Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Apr 2024, 02:05

Ungaria

Aici puteti gasi posibilitati si oferte de a vana in alte tari ale lumii - discutii , impresii , feed back , trofee , samd

Moderatori: mialxx, popaliviu

Ungaria

Mesajde ferenczi444 pe 13 Apr 2013, 08:36

Stimaţi Colegi !

În Nord - Estul Ungariei, mai precis în apropierea oraşului Eger ,zonă viticolă bună şi frumoasă, cu un oraş istoric unde ai şi ce vedea ,cu ştranduri termale cu pivniţe de vinuri. Un vînător ,cine a vînat de mai multe ori în România ,este preşedintele unei Asociaţi vînătoreşti ,proprietarul unui magazin de vînătoare ,proprietarul unui cătun unde poate caza mai multe persoane. Pe terenul resp. funcţionează şi un poligon de tragere etc. În concluzie el m-a rugat să încerc să iau legătura cu cineva cine ar putea să-i asigure posibilitate de vînătoare la Capră Neagră ,pe bază de reciprocitate . El ar asigura în schimb vînătoare la doi ţapi . Bineînţeles că se poate discuta despre amănunte .Dacă cineva crede că îl interesează subiectul voi lua legătura cu tipul şi transmit oferta . Va trebui să traduc eu că tipul nu vorbeşte limba română .
Vă doresc o zi bună . Cu Stimă Vînătorească Janoş
ferenczi444
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 20 Oct 2010, 12:16

Re: Ungaria

Mesajde Alin3006 pe 17 Iun 2013, 21:55

Salut,

Cred ca ii gasim o varianta ok, hai sa detaliem.
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Ungaria

Mesajde yoghi pe 19 Iun 2013, 00:26

tapii aia se pot schimba cu un lopatar mai ...lopatar , chiar cu ceva diferenta ??
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Ungaria

Mesajde ferenczi444 pe 25 Iun 2013, 19:39

Stimaţi Colegi !

Omul ,mai precis vînătorul nu are probleme materiale şi este foarte flexibil . Poate oferi mai multe posibilităţi . Eu doar doream o legătură cu cîţiva vînători din România . Acum trei săptămîni am vînat în România şi s-au împuşcat cinci piese . S-au simţit bine şi vor să ţină legătura şi cu alte Asociaţii . Este o chestie de încredere şi de înţelegere . Dacă doriţi ,comunic între voi că el nu vorbeşte limba română . Nu am nici o pretenţie .

Cu Stimă v. Janoş
ferenczi444
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 20 Oct 2010, 12:16

Re: Ungaria

Mesajde ferenczi444 pe 25 Iun 2013, 21:22

Stimaţi Colegi !
În zona unde locuieşte ,nu sînt lopătari ,sau cel puţin nu are relaţii, dar poate rezolva muflon dacă pe cineva îl interesează . Însă se va ocupa şi cu pos. de a asigura lopătar dacă este cazul .
Cu Stimă V. Janoş
ferenczi444
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 20 Oct 2010, 12:16

Re: Ungaria

Mesajde ferenczi444 pe 19 Noi 2013, 20:41

Stimaţi Colegi !
Mă adresez acelor asociaţii,mai precis conducerii care sînt în zonele sudice al României şi au pe fondul administrat iepuri de cîmp ,şi au un număr mai mare care ar dori să-l valorifice . Un domn cu trecut vînătoresc, umblat prin lume ar cumpăra anual nelimitat iepurii ,la preţul de 6o EU ,bucata. Omul arpune la dispoziţia vînzătorului plasele necesare şi ar învăţa în cîteva zile şi personalul . El ar aduce şi lăzile standard ptr. transportul de la voi la destinaţie. Voi doar gonaşi şi oameni de la plasă trebe să asiguraţi.În caz că vă interesează oferta,vă fac legătura cu domnul respectiv. S-ar putea să aveţi nevoie de un translator .
Cu Stimă V. Janoş
ferenczi444
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 20 Oct 2010, 12:16

Re: Ungaria

Mesajde Sly_Fox pe 19 Dec 2013, 09:32

Avand in vedere numarul de exemplare tot mai mic de la an la an, cresterea numarului de vanatori si deciziile multor asociatii de a nu mai exporta iepuri, cred ca greu vei primi o oferta in acest sens. Majoritatea fondurilor bunisoare de urechiati au cota intre 100 si 150 de iepuri, spre un maxim de 200, iar media vanatorilor este de 80 pe fond.
Pana in urma cu vreo 10 ani asociatiile din sudul tarii obisnuiau sa prinda iepuri la plasa pentru export. In acest fel au reusit sa distruga fondurile de vanatoare doar in 4-5 ani. A durat alti 5 ani pana fondurile au inceput sa isi revina, iar vanatorii cotizanti la acele asociatii sa mai vada cate un urechiat in catarea armei.
Spun aceste lucruri pentru ca, in calitate de vanator, m-am confruntat cu ele si stiu ce inseamna sa iti depopulezi fondurile de vanatoare prin metoda plaselor.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5665
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Ungaria

Mesajde ferenczi444 pe 24 Dec 2013, 18:15

Stimate Sly-Fox !
Şi în vînătoare ,dacă sînt cereri sînt şi oferte . Eu personal în această temă sînt un simplu ghid , nu am nici avantaje şi nici dezavantaje . Pur şi simplu m-a rugat cineva un cunoscut ,pe cine îl apreciez . Activitatea lui nu-l comentez ,o consider o metodă de vînătoare şi o afacere unde ambii părţi beneficiază de un profit oarecare .
Cu Stimă V Janoş
ferenczi444
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 20 Oct 2010, 12:16

Re: Ungaria

Mesajde ferenczi444 pe 26 Ian 2014, 21:10

Stimate Sly-Fox !
De cîteva săptămîni mă tot gîndesc,să răspund la subiectul tău ,fără să te supăr ,sau fără să ai senzaţia că fac pe deşteptul. În ţările cu cîmpii întinse, unde apare iepurele de cîmp (Lepus Europeaus Pallas ),de sute de ani se practică, capturarea lor cu plasă.În primul rînd ,prezintă un profit prin care asociaţiile pot scăpa de unele cheltuieli,sau pot cumpăra pachete de vînătoare pentru membrii, cum ar fi de ex goanele, sau pur şi simplu scad cotizaţiile anuale .Depinde de conducere sau de dorinţele membrilor cotizanţi .Cei care lucrăm în această meserie, ştim că iepurele de cîmp este acea populaţie care are an de an cea mai mare oscilaţie numerică. Adică este cel mai influenţabil natalitatea.Într-un an unde te uiţi vezi numai iepuri şi ai impresia că vei vîna fără frică şi probleme în sezon ,şi te trezeşti că la începerea sezonului nu ai iepuri . Cauzele : În todeuna cînd vorbim de cauze ele sînt multiple.Poate că a fost o primăvară bună ,călduroasă unde femelele puteau să-şi crească puii fără probleme. A urmat să zicem o vară călduroasă,cu ploi şi cu o vegetaţie bogată.Deci şi a doua generaţie a reuşit să supraveţuiască.Să zicem că a urmat o toamnă frumoasă,caldă,şi iată că a supravieţuit şi a treia sau chiar a patra generaţie .Fondul este ful de iepuri, în caz ideal. Şi acum problemele.Iarnă lungă,primăvară cu inundaţii,vară secetoasă,toamnă rece ploioasă etc.Poate supravieţuieşte o generaţie.În concluzie populaţiile de iepuri în cea mai mare parte sînt influenţate de efectele climatice,de apariţia în masă mare a răpitoarelor ,a dăunătorilor cu păr şi pene,şi de efectele antropogene cum ar fi : Braconaj,vînătoare,îngrăşăminte ,monoculturi,şi nepriceperea cu care se gospodereşte cu iepurii precum şi evaluarea prost făcută sau apreciată. Atît poţi face cu gospodărirea cu iepuri că îmbunătăţeşti condiţiile şi scapi de dăunători ,că în rest se vor descurca ei ,de aceea se obsearvă acele diferenţe numerice. Deci dacă ai cunoştinţele necesare şi cunoşti etologia lor,şi la prima vînătoare,sau capturare cu plasa ai observat cu bilogul Stroh că ai în procent de 7o% iepuri de anul trecut şi doar de 3o% din anul respectiv, nu trebe să te gîndeşti mult să intrerupi activitatea ,dacă nu vrei să execuţi toată populaţia de bază. Din punct de vedere al gospodăririi , se iau în considerare aceste cazuri şi nu se fac contracte dezavantajoase doar de dragul să facem ceva .De aceea se recomandă consultanţa cu specialiştii în domeniu.În cazul vostru, nu trebuia să se întîmple acest lucru dacă nu a-ţi fi greşit undeva pe parcurs . Lucru pozitiv că a-ţi reuşit să remediaţi problemele .
Cu Stimă v Janoş
ferenczi444
Membru important
 
Mesaje: 210
Membru din: 20 Oct 2010, 12:16


Înapoi la Oferte si discutii despre vanatoarea in alte tari

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

Publicitate