Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:12

Piese si accesorii 4x4

Membrii nostri sunt rugati sa-si posteze aici experientele legate de pasiunile lor extra vanatoare , legate strict de ceea ce inseamna MOTOARE !

Moderatori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde ache2 pe 30 Apr 2013, 07:16

tehărău scrie:... nevasta-mea cica la Patrula al meu pocneste ceva pe dedesubt (asta iarna cand era nevoie) cand il cupleaza ...

de la unul cu bena de aceeasi marca: e destul de probabil sa fie nevoie de o reparatie la unul din cardane (cel putin la mine e :( )... si daca pocneste doar cind cupleaza fata cel mai probabil e sa fie ala fata ...
un fleac, te-ai ciuruit de vreo 2000 ron
bena e deaspura tuturor (citat aproximativ din Adi copilu' minune)!
ache2
Nou membru
 
Mesaje: 57
Membru din: 26 Oct 2006, 08:03
Locaţie: Ploiești

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 30 Apr 2013, 08:25

Ar fi bine daca as iesi doar la 20 de bete...
E Y61 si nu prea sunt la dezmembrari.
Poate fi si reductorul. Trebuie sa ajung sa ma dau un pic cu ea si poate ma prind (sper). Asta-i viata, ca si masinuta saraca de-ar putea sa povesteasca... acu' bag banu', ce sa fac!?!
Daca-i scumpa tare treaba, dezmembrata si gata, da' parca mai avea vana in ea, e pacat...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 30 Apr 2013, 23:22

Salutare domnilor,

Am vorbit cu Alin ca, in afara de a-mi promova bussines-ul ca oricare comerciant platitor de reclama online, sa incerc sa ma implic in revigorarea sectiunii de auto de pe forum, care desi nu murise, oricum nu se simtea prea bine :D

Am decis sa deschid acest topic prin enumerarea acelor multe categorii de produse si accesorii 4x4 tocmai pentru a starni interes si a avea o baza de discutie. Ideea se pare ca a fost buna... am revenit la tastatura dupa cateva zile foarte ocupate cu actiunea umanitara de Paste a clubului GTC MotorSport si ce am gasit?
frumusete de discutie, cu contre, cu glumite, cu apropouri, cu ironii...tot ce trebuie :mrgreen:

Ca lucrurile sa fie clare de la inceput, ma simt dator sa fac cateva precizari:
-am bussines in domeniul auto si in special 4x4
-am experienta in repararea si prepararea de masini 4x4 de vreo 15 ani
-concurez in campionatul national de off road si am strans si ceva cupe (vreo 20)
-sunt presedintele clubului de off-road GTC MotorSport, care este printre cele mai mari din tara
-organizam etapa de campionat de off road de la Buzau, numita GTC Trophy
-organizam si participam la diverse expozitii si evenimente inrudite cu off road-ul
-am preparat multe masini de vanatoare, cu buget de la foarte mic la foarte mare.

@acscontactph a sesizat aspectul comercial, crezand ca este doar o publicitate mascata.
Faptul ca mi-am asumat rolul de moderator impune sa ma implic, chiar daca stau extrem de prost cu timpul liber... Nu pot si nu vreau sa joc dublu; pot scrie si da eventual sfaturi doar in calitate de Razvan GTC, cum ma stie in general lumea 4x4; nu am de ce sa ma prefac ca nu am treaba cu GTC. Ma consider un om sincer care da sfaturi corecte; nu pacalesc si nu fac pe desteptul; nu le stiu pe toate si nu ma bag unde nu stiu. Cand va fi cazul, voi recomanda produse pe care le importam / comercializam la GTC fara a impune nimanui nimic si fara a incerca sa le laud mai mult decat merita. :wink:

Mi-ar placea sa ma considerati un prieten si nu un dusman. Altfel nu are rost demersul de a dezvolta partea de auto 4x4 a forumului. Pot oricand pastra doar bannerul de reclama si sa-mi vad de treaba...
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Re:

Mesajde RazvanGTC pe 30 Apr 2013, 23:35

raduval2002 scrie:
Alin3006 scrie:Personal, ma folosesc de un Hilux model 2005 pe care am asa:
- blocant spate ARB


hiluxurile nu vin din fabrica cu diferentiale blocabile sau lsd pe spate?


Alin are modelul de Hilux facut pana in 2005; functie de nivelul de echipare al masinii, poate sa aiba diferential blocabil 100%, tip LSD sau fara blocare.
La modelele dupa 2005 gasim diferentialul cu autoblocare tip LSD, cel cu blocare 100% din buton si sistemele electronice VSC (vehicle stability control) si TRC (traction control).
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 30 Apr 2013, 23:41

olimpiusorin scrie:Postez aici deoarece este topicul deschis de tine;Vreau sa modific o Honda Ridgeline si vreau sa stiu daca poti face acest lucru?Am incercat si cu un e-mail la GTC dar nu am primit raspuns,poate-l primesc aici.


Salut,

Nu a ajuns la mine solicitarea pentru Honda Ridgeline.

Am verificat acum la furnizorii externi si nu apare nimic prin cataloage legat de preparare gen suspensii, hardtopuri, etc.
Cel mai bine ar fi sa ne auzim la telefon ca sa ne sfatuim despre ce modificari este vorba...
Numarul meu este 0723541851
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde olimpiusorin pe 01 Mai 2013, 07:24

In regula,o sa te sun maine.Mersi
olimpiusorin
Membru activ
 
Mesaje: 105
Membru din: 07 Sep 2009, 23:35

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde Alin3006 pe 01 Mai 2013, 11:12

Am avut damblaua asta cu Ofroad-ul inoculata de un tip pe care initial l-am considerat prieten. Am avut un Mercedes G destul de preparat si am constatat dupa ceva timp ca ¨prietenul¨ ma ardea sistematic de bani, intr-un mod absolut nesimtit. Am mai trecut prin cateva service-uri pana am nimerit la Razvan. Pot sa va spun ca intr-adevar este un tip fairplay si a inteles ca acest bussine se face pe termen lung, ca daca il arzi pe om mai devreme sau mai tarziu se prinde si pleaca la altul.
Eu consider ca avem multe smecherii utile de aflat de la el si asta e motivul ¨asteniei¨ de primavara, exista o tendinta de a da cu oistea in gara la romani si m-a enervat cu atat mai mult cu cat a venit de la @acscontactph care e un tip absolut ok; probabil o astfel de interventie de la robertica&co o ignoram pur si simplu, dar asa mi-a sarit tandara.
In fine, sper sa intelegeti motivul real al intelegerii, nu va baga nimeni produse GTC cu forta pe gat, exista in piata suficiente alternative, un om informat are de unde alege. Taman la partea asta cu omul informat vreau sa lucrez, pe mine m-a costat o gramada de bani ¨scolarizarea¨si incerc sa va scutesc si pe voi de tepe. Insa e o tara libera, fiecare face ce vrea si e liber sa participe la discutii au ba.

In alta ordine de idei, hai sa povestim de ambreiajul ala heavy duty, interesanta intrebarea cu comportarea pe asfalt.
Razvan - dupa cum cred ca ai observat deja, nevoile vanatorilor sunt diferite de ale offroaderilor. Sunt multe exemple, iar asta poate fi unul dintre ele. Cum se comporta un astfel de ambreiaj la utilizarea de zi cu zi, la o masina pe care o folosesti zi de zi si cu care in weekend pleci la vanatoare? Merita sa pui asa ceva pe masina, sau ramanem la solutia fabricantului?
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 01 Mai 2013, 17:57

Ambreiajele heavy-duty standard au urmatoarele imbunatatiri:
-placa de presiune este ranforsata cu 15-70%, functie de marca ambreiajului si modelul masinii; asta inseamna ca apasa mai tare discul de ambreiaj pe volanta, ceea ce, mai ales la viteze mari conteaza- patinarea este mai mica
-discul de ambreiaj are butucul supradimensionat iar ferodoul este din material de cea mai buna calitate

Dezavantaje:
-cu cat placa de presiune este mai ranforsata, cu atat pedala de ambreiaj este mai tare, ceea ce poate deranja la mersul de zi cu zi in oras

Exista si variante de ambreiaje de competitie, la care performantele sunt mai bune dar sunt greu de folosit la mersul de zi cu zi.
Marca cea mai raspandita de ambreiaje, care se comercializeaza si in Romania este Xtreme Outback din Australia. kitul contine placa + disc + rulment presiune + scula montaj. Se importa variantele de folosire si on-road si off-offroad.

Pentru Suzuki Samurai 1.0 si 1.3 si Vitara 1.6, ca si pt unele modele de Wrangler cu motor 4.0, se gasesc in Romania si ambreiajele Center Force, produse in SUA. Acestea au placa de presiune care lucreaza dual: este moale si comoda la turatii mici si medii si se intareste foarte mult la turatii mari. Acest lucru este posibil datorita unor contra-greutati montate pe dintii de la placa care, datorita fortei centrifuge la turatii mari impinge soarele de la placa care preseaza discul si previne patinarea.
Kitul Center Force nu include rulmentul de presiune; acesta se va procura separat, de la magazinele de profil.

Mai multe detalii gasiti la http://shop.gtcauto.ro/ro/produse/ambreiaje-heavy-duty/browse/16-ambreiaje-heavy-duty?sef=hc si pe site-urile producatorilor: http://www.xtremeoutback.com.au/en/ si http://www.centerforce.com/.

La unele modele mai cunoscute sunt multe modele de ambreiaj Xtreme Outback, functie de motorizare, an fabricatie, tip de folosire preponderent on sau off road, etc. La acestea nu gasiti in GTC Auto SHOP preturi, intrucat sunt multe coduri de ambreiaje si necesita consultanta- trimiteti o cerere de oferta si veti primi pret si disponibilitate.
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde dragos13 pe 04 Mai 2013, 06:15

Buna ziua , am un prieten ce detine un Nissan Navara fabricatie 2006 , cel cu placa si ambreiajul subdimensionat si care schimba cam un chit pe sezon el fiind si inginer silvic , interbarea este daca se poate rezolva problema cu un asemenea chit si cam care ar fi costurile comparativ cu cel normal . Multumesc mult .
dragos13
Membru activ
 
Mesaje: 102
Membru din: 20 Iul 2010, 07:48

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 04 Mai 2013, 22:12

dragos13 scrie:Buna ziua , am un prieten ce detine un Nissan Navara fabricatie 2006 , cel cu placa si ambreiajul subdimensionat si care schimba cam un chit pe sezon el fiind si inginer silvic , interbarea este daca se poate rezolva problema cu un asemenea chit si cam care ar fi costurile comparativ cu cel normal . Multumesc mult .


La Navara D40 ambreiajul este cu volanta tip dubla masa; in conditii de offroad sustinut sau de remorcari dese, cedeaza foarte repede. Daca schimbi doar setul placa+disc+rulment si ai joc in volanta, se distruge rapid si ambreiajul nou. Din ce stiu eu, producatorii de ambreiaje aftermarket nici nu acorda garantie la kitul de ambreiaj decat daca se inlocuieste si volanta dubla-masa. Volanta dubla masa este foarte scumpa si nici nu va rezista la utilizare intensiva.

Xtreme Outback are un kit HD cu volanta inclusa, la 1484 euro, TVA inclus si unul fara volanta, la 808 euro. Ranforsarea placii de presiune este de 25%.
Smecheria este ca volanta de la Xtreme Outback este normala, fara dubla masa, iar rolul de amortizare a vibratiilor la angrenare este preluat de disc, care are arcuri periferice. Practic, volanta va tine cat viata masinii...
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 19 Iun 2013, 15:42

tehărău scrie:Ce va venira bre? Astenie de primavara? Lasati-o naibii de cearta!

E bine venit topicul: nevasta-mea cica la Patrula al meu pocneste ceva pe dedesubt (asta iarna cand era nevoie) cand il cupleaza. Asa ca:
-tbe sa gasesc pe unu sa-mi zica ce are fara sa-mi demoleze toata transmisia
-tbe sa vad ce costuri or fi...
-sa-i fac reparatia
-sa o vand
-sa iau una cu bena ca zicea bine ce zicea colegu' mai sus...

Asa ca lasati cearta si faceti-va utili!


Deci, vesti bune:
- @Alin3006 si @acscontactph s-au pupacit pe niste topicuri de mai sus zilele trecute! Asta-i de bine, ca am mai ramas cam putintei...
- cu Patrula, treaba e cam asa: in toamna, am schimbat rulmentul pe roata fata dreapta (de fapt am2).
Bineinteles ca am facut treaba asta la mecanicul local (baiat priceput si saritor). Pentru ca e mecanic, a observat ca MLR-ul respectiv (d'alea originale, automate) era uscat si mi l-a aratat. Pentru ca si eu sunt tot mecanic, i-am zis sa-i bage vaselina, ce dracu... Peste iarna trasnea ceva... Am venit si am intrat in vrie:
- Ce-o fi?,ce-o fi....?
- Ei, ce-o fi, o fi! Ca Scufita Rosie! Cine nu stie bancul, il dau la prima bere (o platesc tot eu!)
Am luat-o sistematic, peste tot! (nu va ganditi la prostii, ca va bestelesc!):
- am desfacut MLR-ul dreapta si l-am uns si mai bine
- am desfacut MLR-ul stanga si am vazut ca nici asta nu e uns. Asa ca: baga vas', baga vas'!!! (Puia, varianta service).
- am plecat satiscafut in probe si :shock: :shock: :shock: traznea dublu!
- m-am prins ca treaba-i din MLR-uri si am inceput sa caut pe net. Mai mocangeala erau la amicul RazvanGTC pe site. Citind eu care-i treaba, vaz' ca draciile alea isi pierd garantia daca se ung :o si ma prinz: bagase-m vasilica pe unde nu trebuia. Asa ca am demontat toata treaba, am spalat smecheria si mi-am comandat o sapca inscriptionata "Mesterul Manole". In probe n-a mai traznit nimic, mai putin mintea mea.
- am gasit client la Patrula. Om cinstit, i-am spus care-i treaba si i-am calculat 814 lei cat costa MLR-uri d'alea bune la Bucale
- am hotarat sa-mi iau si io Hilux ca @Liviur ca asa a zis si @Alin3006 :D

Acu' intrebari pentru moderator, ca si asa vad ca someaza si p'orma zice ca vanatorii n-are discount ca nu e clienti seriosi :?

- o nimeri bre cu MLR-ul sau da ala cu Patrula peste mine?
- acu' business: daca iau Hilux si vreau s-o impopotonez (cum zice nevasta-mea), cu bare d'alea smechere, inaltatoare, etc io ce fac cu ce dau jos de pe ea? Le poti vinde (calcula in minus la toata tarasenia :) ) sau trebuie sa plec cu ele si sa umplu magazia cu ele si netu' cu anunturi? :(
Cazul 1: -masina SH da' alea OK
Cazul 2: -masina noua, de la reprezentanta o bag direct la matale...

Scuze daca cer detalii public si trebuia doar privat. Dau telefon sau contactez in alt fel, da noi pe aici ne mai informam la comun, ca d'aia forum... :roll:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde acsph pe 19 Iun 2013, 16:30

@teharau,
Eu nu-mi permit sa dau sfaturi,dar pot sa-ti vand un pont.Pastreaza nene toate partile originale.Ca daca o se vrei sa o vinzi ( si o sa vrei ca altfel ce farmec are sa o iei ) nu ti-o ia nimeni :D (normal la cap) plina de bare , praguri ramforsate, trolii , flanse distantiere si chituri de inaltare.Plus duzina aia de proiectoare.Cu scut de aluminiu de 8mm.Cu suport de plug si sararita...

-"Inteleg masina de famile,dar cu cauciucurile astea de TAF ce faceati bre nea Liviue?"

Intelegi?Si nu mai merge sa zici ca“eu am luat-o de la o batranica care era sotu’ doctor , da el a murit saracu”La mine “a stat mai mult in garaj,o mai porneste sotia din cand in cand”…

Asa,cand vrei sa o vinzi ( si o sa vrei ca altfel ce farmec are sa o iei ) te urci matale usurel in pod,sau cobori in beci,de unde te cobori (sau urci dupa caz) cu partile originale de caroserie,anvelope , jante etc ,dai jos fierataniile (pe care le poti pune pe urmatoare…) o faci cum a fost cand ai “luat-o de la o batranica care era sotu’ doctor , da el a murit saracu”
Parerea mea.
Muget,deci exist !
acsph
Veteran
 
Mesaje: 689
Membru din: 21 Sep 2012, 10:03
Locaţie: Ploiesti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 19 Iun 2013, 17:04

acscontactph scrie:@teharau,
Eu nu-mi permit sa dau sfaturi,dar pot sa-ti vand un pont.Pastreaza nene toate partile originale.Ca daca o se vrei sa o vinzi ( si o sa vrei ca altfel ce farmec are sa o iei ) nu ti-o ia nimeni :D (normal la cap) plina de bare , praguri ramforsate, trolii , flanse distantiere si chituri de inaltare.Plus duzina aia de proiectoare.Cu scut de aluminiu de 8mm.Cu suport de plug si sararita...

-"Inteleg masina de famile,dar cu cauciucurile astea de TAF ce faceati bre nea Liviue?"

Intelegi?Si nu mai merge sa zici ca“eu am luat-o de la o batranica care era sotu’ doctor , da el a murit saracu”La mine “a stat mai mult in garaj,o mai porneste sotia din cand in cand”…

Asa,cand vrei sa o vinzi ( si o sa vrei ca altfel ce farmec are sa o iei ) te urci matale usurel in pod,sau cobori in beci,de unde te cobori (sau urci dupa caz) cu partile originale de caroserie,anvelope , jante etc ,dai jos fierataniile (pe care le poti pune pe urmatoare…) o faci cum a fost cand ai “luat-o de la o batranica care era sotu’ doctor , da el a murit saracu”
Parerea mea.


Cand ne-om cunoaste sa-mi aduci aminte sa-ti zic o povestire cu datu' dreptate.
Pana atunci afla ca nu zici rau...

PS. Io o stiu p'aia cu raposatu' care avea iaht si era pescar, cu masina nu prea umbla... :D
PPS. Tot vreun vanator o ia cand o ia... :P
PPPS. Si eu am bagat nickname-ul cu diacritice (ca asa se cheama zona unde oi face eu ceva cand oi face..), da si tu ai ales unu' de nici nu pot sa-l citesc, da' sa-l mai tin minte... :)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 19 Iun 2013, 20:19

tehărău scrie:Deci, vesti bune:
- @Alin3006 si @acscontactph s-au pupacit pe niste topicuri de mai sus zilele trecute! Asta-i de bine, ca am mai ramas cam putintei...
- cu Patrula, treaba e cam asa: in toamna, am schimbat rulmentul pe roata fata dreapta (de fapt am2).
Bineinteles ca am facut treaba asta la mecanicul local (baiat priceput si saritor). Pentru ca e mecanic, a observat ca MLR-ul respectiv (d'alea originale, automate) era uscat si mi l-a aratat. Pentru ca si eu sunt tot mecanic, i-am zis sa-i bage vaselina, ce dracu... Peste iarna trasnea ceva... Am venit si am intrat in vrie:
- Ce-o fi?,ce-o fi....?
- Ei, ce-o fi, o fi! Ca Scufita Rosie! Cine nu stie bancul, il dau la prima bere (o platesc tot eu!)
Am luat-o sistematic, peste tot! (nu va ganditi la prostii, ca va bestelesc!):
- am desfacut MLR-ul dreapta si l-am uns si mai bine
- am desfacut MLR-ul stanga si am vazut ca nici asta nu e uns. Asa ca: baga vas', baga vas'!!! (Puia, varianta service).
- am plecat satiscafut in probe si :shock: :shock: :shock: traznea dublu!
- m-am prins ca treaba-i din MLR-uri si am inceput sa caut pe net. Mai mocangeala erau la amicul RazvanGTC pe site. Citind eu care-i treaba, vaz' ca draciile alea isi pierd garantia daca se ung :o si ma prinz: bagase-m vasilica pe unde nu trebuia. Asa ca am demontat toata treaba, am spalat smecheria si mi-am comandat o sapca inscriptionata "Mesterul Manole". In probe n-a mai traznit nimic, mai putin mintea mea.
- am gasit client la Patrula. Om cinstit, i-am spus care-i treaba si i-am calculat 814 lei cat costa MLR-uri d'alea bune la Bucale
- am hotarat sa-mi iau si io Hilux ca @Liviur ca asa a zis si @Alin3006 :D

Acu' intrebari pentru moderator, ca si asa vad ca someaza si p'orma zice ca vanatorii n-are discount ca nu e clienti seriosi :?

- o nimeri bre cu MLR-ul sau da ala cu Patrula peste mine?
- acu' business: daca iau Hilux si vreau s-o impopotonez (cum zice nevasta-mea), cu bare d'alea smechere, inaltatoare, etc io ce fac cu ce dau jos de pe ea? Le poti vinde (calcula in minus la toata tarasenia :) ) sau trebuie sa plec cu ele si sa umplu magazia cu ele si netu' cu anunturi? :(
Cazul 1: -masina SH da' alea OK
Cazul 2: -masina noua, de la reprezentanta o bag direct la matale...

Scuze daca cer detalii public si trebuia doar privat. Dau telefon sau contactez in alt fel, da noi pe aici ne mai informam la comun, ca d'aia forum... :roll:


Salutare,

De Nissan nu trebuie sa-ti faci griji- daca cupleaza 4x4 si nu se aud zgomote, atunci MRL-urile sunt ok; pentru cata vreme, habar nu am. Oricum, noul proprietar le poate schimba cand crapa; sunt pe stoc si dureaza 30 minute montajul lor. Fara vaselina... :lol:

Legat de Hilux, eu as lua un SH, cu motor de 3.0 litri. Poti veni cu el la noi pentru o verificare inainte de cumparare; avem si tester Toyota si ceva pricepere la Toyote...

In 2012 s-a schimbat modelul si unele accesorii 4x4 difera; pentru Hilux, ambele modele, avem in stoc la GTC suspensie OME, bare fata, trolii, scuturi aluminiu, snorkel, flanse roti, jante de otel, anvelope cramponate, diferentiale blocabile ARB, proiectoare, etc...

Pentru modelul pana in 2012, listez o oferta cu diverse accesorii premium; sigur ca se personalizeaza fiecare oferta dupa masina, dorinte, buget si se acorda si discounturi, functie de valoarea comenzii. Exista si variante low-budget, gen bara China, anvelope resapate, trolii China, suspensii mai ieftine, etc.

Iata oferta:
Bara fata ARB DeLuxe: 1707 euro ( se utilizeaza proiectoarele din bara originale ale masinii)
Troliu Warn Zeon 10.0 model nou: 1490 euro
Warn M8000 model nou: 957 euro
Proiectoare pe bara rotunde:
-IPF 900: 387 euro ( kitul include 2 proiectoare mari, capace si instalatie electrica completa)
-Warn W650D: 266 euro ( kitul include 2 proiectoare medii, actionate cu telecomanda, capace, grile si instalatie electrica completa)
Bara spate ARB cu carlig tractare incorporat: 940 euro / pe comanda
-nu include bila de tractare si instalatia electrica

Suspensie OME + 5 cm:
-arcuri fata: 2 x 121
-amortizoare fata: 2 x 236
-arcuri spate MD: 2 x 259
-amortizoare spate: 2 x 147
-bucse arcuri: 2 x 33
-bride U: 4 x 14
-kit cercei gresabili: 212
Total: 1860 euro

Safari Snorkel: 386 euro

Jante aliaj Dotz:
-Rafting Silver8J16 ET+20:
-Hamada Silver 8J16 ET+20
Jante otel Dotz Dakar gri 7J16 ET+36: 95 euro / bucata
Piulite conice nichelate Dotz: 40 euro / set 24 buc
BFGoodrich MT 265/75R16: 207 euro / bucata
AT 265/75R16: 207 euro / bucata
Flanse roti dural 30 mm: 285 euro

Diferential blocabil spate ARB: 1179 euro
Furtun blocant HDAL: 80 euro
Compresor ARB: 190 euro sau 310 euro- care umfla si roti
Furtun umflat roti si pistol ARB: 42 euro + 48 euro

Scuturi Asfir dural 6mm:
-motor: 285euro
-cutie viteze + cutie transfer: 296 euro manuala / 338.5 euro automata
-rezervor: 294 euro

Consola tavan pentru statie: 290 euro / pe comanda

Portbagaj ARB 1250 x 1120 mm: 594 euro + 199 euro kit picioare fixare
Proiectoare IPF 968 / 868 medii 265 euro/ kit ( kitul include 2 proiectoare medii, capace si instalatie electrica completa)
Proiectoare cu led 27W: 75 euro / bucata + 65 euro instalatie electrica ARB euro

Troliu spate montat in locul rotii de rezerva: Superwinch Tiger Shark 11500: 785 euro
Suportul de troliu- trebuie confectionat
Ancora pamant pentru troliere: 130 euro
Senile de cauciuc Bushranger: 220 euro / set 2 buc
Cric pneumatic si cu gaz de esapament: 337 euro
Sufe, scripete, ocheti, huse scaun, etc...
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 19 Iun 2013, 20:41

Nea Razvane, sa traiesti, bucuros de cunostinta!

Pana iau agregatu' multam de consiliere... Prima de toate, am o problema: ala de a luat Patrula de la mine, zice ca nu trage, ca el a mai condus, ca har, ca mar... Zi mata, la motorizare Y61 vin la mata sau ma trimiti altundeva? Ce poa' sa fie? Ori injectoare, ori dracovenia aia de temperatura aer, ori pompa :evil: , soft... Trebe sa fie ceva ieftin si care se face rapid... Ce zici, unde rezolv treaba?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 19 Iun 2013, 23:03

Daca nu-i prea mare deranjul, ar trebui sa o vedem si noi la GTC ca sa ne dam o parere. Daca e treaba de pompagiu nu o sa te putem ajuta; poate scapi insa doar cu o curatare profesionala de sistem de injectie sau altceva marunt...
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde liviur pe 20 Iun 2013, 14:18

tehărău scrie:


- am hotarat sa-mi iau si io Hilux ca @Liviur ca asa a zis si @Alin3006 :D
[/quote]

Ma bucur ca te-ai hotarat sa-ti iei hilux, super masina pt vanatoare.
P.S. Nu-ti vinde piesele stock, pastreaza-le ca nu stii cum ai nevoie de ele (daca ai unde sa le tii)

Numai bine,
Liviu R
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran
 
Mesaje: 819
Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
Locaţie: Buc-Branesti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde Alin3006 pe 20 Iun 2013, 17:11

@teherau

Ti-au trebuit ceva vreme si probabil si ceva bani dati in vant sa ajungi la vorba mea ... :lol: :mrgreen:
Asculta-l pe Razvan si cauta una cu motor de 3l, e intr-un mare fel. Sabin a avut una, i-a dat-o lu Felix si e si acu la el. Sa-ti spuna Marius ce moaca a afacut cand ne-am dus la cocos de munte si m-a vazut cu lada de bere...ca el ne zicea sa ne dramuim cartusele ca mergem de ne sar ochii si sa nu caram prea multe aiurea. :lol:

Treaba cu accesoriile originale pastrate la beci e bine s-o faci, desi astfel de masini le cam cumpara tot aia cu capu stricat.
Eu cand am vandut G-ul au venit diversi sa-l vada. Printre ei, unu cu fata de ...contabil, sper sa nu supar pe nimeni, da exact genu ala de contabil de citeai in carti, cu manecute patate de cerneala, ochelari fund de sifon, par soios si lins etc Mai ca te asteptai sa fie manjit pe limba de creion chimic. A vrut sa vada ce poate masina, am gasit prin prelungirea Ghencea niste gramezi de moloz si m-am catarat pe ele de cateva ori. Cand a coborat, era alb la fata si avea dificultati de exprimare. Insa mi-a cerut contu ca o cumpara... :shock:
A doua zi aveam banii in cont.
Acte etc...a luat-o.
Dupa vreo luna, ma suna unu. Ca daca mai am motoru original, ca a luat masina de la ...contabil. In gandu meu, zic ¨ia uite ai dracu samsari, ce mi-a tras-o, fata de tocilar da ditai bisnitaru. Il trag de limba pe om si dadea cu virgula, contabilu vanduse masina cu doua mii de euro mai putin...
What the fuck, s-o fi dat tumba cu ea...m-am gandit. Nu se daduse. Pana la urma l-am sunat. Ce credeti ca se intamplase...nea contabilu avusese un puseu de adrenalina si testosteron si se trezise in el spiritu de aventura. A luat masina. Dupa asta, si-a luat omu nevasta si a scos-o la plimbare, moment in care a constatat ca:
1. G-eu cu roti de 35 inchi nu e tocma o masina de zi cu zi si consuma al dracu de mult- stia de cand a luat-o, dar cand a inceput sa si puna benzina aia real, a fost mai nasol ca in teorie
2. ca nu e genu de masina care ii trebuia lui din nici un punct de vedere
3. ca tigaia nevestii doare al dracu :lol:

In consecinta, a revandut-o si pentru ca se grabea a dat-o al dracu de ieftin.
Eu mai vorbesc si acum cu tipul care a luat apoi masina, e super incantat de deal. :mrgreen:

Asa ca nu aduce anu ce aduce ceasu.

Ar mai fi de spus ca am luat o Skoda Fabia de la un IT-ist, care probabil ca facea liniute dupa program cu ea, ca mi s-a rupt distributia din senin si s-a facut motorul muci. Nu era blestemul lu nea contabilu, ca a fost inainte faza...
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde Alin3006 pe 20 Iun 2013, 17:14

In alta ordine de idei, m-am hotarat sa testez combinatia cauciucuri AT + lanturi despre care s-a tot vorbit. Si am facut niste poze cu ¨lantisoarele¨ :lol: , le descarc maine sa vedeti. Cred ca te poti urca si in copac cu asa ceva...
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2013, 18:57

:D

Unde aveti dreptate, aveti...
Dezvolt şi eu ideea da's la ţară şi cu telu...
Ia zice-ţi alta: am văzut că la Germanica preţu-i mai uman. Care ştie care-i mersu? Cum se ajunge omeneşte dar fără să mai dai o maşină numa' drumu', cât faci, numere, vrajeala. Am treaba de nu mă vad, da tot dau o fugă!
Şi încă ceva: care-i diferenţa la modelul Alaska? E mai ok sau zic pas?
Zi nea Razvi, să nu mai pierd eu timpu pe 4x4!
Te rog! se zicea odată în astfel de cazuri, da de când s-a inventat tupeul expresia a devenit desuetă...
Un coleg de naţionalitate Italiană zicea că de când Fenicienii au inventat moneda, Multumesc nu mai trebuie folosit...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 20 Iun 2013, 19:02

Sunt pe dinafara la subiectul cu modelul Alaska.
Da-mi te rog mai multe amanunte...
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 20 Iun 2013, 21:53

Scuze tuturor! Cu telu sunt praf...
E vorba de Antarktica. Nu ştiu dacă e vorba de echipare sau ce ... sper să nu fie culoarea şi eu să va bag în şedinţă aiurea...
Nea Razvi, te mai bagi?
Merci!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde RazvanGTC pe 20 Iun 2013, 22:48

De bagat ma bag, nu-i problema...
Insa cel mai bine ar fi sa ne povestim maine 10 minute la telefon ca sa elucidam misterele.
Ce zici?
RazvanGTC
Nou membru
 
Mesaje: 45
Membru din: 25 Mar 2013, 11:22
Locaţie: Bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 21 Iun 2013, 04:55

Zic că sun...
De fapt am sunat acu vreo 2 săptămâni, intr-o sâmbătă, la nr de pe site. Eram la Bucale şi cât a stat nevasta-mea prin magazine, am intenţionat să vin să reperez locaţia.
Răspunzind, am înţeles că eşti ocupat şi am stat la cafele, pe forum.
Hai că sun mai tarziu...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde acsph pe 21 Iun 2013, 10:21

tehărău scrie:
acscontactph scrie:@teharau,
Eu nu-mi permit sa dau sfaturi,dar pot sa-ti vand un pont.Pastreaza nene toate partile originale.Ca daca o se vrei sa o vinzi ( si o sa vrei ca altfel ce farmec are sa o iei ) nu ti-o ia nimeni :D (normal la cap) plina de bare , praguri ramforsate, trolii , flanse distantiere si chituri de inaltare.Plus duzina aia de proiectoare.Cu scut de aluminiu de 8mm.Cu suport de plug si sararita...

-"Inteleg masina de famile,dar cu cauciucurile astea de TAF ce faceati bre nea Liviue?"

Intelegi?Si nu mai merge sa zici ca“eu am luat-o de la o batranica care era sotu’ doctor , da el a murit saracu”La mine “a stat mai mult in garaj,o mai porneste sotia din cand in cand”…

Asa,cand vrei sa o vinzi ( si o sa vrei ca altfel ce farmec are sa o iei ) te urci matale usurel in pod,sau cobori in beci,de unde te cobori (sau urci dupa caz) cu partile originale de caroserie,anvelope , jante etc ,dai jos fierataniile (pe care le poti pune pe urmatoare…) o faci cum a fost cand ai “luat-o de la o batranica care era sotu’ doctor , da el a murit saracu”
Parerea mea.


Cand ne-om cunoaste sa-mi aduci aminte sa-ti zic o povestire cu datu' dreptate.
Pana atunci afla ca nu zici rau...

PS. Io o stiu p'aia cu raposatu' care avea iaht si era pescar, cu masina nu prea umbla... :D
PPS. Tot vreun vanator o ia cand o ia... :P
PPPS. Si eu am bagat nickname-ul cu diacritice (ca asa se cheama zona unde oi face eu ceva cand oi face..), da si tu ai ales unu' de nici nu pot sa-l citesc, da' sa-l mai tin minte... :)



Nickname -ul este de fapt prima parte din adresa de e mail...ca sa nu uit (eu am fost si racit cand eram mic).Cand m-am logat intaiasi data si pentru prima oara pe aici,nu visam ce cariera fulminanta voi avea.Ca atunci,urmand exemple deja celebre,mi-as fi spus simplu @gherghelau
Muget,deci exist !
acsph
Veteran
 
Mesaje: 689
Membru din: 21 Sep 2012, 10:03
Locaţie: Ploiesti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 21 Iun 2013, 12:02

:D :D

Hai că trebuie să-l sun pe Răzvan. Am tocit netu de azi dimineata: e vreo vrajeala cu Antarctica aia...
E un singur anunt, altundeva nu am gasit nimic...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 21 Iun 2013, 13:54

Vorbii...
Consiliere 30 min. Dacă era număr cu taxare la minut şi tot stăteam un pic, ca le ştie omul...
Nivel de meseriaşii de la noi, de pe la puscoace (să ne trăiască, că ete aşa am băgat la cap şi mi-am oprit numa' o ES56-parcă aşa e modelul, că n-o am aici, şi o R93 cu Zeiss Victory varipoint+Docter III în timp ce alţii umblă cu bipodu dupa ei :D, că ei au zis şi eu am băgat la cap, nu ca alţii care si-au mai luat acum la bipod nişte alea de le foloseşte odată cu bipodu :D - nu dau nume ca-mi mai sare unu în cap care bagă toate lovelele în vechituri :D ...).
OK, acu că mă lăudai un pic şi imi pusei doi pretini în cap (sper să nu citeasca ca-s meşteri la caterinca şi mă bestelesc), să revenim:

Bre nea Razvane, ştii ce lipseşte de pe piaţa de la noi (sau nu ştiu eu)?
Eu unul m-aş bagă acu imediat de client:
O firmă socotită, care să faca asa: care vrei nene maşina asta (ex Hilux) sau alta care se da repede, am cumpărat-o cu atât (factură), i-am făcut asta şi asta (poze), am pus pe ea asta (înălţare, troliu, gume) care costă atât, adaosul meu e ăsta, garanţia asta. Daca mai vrei ceva, mai punem. Fix şi cinstit. La noi piaţa tot la nivel de samsari a rămas...
Cred că cel putin o maşină pe lună ar zbura, că nebuni sunt mulţi...
Decât să-mi bat eu capul şi să risc să iau şi ţeapă, mai bine dau comisionul...

PS. Şi să aibă AC neapărat că altfel deja aveam Hilux-ul ăla verde de la Timişoara sau HJ ăla de pe la Hunedoar (nu bag mâna în foc de locaţie, una desfăcută şi vopsită în câmp electrostatic), da pe căldurile astea...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde Alin3006 pe 21 Iun 2013, 14:11

Aia e buba cu vechiturile, ca mori de cald in ele. Uite, Hilux-ul meu nu avea aer si i-am pus, ca vara devenea inutilizabil. Prea cald...
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde Alin3006 pe 21 Iun 2013, 14:33

Ziceam de lanturi.
Cam asa ceva: Imagine

Mie mi-a placut ca se pun al naibii de usor, ca eu sunt cam lenes, au un sistem destept de clipsare, care merge prins cu mana, foarte usor:
Imagine

Imagine

Insa cel mai mult m-au impresionat ¨crampoanele¨ :lol: :
Imagine

Daca nici cu astea nu mai iesi...ce sa mai zic. Eu cred ca poti sa te urci si in pom cu ele. :lol:

Astea sunt niste lanturi Ruud, daca am inteles eu bine, baietii aia care fac pentru NATO si pentru utilaje gen TAF si alte chestii dragute care descopera noi teritorii.
In mod normal au un pret destul de prohibitiv, dar zicea Razvan ceva de un deal special - sau ca fac ei un lot pentru Romania la un pret special, sau ceva de genul.
Razvan, spune-ne tu cum e cu ele, cred ca pentru un vanator o combinatie gen AT + draciile astea e pana la urma varianta ideala. Cum e cu lanturile pana la urma?
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Piese si accesorii 4x4

Mesajde tehărău pe 21 Iun 2013, 15:20

Na dracie!

Dacă preţu-i de om, iau şi eu. Dacă nu, intru eu primul şi dacă rămîn, pui lanţurile şi mă scoţi tu... :D

PS Şi cu caucioacele alea ce doar le luase-şi ce-ai făcut? Le-ai dat în schimb pe plombe la dintar? :mrgreen:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

Publicitate