asociatiei. De ce? pentru ca AU VANAT. Si sunt private! Admiterea la acea asociatie se face PRIN VOTUL TUTUROR VANATORILOR, nu cum vrea vrea seful pus de la Bucuresti!

DACA VREM SE POATE!
ALICE! Who the f... is Alice?
Avatar utilizator
bowmadness
Membru important
 
Mesaje: 275
Membru din: 10 Sep 2010, 14:59
Locaţie: Romania

Următorul

Înapoi la Rata si Gasca

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

Publicitate