Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 12:02

De vanzare. CHILIPIR!

Un subiect de exceptie si care poate genera multe discutii ! Cum facem vanatoare la urs: la panda sau la dibuit? Cat costa o autorizatie la urs? Care sunt cele mai bune tehnici de vanatoare la urs, cand e mai potrivit sa-l vanezi, primavara sau toamna? Poate reusim ca prin aceste discutii ca si vanatorii romani sa poata impusca urs fara sa-si vinda casa !

Moderatori: Ghinda, CCM

De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde foehammer pe 31 Iul 2013, 08:27

HAI SA OPRIM BOUL CARE NE UCIDE URSII.

Boul traieste intr-un orasel din Scotia. Ursul brun mai traieste liber in Europa doar in Romania.
(Aici poate ca mai trebuie putina documentare: “The Carpathian brown bear population of Romania is the largest in Europe outside Russia, estimated at 4,500 to 5,000 bears, although declining alarmingly due to overhunting” Sursa: Wikipedia)

Boul e universal. Ursul brun mai are doar vreo 3000 de frati in Romania. (in epoca lui Ceausescu erau vreo 12.000)

Boul ucide inarmat. Si se pozeaza cu prada insangerata in muntii Romaniei.

Imagine

Pentru ca boul nu e bou destul daca nu e si fudul.

Ursul brun ucide doar provocat. In ultimii ani, din ce in ce mai des. Pentru ca, spun oamenii muntilor, ursul, in lupta lui pentru supravietuire, a inceput sa vada in om un calau. Pe buna dreptate.

Boul e consecvent. A ucis, ucide si va ucide. Pe contul lui de facebook, boul, pe nume GEORGE RICHMOND ELLIOT (ce nume nobil, ce destin de bou) anunta o vanatoare in Romania: OCTOMBRIE 2013, 4500 EURO PE CAP DE URS BRUN UCIS. Un chilipir. Pentru ca el singur se lauda: ''O sa va omoram toti ursii, toate pasarile din Delta Dunarii, toti cerbii lopatari. Sunteti o tara ieftina, aveti conducatori ieftini si politicieni corupti, asta meritati.''

Citatul sau e un fel de ''pisatul boului'', cum ar numi-o traditia romaneasca. Boul se urineaza oriunde, nu tine cont de reguli, legi, tratate sau onoarea vanatorilor.

Tine doar de noi, locuitorii acestei ''tari ieftine'', cu ''politicieni corupti'' (aici boul are dreptate, din pacate), ca in octombrie Romania sa nu se transforme in ''Pisatul Boului''.

Boul scotian se va poza din nou cu trofeele ucise Carpati. Iar daca il vei intreba de ce se afiseaza cu ursul brun in poze o sa spuna: ''Pentru ca este un exemplar superb!''

Boule, si maica-ta poate ca e o femeie superba, trebuie sa descarci arma de vanatoare in dumneaei ca sa ai o amintire de neuitat?

Cu scarba, un RAU, DA' BRUN,

Mihai Morar.
Pușca este doar un instrument.
Adevărata armă este cel care o utilizează.
Avatar utilizator
foehammer
Membru activ
 
Mesaje: 71
Membru din: 21 Feb 2010, 22:21
Locaţie: Bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde zahei pe 31 Iul 2013, 10:19

cine nu a auzit inca de viralul in care un domn Elliot promitea ca ne impusca toti ursii?

interesant este ca domnul George Richmond Elliot este nevinovat. el nu are cont de facebook si nu intermediaza vanatoare in Romania. Aceasta pagina, ca si oferta indecent de ieftina pentru vanatoare este opera unui scammer, foarte probabil roman. de altfel modul in care a raspuns este tipic unui pusti. prin urmare lasati englezii sa cotizeze prin western union suma de 4500 de euro/lire in schimbul careia nu vor vana nici macar un iepure, daramite un urs :)

cititi link-ul asta:
http://www.thestalkingdirectory.co.uk/s ... a9d1bfd731
eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
Avatar utilizator
zahei
Membru activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 01 Iul 2013, 01:20

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde AdrianLica pe 31 Iul 2013, 15:32

...Nu ma intereseaza cine si de ce a lansat invitatia respectiva la vanatoare de ursi in Romania, dar nu pot sa nu ma intreb de fapt ce va mana pe voi in lupta, ce va deranjeaza asa de tare? Sau ma rog, pe domnul Mihai Morar si implicit pe voi daca ii dati dreptate. Pretul "de nimic" pe care vrea sa-l plateasca respectivul? Daca vreti sa spuneti ca 4500 euro este un pret derizoriu, chiar si pentru vanatoarea de ursi, cu tot respectul, vreti sa lasati falsa impresie a unui patriotism fara rost. Mie unul nu mi se pare un pret rezonabil si personal recunosc ca nu mi-as permite sa platesc atat ca sa vanez un urs, si daca sunt straini care vin si vaneaza la noi la acest pret, inseamna ca nici alti romani mult mai instariti ca mine nu se inghesuie la acest tarif. Si atunci ce ati vrea, sa nu se mai vaneze niciunul? Orice pret se stabileste in urma unui studiu de piata, care poate fi facut pe genunchi sau nu. Cert este ca ursii si lupii se vaneaza la noi foarte greu si atat timp cat produc pagube si dau semne de inmultire nu vad rostul conservarii. Si eu mi-as dori sa vanez un urs sau lup, cine nu isi doreste? Dar daca nu imi permit il las pe altul chiar daca e londonez. Mai degraba ar fi trebuit sa fiti suparati pentru ca noua, romanilor nu ni se permite sa vanam ursii nostri, la noi in tara, la preturi mai omenesti. Daca va tine, luati-o voi inaintea englezoiului, in loc sa faceti pe patriotii! :?
AdrianLica
Veteran
 
Mesaje: 310
Membru din: 18 Mai 2010, 20:54

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Alin3006 pe 31 Iul 2013, 18:13

Cei care aveti cont de facebook, uitati-va si la comentariile celor indignati de ce a scris ala...sa vedeti ce spun AIA :shock: :roll: :oops:
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde iliealexandruionut pe 31 Iul 2013, 18:50

domnilor,dureros este un singur lucru:faptul ca nu mai suntem stapani in tara noastra pe nimic..faptul ca oricine poate sa vina sa o ia si sa ne arunce cativa euro in cacat pt ca noi ii vom lua si le vom si multumi pt asta!!!..tara asta nu ne mai apartine de mult,nici ape ,nici pamant,nici munti si ..nici vanat!!daca ne uitam in istorie observam ca ori de cate ori am avut ocazia ne am vandut tara si omorat domnitorii pt un pumn de galbeni sau cat o bucata de pamant daja al nostru..restul..e de prisos!
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran
 
Mesaje: 781
Membru din: 10 Mar 2012, 14:26

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde foehammer pe 01 Aug 2013, 07:43

AdrianLica scrie:...Dar daca nu imi permit il las pe altul chiar daca e londonez. Mai degraba ar fi trebuit sa fiti suparati pentru ca noua, romanilor nu ni se permite sa vanam ursii nostri, la noi in tara, la preturi mai omenesti. Daca va tine, luati-o voi inaintea englezoiului, in loc sa faceti pe patriotii! :?


Trist.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/2011
SPECII de plante şi de animale a căror conservare necesită desemnarea ariilor speciale de conservare şi a ariilor de protecţie specială avifaunistică
Anexa nr. 3 este o continuare a Anexei nr. 2 pentru stabilirea reţelei "NATURA 2000".

. . .
3. Simboluri
Un asterisc înaintea numelui speciilor semnifică faptul că este o specie prioritară la nivelul Uniunii
Europene.
#B Ursidae
- * Ursus arctos (Urs brun)

________________________________________________________________
Carnivorele mari (ursul brun, lupul si râsul) sunt specii de vârf ale piramidei trofice şi sunt considerate ca fiind specii cheie în funcţionarea ecosistemelor şi implicit în menţinerea echilibrului din cadrul biocenozelor. Regiunea carpatică a României, deşi reprezintă mai puţin de 2% din suprafaţa Europei, susţine populaţii viabile şi stabile de carnivore mari: 30% din efectivele europene de lupi, 35% din efectivele de urşi bruni şi 25% din efectivele de râşi. Aceste carnivore de talie mare reprezintă specii simbol pentru conservarea biodiversităţii în Europa. Ele au un rol important în ecosistem prin controlul “top-down” pe care îl exercită pe teritorii întinse asupra populaţiilor pradă. Astfel, prezenţa acestor specii indică habitate naturale cu o valoare ecologică ridicată şi ecosisteme funcţionale, ce pot constitui un model pentru reconstrucţia ecologică în alte regiuni ale Europei.
În Uniunea Europeana vânatoare speciilor protejate, încadrate pe “lista rosie” este strict interzisa. Împuscarea unui animal protejat se face numai prin derogare acordata numai în cazuri extreme, atunci când animalul respectiv produce pagube. Derogarile se acorda cu conditia sa nu existe o alternativa acceptabila, iar masurile derogatorii sa nu fie în detrimentul mentinerii populatiilor speciilor respective într-o stare de conservare favorabila în arealul lor natural.
În România lucrurile stau pe dos. Pentru ca raportarile arata ca avem prea multe animale, autoritatile au decis sa le împuste preventiv pentru a preveni producerea unor daune importante.
“Nu este necesar acordul UE pentru acordarea acestor derogari, ci obligatia de a transmite o data la doi ani un raport asupra derogarilor acordate”, potrivit Ministerului Mediului si Padurilor. Astfel, se acorda derogari atunci când recoltarea este în interesul protejarii faunei si florei salbatice si al conservarii habitatelor naturale, pentru prevenirea producerii unor daune importante, în special asupra culturilor agricole, animalelor domestice, padurilor, pescariilor si apelor, în interesul sanatatii si securitatii publice, în scopuri de cercetare stiintifica si educatie, de repopulare si de reintroducere a acestor specii etc.
Pușca este doar un instrument.
Adevărata armă este cel care o utilizează.
Avatar utilizator
foehammer
Membru activ
 
Mesaje: 71
Membru din: 21 Feb 2010, 22:21
Locaţie: Bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde foehammer pe 01 Aug 2013, 14:27

Se pare ca s-a miscat ceva. Vezi aici.

Potrivit Agerpres, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a precizat ca in Romania, la fel ca in majoritatea statelor civilizate, "vanatoarea reprezinta o activitate traditionala care, in ultimul secol, se desfasoara rational, in scopul mentinerii echilibrului dintre speciile de vanat si mediul acestora".
Pușca este doar un instrument.
Adevărata armă este cel care o utilizează.
Avatar utilizator
foehammer
Membru activ
 
Mesaje: 71
Membru din: 21 Feb 2010, 22:21
Locaţie: Bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde AdrianLica pe 01 Aug 2013, 14:40

foehammer scrie:În România lucrurile stau pe dos. Pentru ca raportarile arata ca avem prea multe animale, autoritatile au decis sa le împuste preventiv pentru a preveni producerea unor daune importante.


Unde este tristetea? Raportarile alea sunt reale, tocmai asta am constatat si eu ca fata de alte tari avem ursi si lupi, si pentru vanarea acestora ar trebui sa avem prioritate noi romanii. Dar vanatoarea a devenit afacere pentru unii si nu mai este de mult pasiune. Cunosti cumva ce se intampla la campie cu pagubele produse de mistreti? Stii cat stres este pe capul asociatiilor de vanatoare pentru ca in fiecare zi au reclamatii de la agricultorii revoltati pe care nu ii intereseaza vanatoarea sau vanatul? Ai fost sa vorbesti cu patronii de stane cate oi le fac "cadou" anual la ursi sau lupi? De fapt, nici nu stiu daca vorbesc cu un vanator, pentru ca din postarile tale am vaga impresie ca faci parte din vreun ONG mai degraba. Ce insinuezi de fapt? Fii mai clar daca se poate! Ai vrea sa nu se mai vaneze deloc ursii sau lupii? Sau daca se poate nici o specie de vanat? Cine esti de fapt si ce vrei?
AdrianLica
Veteran
 
Mesaje: 310
Membru din: 18 Mai 2010, 20:54

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Alin3006 pe 01 Aug 2013, 15:17

Mie din toata povestea mi se pare ca boul e Mihai Morar. Fara dubiu. Vai, vin scotienii sa ne omoare ursuletii, ce trist!
Fratilor e simplu: exista cota de recolta la urs? Exista. Avem ursi sa ne punem si in cap, NU este o specie in pericol, dimpotriva, avem mai multi decat e cazul. Sunt zone de munte unde am fost la goana de mistret si nu a iesit nici un porc in schimb ies frecvent 5-6 ursi in aceeasi goana. Deci, se vaneaza; ca il vaneaza un roman sau un strain, e chestie de venit in ultima instanta. Getionarul de fond vrea pe un urs 10.000 de euro, ca e dreptul lui, corect? Cati romani isi permit sa dea banii astia?
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Alin3006 pe 01 Aug 2013, 15:17

Si pentru raspunsul baietilor aia, jos palaria, m-am pisat pe mine de ras...ma refer la raspunsul final,adresat celor de la Hotnews :
"Yes, indeed George Richmond Elliot is working for us, but he is specialized in hunting werewolves and vampires in Romania. He is now away, hunting chupacabras in South America (Argentina and Peru). We are not hunting brown bears, this kind of game is just too easy for us, and we are searching for a more challenging type of prey, like undead, shifters and fairies. By our accounts, there are only werewolves and vampires in Romania. I will answer to all your questions by points.

1. The offer is not real, we posted the offer with a photo of a GRIZZLY bear from Alaska, and we tried to lure in one or two werewolves with it. We only attracted very stupid people so far, ex. The fang banger Mihai Moraar.
2. We can guarantee even a 900 CIC Points Brown Bear, too bad it doesn’t exist.
3. We have a contract with many hunting associations from Romania; most of them are secret, like the Templars and the Priory of Sion.
4. Yes, George is working for this company, but he is in South America right now, hunting Chupacabra. (We offer 350 CIC points Chupacabra, guaranteed)
5. George wrote the email indeed, but at the time he was possessed by the spirit of past girlfriends, he was not himself, he was actually possessed by a fat girl he had an affaire a while ago.
6. We have been organizing hunts in Romania from the times of the Romans, 117 AD, to be more accurate, we hunted chimera on those times, unfortunately now extinct (because of the Romanian peasant poachers (in winter times, the wings of the chimera got frozen, so they were unable to fly, easy prey for the peasants).

I would gladly assist you with any other questions you might have.

Best Regards
George Richmond Elliot (not quite himself)
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde crishunter pe 01 Aug 2013, 18:18

Oare cat o costa o autorizatie la chupacabra asta ? :twisted: :twisted: :twisted:
Super tare raspunsul tipului :lol: :lol: :lol:
crishunter
Membru important
 
Mesaje: 162
Membru din: 09 Aug 2009, 20:41
Locaţie: Bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde OVI762 pe 01 Aug 2013, 19:10

Cat zgomot pentru nimic...Eu am omorat toti dinozaurii si nu s-a sesizat nimeni.
este in noi
OVI762
Veteran
 
Mesaje: 2523
Membru din: 10 Noi 2009, 09:11

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Alin3006 pe 02 Aug 2013, 10:04

Este fix in spiritul jurnalismului romanesc. S-a sesizat Morar frate, si a pus-o de un articol lacrimogen, fara sa se gandeasca nici un moment sa vada daca ursul ala nu cumva e alta specie sau toata povestea e la misto. Si desigur, au sarit de p.....a in sus toate frustratele ecologiste, cu lipsa de vitamina P. Off, doamne! Orticum, tipul care le-a raspuns are tot respectul meu. :mrgreen:
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Alin3006 pe 02 Aug 2013, 10:06

iliealexandruionut scrie:domnilor,dureros este un singur lucru:faptul ca nu mai suntem stapani in tara noastra pe nimic..faptul ca oricine poate sa vina sa o ia si sa ne arunce cativa euro in cacat pt ca noi ii vom lua si le vom si multumi pt asta!!!..tara asta nu ne mai apartine de mult,nici ape ,nici pamant,nici munti si ..nici vanat!!daca ne uitam in istorie observam ca ori de cate ori am avut ocazia ne am vandut tara si omorat domnitorii pt un pumn de galbeni sau cat o bucata de pamant daja al nostru..restul..e de prisos!


Asta dragul meu, se numeste democratie. S-a intamplat peste tot, mai nou singura tara care face ce vrea ea, nu ce vor altii, e China. Si chiar si ei pana intr-un punct. Noi suntem vanduti cu totul, ne cumpara acum si pamantul si GATA. End of story.
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde madalin122582 pe 06 Aug 2013, 08:40

Zeci de mii de români au distribuit pe Facebook, săptămâna aceasta, fotografia unui individ care zâmbeşte din spatele unui urs împuşcat.
Povestea vânătorului, aşa cum lăsa el să se înţeleagă, ar fi aceasta: George Richmond Elliott, scoţian, vânător, pasionat de uciderea urşilor din România, organizator al unor excursii de vânătoare în ţara noastra, oferă posibilitatea celor interesaţi de a vâna contra cost (4.500 de euro), în România, asigurând transportul, cazarea, formalităţile de vânătoare şi băutura de după.
De aici a pornit o frustrare de tip naţionalist: „Vin străinii să ne omare animalele!”. Canalele mass-media au preluat informaţiile de pe Facebook şi le-au prezentat fără o minimă documentare: „Revoltător: străinii ne vânează animalele pentru că suntem o ţară ieftină”. Vedete de televiziune s-au raliat mişcării şi, în goana după like-uri şi share-uri, au pornit campanii: „Opriţi boul care ne ucide urşii”. Zeci de mii de oameni ai intrat în această horă jucată în jurul ursului „ucis” de puşca străină.

Povestea e un foc de paie făcut să pară un incediu devastator. Iată argumentele:

1. Vânătoarea este legală în România, atât pentru români cât şi pentru străini.

2. Vânătorii din România ne aduc cu picioarele pe pământ: vânătoarea e chiar necesară pentru că avem un surplus de urşi.


3. Fotografia care a scandalizat România nu a fost făcută la noi în ţară, ci în Peninsula Alaska.


4. Omul care zâmbeşte din spatele ursului împuşcat, şi care a fost făcut „bou”, „bestie” „javră” nu este autorul postării de pe Facebook, ci un american care a vânat în Alaska şi a cărui poză a fost furată de pe un site de vânătoare din SUA.


5. Anunţul scoţianului George Richmond Elliott nu putea fi decât o înşelătorie menită să stoarcă bani de la naivii care ar fi putut crede că vânătoarea se organizează la fel de uşor ca un joc de bridge. George Richmond Elliott nu avea decât un cont de Facebook, o adresă de email şi o firmă intitulată pompos, dar fără site de internet şi cu un capital de o liră sterlină. Cu un asemenea arsenal nu se pot organiza excursii de vânătoare în ţări străine.

Adevărul” a urmărit această poveste şi a luat opiniile tuturor părţilor implicate: scoţianul de la care a pornit totul, femeia din Timişoara care s-a scandalizat prima, pădurarii şi autorităţile din România, vedeta radio-TV care vânează orice are potenţial de viral pe Facebook, americanul care deţine fotografia cu pricina. Concluzia e una singură: ursul românesc nu are nevoie de campanii pe Facebook. Doar oamenii au nevoie de campanii pe Facebook pentru a-şi crea iluzia că fac ceva important.

Domnul Elliot şi doamna T

La 17 iulie 2013, scoţianul George Richmond Elliott îşi face un cont de Facebook. În aceeaşi zi anunţă că va organiza în luna octombrie a acestui an o vânătoare de urşi bruni în România. Vânătorii interesaţi erau anunţaţi că întreaga excursie şi vânătoarea de urşi costă 4.500 de euro. Pentru credibilitate, anunţul era însoţit cu o poză în care un bărbat zâmbeşte victorios din spatele unui urs abia împuşcat.

George Richmond Elliott îşi lasă adresa de email unde poate fi contactat. Compania pe care o reprezintă nu are nici măcar o pagină de internet. Este înregistrată într-un orăşel scoţian cu câteva mii de locuitori, iar pe site-urile care oferă informaţii despre firmele din Marea Britanie apare cu un singur angajat şi cu conturile goale. Toate tratativele organizării unei astfel de vânători par să se ducă pe Facebook şi pe email.

Postarea lui Elliott ajunge să fie distribuită pe conturile de Facebook din România. La 26 iulie, Anca T., din Timişoara, îi scrie scoţianului un emoţionant email în care îl imploră: „Te rog, nu ne omorî urşii. Chiar trebuie să faci asta? E singurul mod în care te bucuri de viaţă?”. Imediat primeşte un răspuns de la scoţian: „Da, o să vă ucidem toţi urşii, toate păsările din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, cu politicieni corupţi şi asta meritaţi”.
Răspunsul stârneşte o mare indignare. Un colaj cu poza ursului ucis şi răspunsul arogant al lui Elliot devine viral pe internet. Fără să ştie nimic despre situaţia urşilor din România, timişoreancă Anca T. lansează o campanie pe Facebook: „Salvaţi ursul brun!”.

Ea le-a povestit reporterilor “Adevărul” cum a devenit, fără să-şi dea seama, iniţiatoarea unei campanii îmbrăţişate în timp record de mii de oameni: “Iniţial, am văzut pe Facebook o fotografie cu domnul respectiv şi cu ursul şi la începutul am zis «No, săracu’ urs!». Eu nu sunt în domeniu. Cunosc din copilăria mea mai mulţi pădurari şi ştiu că pe atunci se numărau animalele an de an. Acum, din ce-am citit pe internet, se pare că nu prea se mai numără. Nu ştiu dacă informaţiile sunt corecte, poate că jurnaliştii ştiu mai bine pe ce te poţi baza şi pe ce nu din informaţiile de pe internet. Pe mine mă depăşeşte, am lansat o campanie doar pentru ca oamenii să se gândească la subiect”.

Raţionamentul Ancăi T este corect: jurnaliştii ştiu mai bine pe ce te poţi baza şi pe ce nu din informaţiile de pe internet.

Numai că, în practică, lucrurile stau altfel. Site-urile de ştiri au preluat subiectul excact cum l-au găsit pe Facebook şi l-au centrat pe mesajul politic al scoţianului: „sunteţi o ţară ieftină, cu politicieni corupţi”. Inerentul s-a umplut de ştiri: „Britanicul care a umilit România”, „Anunţul scandalos făcut de un străin”.

„Oamenii sunt proşti”

Contactat de „Adevărul” pe aceeaşi adresă de email, George Richmond Elliott a răspuns confuz, speriat de amploarea pe care a luat-o un anunţ postat pe o pagină de Facebook creată cu doar câteva zile în urmă.

„Nu organizăm vânători în România, acea fotografie e din Alaska, nu din România. Oamenii sunt proşti. Nu am spus niciodată că omul din poză sunt eu, pentru că nu e adevărat. Am postat fotografii din toată lumea, cu trofee care îmi plac. Oamenii din ţara voastră au inventat totul, inclusiv un email de-al meu către acea doamnă. N-am scris niciodată că aveţi o ţară ieftină, cu conducători răi şi aşa mai departe. Totul e o neînţelegere şi, ca să fiu sincer, o găsesc foarte amuzantă. Încă postez tot felul de prostii pe Facebook, pe pagina lui Mihai Morar, doar ca să râd de ei. E chiar stupid ce se întâmplă, îmi pare rău”.

George Richmond Elliott nu a mai răspuns la celelalte mailuri trimise de "Adevărul" şi a dispărut definitiv, la fel cum apăruse. Şi-a şters contul de Facebook şi s-a făcut nevăzut, lăsându-ne, însă, în continuare, cu povara de a salva ursul brun.

„Orăşenii confundă ursul din pădure cu ursuleţul de pluş”

Subiectul a crescut de la o zi la alta. La dezbaterile TV, militanţii pentru drepturile animalelor au militat cum au putut mai bine: „Ursul e în pericol!”. Până la urmă, puţin importă scânteia care a declanşat scandalul, câtă vreme dezbaterea ar avea fundament. Aşadar, e în pericol ursul?

Neculai Şelaru este director al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România. El ne-a explicat:

„Oamenii de la ţară, care se confruntă cu problema urşilor, au o atitudine realistă, pe când cei de la oraş sunt rupţi de realitate. Ei confundă ursul din pădure cu ursuleţul de pluş. Cum să omori ursuleţul de pluş? Păi, când te întâlneşti cu el sau când intră peste tine în casă, nu mai e de pluş. Degeaba blamează ei vânătorii, pentru că vânătorii fac o treabă foarte utilă. Ei ţin la un anumit nivel populaţia de urşi, pentru că o suprapopulare ar face ca animalele să devină periculoase şi să producă pagube incalculabile. Vânătoarea este practicată peste tot în lume, mai puţin în Coreea de Nord şi o parte din China. Ne-am găsit noi acuma să ne îngrozim că există vănătoare”.

Ministerul Mediului şi-a exprimat punctul de vedere: „În România, ca şi în majoritatea statelor civilizate, vânătoarea reprezintă o activitate tradiţională care în ultimul secol se desfăşoară raţional, în scopul menţinerii echilibrului dintre speciile de vânat şi mediul acestora. (...) Firmele româneşti sau străine care postează anunţuri privind organizarea de «sesiuni» de vânătoare în România nu au dreptul legal de a organiza acţiuni propriu-zise de vânătoare, ci doar de a intermedia relaţiile dintre vânători şi gestionarul fondului cinegetic”.

Cota de 250-300 de urşi ucişi pe an

„Suntem ţara cu cea mai mare densitate de urşi din Europa, avem un surplus populaţional şi de aceea, conform legilor în vigoare şi a directivelor europene, se aprobă anul o cifră de intervenţie, adică un număr de urşi care pot fi vânaţi pentru a ţine numărul la un anumit nivel, altfel urşii produc stricăciuni sau devin periculoşi. De obice, e vorba cam de 250-300 de urşi anual, cotă pe care Ministerul Mediului o împarte pe judeţe. Gestionarul unui domeniu de vânătoare (asociaţii de vânătoare, regia naţională a pădurilor, facultăţile de silvicultură) valorifică aceste cote de vânătoare către vânători străini sau români. De obicei, străinii vin prin firme de turism vânătoresc sau iau legătura direct cu gestionarul, dar asta se întâmplă mai rar. Sunt lucruri absolut legale şi Ministerul Mediului ar trebui să reacţioneze la acest scandal şi să precizeze că în România nu se poate vâna oricum şi oriunde”, spune Neculai Şelaru. El crede că anunţul scoţianului a fost dat ca să atragă clienţii, „dar – spune Şelaru - în România sunt nişte reguli foarte clare, iar fenomenul acesta al străinilor aventurieri care vin în grupuri să vâneze ilegal în România este o prostie, nu există aşa ceva”.

Ucis în Alaska în 2009, jelit în România săptămâna asta

Din toată această poveste un singur om are de pierdut: un american pe nume Mike, din statul american Wisconsin. Mike este bărbatul pe care mii de români l-au făcut “bestie” şi “jigodie”, căruia internauţii români i-au decupat capul în Photoshop şi l-au pus în gura unui urs. În 2009, el a fost la vânătoare de urşi în Alaska. Acolo a împuşcat unul şi s-a fotografiat cu el. Poza apare pe site-ul companiei de pescuit şi vânătoare “The Sporting Traveler” din America. Poza a fost furată de acolo şi postată pe contul lui George Richmond Elliott, lângă anunţul despre România. Matt Gindorff este fondatorul companiei americane “The Sporting Traveler”. Acesta ne-a declarat: “Ursul din imagine a fost vânat în 2009, în Peninsula Alaska de către unul dintre clienţii mei. Habar nu am cine este domnul Elliott. Compania mea nu a organizat niciodată vânători în România sau în ţările dimprejur”.

Vânătoarea de like-uri este legală

Ca orice vedetă de radio şi televiziune, Mihai Morar vrea să fie popular pe Facebook. El a prelucrat poza cu ursul împuşcat, i-a dat puţină culoare, ca să fie mai frumoasă, şi a scris pe ea: “Opriţi boul care ne ucide urşii!”. La final a branduit-o cu numele său: “by Mihai Morar”. A scris lângă ea un text nervos: “Pe contul lui de facebook, boul, pe nume GEORGE RICHMOND ELLIOT (ce nume nobil, ce destin de bou) anunţă o vânătoare în România. (…)Ţine doar de noi, locuitorii acestei «ţări ieftine», cu «politicieni corupţi» (aici boul are dreptate, din păcate), ca în octombrie România să nu se transforme în «Pişatul Boului»”.
Iniţiativa lui Mihai Morar a strâns până acum 17.000 de share-uri şi 8.000 de like-uri”. Sunt cifre uriaşe care generează apariţia respectivei poze pe sute de mii de conturi de Facebook.

L-am întrebat pe Mihai Morar dacă nu s-a gândit să mediteze puţin sau să facă o minimă verificare înainte de a posta această poză. S-a arătat indignat: “Nu mă interesează a cui e poza sau cine apare în ea. Eu nu sunt şoarece de internet să stau să caut de unde e luată poza. Nu sunt nici jurnalist şi nu trebuie să respect vreun cod deontologic. Eu am doar o emisiune la TV şi una la radio, nu sunt angajat ca jurnalist. Eu l-am făcut bou pe George Elliott, nu ştiu dacă era el sau nu în acea poză. Poza aia era pe Facebook, conţinea violenţă, nu e treaba mea să verific de unde e luată”.

CITAT
Nu consider că am făcut o gafă atât timp cât vânătoarea ilegală în România este la ordinea zilei. De un ştiu asta? Acum îmi puneţin întrebări de procuror. De unde ştiţi voi că nu există vănătoare ilegală?

Mihai Morar
realizator de emisiuni radio-tv

Concluzii:

1. Vânătoarea de urşi va continua în România. Anul ăsta vor fi ucişi în jur de 250-300 de urşi în mod legal, indiferent dacă glonţul va pleca din puşti româneşti sau străine.

2. Cetăţeanul american batjocorit în toate felurile, vreme de o săptămână, pe Facebook, îi poate acţiona în instanţă pe George Richmond Elliott pentru că i-a folosit imaginea în scopuri comerciale, pe Mihai Morar pentru l-a făcut „bou” într-o poză branduită „by Mihai Morar” şi pe cei care i-au modificat poza în scopuri denigratoare.

3. Spiritul civic al românilor se canalizează prea uşor către false probleme. Zilele acestea ministrul Dan Şova a anunţat că deocamdată nu poate desecretiza contractul cu firma americană Bechtel întrucât originalul nu mai este de găsit. Paguba României este de 1.4 miliarde de euro. Într-o ţară normală, ministrul ar fi simţit imediat presiunea cetăţenilor indignaţi de o asemenea scuză penibilă. În România, declaraţia a trecut aproape neobservată. Cetăţenii erau ocupaţi să salveze urşii şi să-l înjure pe un scoţian anonim care a îndrăznit să scrie pe internet că suntem o ţară de doi bani.

4. Noul tip de jurnalism a şters graniţele dintre cei care oferă informaţiile şi cei care le primesc. Câteodată asta e bine, alteori e devastator. Lăsaţi ursul, salvaţi presa!

Sursa: http://adevarul.ro/news/societate/zeci-mii-romani-pacaliti-anuntul-unui-impostor-am-vrut-rad-ei-adevarul-spatele-pozei-infierbantat-romania-1_51fbbd9dc7b855ff569b51a1/index.html
Membru ANDA
Avatar utilizator
madalin122582
Veteran
 
Mesaje: 2095
Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
Locaţie: Rm. Valcea

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde adisan77ro pe 06 Aug 2013, 14:17

Of,of, ...ca la noi; cum face unul un "fas" cum tot orasul stie deja ca "a facut pe el"
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
adisan77ro
Veteran
 
Mesaje: 715
Membru din: 15 Noi 2011, 13:56
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde acsph pe 08 Aug 2013, 09:26

OVI762 scrie:Cat zgomot pentru nimic...Eu am omorat toti dinozaurii si nu s-a sesizat nimeni.


+10 @ OVI762 :lol: :lol: :lol: cea mai buna gluma de anul acesta.Citind topicul in timpul unei intalniri plicticoase la birou,pur si simplu am izbucnit in hohote :lol: si am varsat si o sticla de apa pe tastatura...Cel mai greu a fost sa-mi revin..M-am scuzat penibil si necredibil in fata celor 4 perechi de ochi care ma priveau cam asa.. :shock: :shock: :shock: :shock:
Muget,deci exist !
acsph
Veteran
 
Mesaje: 689
Membru din: 21 Sep 2012, 10:03
Locaţie: Ploiesti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Remo pe 08 Aug 2013, 15:51

Raspunsul "scotianului" pe care l-a postat Alin mai sus ma face sa cred ca nu exista niciun scotian si ca raspunsul a fost scris tot de un romanas de-al nostru. Lasand la o parte limba, care nu-mi pare chiar a unui vorbitor nativ, va atrag atentia asupra paragrafului "hunted chimera on those times, unfortunately now extinct (because of the Romanian peasant poachers (in winter times, the wings of the chimera got frozen, so they were unable to fly, easy prey for the peasants)."
Asta imi aduce aminte suspect de bine de soarta dropiilor de prin sudul tarii. Ma indoiesc profund ca vreun scotian stie atatea despre soarta vanatului de pe la noi.
Remo
Veteran
 
Mesaje: 359
Membru din: 02 Mar 2010, 18:34

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Alin3006 pe 09 Aug 2013, 11:36

Si eu cred ca toata povestea e o vrajeala inventata, ca sa aduca like-uri pe facebook, altminteri nu are nici o logica.

Cea mai trista chestie este ca, intr-adevar, faptul ca un scotian omoara ursi in Romania a indignat zeci de mii de imbecili, iar faptul ca tara asta e vanduta bucata cu bucata si ca nenorocitii aia ne-au prejudiciat cu o suma inimaginabila, luata cu japca din taxe si impozite, incasate de multe ori abuziv si care s-au dus pe apa sambetei, nu a creat nici un fel de reactie. Baietii aia de la Aevarul au dreptate, jurnalismul romanesc e praf iar noi suntem o natie care ne meritam soarta...
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde acsph pe 09 Aug 2013, 12:26

Exista o butada care zice ca mai mult decat cel mai mult nu se poate.La imbecili nu se aplica…
Muget,deci exist !
acsph
Veteran
 
Mesaje: 689
Membru din: 21 Sep 2012, 10:03
Locaţie: Ploiesti

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde tehărău pe 09 Aug 2013, 15:23

acscontactph scrie:Exista o butada care zice ca mai mult decat cel mai mult nu se poate.La imbecili nu se aplica…


Asta mi-a placut tare! :)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde Zeres Ciprian pe 09 Aug 2013, 17:50

Ce exprimare de neavenit "Vanatoare de ursi bruni" de parca stai in stand si cand vine cardul de ursi trantesti 4-5 cu semiautomata si asta face fiecare din strainii adusi de cel englezoi. 8)
Zeres Ciprian
Veteran
 
Mesaje: 410
Membru din: 07 Oct 2008, 16:59

Re: De vanzare. CHILIPIR!

Mesajde zahei pe 09 Aug 2013, 19:04

panda la urs la sărărie! :)
eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
Avatar utilizator
zahei
Membru activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 01 Iul 2013, 01:20


Înapoi la Vanatoare de urs

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

Publicitate