Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 16 Apr 2024, 21:41

LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde violiv pe 11 Mar 2014, 09:40

Discutiile ar fi si mai folositoare daca inainte de a emite pareri ne-am mai si informa un picut.
Exista vreun punct suspus dezbaterii de aici care sa nu fie prezent macar intr-o tara pe glob? Ce te costa sa incerci sa te informezi cu lucreaza acolo, care sunt legile si cum se aplica ?.

Aer comprimat? Foarte simplu s-a transat treaba prin alte parti. S-a stabilit ca energia minima capabila sa produca o dauna severa unui om este 7,5 J. Orice arma, indiferent de sistem, care dezvolta mai putin de atat se vinde la liber. Ce dezvolta mai mult, in mare parte din tarile UE, se inscrie in permis de arma .... pe cand la noi sunt practic interzise, cu exceptia cate uneia intr-un calibru mai marisor si cu maximul legal de 220 m/s.
Care se folosesc la vanatoare? Exact la fel - exista tabele de energii minime pe care trebe sa le dezvolte un proiectil pentru ca acesta sa poata fi folosit la vanatoare la specia cutare. Normal ca tabelele nu merg pana la nivel de ciocarlie dar practica iti arata iute cu ce poti sau nu vana ca sa mai si pice. Poti vana numai cu permis de vanator indiferent de metoda aplicata .... scurt pe doi! Iesi cu AC-ul din curte si nu esti vanator esti braconier.

Perioade de vanatoare? Ei bine, in cea mai mare parte a locurilor exista perioade dedicate vanatorilor cu arcul, de obicei inaintea perioadei pentru arme de foc, chestie justificata de gasirea vanatului dupa o perioada de liniste si de posibilitatea de a-l apropia atunci la distanta eficace. Nu-i chiar asa grozav cum pare pentru ca "arcasii" ajung sa-si aleaga trofeele cele mai bune si "puscasii" raman cu buza umflata. Dispute exista si la ei si nu putine.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8519
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde biriuck pe 11 Mar 2014, 10:22

Sly_Fox scrie:Cam 50% dintre vanatori nu prea nimeresc nimic nici cu pusca,dapai cu arcul. Multi vorbesc de arc de parca ar fi unealta suprema. Entuziasmul legalizarii vanatorii cu arcul este asa de mare,mai ales la cei care de abia au capatat permisele de vanatoare,incat si vad numai arcasi pe taramurile patriei.
Mai mult ca sigur cei ce vorbesc despre arcuri nu au tras in viata lor cu un arc modern,nu stiu nimic despre el,habar nu au sa tinteasca si sa faca corectii de tragere.

Arcul e orice numai unealta suprema nu :lol: D'aia au trecut stramosii nostri la arme de foc! Eu nici macar nu sunt pasionat de arc la vanatoare, am insa prieteni care ar vrea sa poata practica vanatoarea si cu arcul si recunosc ca ar fi si un pic mai etic si s-ar da mai multe sanse vanatului.

Legat de AC iti pot zice ca sunt al dracului de letale armele alea intr-un anumit context. Eu zic sa se tina cont de calitatea celui ce o detine cand vorbim de intrebuintarea ei. :roll:

Sly_Fox scrie:Fenomenul de saturnism la pasarile de balta este o mare vrajeala,poluarea cu alice din plumb este o mare vrajeala. Altele sunt scopurile pentru care vanatorii sunt fortati sa accepte munitia ''ecologica''.

Din partea mea sa le ia naiba pe toate cartusele cu alice de otel. Sunt impotriva lor din considerente balistice si nici nu le pot trage din arma mea :roll:
Ai subliniat si tu aici ca e o diferenta in cauza si pretext. Eu m-am referit la efecte. Daca ne trezim cu o stipulare din asta aberanta prin lege (sustinuta de unul ca idiotul cu coama din parlament) vom sta in fund si ne vom scarpina la cap, dorindu-ne ca macar limita aia de 5mm la diametru sa fie ridicata.

Ti se pare mica o suprafata de 6000ha in zona de deal? Te asigur ca daca luam la noi mancare si mergem impreuna in vizita nu vom reusi sa o ocolim cu piciorul intr-o zi :wink: In plus, cu ce am gresit sustinand sa ne armonizam prevederile cu ale altora mai destepti ca noi?
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde drflorea pe 11 Mar 2014, 12:31

:D Nu ma pot abtine sa nu observ ca, desi Dibaciul aduce in discutie principiile vestice, capitaliste, ale fondurilor de vanatoare mici (>= 25 ha) dar care COLCAIE de vanat, nu le respinge nici pe cele socialiste; solidaritatea.

Si eu cred ca fonduri de vanatoarte mici care sunt pline de vanat, si care ce-i drept mai face si bagube, dar nu conteaza, ca le suporta aia de la Giurgiu :), sunt cea mai buna solutie, cu o singura conditie: Unul dintre fondurile astea sa fie al meu. :evil:

Referitor la vanatoarea cu arcul, ea se poate practica si acum legal in tarcurile de vanatoare.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important
 
Mesaje: 196
Membru din: 27 Mai 2008, 14:53

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde Sly_Fox pe 11 Mar 2014, 13:40

biriuck scrie:Arcul e orice numai unealta suprema nu :lol: D'aia au trecut stramosii nostri la arme de foc! Eu nici macar nu sunt pasionat de arc la vanatoare, am insa prieteni care ar vrea sa poata practica vanatoarea si cu arcul si recunosc ca ar fi si un pic mai etic si s-ar da mai multe sanse vanatului.

Bine,sa se legalizeze vanatoarea cu arcul si apoi o sa vedem cat de etic o sa fie. Eu unul habar nu am,o sa vad la momentul respectiv. Cat despre sanse,aici da,la noi vanatul va avea toate sansele din lume,sagetile vor zbura in toate partile,numai in vanat nu. Pariez ca dupa vreo doua-trei iesiri,multi vor arunca arcurile in podurile caselor. Sunt curios ce vor spune tiristii cu arcul cand vor vedea propunerea ca acesta sa fie achizitionat in acelasi regim cu armele de foc.
PS: In copilarie am fost mare arcas,puteam trimite o sageata din lemn de catina,la distanta de vreo 20-30 de metri,intr-o tinta de dimensiunea unei pisici. :D
biriuck scrie:Legat de AC iti pot zice ca sunt al dracului de letale armele alea intr-un anumit context. Eu zic sa se tina cont de calitatea celui ce o detine cand vorbim de intrebuintarea ei. :roll:

Despre arme cu aer comprimat iti pot spune eu mai multe,ca am avut asa ceva cativa ani,dupa ,'90. Eram pustan pe vremea aceea,insa aveam o arma Gamo de 5,5 mm,dotata cu luneta, cu care am tras la greu.
Se putea cumpara de la magazinele cu articole de pescuit,echipamente sportive,etc.
O purtam si pe strada,nu spunea nimeni nimic,chiar si politia mai facea misto de mine ca umblu toata ziua cu puscociul ala in spate.
In momentul de fata nu conteaza daca arma aceasta face sau nu pagube,ci cum este incadrata in lege. Este incadrata ca arma neletala destinata tirului sportiv. Vrei sa se schimbe legea,nicio problema sa se schimbe.
biriuck scrie:Din partea mea sa le ia naiba pe toate cartusele cu alice de otel. Sunt impotriva lor din considerente balistice si nici nu le pot trage din arma mea :roll:
Ai subliniat si tu aici ca e o diferenta in cauza si pretext. Eu m-am referit la efecte. Daca ne trezim cu o stipulare din asta aberanta prin lege (sustinuta de unul ca idiotul cu coama din parlament) vom sta in fund si ne vom scarpina la cap, dorindu-ne ca macar limita aia de 5mm la diametru sa fie ridicata.

Pai eu asta vroiam sa scot in evidenta,sa nu se mai vorbeasca atat de aceste cartuse,ca sa nu dam de banuit si sa atragem atentia capetelor patrate. Vor da cu geana pe aici si vor vedea ca toti vorbesc de alice din otel de parca chiar ar cere acest lucru,si or sa ne dea,cu varf si indesat.
Haide sa ne exprimam nemultumirea fata de aceste alice si sa aratam ca nu suntem de acord cu introducerea obligativitatii acestor tipuri de alice.
biriuck scrie:Ti se pare mica o suprafata de 6000ha in zona de deal? Te asigur ca daca luam la noi mancare si mergem impreuna in vizita nu vom reusi sa o ocolim cu piciorul intr-o zi :wink: In plus, cu ce am gresit sustinand sa ne armonizam prevederile cu ale altora mai destepti ca noi?

Mi se pare mica o suprafata de 6000 de hectare,oriunde s-ar gasi,munte,deal,campie. Si asta in conditiile in care s-a ajuns la aproape suta de vanatori pe fiecare fond. Cel putin in zona de campie numarul de vanatori,raportat la suprafata fondurilor, a depasit optimul si chiar legalul.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5664
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde biriuck pe 11 Mar 2014, 14:12

Stai putin, Sly. Nu vreau nici eu fonduri mici cu numar mare de vanatori. Proportia trebuie sa se pastreze.

Imprejmuirea unui suprafete de mai multe ha este tare costisitoare, chiar si una menita sa tina la distanta intrusi de genul stanelor. Nici nu vreau sa calculez cat costa un gard menit sa tina vanatul inauntru pentru o suprafata mai mare. Dar nu aceasta este problema principala ci faramitarea proprietatii.
La noi nu a avut loc o comasare fortata ca cea facuta in urma cu mult timp la austrieci de Maria Tereza si este cam greu sa aduni hectarele intr-un loc.

Chiar te invit la vara la o drumetie prin zona mea si vei vedea cand vom ajunge pe culmile inalte ca oboseste pana si ochiul incercand sa cuprinzi roata toata suprafata. Piciorul se descurajeaza complet :lol: In plus, vei vedea ca arondarea localitatii mele la actualul fond s-a facut din pix, fara sa se tina cont de relief sau de rutele de deplasare ale vanatului.

P.S. Tot respectul pentru dibacia ta cu arcul. Eu nu am reusit decat sa bifez un cocos si vreo 2 gaini, si de la distante mult mai modeste :lol:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde vanatorul dibaci pe 11 Mar 2014, 15:58

Mai ,oameni buni -roata este rotunda nu trebuie sa o inventam noi !
In loc sa rugam pe @ferenczi44 pe @frantz pe @agh (rikardo) -care au legi bune si viabile in tara lor sa ne
dea si noua sa luam cu copy /paste de la ei -venim cu tot felul de inovatii fara fundament .
Toata legislatia din Romania este proasta -facuta sa incurce nu sa descurce -si asta nu de acum ci dintodeauna .
Noi nu trebuie decat sa armonizam legile de sute de ani -care au demonstrat ca sunt bune pe termen lung
si dupa ce le armonizam sa le sustinem si respecta cu sfiintenie.
Din pacate noi astia care ne tragem din Decebal si Traian ,avem nevoie si de o mama :mrgreen: care sa ne potoleasca micile obraznici si sa ne invete codul bunelor maniere .
Vanatoarea asa cum ar trebui sa fie sa practicat cand alti au fost stapani pe pamantul nostru -aia au adus de la fazan pana la pastrav sa avem noi ce bracona si polua !!!
Nu este absolut nimeni vinovat decat noi astia care am facut din "Capul plecat ,sabia nu il taie " -imn national.
vanatorul dibaci
Veteran
 
Mesaje: 1075
Membru din: 09 Sep 2007, 08:41

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde mcbun2 pe 11 Mar 2014, 20:18

buna seara tuturor. subscriu la remarca @vanatorului dibaci. munciti aici serios si din greu sa coafati un cal mort si imputzit si altii (admitand ca-i pasa cuiva) cel mult se distreaza pe polemica si dezbaterea fara sfarsit. Hai fratilor sa facem asociatie nationala puternica a armelor. cu detinatori si doritori. cu puscasi, arcasi si aer comprimasi. sa facem asociatie nationala puternica de vanatoare. in care sa fie vanatori si doritori, cu arcul cu pusca cu soimul si pelicanul, cu arbaleta si flasneta. sa facem legi noi, moderne si dedicate cetateanului, vanatului si naturii. sunt tari in jurul nostru care au facut-o demult. noi, ca de obicei suntem ultimii si singurii. niste fraieri cu capul plecat la organ care are drept de viata si de moarte asupra ta. fac raie pe inima cand vad cum am ajuns la nici 25 de ani dupa ce credeam ca vom schimba din temelii. o sa avem permis de port arma si la blender-ul din bucatarie si o sa vanam pe calculator contra unor taxe pe masura luxului. am zis. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ
 
Mesaje: 80
Membru din: 30 Noi 2006, 09:17
Locaţie: Bucuresti, Romania

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde Sly_Fox pe 11 Mar 2014, 20:31

Coafam cai morti zici? Bun,nicio problema,dar sa sti ca potcoavele cailor morti aduc noroc.
Daca ideea cu asociatia puternica a armelor( :roll: ) venea de prima data din partea ta,te-as fi luat in seama.
Tu apari asa doar cu indemnuri sterile,gandite de altii,fara sa precizezi cum se va realiza acest lucru. Uite vreau sa te vad in prima linie a acestui proiect,sa vad cu ce idei,cu ce solutii te lauzi.
Daca iti iese te pun sef de trib,in capul listei forumistilor pe care eu ii apreciez. Daca nu iesi in evidenta,nota 4 si treci in ultima banca.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5664
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde mcbun2 pe 11 Mar 2014, 22:09

sly_fox era o parere a mea la care nu trebuie nimeni sa se ralieze. nici macar nu stiu daca merita comentata... este drept ca apar asa din neant. nu prea am scris pe aici dar de citit, citesc. post-ul meu din aceasta seara a fost poata o rabufnire de moment a unor frustrari pe care le avem cu totzii (daca nu le am avea nu ar fii aceste topicuri pe aici). apoi, nici pe departe chestia cu sa facem legi noi nu-mi apartine. s-a mai scris si s-a mai vorbit. insa cred ca se pot face. greu, cu munca, in ani probabil. insa de catre noi toti inclusiv cei din neant ca mine. si daca se va face voi participa si eu, fara a fi uns staroste. pur si simplu ca palmas. si, ce mai cred este ca legea armelor nu prea trebuie sa se intrepatrunda cu cea a vanatorii. din aceasta simbioza nenorocita si fortzat impusa ni se trag multe neajunsuri si la vanatoare si legat de arme. in alte tari cu traditie infinit mai mare si in arme si in vanatoare legatura dintre cele doua legi se rezuma intr-o enumerare de genul "vanatoarea se practica cu carabina tip x sau y, lisa, flinta, arcul, arbaleta,etc , cu fiecare in prioada m si n. si treaba merge bine si curat. si braconierii si infractorii sunt prinsi, pedepsiti sau, uneori, din pacate pentru ei si mintea lor bolnava, impuscati mortal de catre politie (vezi cazul din Austria de anul trecut).
mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ
 
Mesaje: 80
Membru din: 30 Noi 2006, 09:17
Locaţie: Bucuresti, Romania

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde mcbun2 pe 11 Mar 2014, 22:18

si inca ceva extrem de important. sa nu crezi cumva ca eu nu va respect. ba da, va respect pentru pasiunile voastre, pentru opiniile voastre si pentru tot timpul petrecut aici si rupt fiind poate din alte parti. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ
 
Mesaje: 80
Membru din: 30 Noi 2006, 09:17
Locaţie: Bucuresti, Romania

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde Ghinda pe 12 Mar 2014, 08:19

Ca o divagatie. La cele zise de dibaci!
Vine un fin al meu prin tara, din Uk, cam la un an dupa ce a aparut moda hopurilor alea din plastic pe asfalt inainte de treceri de pietoni.
Ba voi sunteti cu capul? De ce taica? Pai la noi acu le-au scos de tot. Motivul? Intreb eu, ca ar fi bune, mai franezi un pic la trecere(nu sunt de acord, dar asta este). Pai, zice el, nu s-au micsorat numarul de accidente, ca care vrea tot cu viteza merge, dar s-a marit cu vreo 10 minute timpul de reactie al pompierilor, politiei si salvarilor!
Deci?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7685
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde florin.t pe 12 Mar 2014, 08:27

Eu cred ca ar trebui sa incercam sa imbunatatim legea actuala si sa nu facem alta (chiar inspitrata din vest). Momentan avem o lege relativ scurta si concisa, adica digerabila pentru majoritatea. N-as vrea sa ajungem ca si cu legea armelor, modificata dupa reglementari europene, care a ajuns de la 5-6 pag cat avea precedenta la 100+ cu norme cu tot. Inainte citeam si ne era clar, acum avem nevoie de avocati, etc sa intelegem ce si cum.
Repet, cred ca ar trebui sa corectan/imbunatatim ce avem nu sa luam de la altii ca una e situatia aici si alta acolo.
florin.t
Veteran
 
Mesaje: 1227
Membru din: 10 Oct 2005, 09:06
Locaţie: malu' Crisului

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde Ghinda pe 12 Mar 2014, 08:29

Este Florine, dar unele lucruri, extrem de bun simt, mai trebuie luate si de la vecini, pentru ca functioneaza.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7685
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde salus pe 12 Mar 2014, 08:56

Poate ca asa este, nu facem decat sa batem campii si sa coafam cai morti dar spre deosebire de altii noi facem ceva iar daca sunt si cativa contestatari cu atat mai bine!!!!!!! Oricum este tipic natie noastre ca atunci cand cineva incearca sa faca ceva sa apara si spargatorii de seminte de pe bordura trotuarului.
Cu privire la copierea unor legi de afara........, NU SUNT DEACORD!! ASTA FACEM DE 24 DE ANI SI IATA REZULTATUL, CRED CA ESTE VREMEA SA GANDIM SINGURI!
Cand am deschis acest topic nu m-am asteptat sa mut muntii din loc, am promis intr-un alt topic ca o sa fac asta si m-am tinut de cuvant (astept acelasi lucru si de la cel cu propunerea infintarii unei asociatii a posesorilor de arme), initial dupa cum stiti eram mai multi ce comentam pe lege dar brusc, din 50 ca florile am ramas vreo 5-6 ca ciorile si din cand in cand vine cate unul si ia in deradere........
Scopul acestui topic este in primul rand ca acei care nu prea au habar de lege sa invete cate ceva, sa provocam discutii in legatura cu legea si poate cu putin noroc sa auzim ca se misca ceva in directia buna. Daca stam si inghitim toate rahaturile, maine cu siguranta vreun politruc va propune mandru inca ceva impotriva noastra, iar pana ne organizam noi sa contraatacam .............
EU AM SA CONTINUI SA POSTEZ ART. DIN LEGE CHIAR DACA VOI RAMANE SINGURUL "COMENTATOR".
PENTRU CA AM PROMIS SI MA TIN DE CUVANT!
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde biriuck pe 12 Mar 2014, 09:17

Salus, te contrazic un pic. Noi nu am copiat legi din vest in ultimii 24 de ani. Daca o faceam cred ca era mai bine. Unele legi le-am luat de acolo dar baietii destepti ce fac sedinte la 12 noaptea sa-si voteze imunitati au avut grija sa modifice unele articole si sa bage niste exceptii astfel incat sa le serveasca interesele :evil:

Astfel s-a ajuns la aceasta impresie gresita ca legile din vest nu sunt bune, uitand ca ele au venit la noi torturate si castrate...
Si ca sa fie treaba treaba, la noi mai este si problema cu respectarea si aplicarea legilor :roll:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde Ghinda pe 12 Mar 2014, 11:59

Nu este vorba de copiat. Este vorba de vazut ceea ce este bun si de calitate.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7685
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde Ursus2006 pe 12 Mar 2014, 12:03

- Alo, Radio Erevan, este adevărat că în România s-a legalizat prostituția?
- Nu, acolo s-a prostituat legea…
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde mcbun2 pe 12 Mar 2014, 18:55

@salus imi cer scuze din nou daca involuntar te-am ofensat atat pe tine cat si pe altii. nu era nici pe departe in intentia mea. si nici nu contestam nimic. pur si simplu am dat drumul unei pareri. am incasat in plin comentariul tau sarcastic dar nu ripostez. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ
 
Mesaje: 80
Membru din: 30 Noi 2006, 09:17
Locaţie: Bucuresti, Romania

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde aghiuta pe 12 Mar 2014, 19:26

salus scrie:Cu privire la copierea unor legi de afara........, NU SUNT DEACORD!! ASTA FACEM DE 24 DE ANI SI IATA REZULTATUL, CRED CA ESTE VREMEA SA GANDIM SINGURI!

Iarta-ma ca intervin da' nu ma pot abtine.
Asta cu ganditul singuri(nu stiu daca termenul "gandit" e cel mai propriu pentru cine conduce Romania,da', sa zicem)ne-a adus in statusul de acum.
Avem o "democratie originala",unii au sugerat ca e bine "un comunism cu fata umana",avem o permanenta etapa de tranzitie dinspre nu se stie ce catre alt necunoscut,reformam si rasreformam de 24 de ani,nereusind sa stabilizam nimic.Daca am fi copiat sistemul de sanatate francez(dau si eu un exemplu de unde cunosc)am fi avut si pacienti si personal medical multumit.Asa, ce avem?O vesnica reforma si un sistem sanitar in care nimeni nu e fericit.
Daca am fi copiat modelul nordic de gandire si am fi facut 100 de km de autostrada/an,acum am fi travesat Romania de la nord la sud si de la est la vest fara probleme.Asa,cu gandirea noastra "originala",ce avem?
Ambiguitatea legislativa este favorabila decidentilor care "citesc" legea cum vor ei la momentul citirii,in functie de interesul de moment.
Legea interpretabila duce la posibilitatea coruptiei si subrezirea statului de drept.
De ce nu e bine sa copiem legi de la cei la care s-a dovedit ca acele legi au efecte bune? Doar ca sa fim iar originali?
salus scrie:Scopul acestui topic este in primul rand ca acei care nu prea au habar de lege sa invete cate ceva, sa provocam discutii in legatura cu legea si poate cu putin noroc sa auzim ca se misca ceva in directia buna. Daca stam si inghitim toate rahaturile, maine cu siguranta vreun politruc va propune mandru inca ceva impotriva noastra, iar pana ne organizam noi sa contraatacam .............

La romani conteaza mai mult "gardul" decat "leopardul".Mult mai interesant este sa ai gard fatos si sa stai in fata lui sa te vada vecinii,decat sa ai casa pusa la punct,chiar daca gardul e mai subred.
Un mic exemplu cred ca ar fi de folos.Exista o petitie online prin care se cere decidentilor sa introduca,conform legii si logicii,Contractul de Asigurat dintre CNAS si cetateni si mai exista o petitie cu Free Gica Popescu.Cea referitoare la contractul fiecarui cetatean a strans sub 1000 de semnaturi;cea pentru eliberarea lui Gica a sarit de 20.000.
Asa-i ca suntem o natie vesela?
In contextul asta,tu vrei seriozitate de la romani ?
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1815
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde vinatorul iscusit pe 12 Mar 2014, 20:07

Quod erat demonstrandum !


cum facem, cum convingem? Incepem cu "patratele"?
vinatorul iscusit
Veteran
 
Mesaje: 421
Membru din: 02 Mar 2008, 17:18
Locaţie: bucuresti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde biriuck pe 12 Mar 2014, 20:17

Eu zic sa terminam intai ce a inceput colegul salus. :roll:
Despre superficialitatea si lipsa de implicare a romanilor eu zic ca avem 2 variante. Ori ne asezam, bem un pahar si ne vaitam, ori incercam sa ne zbatem. Prima varianta are efect garantat 0, a doua il are mic dar >0.
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde mcbun2 pe 12 Mar 2014, 22:16

incerc sa ma mai bag si eu in seama.... sper sa nu mai fiu apostrofat... credeti ca merita incercata si varianta ca fiecare sa posteze ce nu-i convine sau ce i se pare aberant, dubios, neclar, etc. din lege si cum crede el ca ar trebui sa fie? cred ca ar ajuta in a ne putea focusa pe ceea ce deranjeaza cel mai tare sau cel mai des acum din tot alambicushul de lege. s-ar crea o baza de lucruri perfectibile sau de schimbat de la care s-ar putea fie modifica aceasta lege fie crea (adaugi) ceva nou. si inca ceva ce cred eu ca este important. sa nu se divagheze de la subiectul principal si sa nu se incerce anticiparea unor incalcari ale legii decurse din solicitarea facuta sau reactia legiuitorului si argumentatia lui la solicitarea noastra. adica, un exemplu de acum clasic.... nu se vaneaza cu 22lr sau arc/arbaleta caci se braconeaza. nu e treaba vanatorului cinstit ci a politiei sa nu se mai braconeze. cred ca un presedinte american spunea ca daca renunti la un drept, in scurta vreme ti se vor lua toate drepturile..... . cam aici am ajuns noi acceptand putzin cate putzin sa ni se ia din drepturi. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ
 
Mesaje: 80
Membru din: 30 Noi 2006, 09:17
Locaţie: Bucuresti, Romania

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde salus pe 13 Mar 2014, 09:20

Continuam ce am inceput!
Art. 40
(la data 03-iul-2008 Art. 40 din capitolul IV a se vedea referinte de aplicare din Art. 54 din capitolul V din Regulament din 2008 )
(1)Vânatul sau exemplarele din speciile de faună de interes cinegetic dobândite în condiţiile prezentei legi se valorifică, după caz, de gestionar, consiliul local sau administraţia ariei naturale protejate.
(2)Sumele rezultate din valorificarea prevăzută la alin. (1) de către consiliile locale sau de către administraţiile ariilor protejate se fac venit la bugetul de stat.
(3)Vânatul rezultat în urma unor acţiuni ilegale, precum şi exemplarele din fauna de interes cinegetic găsite moarte aparţin, după caz:
a)gestionarului, dacă acestea sunt găsite pe fonduri de vânătoare şi se încadrează în cota de recoltă aprobată;
b)statului, dacă acestea sunt găsite pe suprafeţe situate în perimetrul construit sau împrejmuit din intravilanul localităţilor sau în arii protejate, neincluse în fondurile de vânătoare, sau dacă cota de recoltă a fost realizată pentru cele din fondurile de vânătoare.
(4)Exemplarele care se regăsesc în situaţia prevăzută la alin. (3) lit. a) diminuează cota de recoltă în mod corespunzător.
(5)Coarnele lepădate de cervide, găsite pe fondurile de vânătoare, aparţin gestionarilor.
CAPITOLUL V: Răspunderi şi sancţiuni
Art. 41
Încălcarea dispoziţiilor prezentei legi atrage răspunderea contravenţională, civilă sau penală, după caz.
Art. 42
(1)Constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă:
a)vânătoarea fără permis de vânătoare, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 32;
b)vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală;
c)vânătoarea prin folosirea ogarilor sau a metişilor de ogari;
d)emiterea de autorizaţii de vânătoare prin care se depăşeşte cota de recoltă aprobată pentru fiecare gestionar;
e)vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale;
f)vânătoarea în parcuri naţionale, în rezervaţii ştiinţifice, în zonele cu protecţie strictă sau în zonele de protecţie integrală din celelalte arii naturale protejate, altfel decât în condiţiile art. 391;
g)vânătoarea în intravilan, în zona strict protejată şi în zona tampon din cuprinsul Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării», altfel decât în condiţiile art. 34;
h)vânătoarea păsărilor migratoare de apă în ariile de protecţie specială avifaunistică şi a speciilor care fac obiectul protecţiei în ariile speciale de conservare, precum şi vânătoarea în suprafeţele celorlalte arii naturale protejate, cuprinse în fondurile cinegetice, fără respectarea prevederilor referitoare la vânătoare, din planurile de management cinegetic, din planurile de management ale ariilor naturale protejate;
i)urmărirea vânatului rănit pe alt fond de vânătoare, fără acordul gestionarului acestuia, ori trecerea pe un asemenea fond, cu arma de vânătoare, în afara căilor de comunicaţie;
j)vânătoarea pe alt fond de vânătoare decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze;
k)vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă, conform anexei nr. 1 şi prevederilor art. 36 sau aprobării date pentru speciile din anexa nr. 2;
l)vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor sau a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric;
m)vânarea mamiferelor prin utilizarea capcanelor neautorizate;
n)vânătoarea prin utilizarea substanţelor chimice toxice folosite în combaterea dăunătorilor vegetali şi animali ai culturilor agricole şi/sau silvice, ce provoacă intoxicarea ori moartea faunei de interes cinegetic;
o)vânarea urşilor la nadă şi/sau la bârlog;
p)vânarea puilor nezburători ai păsărilor de interes cinegetic;
q)vânătoarea cu exemplare de păsări de pradă, cu arcuri şi cu arbalete;
r)vânătoarea prin utilizarea armelor altfel decât ţinute în mână, a armelor la care percuţia cartuşului se realizează pe ramă ori/şi a altor arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România.
(2)Faptele prevăzute la alin. (1) se pedepsesc cu închisoare de la un an la 5 ani, dacă au fost săvârşite:
a)de o persoană cu atribuţii de serviciu în domeniul vânătorii, precum şi de reprezentanţii persoanelor juridice care au în obiectul de activitate ocrotirea vânatului sau vânătoarea;
b)recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică strict protejate de pe suprafeţele din intravilan, din zona strict protejată şi din zona-tampon din cuprinsul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", altfel decât în condiţiile derogărilor stabilite conform legii;
c)vânătoarea pe timp de noapte, cu excepţia speciilor la care vânătoarea este permisă în acest interval, conform reglementărilor privind organizarea şi practicarea vânătorii.
(la data 01-feb-2014 Art. 42 din capitolul V modificat de Art. 188, punctul 1. din titlul II din Legea 187/2012 )
Art. 43
(1)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă nerespectarea prevederilor art. 39 lit. g) şi z3).
(2)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă nerespectarea prevederilor art. 39 lit. u).
(la data 01-feb-2014 Art. 43 din capitolul V modificat de Art. 188, punctul 2. din titlul II din Legea 187/2012 )
Art. 44
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă:
a)scoaterea din ţară a trofeelor de vânat, care pot fi medaliate, sau a faunei vii de interes cinegetic, fără respectarea dispoziţiilor legale;
b)transportul vânatului găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, fără respectarea condiţiilor legii;
c)eliberarea sau folosirea permiselor sau a autorizaţiilor de vânătoare în alte condiţii decât cele prevăzute de prezenta lege;
d)împiedicarea, prin ameninţări sau violenţe, a desfăşurării activităţilor de vânătoare în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
(la data 01-feb-2014 Art. 44 din capitolul V modificat de Art. 188, punctul 3. din titlul II din Legea 187/2012 )
(la data 01-feb-2014 Art. 44^1 din capitolul V abrogat de Art. 188, punctul 4. din titlul II din Legea 187/2012 )
(la data 25-nov-2008 Art. 45 din capitolul V abrogat de Art. II, punctul 14. din Ordonanta urgenta 154/2008 )
Art. 451
Constatarea faptelor ce constituie infracţiune potrivit art. 42-44 se face, în afara organelor de urmărire penală, şi de către personalul salariat cu atribuţii de ocrotire a vânatului din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, autorităţii publice centrale care răspunde de protecţia mediului şi gestionarilor fondurilor de vânătoare, precum şi de un alt personal de specialitate împuternicit în acest scop de către conducătorul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.
(la data 16-iul-2007 Art. 45 din capitolul V completat de Art. 1, punctul 11. din Legea 197/2007 )
Art. 46
(1)Bunurile care au servit la săvârşirea infracţiunilor prevăzute la art. 42-44, inclusiv mijloacele de transport, se confiscă.
(2)Trofeele de vânat şi vânatul care fac obiectul infracţiunilor prevăzute la art. 42-44 se confiscă.
(3)Bunurile prevăzute la alin. (1) se reţin de către agentul constatator în vederea confiscării şi se predau organelor de urmărire penală, iar vânatul şi trofeele de vânat prevăzute la alin. (2) se reţin şi se predau gestionarului fondului de vânătoare, care le ţine la dispoziţia organelor de urmărire penală.
(la data 16-iul-2007 Art. 46 din capitolul V completat de Art. 1, punctul 12. din Legea 197/2007 )
(la data 01-feb-2014 Art. 46^1 din capitolul V abrogat de Art. 188, punctul 4. din titlul II din Legea 187/2012 )
Art. 47
Permisul de vânătoare al celui care a săvârşit una dintre faptele prevăzute la art. 42 şi 43 se retrage şi se anulează, în condiţiile legii.
Art. 48
(1)Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
a)vânătoarea fără asigurare împotriva accidentelor, cu amendă de la 100 lei la 300 lei;
b)încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 23 alin. (1) lit. d), f), n), p) şi v) şi la art. 39 lit. b), d), ş), y), z1) şi z2), cu amendă de la 250 lei la 750 lei;
(la data 13-nov-2008 Art. 48, alin. (1), litera B. din capitolul V modificat de Art. I, punctul 46. din Legea 215/2008 )
c)încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 15 alin. (2), art. 18, art. 23 alin. (1) lit. c),h), i), j), k), l) şi s), precum şi la art. 39 lit. h), k), m) şi t), cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei;
(la data 13-nov-2008 Art. 48, alin. (1), litera C. din capitolul V modificat de Art. I, punctul 46. din Legea 215/2008 )
d)încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 15 alin. (5), art. 23 alin. (1) lit. a), b), g), r), ş), t) şi w), precum şi la art. 39 lit. i), ţ), u) şi z), cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei;
(la data 13-nov-2008 Art. 48, alin. (1), litera D. din capitolul V modificat de Art. I, punctul 46. din Legea 215/2008 )
e)încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 15 alin. (1), art. 17 alin. (1), (21), (22), (23), (3) şi (4), art. 19 alin. (21), art. 21, art. 23 alin. (1) lit. q), ţ) şi x), art. 35 alin. (4) şi la art. 39 lit. c), j) şi o), cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.
(la data 13-nov-2008 Art. 48, alin. (1), litera E. din capitolul V modificat de Art. I, punctul 46. din Legea 215/2008 )
(2)În toate cazurile, permisul de vânătoare al celui care a săvârşit una dintre faptele prevăzute la alin. (1) va fi reţinut de către agentul constatator şi va fi transmis imediat unităţii care l-a emis.
Art. 49
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul salariat cu atribuţii de ocrotire a vânatului din cadrul persoanelor juridice care gestionează fonduri de vânătoare, de personalul structurilor de administrare a ariilor naturale protejate, de alt personal de specialitate, împuternicit în acest scop de conducătorul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, precum şi de lucrătorii anume desemnaţi de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Art. 50
(1)Persoanele împuternicite să constate infracţiunile prevăzute la art. 42-44 şi contravenţiile prevăzute la art. 48 sunt asimilate, în exercitarea atribuţiilor ce decurg din împuternicire, personalului care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice.
(la data 16-iul-2007 Art. 50, alin. (1) din capitolul V modificat de Art. 1, punctul 14. din Legea 197/2007 )
(2)Procesul-verbal de constatare a contravenţiilor este un document tipizat al cărui model se stabileşte de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură.
(la data 13-nov-2008 Art. 50, alin. (2) din capitolul V modificat de Art. I, punctul 47. din Legea 215/2008 )
(la data 27-sep-2009 Art. 50, alin. (2) din capitolul V a se vedea referinte de aplicare din Ordinul 540/2009 )
Art. 51
(1)Cuantumul despăgubirilor pentru pagubele produse faunei cinegetice prin fapte ce constituie infracţiuni sau contravenţii, în sensul prezentei legi, se stabileşte potrivit anexelor nr. 1 şi 2.
(2)În cazul în care daunele produse fondului cinegetic determină reducerea cotei de recoltă, despăgubirile se încasează de gestionarii fondurilor de vânătoare, direct sau prin intermediul direcţiilor generale ale finanţelor publice.
(3)Despăgubirile încasate de gestionarii fondurilor de vânătoare sunt utilizate şi distribuite după cum urmează:
a)75% se reţin de gestionarii care le încasează pentru gospodărirea vânatului;
b)25% se achită de gestionarii care le încasează agenţilor constatatori.
(4)În cazul în care daunele produse faunei cinegetice nu determină reducerea cotei de recoltă, despăgubirile se încasează de administrator, prin intermediul structurilor teritoriale sau al direcţiilor generale ale finanţelor publice.
(5)Despăgubirile încasate de administrator sunt utilizate şi distribuite după cum urmează:
a)75% se virează la bugetul de stat;
b)25% se achită agenţilor constatatori.
CAPITOLUL VI: Dispoziţii tranzitorii şi finale
Art. 52
Animalele sălbatice din intravilanul localităţilor, din ariile protejate de tip faunistic, din grădinile zoologice, din centre de reabilitare, din sanctuare, cele deţinute sau folosite legal în scopuri artistice, precum şi cele din crescătoriile de vânat autorizate şi din complexurile de vânătoare nu sunt supuse dispoziţiilor prezentei legi.
Art. 53
(1)Reactualizarea delimitării fondului cinegetic al României în fonduri de vânătoare se face în condiţiile prezentei legi de către administrator, în termen de 4 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
(la data 16-iul-2007 Art. 53, alin. (1) din capitolul VI modificat de Art. 1, punctul 15. din Legea 197/2007 )
(2)În situaţia în care, în urma reactualizării prevăzute la alin. (1), fondurile de vânătoare existente la intrarea în vigoare a prezentei legi îşi modifică limitele, fondul de vânătoare se consideră nemodificat dacă, după reactualizare, în suprafaţa acestuia se regăsesc mai mult de 50% din suprafaţa fondului de vânătoare existent anterior reactualizării.
Art. 54
Studiile prevăzute la art. 17 alin. (2) vor fi întocmite de actualii gestionari, în maximum un an de la publicarea prezentei legi.
Art. 55
Bunurile patrimoniale ale vechilor deţinători, existente pe fondurile de vânătoare, se pot prelua, prin cumpărare, de noii deţinători, pe baza protocoalelor încheiate în acest scop, în condiţiile stabilite între părţi.
Art. 56
(1)În scopul administrării şi gestionării fondului cinegetic într-o concepţie unitară, administratorul elaborează şi aprobă, cu avizul Consiliului Naţional de Vânătoare, în limita prevederilor prezentei legi, regulamente, instrucţiuni şi reglementări tehnice.
(la data 13-nov-2008 Art. 56, alin. (1) din capitolul VI modificat de Art. I, punctul 48. din Legea 215/2008 )
(2)Actuala strategie cinegetică şi actualele regulamente, instrucţiuni şi norme tehnice privind vânatul şi vânătoarea, emise în baza Legii fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, rămân în vigoare până la revizuirea acestora în concordanţă cu reglementările internaţionale la care statul român este parte, dar nu mai târziu de 2 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
Art. 57
(1)Valorile de despăgubire sunt stabilite în euro şi se achită în lei, la cursul oficial de la data achitării.
(2)Pentru fapta prevăzută la art. 14 alin. (2), valoarea despăgubirilor se stabileşte pe cale civilă.
(la data 13-nov-2008 Art. 57, alin. (2) din capitolul VI modificat de Art. I, punctul 49. din Legea 215/2008 )
(3)Valorile de despăgubire prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 sunt aplicabile în cazurile în care prin faptele săvârşite a fost diminuată, cantitativ sau calitativ, populaţia faunei de interes cinegetic din fondurile de vânătoare în afara cotei de recoltă sau a fost diminuată populaţia faunei de interes cinegetic existentă în terenurile prevăzute ca excepţii la art. 1 lit. j).
(4)În cazurile în care prin fapte de braconaj a fost diminuată, cantitativ sau calitativ, populaţia faunei de interes cinegetic din fondurile de vânătoare, prejudiciul produs diminuează cota de recoltă stabilită pentru specia/speciile respectivă/respective pentru fondul de vânătoare.
(5)Dacă prin fapte de braconaj a fost diminuată, cantitativ sau calitativ, populaţia faunei de interes cinegetic după realizarea integrală a cotei de recoltă pentru fondul de vânătoare unde a fost săvârşită fapta, prejudiciul este produs statului român şi pentru calculul despăgubirilor se aplică cuantumul prevăzut în anexele nr. 1 şi 2.
Art. 58
(1)Prezenta lege intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2)Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta lege.
(3)La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 328 din 17 mai 2002, cu modificările şi completările ulterioare.
(4)Contractele de gestionare a fondurilor de vânătoare, existente la data intrării în vigoare a prezentei legi, rămân valabile până la data încetării raporturilor contractuale.
-****-
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: Dezbatere pe lege.

Mesajde Johny Wolf pe 13 Mar 2014, 11:21

Eu nu cred ca fondurile de vanatoare trebuie sa ramana asa cum sunt acum, ar trebui sa se tina cont de terenurile comunale (primarii). Exceptie Romsilva care dupa mine nici nu ar trebui sa fie impartita in fonduri . Eu nu sunt deacord cu fondurile preluate de unii cu 50+1. Trebuia sa gestioneze doar acea parte de teren a asociatiei de proprietari nu si restul.
In primul rand sunt foarte mari, costurile si riscurile de a pierde vanatul este mare. Vorbesc de fonduri in care se produce vanat mare nu cotizanti care fac plimbari pe camp.
Cei care „cresc plimbareti „si au dat zeci de mii de euro pe un fond de vanatoare banuiesc ca nu vor sa le vina nici o factura cu aceasta suma si in mod sigur mai devreme sau mai tarziu vor renunta la ele.
Daca faci un calcul sumar, un complex de vanatoare de 300 ha, concesiune - proprietate ar fi ideal, iti aduce mai mult profit de cat un fond de 8000 ha. Vanat asigurat, gospodarire mai buna, paza mai buna. Dezavanataj conceptia unora cu privire la tarc, desi daca gandesti la rece vanatoare la mistret pe un fond de vanatoare de 8000 ha se face cam pe 1000 ha sau cat este zona unde sunt mistreti. Faci 3-4 batai sa impusti 2-3 mistreti (cota pe un an la multi). Cand poti face 1-2 batai sa impusti 5-6 mitreti, sau cat te tine punga sau moftul, pe 200-300 ha. La cerb vanatoarea propriu-zis se desfasoara pe suprafete si mai mici. Aditional la cele 300 ha cu vanat mare se pot creste fazani, care merg foarte bine in crescatorie si cerere.

Orice proprietar de teren agricol iti va da voie sa vanezi daca ii dai un pret corect. Daca el stie ca din bani asociatie isi poate reduce cheltuielile , cu aratul sa spunem sau va fi despabubit pentru daune cauzate de vanat , va semna cu asociatia un contract fara nic o problema. La noi nu se doreste implicarea proprietarilor de terenuri pentru ca virgula costurile ar creste foarte mult si atunci ar trebui SA MUNCEASCA si statul sa dea bani!!!!

Armele AC la vanatoare. Sunt ame AC care dezvolta energi e suficinte sa doboare un porc ... a dat Vio intr- o postare mai multe explicatii si exemple ... Trebuie sa se faca incadrarea in funtie de energia dezvoltata de arma. Sub anumiti joules sun arme neletale si nu necesita autorizare, peste anumiti joule sunt arme letale supuse autorizarii si trebuie permis de arma. Armele letale pentru vanatul mic trebuie sa dezvolte minim X joules pentru vanatul mare minim X joules la Y distanta. Tarile din vest merg pe aceste model de clasificare in functie de energia dezvoltata de arma.

Sa vanezi este un privilegiu pentru care trebuie sa platesti!
Sa protejezi si sa ajuti animalele salbatice este voluntariat si il poti face oricand si oriunde nu trebuie sa detii un fond sau sa intri intr-o asociatie pentru acest lucru.
Stafie Ionut
Avatar utilizator
Johny Wolf
Veteran
 
Mesaje: 481
Membru din: 29 Noi 2005, 12:14
Locaţie: Iasi

Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Mesajde tehărău pe 25 Mar 2014, 19:00

Cu acordul lui @salus, caruia ii multumesc pentru intelegere, am unit cele doua topicuri pe 407. Dialogul in primul topic se cam stinsesera cand a inceput cel ce discuta pe lege, asa ca acum avem un singur topic cu legea si comentariile aferente.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Mesajde tehărău pe 28 Mar 2014, 20:10

Iata ca in sistemul legislativ sunt si oameni bine intentionati. Unul din acestia chiar doreste parerea vanatorilor in legatura cu modificarile care vor fi aduse la 407. Convins de calitatea postarilor de pe acest forum, precum si de bunele intentii ale celor ce posteaza, acesta va invita sa va aduceti aportul, in calitate de primi "beneficiari" ai viitoarei legi, la modificarea acesteia.

Pentru ca timpul este pretios pentru toata lumea, va rog sa comentati scurt si cu argument (ca in tabelul cu modificari), astfel incat cel ce citeste sa aiba o lectura facila.

Deja la "vanatorul alege!" exista deja o lista care cuprinde ceva doleante ale celor ce au postat acolo, o sa copiez aici aceasta lista, urmand ca cei ce gasesc unde s-ar incadra schimbarea respectiva, s-o atazeze impreuna cu motivatia.

PS. Informatia mi-a parvenit pe principiul dominoului. Eu, om din popor, nu am legaturi la nivelul ala, nu incepeti cu banuieli, suspiciuni... :D
Nu am cunostinta ca aceasta ar fi protejata de a fi facuta publica. "Sursa" si-a dat acordul expunerii si doreste sa ramana anonima. Ii multumesc public si il felicit pentru faptul de a nu uita ca legile trebuie sa fie in folosul celor ce l-au votat!

PPS. Documentul este sub forma de tabel. Sper sa reusesc sa-l descarc sub aceasta forma. Daca nu, o sa dureze un pic conversiile de format...

Coloana 1: contine paragraful de lege in forma actuala
Coloana 2: propuneri de modificare in consens cu AGVSP
Coloana 3: propunerile comisiei
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Mesajde tehărău pe 28 Mar 2014, 20:18

Nu poate fi postata sub forma de tabel, putina rabdare, va rog... :roll:

Am cerut ajutor iar @biriuck a rezolvat problema. Multumesc :wink:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Mesajde biriuck pe 28 Mar 2014, 21:47

Voi posta cate 10 poze. Din pacate nu este alta cale sa afisam textul ordonat frumos pe 4 coloane.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Mesajde biriuck pe 28 Mar 2014, 21:49

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Mesajde biriuck pe 28 Mar 2014, 21:52

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

Publicitate