Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 15:06

El...

Vanatoare de cerb la boncanit, trofeu si selectie, tehnici de vanatoare de cerb la boncanit, cele mai bune chematoare, cum invatam sa boncanim, discutii despre trofee de cerb, selectie la ciuta si tot ce are legatura cu regele muntilor, cerbul carpatin

Moderatori: Ghinda, CCM

El...

Mesajde tonif pe 29 Sep 2014, 13:51

Dupa un an de vise si planificari, dupa nesfarsite discutii cu “gestionarul”, incepand de la : “ domnu’ ***, deci nu ma uitati si pe mine cu foaia aia de cerb, pentru care am facut cererea inca din februarie, da ? “ si pana la la : “ da’, unde credeti ca ar fi cel mai bine sa iau primul cerb “ sau : “ acolo se poate ? nu acolo, ca acolo e vorbit altcineva …. Da’ acolo ? nici acolo …. Pot in partea ‘ailalta … da’, dar acolo nu stiu eu terenul !!!!, panica totala !!!! ai dom’le incredere in mine, ca nu te trimit dupa cai verzi prin padure “ etc etc etc , am ajuns si eu la cerb la boncanit …
Muntii unde am vanat:
Imagine
Imagine

M-a fericit Cel de sus sa fiu printre prieteni vanatori la munte, si de vanat mare, asa ca aveam mintea plina de de povestile lor cu cerbii din trecut, de frumusetea salbaticiei, dar si de dificultatea incercarii …
Am primit autorizatie intr-un loc foarte bun, din punct de vedere al vanatului, cu teren foarte dificil dar si cu 2 mari , mari avantaje : un paznic deosebit, si doi prieteni care mai vanasera cerb si care cunoasteau foarte bine terenul si mersul lucrurilor …

Paznicul: un om cu inima mare....
Imagine

Nu va imaginati ce au indurat saracii oameni din partea mea, pana intr-un final, am plecat in expeditie 
Norocul meu, ca m-au suportat si m-au sfatuit cu draga inima, atat ei 2, cat si altii, care au mai facut cerb, care sunt din zona etc … unul nu a scapat nebatut la cap minim cateva ore !!!!!
De ce atata emotie ? pentru ca este vorba de El, si pentru ca este primul … desi am mai impuscat vanat mare, am simtit ca acesta este de fapt “testul” prin care o sa vad daca sunt sau nu demn de tagma noastra, a celor sub semnul zeitei Diana si al sfantului Hubertus .
Nu voi zice decat cateva cuvinte despre pregatirile de logistica : kit de recuperare pentru masina (sufa cinetica, sufa de copac, ocheti mari etc etc etc ), corzi, carabine, scripeti si ocheti pentru recuperarea dansului (auzisem destule cu cerbi impuscati in locuri rele, ce nu s-au putut recupera decat pe bucati), cort si saci de dormit pentru mine si paznic, mancare si bautura pentru o saptamana, haine pentru toate circumstantele, si destule, si pe cat posibil nefosnitoare, aragaz portabil, kit de vesela de campanie, foi de izopren, cutit, topor, fierastrau mic, 2 lampi de cap si multe multe altele pe care nici nu mi le mai amintesc acum ….
Mai trebuie sa spun un lucru : in ciuda sfaturilor foarte bine intentionate de altfel ale prietenilor cu infinit mai multa experienta, am fost de o incapatanare feroce ca eu vreau mortis sa-l vanez la chematoare ….
Asa ca in urma cu 1-2 luni, am inceput deja sa experimentez cu diverse tuburi si tevi, cu o scoica triton (nici nu ma gandisem eu cu ani in urma cand am cumparat-o in scop ornamental, la ce o sa foloseasca scoica asta ), furtunul de aspirator etc etc etc, si in final m-am oprit la o bucata de tub de 5 cm diametru si aprox 50 cm lungime, folosit la piscine, ce are o constructie mai aparte, “infasurata” si usor ”crenelata”. Asta mi s-a parut mie ca suna cel mai bine , si in plus seamana oresicum si cu traheea de cerb ….
Asa ca m-am pus pe treaba sa fac vocalize cu tubul prin casa, luand model cerbi filmati la boncanit, si diversi meseriasi ai boncanitului ce i-am gasit pe net … o intreba copilul de 2 ani juma’ pe saraca ma’sa, exasperate deja e ea, de altfel,  : “ce face tati, de ce striga in tub ???? “ ….
In fine, ca sa nu scriu un roman, pana la urma m-am concentrat in a incerca sa imit un singur cerb, din sutele vizionati pe net si anume primul din acest clip : http://www.youtube.com/watch?v=nIWqKwdyQLo, pe care l-am “papagalizat” poate si de mai mult de o mie de ori 
A venit si ziua plecarii !!! Duminica 21 septembrie !
Informatiile din teren cam dezamagitoare, gura slaba si inconstanta pe toate fondurile de Vanatoare din zona, paznicul avusese vanator pana sambata si nu facusera inca treaba …. Mi-am zis, “ Aia e, cu Dumnezeu inainte”, si am plecat ….
Initial am facut o recunoastre generala a terenului, cateva ore din masina pe unde se putea merge, sa-mi formez si eu o idee cat de cat, sis a vedem pe unde da gura, daca da … ei bine, nu dadea, asa ca pe seara am pandit o poiana de pe o culme intermediara, unde vazuse paznicul cu 2 zile in urma un cerb frumos, dar prea departe de pusca … in afara de o ploaie tapana, nu a aparut nimic  Ne intoarcem, facem tabara, un ceai si ne pregatim pentru ziua urmatoare …
Luni dimineata : eeee, cu totul alta kalimera !!! ne trezim pe la 3-4, ne suim in masina sa mergem la un loc bun de ascultat, sa vedem daca catadicseste vre-unul sa zica ceva … si culmea, ca pana ajungem acolo, incep sa dea gura 3-4 cerbi !!! si de langa noi din izvor, si de la jumatea muntelui, si de sus de tot din culme, si chiar si unul departe in dreapta, peste munte !!!!
Spectacol !!! Cum mai vuia muntele de glasul lor, in linistea diminetii !!!
Dupa vre-o jumatate de ora de ascultat, imi paznicul : hai, ca dai acceptabil (gura), ia sa vedem ce se intampla …. Iau chematoarea, si dau prima mea chemare de-adevaratelea la cerb …
Incredibil, dar cel de aproape, din izvor, imi raspunde de la cam 500 de metrii … entuziast, ii mai dau una, siiiiii …………………. Pauza …………… liniste …………..  am facut prost  ….. mai bine taceam ****** ….
Si odata brusc, de sub masina , la 100 de metri de noi sparge tacerea parsivul – se apropiase pe muteste ! Auuuu!
Paznicul, care stia fiecare fir de iarba, ma ia si alergam impreuna 500 de m mai sus, unde era trecatoare de iesire din izvor … pe la jumate, ii mai dam o gura, si ne raspunde de jos, mergea oaresicum in parallel cu noi !!!! entuziasm maxim !!!!
Ajungem la chematoare, unde ma astepta prima dezamagire : i-am dat gura, nu a mai raspuns, am intrat noi dupa el sa-l dibuim, si nu l-am mai gasit … poate dupa efortul alergarii, am dat gura prost ? poate ne-a “tras pe nas” ? cine stie ce nu a mers ? el nu a stat sa-l intrebam 
Au urmat mai departe alte cateva zile presarate de intamplari, de vreme rea cu ploi grave si vant de te dadea jos din picioare , de certat ocazional cu ei cu boncanitoarea, si de vazut o singura data unul, la peste 100 de metrii in padure, care din 2 salturi a disparut in desis, aratandu-ne cu grazie oglinda 
Nu eram disperat, sau sa zicem ca nu prea , pentru ca de bine de rau auzisem ceva concerte, imi raspunsesera la gura, mersesem fix pe urmele si potecile lor si gasisem scaldatorile, locurile unde au frecat coarnele sau au rupt copacei in furia lor, locurile unde batusera pamantul si marcasera teritoriul si unde putea de-ti muta nasul a mascul si a rut … toate aste, combinate cu frumuseata deosebita a locului, ma tineau inca “ in viata “ 
Si a venit si dimineata zilei de vineri ! inca de cu joi seara, boncanitul reincepuse cu furie si frenezie dup ace marti si miercuri daca se auzise abia cate un mormait, si am profitat de ocazie sa ma “cert” cu ei, dand gura de la locul de tabara, de unde puteam fi auzit destul de bine din mai multe directii … dupa vre-o ora jumate, si un cerb care se apropiase clar, imi zice paznicul : “ gata, lasa-I, nu-I mai intarata … parca vad cad au ca bezmeticii toata noaptea, si maine dimineata auzim musca “ … asa ca ne-am bagat la somn ….
La 3 dimineata , inca dadeau gura …. La 4 cand ne be-am noi cafeau, asijderea …
Nu s-au oprit nici la 4.30 cand am intrat in padure si am inceput sa urcam catre unul pe care il localizasem mai clar, si nici pe parcusul celor 2 ore de mers numai la lumina rosie difuza a lampilor de cap! Numai faptul ca paznicul stia ca in palma terenul ne-a tinut sa nu ne lasam oasele prin vre-o rapa sau izvor !
Dupa mai bine de doua de mers chinuitor, si cat mai silentios, ajungem in sfarsit la cateva sute de metri de locul unde dadea gura “insistentul” nostru … inca intuneric in padure … stam putin sa ne linistim, si-l chemam … raspunde imediat ! yupiiiiiieee ! mai dam o data ! iar raspunde …. Dar nu se apropie  hm … paznicul zice sa-l lasam sa se linisteasca oleaca …. Il lasam, ca ce mai conteaza cateva minute … da el iar … ii raspundem noi … dar tot nu se apropie !? zice paznicul : ia dai una scurta si rea, cu teava in directia opusa lui …. Si dau …. Rea de tot … liniste …. Culmea, raspunde un grohait de la jumatea drumului intre noi, si izvorul de jos cu cerbul de luni ….
Peste un minut, da gura iar si cerbul nostru … tristete totala, da mai departe cu cateva sute de metri  … of Doamne, iara ???? dupa atata efort ???????????
Negri la fata, ne uitam lung unul la altul in primele raze de lumina ale diminetii …. Si paznicul zice iar … mai dai frate una , tot asa scurta si rea … macar sa stim o treaba … daca se duce, se duce … si dau, si-mi iese bine … nici nu apuca bine sa se stinga glasul meu, cand la mai putin de o suta de metri de noi, chiar la inceputul poienii de unde plecare celalalt si unde noi inca nu reusisem sa ne apropiem, da glas EL …. Mai mult grohait decat boncanit, ne ridica parul pe maini de cat de profund suna basul !!!!!!!
Ma uit la paznic, si surprinzator, el imi face semn sa merg pana la fagul de care era el lipit, si de care ma desparteau 4-5 metri … eu nu-mi cred ochilor ce-mi cere, si ii arat cu gesture ca intre noi sunt o gramada de craci si imi e absolut imposibil sa vin in liniste !!!! iar el imi arata ca trebuie sa fac ceva si mai incredibil : sa tropai prin craci pana la el !!! am incredere totala in omul asta, asa ca il ascult cu sfintenie sit rec ca marfarul prin cracile respective, iar El porneste furibund spre noi, rupand copacii in drumul lui ….

Restul …. 25 de m, baza gatului … si … punct ……
L-am cinstit ca pe un adevarat rege al muntilor, si dupa toate canoanele eticii vanatoresti, dar mai departe, despre EL, las pozele sa vorbeasca in locul meu … eu nu mai am acest drept de cand am apasat tragaciul …
Eu mai zic doar multumesc din suflet paznicului care are de departe cel mai mare merit la acest vanat, si prietenilor care m-au ajutat sa ajung acolo sus in munte, cu mult peste minimul de informatii si invatatura necesare pentru prima vanatoare la cerb …

Fara cuvinte....
Imagine

Imagine

Imagine

Din pacate nu s-a putut organiza un botez in toata puterea cuvantului acolo sus, nasul (ii) meu de vanatoare nu era prezent, asa ca am primit botezul la cerb la iesirea din munte de la un alt prieten bun, evident si el membru aici pe forum (chiar marcant as putea zice  ), al carui nume nu-l voi dezvalui … cine il recunoaste in poze, inseamna ca stie, cine, nu, sa intrebe la prieteni 

Cu nasul...
Imagine

Astfel am jurat in fata lui, Nasul meu la cerb, si astfel cred si acum, si voi crede pe vecie :

Jur :
Sa nu imi barfesc camarazii daca nu am probe impotriva lor, iar daca am cunostiinta de ceva, sa fac tot ce imi sta in putiinta sa-I aduc pe drumul cel bun prin discutie directa si exemplu personal.
Jur:
Sa impart cu camarazii mei de vanatoare sticla si merindea, traista , cartusele si experienta atunci cand oricare din ei are nevoie.
Jur :
Ca atunci cand impusc, sa tin intotdeauna cont ca si copii nostrii vor vrea sa poata vana si ei vanat de calitatea de care bunul Dumnezeu mi-a ajutat sa impusc eu.

Asa sa imi si sa ne ajute Dumnezeu!
PS: binenteles ca si la pregatirea trofeului m-a ajutat un prieten .... mai bine zis l-a pregatit el, si cu mine asistent :oops: ... a durat o zi intreaga, si a iesit perfect ... vazand ce a fost de facut, sunt absolut sigur ca (pe langa ca nu aveam oricum logistica necesara) eu aveam toate sansele sa-l fac varza ...

Pregatirea trofeului...o zi de munca
Imagine

Imagine

Si in sfarsit....
Imagine

Asa ca sa ne traiasca si sa fie sanatos o mie de ani si pretinul cu trofeul !!! nu stiu ce m-as face eu fara prietenii astia !!!
Imagine
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde tehărău pe 29 Sep 2014, 14:13

Felicitari, Vanatorule de cerbi! :wink:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: El...

Mesajde tonif pe 29 Sep 2014, 14:19

sarumana, nasule !!!!

oooooooops !!!! :oops: :) :oops: :)
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde Alin3006 pe 29 Sep 2014, 14:58

Felicitari Toni!
Intai pentru cerb. Sunt putini vanatorii care macar au vazut asa ceva in padure.
Apoi - cel mai important din punctul meu de vedere- pentru modul in care l-ai dobandit. Faptul ca l-ai boncanit si l-ai adus la 25 metri e mare lucru. Bravo tie!
In al treilea rand, pentru mana sigura si lovitura frumoasa, care a ucis fara sa chinuie mandretea aia de cerb.
Nu in ultimul rand, pentru rabdarea, ambitia si increderea in fortele tale, pentru ca ai invatat sa boncanesti si ca nu ti-a fost teama sa incerci chemarea in teren. Cine nu risca nu castiga!
Nu in ultimul rand pentru poveste!

Ai avut parte de o aventura vanatoreasca pe care nu multi au incercat-o. Stiu cat de mult ti-ai dorit si cat ai visat sa ajungi sa faci asta, intr-un loc exceptional, cu unul dintre cei mai buni paznici pe care ti i-ai putea dori...
Acum cativa ani a mai fost cineva cu acel paznic - care la vremea aia nu era atat de experimentat insa la fel de inimos si pasionat- si a ratat un cerb capital, dupa o apropiere ca in carti- numai pentru ca nu a avut suficienta determinare pentru a invata sa boncaneasca. :oops: Aici tu ai fost castigator la puncte :wink:
Si ma bucur ca ai avut si un nas grozav, de la care ai ce sa inveti, sa te puna sa juri.

Grozava povestea...mi-a rascolit o groaza de amintiri.
La fel si ajutor de nadejde la prepararea trofeului.
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: El...

Mesajde tonif pe 29 Sep 2014, 15:23

Sarumana .... nasule :D

vezi de ce ziceam de prieteni ? cu tine, teharau si newuser ca nasi de vanatoare, cu taicu' tot timpul in spate sa ma traga de urechi cand trebe', si cu toti ceilalti din gasca minune, nu am voie sa nu fac toate eforturile posibile sa ma ridic la standard !!!

sunteti toti oameni si vanatori pe care I-am cunoscut pe acest forum cu ceva ani in urma, si poate nu crezi, sau zici ca e melodrama, dar din cand in cand mai multumesc Cerului pentru treaba asta ....
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde biriuck pe 29 Sep 2014, 16:22

..strasnic juramant :!: :idea:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: El...

Mesajde Alin3006 pe 29 Sep 2014, 16:52

Nu e melodrama...Si eu am cunoscut o groaza de oameni faini aici, cum bine stii. M-am gandit deseori la asta. Nici tu nu esti baiat rau... :wink: :mrgreen:
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: El...

Mesajde DART pe 29 Sep 2014, 17:02

Sincere Felicitari !VANATORULE
Avatar utilizator
DART
Veteran
 
Mesaje: 1566
Membru din: 15 Iul 2008, 13:38
Locaţie: Timisoara

Re: El...

Mesajde tehărău pe 29 Sep 2014, 17:21

Alin3006 scrie: Nici tu nu esti baiat rau... :wink: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: Ai ramas de la Smeura :?: :lol: 8) :twisted: :mrgreen: :wink:

Scuze de off, dar nu m-am putut abtine :oops:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: El...

Mesajde tonif pe 29 Sep 2014, 17:31

@ teharau nu face nimic, nasii au privilegii :D :D :D

@ alin, multumesc de apreciere, precum prea bine stii, mai e de lucru :), da' ne straduim ...

@ dart, multumesc frumos !

as minti daca as zice ca in momentul cand l-am vazut jos, si de aproape ce are in cap, nu m-am gandit instant : " Ia sa vezi ce o sa zica baietii, ii dau pe spate", adica omul chiar si cand se straduie, tot are o urma de fudulie in el, pe acolo pe undeva ... si de aia ma vad nevoit sa repet :ca sa ajung eu sa mi se zica "Vanatorule", au contribuit multi oameni, si mai repet pleonastic inca o data .... al lor este meritul cel mai mare !!!!
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde tehărău pe 29 Sep 2014, 17:54

Pe naiba!
Meritul este al TAU!
Restul au ajutat, cum au fost ajutati si ei. Si au facut si caterinca, ca ... deaia! Si o sa mai facem, ca vanatorul scortos e cam la fel ca ala tupeist. Nu-i baiat baiat... :twisted:

Lasa ca aberatiile le scot eu din topic, dar mai avem de ras astia care am fost la convocare :wink:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: El...

Mesajde tehărău pe 29 Sep 2014, 18:05

Pentru mine, un vanator ar trebui botezat la o anumita specie cand cel ce boteaza e sigur ca noul intrat in tagma ar putea vana specia de unul singur. Cred ca asa se facea initial. Apoi, legea nu a mai permis acest lucru. Trebuie sa fii insotit. Cel ce impusca ceva dus de mana si doar apasa pe tragaci, e puscalau. VANATOR de... inseamna ca de-l lasi singur, vine cu piesa taras. Iar tu cerb, impusti si singur de acum... :wink:

Care esti bun, omeneste nene paznicul si roaga-l sa stea la 30 de metri in spate. Si mai vorbim de vanatoare pe urma :!:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: El...

Mesajde Andrei0794 pe 29 Sep 2014, 19:14

Frumos si trofeul si povestea!FELICITARI!!!
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Andrei0794
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 14 Feb 2014, 21:41

Re: El...

Mesajde Don pe 29 Sep 2014, 19:30

Toni,de mult nu te mai auzisem...si vii,dupa atat timp,cu o poveste atat de frumoasa!
Lung mai e drumul de la cel care mai deunazi incepea sa afle cam ce e vanatoarea pana la cel care cheama
cerbul langa el...si repede l-ai mai facut!
Don
Veteran
 
Mesaje: 1709
Membru din: 09 Oct 2010, 17:44

Re: El...

Mesajde NightSirc pe 29 Sep 2014, 23:52

Frumoasa poveste, pe alocuri m-ai transpus si pe mine langa voi in in inima muntilor!

Respect VANATULUI!
Felicitari VANATORULUI!
Avatar utilizator
NightSirc
Veteran
 
Mesaje: 332
Membru din: 11 Noi 2008, 08:53
Locaţie: Furcitura nucului!

Re: El...

Mesajde amis pe 30 Sep 2014, 07:15

Frumos...felicitari!
amis
Veteran
 
Mesaje: 1149
Membru din: 05 Ian 2006, 20:51
Locaţie: Pitesti

Re: El...

Mesajde UlissePro pe 30 Sep 2014, 07:56

Superb! Felicitari!
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Avatar utilizator
UlissePro
Veteran
 
Mesaje: 916
Membru din: 27 Aug 2010, 15:14
Locaţie: Constanta

Re: El...

Mesajde liviur pe 30 Sep 2014, 09:15

Felicitari, frumoasa povestea, frumos trofeul !
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran
 
Mesaje: 819
Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
Locaţie: Buc-Branesti

Re: El...

Mesajde tonif pe 30 Sep 2014, 10:05

multumesc frumos tuturor !

@ Don : Sir, asa e ... cam repejor :) ... poate mergea mai asezat o leaca, ceva mai multi iepuri si fazani, inca cativa capriori etc ... dar cand tot auzi povesti cum aud eu de la oamenii de langa mine, stii cum te cuprinde asa un dor de duca pana intr-o creasta de munte, sa vezi si tu cu ochii tai cum e ?

de cand l-am cunoscut pe alin acum 3 ani, si mai departe cu ajutorul lui pe ceilalti, tot visez la acest cerb ... ca am tot auzit cerb in sus, cerb in jos, istorisiri cu intamplari de o frumusete rara ...

apoi, vanand la munte, weekend de weekend la porc, cand si cand am tot vazut cate unul, mai mare sau mai mic, mai grabit sau maiestuos mergand agale cu toata goana din spatele lui, si m-am indragostit iremediabil ...

tin si acum minte perfect cand l-am vazut pe primul, in salbaticie ... o fi oare o coincidenta ca la acea vanatoare, in standul in stanga mea era Alin, care mi l-a si aratat prin gesturi pe dansul, eu stand sub un mal de surpatura care imi obstruction vederea ? si mai mare coincidenta ca ceva standuri mai la dreapta era Teharau ?

ar mai fi multe de zis ... dar concluzia e ca, intr-un anume fel, multe lucruri se leaga in viata ....

@ Teharau : caterinca e la ordinea zilei, prin definitie :D mi-a luat ceva vreme, pana m-am prins de asta, si am ajuns sa o include in cotidian :D

restul, le mai discutam noi la un pahar de vorba, ca mai ai o viata de Om sa-mi zici ....

@ amis : multumesc Sir, inseamna ceva felicitarile de la tine !
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde BigGameHunter pe 30 Sep 2014, 11:35

Superb... Felicitarile mele...
Avatar utilizator
BigGameHunter
Nou membru
 
Mesaje: 26
Membru din: 19 Feb 2008, 19:24

Re: El...

Mesajde laurul pe 30 Sep 2014, 11:51

Sincere felicitari si pentru modul de dobandire al trofeului si aplauze pentru focul excelent plasat !
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3065
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: El...

Mesajde tonif pe 30 Sep 2014, 12:58

sar'mana, Taicule ! un tir de whisky , ca ti-am postat gradina fara sa-ti cer voie :P

cu focul, stii prea bine ca asa m-a invatat un nene ... si am zis ca, pana mea, macar o data in viata sa-l ascult si eu pe user, ca la cum trage el, sigur nu ma invata de rau :D :D :D

am avut si noroc ca a venit asa aproape, ca s-a si oprit o leaca din fuga cand a ajuns cam la 25 de m de noi, si apoi a repornit la pas si nu am fost nevoit sa trag ca la goana si tot asa ... stii cum e ... cand tre' sa se intample , se intampla ....


ps: cine nu are "batrani", sa-i cumpere :D cine are ...... stii tu continuarea :)
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde the_mav pe 30 Sep 2014, 13:33

Chapeau, Monsieur! Felicitari.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: El...

Mesajde soimu` pe 30 Sep 2014, 19:19

am inceput sa citesc si nu am mai reusit sa ma desprind... abia la ultimele poze am vazut de ce era asa frumos povestit
felicitari Tony!!!
excelent ... totul
te sun maine sa imi zici mai multe
soimu`
Veteran
 
Mesaje: 695
Membru din: 25 Sep 2009, 13:57

Re: El...

Mesajde madalin122582 pe 30 Sep 2014, 20:37

Toni, Prietene,ma bucur din suflet pentru tine. Desi stiam povestea, am retrait vanatoarea cu tine. Un astfel de Cerb merita sa-i spui povestea. E dreptul lui si obligatia ta.

P.S. Acum poti sa le dai peste nas tuturor mistocarilor. Ai cu ce :)

Felicitari sincere
Membru ANDA
Avatar utilizator
madalin122582
Veteran
 
Mesaje: 2095
Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
Locaţie: Rm. Valcea

Re: El...

Mesajde Alin3006 pe 30 Sep 2014, 21:59

madalin122582 scrie:P.S. Acum poti sa le dai peste nas tuturor mistocarilor. Ai cu ce :)


Numa`maine nu-i poimaine! 8) :wink:
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: El...

Mesajde tonif pe 01 Oct 2014, 08:05

@ mav : Sar'mana!

@ soimozaurus rex : oricand bro, cu mare drag, ca si asa nu vorbiram de mult !!!

@ mada & nasu : nope :P cu o floare(chiar si lalea neagra :D ) nu se face primavara :D asa ca nu le dau :P am facut in schimb cateva chematori, din tub de-asta, si asta am de dat maine :)

ma dau acu de ceasu mortii sa gasesc o solutie facila sa le schimb culoarea, ca albul ala cam sparge retina in padure ...
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde bibicu pe 01 Oct 2014, 08:28

Diana te-a rasplatit pentru munca facuta intru realizarea unui vis frumos. Nu multi reusesc sa isi pastreze "sanatatea mintala" si perseverenta de care ai dat dovada in conditiile povestite. Ai respectat legea padurii si ai dat foc curat. Pentru asta fii sigur ca cineva acolo SUS te-a bifat pe lista celor vrednici.
Este frumooooos..de tot ! Of, of, visu-i vis inca.
Intotdeauna prima.......dobandire iti ramane reper.
Felicitari maxime Vanatorule !
Esti bun.
Felicitari si tuturor celor care, intr-un fel sau altul, au avut incredere in tine, te-au ajutat si indrumat(paznic, prieteni, nasi...etc) !
Oameni de Oameni, Vanatori de Vanatori.
Avatar utilizator
bibicu
Veteran
 
Mesaje: 710
Membru din: 15 Dec 2010, 22:31
Locaţie: Arad

Re: El...

Mesajde tonif pe 01 Oct 2014, 10:54

@ bibicu : respects !

vine si la tine, sunt sigur de asta !

de fapt motivul pentru care am scris acest topic/articol a fost urmatorul : pentru mine , a fost o experienta care m-a schimbat la nivel fundamental. cand doar visezi niste chestii, ele sunt la stadiul de presupuneri, si pana la certitudini, este o leaca ...

mi-am dorit sa trezesc si in altii, ce au trezit cei mentionati mai sus, in mine: dorinta de a fi acolo, sus printre creste, pe deoparte, si respectul , nu triumful nesocotit, pe care dobandirea Lui mi le-a adus, pe cealalta parte.

imi dau cuvantul de onoare, ca dupa izbucnirea initiala de bucurie, cand l-am asezat pe o parte impreuna cu paznicul, sa-i daruim ultima imbucatura, m-am uitat la el si mi-au cam tremurat picioarele ... nu ai crede, dar chiar mi-a parut rau ca l-am impuscat ...

nu m-am asteptat o clipa, chiar sa simt sincer acea tristete profunda, pe care etica zice ca ar trebui sa o simta vanatorul dupa doborarea vanatului ... am respectat intotdeauna etica vanatoareasca pentru ca am crezut in logica/utilitatea ei ... abia acum am simtit-o si cu sufletul ....

asta am vrut de fapt sa impartasesc ...

ps: tehnic acum - Interesant, dar RWS UNI, in 9,3*62, tras in 25 m in gat, nu a trecut pe partea cealalta ...
tonif
Veteran
 
Mesaje: 446
Membru din: 22 Dec 2009, 09:49

Re: El...

Mesajde violiv pe 01 Oct 2014, 11:43

tonif scrie:@ bibicu : respects !

pentru mine , a fost o experienta care m-a schimbat la nivel fundamental. cand doar visezi niste chestii, ele sunt la stadiul de presupuneri, si pana la certitudini, este o leaca ...

m-am uitat la el si mi-au cam tremurat picioarele ... nu ai crede, dar chiar mi-a parut rau ca l-am impuscat ...



ps: tehnic acum - Interesant, dar RWS UNI, in 9,3*62, tras in 25 m in gat, nu a trecut pe partea cealalta ...


Felicitarile de la mine au mers direct asa ca aici n-am ce mai spune .... decat:

Cu ceva ani in urma, dupa o experienta foarte asemanatoare, bine-nteles ca petrecuta tot la o vanatoare de exceptie, am scris undeva:

Si viata mea e altfel de atunci. Ceva s-a schimbat cam in aceeasi maniera in care s-a schimbat atunci cand cutremurul din "90 m-a prins noaptea intr-o subrezenie construita prin anii "50 si am realizat inutilitatea oricarui gest al meu imi a-mi schimba cursul vietii. In clipa asta esti, peste o clipa s-ar putea sa nu mai fii impreuna cu toata experienta, cu toate visele, cu toate trairile.

Am plecat spre casa cu acel regret pe care-l simti cand un vis se implineste: acum ce sa mai visez?


Si am constatat ulterior ca foarte putini au fost cei care au trait asa si chiar mai putini cei care au inteles cum e sa fii trist ca un vis ti s-a implinit.

Eu iti doresc doar sa te trezesti si sa incepi sa visezi la urmatorul .... ce zici de-un lup in visul asta ?

P.S. a facut cum e mai bine - s-a intalnit la fix cu o vertebra masiva, a stins instant curentul si a ramas acolo sa-l pastrezi ca amintire alaturi de trofeu.

P.P.S. eu ma bucur si cand vad cate un astfel de foc, plasat necanonic ... sa-i spunem, cum nu prea apare prin manualele clasice si care plasament e sustinut de mine cam de pe cand s-a infiintat forumul. Inseamna o mana sigura, un ochi la fel si o minte care stie exact ce poate mana. Inca o data, BRAVO!
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8515
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Următorul

Înapoi la Vanatoarea de cerb

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Publicitate