Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Apr 2024, 04:29

ce mai vezi pe net

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 26 Feb 2013, 23:35

Alte exemple nu gasesc, inca nu am vazut nimic atat de impresionant in soimaritul clasic / oriental, sa ma faca sa cred ca occidentalii sunt "inferiori". Si am explicat destul de bine si detaliat in anteriorul mesaj, din pacate insa e ignorat. Pe unii ii intereseaza doar ceea ce vor sa vada, si nu imaginea completa.

Cum spunea Pitcher in cartea lui, exista o mare diferenta intre un soimar ce zboara un soim la rate , si unul ce cauta sa ucida rate cu ajutorul unui soim. In primul caz (occidental/modern), se cauta un soim cat mai similar soimilor salbatici, in conditie fizica, stil.... in al doilea caz (clasicul/oriental), se cauta ceva eficient pentru a ucide - CANTITATE PESTE CALITATE.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 27 Feb 2013, 13:48

accipiter scrie:
eagleman scrie:Porumbar de la Cernobâl.
Or fi si pe la noi, la Cernavodă ? :))))))))))

Buni la maidanezi si minoritarii care curand vor deveni majoritari!

http://www.youtube.com/watch?v=xQrK3dsw ... &index=254


Cu tot respectul dar nu cred ca rasismul are legatura cu soimaritul, si nici ura fata de alte animale.


Mai sa fie, te-a lovit si pe tine political corectness-ul...
Mama ei de ipocrizie, dacă ar durea ce bine ar fi...
Ia-i tu la tine acasa pe toti. Ia vezi, traiesti fericit cu ei ?
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 27 Feb 2013, 13:56

goshawkrst scrie:Alte exemple nu gasesc, inca nu am vazut nimic atat de impresionant in soimaritul clasic / oriental, sa ma faca sa cred ca occidentalii sunt "inferiori". Si am explicat destul de bine si detaliat in anteriorul mesaj, din pacate insa e ignorat. Pe unii ii intereseaza doar ceea ce vor sa vada, si nu imaginea completa.

Pai eu ce spun, mai cauta si ai sa vezi.

Cum spunea Pitcher in cartea lui, exista o mare diferenta intre un soimar ce zboara un soim la rate , si unul ce cauta sa ucida rate cu ajutorul unui soim. In primul caz (occidental/modern), se cauta un soim cat mai similar soimilor salbatici, in conditie fizica, stil.... in al doilea caz (clasicul/oriental), se cauta ceva eficient pentru a ucide - CANTITATE PESTE CALITATE.


Ma leşi cu americanul tau ? Nu as vrea sa manance macar 2 saptamani din ce prind soimii lui, ca moare de foame.
Deci asta care scrie carti si le vinde la creduli pe bani multi, vrea sa antreneze soimi care sa atinga calitati similare celor salbatici ? :lol:
Sergiu, stiu ca tu vezi doar soimarit si atat ( asta e o alta discutie) dar tine macar asta:
-Nici o pasare din Soimarit (fie el traditional sau modern) nu se apropie la jumatate macar din performanţele ce le atinge cea mai prapadita rapitoare salbatica.
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 27 Feb 2013, 14:15

goshawkrst scrie:Va las niste filmulete din youtube.

:arrow: In primul, sunt maestrii astia arabi, specialisti ce nu au nimic de a face cu soimarii occidentali, si-au trecut "secretele" din tatan-fiu, generatie dupa generatie, si la ora actuala fac lucruri fantastice, de necrezut, ceva incredibil.... sa urmaresti un iepure intr-un camp fara refugiu, cu nissanul/toyota, cu 2 ogari si 1 sacru..... Foarte etic! Si corect pentru prada ! La fel vineaza si dropiile. Ceva incredibil, probabil intr-o buna zi si soimarii din occident sau Europa, o sa ajunga la asemenea perfoarmante.... :shock: :shock: :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=qPxsrteWBc4


Mă leşi ? Nu am timp, sa iti dau exemple cu tonele de mizerii similare facute de soimarii europeni.
Cunosc spre exemplu pe unul care are un hibrid pe care il antreneaza aruncandu-i in sus porumbei LEGATI LA OCHI, deci practic sunt orbi. Doar asa reuseste prapadenia lui de soim, abominatie impotriva naturii, sa prinde ceva...evident nu va vana nimic cu el, cum nu a vanat nici cu majoritatea rapitoarelor care i-au trecut prin mana...Asta-i sport?, asta-i civilizatie, asta este spirit ? Deloc, este cruzime si prostie in egala masura. Iar pentru faptele astea ar fi condamnat in orice tara europeana, daca faptele ar ajunge la urechea autoritatilor. Din nefericire aud de fapte asemanatoare care se intampla in Austria, Spania, Italia, nu mai zic Anglia...Daca pe amaratii din Asia, care vaneaza de foame -i inteleg in privinta bioeticii (cu toate ca au niste percepte edificatorii), ce sa mai zicem de tampitii din Europa carora nu le gasesc nicio scuza?
Asa ca ?

[/quote]:arrow: In al doilea filmulete, ceva soimar incepator de prin Europa, nimic spectacular..... doar un iepure de camp european gigant, capturat de un hibrid de gyr x sacru...... Daca i-ar fi trecut cineva tehnicile secrete, din generatie in generatie, probabil nu ar da atata avantaj iepurelui, nu l-ar vina in conditii sportive, nu ar fi atat de etic etc.....Din pacate insa, mult ne mai trebuie sa ajungem la nivelul maestrilor astia orientali! :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=ADHVRhQz3Ak[/quote]

Filmul este o exceptie in toata Europa. Omul s-a dedicat mult timp dresarii soimului lui sa atace o prada nenaturala. Intreaba-l pe Peregrinus mai multe despre cazul acesta.
In schimb stiu de cazuri in China, Mongolia Kazahstan in care soimarii de acolo vaneaza iepuri de camp frecvent cu sacrii lor, si nu odata sau de doua ori pe sezona.
Ti-am mai spus de fiecare data, nu ma crede pe cuvant, cauta si cerceteaza singur.
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 27 Feb 2013, 17:48

Buna ,

deci pe scurt : performantele unei pasari de prada salbatice , libere n-o sa poata fi egalata dupa parerea mea niciodata de o pasare de prada dresata , indiferent de metoda de dresaj utilizata , asta este clar .
De asemenea la fel de clar este si faptul ca soimarii din toate timpurile au incercat sa se apropie prin diferite metode de dresaj / antrenamente / etc de aceste performante si intr-adevar din multimea de pasari de vanatoare utilizate la vinatoare de-alungul timpului se pare ca cite-va dintre ele au fost pe aproape , nu degeaba ne-a parvenit in timp si vorba : " Dau un regat pentru un soim " - cel care a spus aceasta vorba a stiut cu siguranta ce vorbeste !

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 27 Feb 2013, 20:03

Iti plac povestile si legendele urbane din cate vad, continua sa le expui pe aici si o sa-ti dau exemple demonstrate, pentru fiecare tampenie ce o pui. Iti dau si nume si numere de telefon, sa te pui in contact cu respectivii si sa-ti spuna acealasi lucru.

- soimarii "moderni" nu trebuie sa vineze cu pasarile lor, sa supravietuiasca. Asta-i diferenta intre soimaritul de aici si cel din orient unde sunt obligati sa vineze pentru a manca. Primul lucru pe lista lor, este sa captureze prada, nu conteaza calitatea zborurilor, conditia fizica a uliului etc..... Cum am spus inainte, Cantitate peste Calitate. Invers decat soimarii "moderni", ce ne ocupam mai mult sa mentinem in conditii perfecte rapitoarele noastre, sa cautam sa zboare cat mai similar celor salbatice etc... Pentru asta in soimaritul "modern" ajungi sa vezi porumbari si soimi de 25 de ani, ceva ce rar o sa ajungi sa vezi la orientali. Si despre numere inalte de capturi, iti pot da nume si telefoane de la persoane de aici ce sezon dupa sezon termina in 3 cifre. :wink:

- porumbei legati la ochi ? Inainte sa critici, stii macar la ce se folosesc acesti porumbei ? Stii cum se antreneaza un soim sa urce la +300 de metrii ? Stii cum mentii un soim la +300 de metrii ? Stii ce diferenta este intre Antrenament si Vinatoare reala ? Stii ce inseamna "mecanizarea" ? Stii ce inseamna " premiu " ? Stii cum, cand si dece se premiaza ?
Din explicatia ta in legatura cu porumbeii " legati la ochi ", imi dau seama ca habar nu ai dece se folosesc si cum se antreneaza un soim ce asteapta sus. Nici nu o sa le iau punct pe punct sa iti explic, daca ne urmaresti pagina o sa ai in curand un articol ce o sa-ti explice cum, la ce si dece se folosesc acesti porumbei, si ce rezultate aduc in comportamentul/reactia psihologica a unui soim ce asteapta sus :wink:

- Stii cine este Picher ? Ai citit cartea lui ? Ai citit despre filozofia lui si ce propune ? Esti constient cum a schimbat soimaritul si vinatoarea cu soimi din inalt ? Dupa ce citesti si afli mai multe despre ce propune, rezultatele lui si a soimarilor ce i-au urmat filozofia nu doar cu soimi, doar atunci vino din nou pe aici si da cu parerea. Eu nu o sa-mi pierd vremea sa-ti explic. Daca pentru tine a scris o carte sa scoata bani.... inchide monitorul si dedica-te la altceva. Ping-pong de exemplu. :lol:

- hibridul lui Paulik e ceva unic in Europa ??? Fiule, esti prost informat, nu este deloc ceva unic in Europa. Este ceva unic pentru tine, pentru ca nu cunosti pe nimeni sa faca asta in Europa. Aici, daca vrei la fel iti dau nume si numere de telefoane de la persoane ce vineaza iepuri cu femele de brookey in Spania exact ca in filmele lui Paulik, si iepuri cu sacrii direct de pe pumn. Daca urmaresti si pe cetreria.com din cand in cand, o sa vezi si poze. La fel ca Paulik, avem cativa ce practica aceasta vinatoare la iepuri de camp aici, cu hibrizi. Pe cetreria.com ai posturi dedicate la asa ceva. :wink:

Astept sa mai contribui cu ceva povesti si legende urbane. Cel putin asa o sa animam forumul, si poate poate, o sa deschizi putin si tu ochii. Desi cunoscandu-te cum te cunosc, sunt sigur ca asta o sa fie dificil, la fel de sigur cum sunt ca niciodata nu o sa te vad cu o rapitoare pe pumn, antrenata de tine, din spatele monitorului nu o sa iesi. Pacat....
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 27 Feb 2013, 20:26

Salut Andrei. Este logic ca o rapitoare in soimarit nu o sa ajunga niciodata la performantele unei rapitoare salbatice.

Cand am scris mai sus, m-am referit la rapitoarele salbatice Antrenate in soimarit. Me refer la orice uliu/soim capturat salbatic si antrenat pentru vinatoare. Cand noi nu mancam o jumate de zi, ne simtim slabiti si fara chef. Nu ?

Cum este o rapitoare salbatica care sa zboare in soimarit, ce scade vreo 10-15% din greutatea initiala (salbatica)? Nu mai zboara niciodata ca una salbatica, asta o stii foarte bine. Cand o femela de porumbar salbatica, in natura, urmareste porumbeii pana la orizont, o capturezi si iti da in jur la 1.000 grame, o antrenezi si mai tarziu incepe sa vineze in soimarit, in 850-900 de grame, nu mai este capabila de performantele anterioare, orice ai incerca. Astepti sa zboare ca inainte, dupa ce i-ai luat 10-15% din greutatea initiala, si are pieptul ascutit ca o barca...... Nu-i cere pere, la plop.

Unicele rapitoare ce se apropie de cele salbatice, nicidecum le ajung din urma, doar se apropie, sunt Imprintii, dintr-un singur motiv, ne accepta si zboara in greutatile initiale, fara prea mare control al greutatilor. Picher ne-a lasat filozofia lui despre relatiile pozitive (fara control al greutatilor doar refortari pozitive), si McDermott ne-a lasat cea mai completa si detaliata lucrare asupra Imprintilor, o baza, un ABC peste care suntem liberi sa probam si sa-l ducem cu timpul la un nou nivel. Cum spun amandoi, sa incercam sa cautam acele rapitoare ce vedem doar in natura, neatinse de om, incepand cu aceasta baza, cu Imprintii.

Cele mai eficiente rapitoare, cu cel mai potent zbor, asemanator celor salbatice, sunt imprintii. Fara nici o indoiala. Castiga toate campionatele, zboara mai departe, mai puternic si mai eficient, in campionatul international din Leon (de exemplu), participa toate speciile si crescute in toate formele posibile, de mai bine de 7 ani participa soimari francezi cu femele de porumbar capturate din natura (cu inele deschise, in Franta se poate), si de mai bine de 7 ani, primii 5 clasificati au fost mereu imprinti. Au zburat dublu, au zburat mai inalt, cu succes si cu stil.
Si in vinatoare reala, inca nu am vazut nici un mascul de porumbar salbatic, antrenat in soimarit, sa urmareasca in coada un porumbel, la mai bine de 1 km, sa dea din aripi si fara sa planeze nici o secunda. Inca nu am vazut si nici nu o sa vada nimeni, o femela de porumbar salbatica, antrenata in soimarit, sa iasa de pe pumn dupa un stol de pescarusi ce trece zburand la 150 de metrii inaltime si la mai bine de 1,5 kilometrii, si sa faca captura la orizont. Toti au fost imprinti, nu este deloc ceva nou ca imprintii sunt pasarile cele mai potente zburate in soimarit, si cu singuranta viitorul atata timp cat cautam o rapitoare sa zboare in cele mai inalte conditii fizice, asemanatoare unei rapitoare salbatice.

In Romania probabil o sa puteti proba in viitor cu pasari salbatice. Sa le capturati si sa le antrenati. Sa trageti singuri concluziile, dupa care, sa probati un imprint. Nu o sa mai zburati salbatice sau crescute natural in crescatorii, asta va asigur.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 27 Feb 2013, 20:27

S-a terminat sezonul, si acum am timp sa scriu pe aici.
Imi face placere, sper sa mai citesc ceva povesti si legende urbane.
Astept ceva nou de data asta. :lol:
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde accipiter pe 27 Feb 2013, 21:09

Nicu daca asa consideri tu ca trebuie sa-mi raspunzi e treaba ta, nu voi intra in polemica cu tine. Spun doar ca odata si odata rasismul te va costa scump. Au mai fost rasisti de-a lungul istoriei si toti au patit-o. Salutari
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 27 Feb 2013, 21:56

Toti trecem printr-un continuu proces de invatare, un lent ascens spiritual. La fel ca o scara, unele persoane sunt inca pe treptele de mai jos, altele pe treptele de mai sus. Fiecare la un nivel diferit de intelegere. Unii vorbesc de Karma, fara sa se uite in oglinda.

Cum am spus, timpul o sa-l puna pe fiecare in locul ce-i corespunde.

Acum sa revenim din nou la subiectul initial, mi se pare foarte interesant.
Inca nu am inteles, ce fac arabii astia atat de interesant, special si diferit, ce noi europenii si occidentalii, nu suntem capabili sa realizam.... :? Ce-i face atat de superiori ? :? :shock:
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde accipiter pe 27 Feb 2013, 21:58

si inca ceva, masculul trebuie sa stea in voliera cu cuib sau pt imblanzit poate sa stea pe suport si sa lucru cu el zilnic?
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 27 Feb 2013, 22:05

Post gresit :)
Masculul nu are nevoie de un cuib, se poate face de pe suport.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde accipiter pe 27 Feb 2013, 22:07

aha, am inteles. multumesc.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 28 Feb 2013, 12:53

accipiter scrie:Nicu daca asa consideri tu ca trebuie sa-mi raspunzi e treaba ta, nu voi intra in polemica cu tine. Spun doar ca odata si odata rasismul te va costa scump. Au mai fost rasisti de-a lungul istoriei si toti au patit-o. Salutari


Rasism? Iti recomand sa citesti cate ceva despre domeniul asta.
Asa poate vei intelege macar unde este rasism, si unde nu este.
La fel, ia vezi unde incepe si unde se termina libertatea de expresie a unui individ. Si vezi ca tot ce am scris este adevarat.

Multumesc
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 28 Feb 2013, 13:25

Nicule, eu nu cred ca te-am insultat public cum ai facut tu, mesajele ti le-am sters si iti cer daca au ceva de adus la forum, sa o faci civilizat. Cand ajung acasa, vorbim.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 28 Feb 2013, 14:36

Si nu ai niciun drept sa imi stergi mie postingurile, atat timp cat ti le mentii pe ale tale.

Lasa-i pe oameni sa se convinga daca eu spun ceva gresit sau nu.

Am sa-l rog pe Andrei sa mi le reposteze, mai ales ca au mare legatura cu soimaritul si modul in care un pusti inconstient vrea sa-l introduca in tara.
Sub forma asta, niciodata. Sa fie clar atat pentru tine, cat si pentru cei care gandesc ca tine.
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 28 Feb 2013, 17:37

Buna Sergiu ,

este cit se poate de clar ca nici un imprint n-o sa zboare vreodata ca o pasare de prada salbatica ,dar ca performanta se poate apropia de aceasta , la fel de clar este de asemenea si faptul ca nici o pasare de prada salbatica dresata n-o sa zboare vreodata , ca distanta si inaltime de urmarire vorbesc , asemenea unui imprint ( fullimprint sau semiimprint ) , deci nu va fi nevoie de nici un fel de probe in acest sens.

In ceace priveste Ulii porumbari ( hibrizi ) amintiti trebuie sa adaug ca Nicu s-a referit doar la o eventuala posibilitate de hibridare intre cele doua subspecii vizavi de cite-va exemplare tinere de porumbar de o marime deosebita observate in ultimii ani in N Moldovei , in nici un caz la prinderea si utilizarea lor in soimarit deoarece este si va fi si in cazul unei eventuale legalizari o ilegalitate !

In legatura cu Dropiile din tara , dupa informatiile mele aceasta specie este actualmente disparuta din avifauna tarii si nu cunosc , istoric vorbind , nici o relatare despre vreo vanatoare de dropii cu pasari de prada indiferent de specie in principate si nu cred ca va avea vreodata cineva posibilitatea de a-si specializa pasarea de prada pe un asemenea vanat.

" - hibridul lui Paulik e ceva unic in Europa ??? "
" In al doilea filmulete, ceva soimar incepator de prin Europa, nimic spectacular..... doar un iepure de camp european gigant, capturat de un hibrid de gyr x sacru...... "
- Sergiule daca vizavi de performantele unui astfel de soim ( acelasi soim si la vanatoarea de Stirc cenusiu !) si la un asemenea stil de vanatoare nu poti comenta sec decit prin frazele de mai sus , atunci cu mari pareri de rau trebuie sa-ti spun ca habar nu ai ce vorbesti - hibrizi si soimi puri care sa vineze iepuri de cimp sint o multime in lumea asta , dar ceace fac aceste pasari este un fel de chinuiala de a prinde pina la urma un iepure , in timp ce soimul lui Paulik are un " Stil " unic pot spune ( stii la ce ma refer cind vorbesc de stil ? ) ceace-l deosebeste net de ceilalti soimi ( vezi exemple pe youtube.com si pe unde or mai fi astfel de fimulete !) si precum spune Nicu si pot doar confirma - a fost cu siguranta o exceptie in europa => un seic din Arabia saudita , dupa vizionarea casetei cu mai multe atacuri ale acestui soim a dorit sa plateasca urgent o suma imensa pentru acesta ... fapt care poate doar confirma cele spuse de mine .

Info : Susnumitul Paulik printre altele este soimar profesionist , cu zeci de ani de experienta in domeniu , de care putini se pot apropia ( ma limitez aici doar la Germania ) ca performante si technici de dresaj etc ...

Nicu a repetat de cite-va ori pe acest forum ca atita timp cit soimaritul nu este legal n-o sa tina si vina cu pasari de prada deoarece este ilegal , dar dupa o eventuala legalizare am sa-i acord tot sprijinul meu / nostru , pentru a ajunge rapid la performante apreciabile in acest domeniu ...

In continuare doresc sa se revina la discutii de maniera soimareasca / colegiala , sintem doar o mina de pasionati in tara si ar trebui sa fim uniti in domeniu daca dorim sa reusim , in acest context nu ne putem permite sa dam cu bita , situatia fiind si asa destul de ambigua trebuie neaparat sa incercam sa ajungem si la compromisuri!

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 28 Feb 2013, 18:35

Nicule, mi-am permis sa-ti spun "fiule", doar dupa ce tu ai vorbit in numele meu mai inainte si ai spus ca nu o sa ma supar, si ceva in legatura cu nivelul meu de intelegere. Te cunosc personal, si nu am crezut ca o sa te aprinzi atat de tare daca iti spun " fiule ". Oricum, am sters si asta. Daca te-a deranjat atat de tare, trebuia doar sa imi spui, nu sa raspunzi cu insulturi si sa vorbesti despre fiu/nevasta, familia mea, nici sa vorbesti in batjocura despre rezultatele ce le-am obtinut in soimarit, ce fac cu pasarile mele etc. Am avut ocazia sa te cunosc si cum ti-am spus, public nu o sa-mi dau opinia, o sa te cunoasca toti cu timpul si o sa traga toti concluziile lor.

Daca ai ceva personal cu mine - ai telefonul meu, ai privat, ai email.
Daca nu esti de acord cu ce fac ca moderator - esti liber sa vorbesti cu administratorul si ceilalti moderatori.
Aici esti liber sa scrii, atata timp cat o faci educat.
Nu o sa-ti permit sa-ti dai cu parerea si sa vorbesti despre viata si familia mea, asta sa-ti ramana foarte clar.


Ai fost avertizat inainte (in tema harrisului), ca o sa incep sa-ti sterg toate rahaturile scrise in batjocura si indirectele, fara sa iti dau nici o explicatie, si asta am sa fac.
TEMA INCHISA.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 28 Feb 2013, 18:41

Salut Andrei. Daca recitesti ce am spus, o sa-ti dai seama ca am vorbit ironic, cand i-am raspuns la tampeniile ce le-a spus despre soimarii europeni. In mod ironic l-am numit incepator pe Paulik, stiu foarte bine ca nu e atat de usor ceea ce face, si la fel cunosc mai multe persoane aici ce fac acelasi lucru cu hibrizi si femele de peregrin pur. Nu l-am criticat pe Paulik, am scris ironic!

Iti las un mesaj pe forumul moderatorilor.

Aici sa continuam cu post-ul initial. Tot ce nu tine de post de aici-inainte, o sa sterg si nu o sa dau nici o explicatie. O seara placuta.

" Ce mai vezi pe Net ".
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 28 Feb 2013, 18:47

Ti-am scris pe privat tot ce trebuia sa iti spun legat de subiectele de la care au iesti scantei. Ata aici, cat si pe fb. Politicos si cu explicatii detaliate.
Nici macar nu am primit raspuns.
Mai mult decat atat, ai continuat sa insisti cu o incapatanare pe care nu ti-o recunosc exact pe subiectele acelea.

Iar comentarii despre familia ta, nu am facut si nu-mi voi permite sa fac niciodata. Si din cate stiu nu ai niciun copil inca. Ti-am spus doar sa te adresezi cu fiule, copilului tau atunci cand il vei avea, nu mie in batjocura superioara si aroganta.

Tu ce ai fi facut in locul meu?

Cata rabdare crezi ca aveam?

Continuam il linia asta, sau punem punct acum oricaror tensiuni?
Tu alegi.
Multumesc.
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 28 Feb 2013, 19:02

Buna ,

va rog incercati sa ajungeti la un compromis , deoarece asa nu poate merge mai departe si cu pareri de rau va trebui sa inchid acest topic in detrimetul celorlalti si nu stiu daca merita ...

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Jicol Dilo pe 28 Feb 2013, 22:00

Eu zic ca nu e cazul sa il inchizi... Nu topicul e vinovat de diferentele de opinie a doi oameni. Chiar daca inchizi topicul asta ei se pot contra daca vor in continuare pe alt topic.

Stoparea schimbului de replici trebuie sa porneasca de la cei doi, altfel subiectul "ce mai vezi pe net" capata un inteles oarecum comic, prin faptul ca cine deschide acest titlu va fi mirat sa vada ... cearta a doi oameni! In loc sa vada lucruri cu adevarat interesante si surprinzatoare.

Alin - SV
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 01 Mar 2013, 17:42

Buna Alin ,

" Stoparea schimbului de replici trebuie sa porneasca de la cei doi, altfel subiectul "ce mai vezi pe net" capata un inteles oarecum comic, prin faptul ca cine deschide acest titlu va fi mirat sa vada ... cearta a doi oameni! In loc sa vada lucruri cu adevarat interesante si surprinzatoare "

Sint sigur ca cei doi beligeranti o sa reflecteze si o sa incheie aceste discutii , care nu pot duce in definitiv decit la blocarea topicelor , ceace consider eu nu este in interesul idei de forum ...

Andrei
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 01 Mar 2013, 18:21

Ca tot suntem la un topic de filme.

Porumbari japonezi.
Sunt mai mici decat ai nostri, printre cele mai mici ssp. Au un colorit usor diferit si picioare proportional mai mici decat ale altor subspecii.

Conform unor soimari, sunt pasari perfecte pentru unele prazi tipice. DInc ate stiu nu pot fi exportati in afara Japoniei, dar poate ca ma insel. Am sa imtreb totusi.

http://www.youtube.com/watch?v=UksEDLsuZls
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 01 Mar 2013, 19:37

Buna Nicule ,

info : vezi ca ai un MP !

Referitor la porumbarii din filmulet , nu stiu ce sa spun , deoarece nu pot aprecia / compara cu ceva cunoscut marimea acestora - dar daca spui ca sint mai mici decit cei de la noi este O.K !

Japonezii au cu siguranta crescatorii in tara , de aici nu se pot comanda / cumpara ?

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde accipiter pe 01 Mar 2013, 23:28

Jicol Dilo scrie:Eu zic ca nu e cazul sa il inchizi... Nu topicul e vinovat de diferentele de opinie a doi oameni. Chiar daca inchizi topicul asta ei se pot contra daca vor in continuare pe alt topic.

Stoparea schimbului de replici trebuie sa porneasca de la cei doi, altfel subiectul "ce mai vezi pe net" capata un inteles oarecum comic, prin faptul ca cine deschide acest titlu va fi mirat sa vada ... cearta a doi oameni! In loc sa vada lucruri cu adevarat interesante si surprinzatoare.

Alin - SV



Te respect Aline dar nu pot fi de acord cu tine. Cred ca doar unul dintre cei doi e OM.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Jicol Dilo pe 02 Mar 2013, 12:22

Sa-l ia dracu' de forum cu toate "imbunatirile" pe care le are!!... M-am logat, am stat o ora si am scris un mesaj la aceasta sectiune si cind i-am dat "Previzualizeaza" imi cere sa ma loghez din nou!!... Bineinteles ca sa dus naibii tot ce am scris!!... Nu am mai putut sa recuperez nimic!... Si ca sa mai scriu o data nu mai am nici un chef, si nici timp!

Alin - SV
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Avatar utilizator
Jicol Dilo
Veteran
 
Mesaje: 436
Membru din: 03 Apr 2010, 19:32
Locaţie: Bucovina

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 02 Mar 2013, 12:29

accipiter scrie:
Jicol Dilo scrie:Eu zic ca nu e cazul sa il inchizi... Nu topicul e vinovat de diferentele de opinie a doi oameni. Chiar daca inchizi topicul asta ei se pot contra daca vor in continuare pe alt topic.

Stoparea schimbului de replici trebuie sa porneasca de la cei doi, altfel subiectul "ce mai vezi pe net" capata un inteles oarecum comic, prin faptul ca cine deschide acest titlu va fi mirat sa vada ... cearta a doi oameni! In loc sa vada lucruri cu adevarat interesante si surprinzatoare.

Alin - SV



Te respect Aline dar nu pot fi de acord cu tine. Cred ca doar unul dintre cei doi e OM.


Vrei sa continui si eu cu judecaţi de valoare la adresa unora de pe aici, sau pastram linia acestui topic si comentam filmuletele de aici ?
Hai ca tu cel putin ai o varsta si o experienta comparativ cu altii si astept un dram de intelepciune din partea ta.

Multam!
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 02 Mar 2013, 12:51

Jicol Dilo scrie:Sa-l ia dracu' de forum cu toate "imbunatirile" pe care le are!!... M-am logat, am stat o ora si am scris un mesaj la aceasta sectiune si cind i-am dat "Previzualizeaza" imi cere sa ma loghez din nou!!... Bineinteles ca sa dus naibii tot ce am scris!!... Nu am mai putut sa recuperez nimic!... Si ca sa mai scriu o data nu mai am nici un chef, si nici timp!

Alin - SV


Mi s-a intamplat si mie.
Data viitoare, dupa ce scrii mesajul, salveaza-l cu functia „copy”, sa il poti pune din nou cu „paste”.

Sanatate!
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 02 Mar 2013, 16:54

Buna ,

eu mi-am facut obiceiul ca indiferent de forum , sa copiez textul inainte de o eventuala previzualizare sau trimitere ... acest obicei imi permite sa economisesc mult timp si nervi !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori

cron
Publicitate