Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 14:52

ce mai vezi pe net

Fenomen nou aparut in peisajul cinegetic din Romania . Prin urmare avem cu totii de invatat si discutat despre asa ceva . Sa lasam specialistii sa vorbeasca si sa ne invete si pe noi . Poate peste 3-4 ani legea se schimba si mergem la fazan cu soimul pe manusa !

Moderatori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 01 Apr 2013, 18:47

Buna ,

vanatoare cu un uliu finlandez :

http://www.youtube.com/watch?v=8t5wD3bo4Fs

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 02 Apr 2013, 12:22

Salut!
Video-ul asta imi provoacă din nou silă nesfârşită la adresa soimarilor si crescatorilor occidentali. Dacă pasărea aceea este buteoides, eu sunt Elena Udrea :D
Andrei, am văzut femele de porumbari în acelaşi colorit, şi chiar mai mari ca talie decât păsările lui Dalemews, care cuibăresc în România, deci nu-s păsări de pasaj de iarnă.
Un buteoides necorcit cu alte ssp de porumbari are un colorit sensibil diferit de al păsării ăsteia.
Parol.

Nicu
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 02 Apr 2013, 15:45

Buna Nicule ,

poate ca ai dreptate , prefer insa sa nu ma exteriorizez in acest sens ...

In orice caz ca dresaj este dresat bine , ca pasare de vanatoare multilaterala care ataca atit mamifere cit si pasari , la fel cum dresam si eu femelele mele de Uliu porumbar !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 02 Apr 2013, 17:35

Asta-i altă discutie. Evident ca este dresat impecabil. Eu sincer m-am saturat de moda „finnish” si „russian” birds in conditiile in care este relativ imposibil sa bagi in UE, pasari din Urali sau nordul Rusiei si Finlandei.
Evident sa le scoţi de acolo este usor, dar sa le bagi in vreo tara UE, este imposibil atat timp cat pasarile acelea nu au acte CITES, iar soimarii rusi nu reproduc porumbari in captivitarte, si nici nu au acte CITES.
In Rusia utimilor ani, regimul Putin a interzis cu desavarsire exportul de pasari de prada. Iar ce a zis ţarul de la Kremlin este litera de lege, nu ca la noi...
Cat despre Finlanda, cu atat mai mult. Acolo nu exporta nimeni buteoides cu acte CITES. Au o lege destul de tampita, care permite spre exempul impuscarea porumbarilro daca fac pagube, dar interzic exportul lor.

STERS.
Sergiu...
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 02 Apr 2013, 21:04

Imagine
Imagine
Accipiter gentilis buteoides - ierneaza in Asia centrala !

Buna Nicule ,

in ceace priveste exportul actual din tarile amintite de tine cred ca este asa precum spui tu , desi la inceputul anilor '90 cu siguranta a fost ceva mai leger cu afacerile ilegale .

De atunci si pina in prezent Ulii nordici ( buteoides ) ajunsi in miinile crescatorilor cu siguranta au ajuns la consangvinizari / poluari genetice etc. dar precum este obiceiul la crescatori daca acesta stie ca in linia lui de Ulii porumbari de crescatorie au existat si buteoidesi iar intre pasarile crescute sint citeodata si unele exemplare mai mari decit de obicei o sa le vinda ca buteoides sau daca recunoaste ca sint pasari consangvinizate atuncea partea dominanta o sa fie cu siguranta cea de buteoides pentru a obtine un pret de vinzare mai bun !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 03 Apr 2013, 12:54

STERS.
Sergiu.


Cat despre buteoides, ierneaza si in Asia Centrala, acolo unde gasim o ssp. clocitoare, distincta de porumbar local Accipiter gentilis schevdovi. Are bandatia orizontala maronie, iar banda oculara este mult mia inchisa la culoare decat la restul subspeciilro, fiind foarte pronuntata si la femele nu doar la masculi, cum este in cazul celorlate ssp.

Te salut!
Nicu
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde nisus pe 03 Apr 2013, 16:03

Salut.
Nu pot sa nu zic nimic...
Adevarul este ca tu est Elena Udra. :shock:

Vezi un filmulet, nu sti greutate, nu ai vasut parinti de uliu asaa, si zic ca nu e finnish pt culoare, talie etc...

Si sa nu vorbim despre poluare genetica, ca atunce more de :lol:

Cu stima:

Dani
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 03 Apr 2013, 20:48

Salutari ! Am citit, am spus ca nu ma bag, dar forumul asta il citesc o multime de persoane si cred ca cel mai corect ar fi sa dam o imagine reala, cel putin noi care ne traim viata inconjurati de aceste pasari, si cunoastem mai detaliat unele probleme, si nu persoane ce scriu doar sa scrie ceva.

In primul rand, in crescatoriile europene inca se folosesc ca reproductori, pasari venite direct de pe camp, la ora actula majoritatea in virsta de peste 15 ani, si puii lor incrucisati cu pui din prima generatie de la alte perechi cu origine salbatica, CITES - W ( WILD ).
La ora actuala, in mai multe tari Europene se permite retragerea / capturarea pasarilor rapitoare salbatice, controlata de agentii de la mediu, pentru proiecte de inmultire in captivitate, intre aceste tari, Franta si unele provincii din Spania.

In al doilea rand, referitor la acei buteoides " puternic degenerati si cu o consangvinizate pana la absurd...", cu probleme fizice, de comportament (nerviosism) etc... Sincer, stau de 10 ani aici, am vazut o multime de porumbari finlandezi, in ultimii ani buteoides giganti, si inca NU AM VAZUT nimic din ceea ce se scrie aici ! Probabil din Romania se cunoaste mult mai bine situatia actuala din crescatoriile din UE si pasarile ce se zboara in soimarit ???

Si in al treilea rand, despre MARIME.
Acesti porumbari finlandezi si buteoides ce se cresc in captivitate si se zboara in soimarit, sunt giganti, si ajung sa vineze iepuri de camp zburand in 1370 de grame si putin mai mult. Greutatile de naparlire a porumbarilor grasi, tinuti in camere pentru reproducere, nu spun absolut nimic, unii ajung pana la 1800 si 2100 grame ca ultimele femele importate in Spania, dar singura greutate ce ne intereseaza pe noi ca soimari, si singura greutate REALA, este cea de vinatoare, si drept este ca nici o pasare salbatica, capturata in Siberia, chiar in jur la 1800 - 2000 de grame, nu o sa ajunga sa vineze iepuri de camp in mai mult de 1.400 de grame !

Greutatile porumbarilor inmultiti in captivitate, sunt aceleasi ca a porumbarilor capturati in natura, si prin selectia reproductorilor pe marime / culoare, la ora actuala se scot in captivitate exemplare gigante ce nu au nimic de invidiat celor mai mari porumbari din Siberia. Asta-i realitatea actuala, puteti sa va puneti linistiti in contact cu cei mai cunoscuti crescatori de porumbari giganti din Europa, si o sa va spuna acelasi lucru.

Daca exemplarele crescute in captivitate, sunt " inferioare " in vinatoare, alt subiect ce ramane de vazut si e demonstrat de mai bine de 10 ani cel putin in vinatoare reala si campionate aici in Spania, unde se folosesc exemplare capturate in natura atat in Spania (Cantabria) cat si in Franta, in ultimele campionate de vinatoare reala la iepuri de camp, campionate de fazan, potarniche etc.... au participat soimari francezi cu porumbari cu inele deschise, capturati pe camp, salbatici, soimari Spanioli cu porumbari de prima generatie din perechi capturate pe camp, si nu exista absolut nici o diferenta intre exemplarele inmultite in captivitate si cele capturare. Unica diferenta vizibila clar, intre salbatici/crescuti natural si imprinti, in orice caz, Imprintii cu mare diferenta au stat mereu in fata tuturor celorlalti, si cu mult, de ani de zile si pe zi ce trece ajung la nivele la care soimarii mai batrani doar visau.

Asta-i realitatea, si cine vrea sa probeze "o pasare salbatica super-mega-hiper superioara celor crescute in captivitate", este cu drag invitat sa vina sa o faca in orice campionat de fazan sau iepuri de camp salbatici, si cu siguranta (si pun mana in foc), o sa plece de aici dezamagit, capul plecat si coada-ntre picioare, cand un Imprint crescut in captivitate o sa-i dea clase magistrale in toate aspectele posibile, indiferent ca vine din prima generatie de pasari crescute in captivitate, a doua, a treia sau a opta.

Salutari !
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 03 Apr 2013, 20:57

Salut Dani .

Stii cum se spune, sa criti este usor, oricine poate sa o faca din spatele ecranului. Se face in general din invidie si impotenta, cand ar trebuii sa le multumeasca crescatorilor de pasari rapitoare, pentru ca datorita lor, soimarii au pasari pentru a practica acest sport, datorita lor nu exista presiune asupra populatiilor salbatice de rapitoare, si ei au fost primii ce au reusit inmultirea acestor rapitoare in captivitate, cand asociatiile ecologice au criticat si dat vina pe soimarii clasici, pentru disparitia multor exemplare de rapitoare din cuiburi. Sub presiune acestor ecologi, soimarii au inventat primele metode de inseminare si inmultire in captivitate, care mai tarziu au fost folosite pentru repopularea zonelor cu rapitoare.

Mi se pare corect ca astazi, un crescator sa-si tina pasarile in cele mai bune conditii posibile (altfel nu ajung sa se inmulteasca, asta orice idiot o stie), sa investeasca o multime de bani, timp, lucru si nervi, pentru ca mai tarziu sa scoata un profit de pe puii scosi.

Totusi, si mie mi se pare "dat dracului" la ce nivel ajung unele personaje cu criticile si ignoranta, cand cu putin timp in urma si tu si eu i-am vazut pe aici prin campionatul din Leon, cascand gura la porumbari si "pupand in fund" acei soimari pentru a-i lasa sa-si faca o poza cu porumbarii lor.
Cum spunem pe aici, " curva-i mama ignorantei ".
Ce sa facem.

Am sters criticile si unele informatii false puse aici, fara nici un fundament. Si o sa continui sa o fac, atata timp cat consider ca aceste personaje intra doar sa ne arunce pietre pe acoperis.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde accipiter pe 03 Apr 2013, 21:32

:wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 04 Apr 2013, 17:42

eagleman scrie: Zi mersi ca nu intind aici tot ce spun soimarii din Spania despre tine, si cat de mult se amuza cand postezi pe cetreria. Numai la momentul in care stateai langa harrisi in cusca in perioada de imperechere, dupa care intrebai peste tot de ce nu au scos puii, au ras cu lacrimi toti de pe Cetreria


Am sa-ti raspund la aceste doua puncte, doar pentru a demonstra ca ignoranta ta nu are limite. In ultimii 4 ani de la o singura pereche de harris, am scos, legalizat si vindut exact 24 de pui, si orice crescator de harrisi, si soimar, stie si intelege ca harrisul este un pradator ce vineaza in grup, coopereaza si isi accepta soimarul si cainele ca parte din echipa. Pentru asta, pot sa stau linistit in voliera cu perechea mea de harrisi, pot sa le dau linistit de mancare din mana, la ei, la puii lor, si sa scot linistit o medie de 6 pui / sezon, natural. Asta, pentru informata ta generala, pentru ca iti place sa vorbesti despre ce nu cunosti, sa-ti dau cu parerea, sa critici si sa te razi, inainte sa intrebi.

Nu cred ca nimeni de pe Cetreria.com a ris de mine, pe majoritate ii cunosc peronal si as vrea sa vad si eu unde exact s-au ras de mine sau Cine exact ? Mi-ar placea sa am si eu un numar de telefon de la cineva sa il invit aici sa imi spuna in fata dece se ride ? Sa vad daca recunoaste :lol:

eagleman scrie:Asa ca stai in banca ta linistit si posteaza ca si pana acum, fara doua mari chestii, postarile mele si tema hibrizilor de soimi mari in Romania.


Ceva de tinut cont. La ora actuala in Romania, Se Permite detinerea Legala a Hibrizilor de soimi mari in captivitate, precum si Inmultirea lor in Captivitate. Ce nu se permite, este Vinatoare cu soimi.
Toti Hibrizii de soimi mari, atata timp cat vin dintr-o crescatorie legalizata si sunt inregistati la CITES, un conveniu cu acoperire si norme specifice pentru Europa, se pot detine si inmulti Legal in Romania la ora actuala, si puii lor sunt la randul lor legalizati de Cites, si se pot vinde mai departe atat in Romania (pentru proiecte de inmultire in captivitate) sau in afara tarii (detinere si vinatoare).

Atata timp cat NU EXISTA o lege specifica in Romania ce sa regularizeze/interzica detinerea si utilizarea Hibrizilor mari de soimi, detinerea si inmultirea lor in captivitate este perfect legala.

Deci, atata timp cat eu am chef sa vorbesc despre hibrizi aici, nimeni nu o sa-mi interzica, in plus, la ora actuala exista cativa hibrizi in Romania intr-un proiect de inmultire in captivitate - ce il sustin - si pe cale spre romania, in MAI mai exact, o sa intre inca o pereche de hibrizi, tot pentru inmultire, proprietatea mea, pe terenul meu, in voliera mea si tinuti dupa indicatile mele, de un familiar ce imi ingrijeste terenul si casa, in DEJ mai exact, daca ai nedumeriri. In MAI o sa vin personal cu aceasta pereche.

Daca ai ceva in contra, vreau sa iei masuri in contra mea pe cale LEGALA si nu dand din papagal pe aici.
Nu imi interzici tu mie, sa nu vorbesc despre hibrizi, sa nu-i detin si sa inmultesc in captivitate.
Cum am spus, detalii minime, toate o sa vina la timpul lor, tu sa nu vorbesti despre viata mea, despre ce fac aici, ce fac in tara, pentru ca o sa ai o surpriza neplacuta.

La toate celelalte prostii, nu o sa-ti raspund public.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 04 Apr 2013, 18:07

Salutari din nou.

Avand in vedere situatia actuala a soimaritului in Romania, destul de delicata, cred ca interesul nostru, AL SOIMARILOR, este sa dam cel putin aici pe un forum Public, o imagine cat mai pozitiva si Reala, de ce este soimaritul, cum se practica etc...

Vreau sa declar aici, ca imaginea soimaristica ce a dat-o eagleman - Nicu Parlog - in ultimele lui mesaje, mai concret despre soimaritul ce se practica in afara tarii, unele specii de rapitoare, hibrizii si mai nou inmultirea in captivitate si porumbarii ce se zboara in soimaritul European - Este o imagine complet FALSA. ce nu ne aduce absolut nimic pozitiv soimarilor activi si soimaritului. Asta o poate confirma orice soimar din afara tarii, avem pe acest forum cel putin 3 persoane in afara tarii ce pot sa confirme, ca ceea ce a declarat public eagleman in ultimele mesaje, este complet Fals.
Nu este soimar, nu a antrenat nici o rapitoare in viata lui, nu a inmultit in captivitate nici o specie, un simplu simpatizant ce am invitat aici la campionatul international din Leon unde la fel a cunoscut pe Dani, am fost toti trei acolo si eu si Dani putem sa confirmam ca ce eagleman a scris in ultimele mesaje referitor la porumbarii ce se zboara aici si inmultirea lor in captivitate, este complet fals.
De asta, mi-am permis sa sterg mesajele ce le-a pus, critici si acuzatii fara nici un fundament.

Revenind la mine, ca moderator, remarc urmatorul lucru:

- 3 soimari de pe forum, s-au plans de comportamentul lui eagleman, si pe data 20 Februarie 2012, pe forumul privat al moderatorilor, am pus un mesaj in care am explicat situatia, punctul meu de vedere, pentru ca ceilalti moderatori / adiminstrator sa fie la curent, si sa arunce o privire pe aici.
Adica, in urma cu mai bine de 1 an ! Asta o spun, pentru ca acuma ma acuza ca fac totul de capul meu, din nou vorbeste fara sa aiba habar.

In ultimele zile, din nou am primit plangeri, ultima chiar aseara dupa ce Eagleman a scris acele mesaje - ce le-am sters imediat - si pentru asta din nou o sa pun pe forumul moderatorilor, numele si mesajele persoanelor ce s-au plans de actitudinea lui eagleman, ce nu s-a schimbat, si o sa propunem eliminarea lui de pe forum.

Cine nu este deacord cu atitudinea si comportamentul meu ca moderator, va reamintesc ca exista un subforum pe care puteti contacta moderatorii / administratorii, unde puteti sa v-a expuneti parerea.
Eu nu castig nimic prin participarile mele pe acest forum, si ajunge doar sa-mi spuna Administratorul acestei pagini, ca nu este de acord cu forma mea de a duce acest forum, si v-a promit ca nu e nevoie sa-mi retraga drepturile de moderator. O sa-mi cer eu scuze public, sa-mi dezactiveze direct contul, pentru ca - sub nici o forma - nu o sa mai fac parte si nici nu vreau sa fiu asociat, cu minciunile si imaginea falsa ce o dau aici unele persoane ca Nicu Parlog - eagleman.

De aici-inainte, aceste probleme pe Privat.
Acest post nu il inchid, il las sa continuam cu subiectul initial " Ce mai vezi pe net ".
Toate mesajele polemice ce o sa urmeze dupa ce scriu acest mesaj, ce nu sunt legate de acest post, o sa le sterg fara nici o explicatie.


Salutari.
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde accipiter pe 04 Apr 2013, 21:06

felicitari sergiu. in sfarsit ai pus punctul pe i. era si cazul ca ma saturasem de prostii si imi era tot mai sila sa intru pe forum. eu cred ca postand atatea prostii si-a dat arama pe fata si oamenii au vazut ce poate. ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici. te felicit inca o data si sper ca de acum incolo vom continua discutiile pe un ton mai placut fara teama de a fi mereu criticati si invinovatiti de tot felul de fantasmagorii.
accipiter
Veteran
 
Mesaje: 319
Membru din: 25 Iul 2010, 23:37
Locaţie: Lugoj

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 05 Apr 2013, 11:37

Salut Erwin, cum ti-am spus mai demult, Nimeni nu te opreste sa scrii pe aici pe forum, si daca ai probleme cu alti membrii, trimite-mi un privat mie sau la ceilalti moderatori.
Eu te animez sa scrii, tu esti activ si aici avem nevoie de participarea soimarilor activi!
La Victor i-am explicat situatia la telefon, care la fel nu a mai vrut sa scrie pe aici, si sper acum ca si el sa se animeze si sa participe mai mult !

Revenind la postul initial, v-a las unul din filmele lui Nick Fox, despre muscularea rapitoarelor in soimarit.

http://www.youtube.com/watch?v=L8rRhZQfGRk

Sergiu....
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 05 Apr 2013, 12:14

Sters.
Sergiu...
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde SPIKE pe 05 Apr 2013, 12:53

Nicule, nu mai posta cand esti beat.
Am urmarit discutiile si cred ca Sergiu are dreptate iar Nicu, nu stiu din ce motive, spune cam multe lucruri fictive.



O zi buna!
SPIKE
Membru important
 
Mesaje: 247
Membru din: 19 Aug 2006, 17:44
Locaţie: Timisoara

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 05 Apr 2013, 13:01

Va rog sa-l ignorati si sa ne centram pe subiectul initial.
Este un forum de soimarit, nu merita se ne pierdem vremea cu prostii.

Numai bine.
Sergiu.....
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 05 Apr 2013, 18:55

Buna Sergiu ,

ai un raspuns la problema ridicata de tine sub urmatorul link :

viewtopic.php?f=67&t=12562

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde goshawkrst pe 05 Apr 2013, 21:55

Perfect Andrei, am citit si am raspuns!
Multumesc, o seara placuta ! :wink: :D

Sergiu....
Sergiu...
Avatar utilizator
goshawkrst
Veteran
 
Mesaje: 2078
Membru din: 15 Feb 2005, 18:43
Locaţie: Cataluña

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 06 Apr 2013, 06:27

Buna Sergiu ,

este o.k , ti-am raspuns la mesaj !

O zi buna !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde nisus pe 07 Apr 2013, 11:17

Va las un link cu un filmulet de soimarit inalt de calator la becatina (cred ca sa numeste)
http://www.youtube.com/watch?v=dDcV6NuYU2c
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 07 Apr 2013, 14:13

Buna Dani ,

da, foarte frumos ! din filmulet se poate insa deduce cu usurinta ca vanatoarea becatinei atit cu soimii cit si cu arma este mult mai grea decit vanatoarea potirnichii sau a prepelitei !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde nisus pe 07 Apr 2013, 15:23

Poate ca deja l-ati vazut.
The falcon gentle
http://www.youtube.com/watch?v=C8RBKNKS_ls&feature=youtu.be
¡¡¡FA-TE MEMBRU!!!
www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
nisus
Membru activ
 
Mesaje: 95
Membru din: 04 Mar 2008, 01:31
Locaţie: Spain

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 07 Apr 2013, 18:27

Buna Dani ,

asemenea filme sint oricind binevenite chiar daca au mai fost vizualizate odata !

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde eagleman pe 07 Apr 2013, 18:58

Acvila de munte se folosete de forta ghearelor sale pentru a supravietui in cele mai grele conditii. Spre exemplu, în Kamceatka au învăţat să aştepte codalbii giganţi ai lui Steller să sfâşie pielea acoperita cu solzi duri a somonilor, după care se lupta cu ei şi le fură peştii . Imagini fascinante!

http://www.youtube.com/watch?v=bQnuyIJG-os
eagleman
Veteran
 
Mesaje: 904
Membru din: 22 Feb 2007, 16:23

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 07 Apr 2013, 19:14

Buna Nicule ,

intr-adevar fascinante scene , o viata deosebit de grea in acea regiune pe timp de iarna , fapt care determina un exemplar tinar de Acvila de munte sa atace Codalbii ...

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 07 Apr 2013, 19:29

Buna ,

soimarit in Rusia :

http://www.youtube.com/watch?v=bdW4U-e2wxQ

Andrei .
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 07 Apr 2013, 20:01

Buna ,

soimarit in Bulgaria :

http://www.youtube.com/watch?v=tY6LGx655-E

Andrei.

P.S . un soim greu de Bulgaria...
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 07 Apr 2013, 20:04

Buna ,

soimarit in Ungaria :

http://www.youtube.com/watch?v=vuh8uoc_dLA

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

Re: ce mai vezi pe net

Mesajde Peregrinus pe 07 Apr 2013, 20:08

Soimarit in Polonia :

http://www.youtube.com/watch?v=eOt-fBqlwxY

Andrei.
- PEREGRINUS - ASOCIATIA SOIMARILOR DIN ROMANIA
http://www.asociatiaperegrinus.ro/
Avatar utilizator
Peregrinus
Veteran
 
Mesaje: 1880
Membru din: 07 Apr 2006, 16:43
Locaţie: Germania

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Publicitate