Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cerbul lopatar (Dama dama)
85 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)De cerb carpatin nu e sigur...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Cerbul lopatar (Dama dama) Ursule,
Deci poti considera ca a fost de selectie Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Cred ca a fost vanat in parcul de vanatoare de la Valea Lunga ( Brad-Hd.) . Acolo au fost cerbi lopatari, au degenerat si au disparut , cred din cauza consagnivizarii, acum sunt doar mistreti acolo. Bogdane, trofeul e vechi, nu l-am dobandit eu. Crezi ca nu ma laudam daca il puscam eu ? Ia zii Mugurele, se vede mai bine " lopata" ? MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Alta perspectiva. Cu lopata asa am mai vazut.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Felicitari pentru efective si munca depusa!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Ati luat si de pe la vecini lopatari?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Prima experienta la lopatar, o ciuta
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Multumesc mult.
Chiar DA!
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)
Cu placere! Vad ca nici lovitura nu a fost rea deloc. Nu ne zici doua vorbe? Ce calibru, ce proiectil...?
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Sigur, cu mare placere.
Dupa cum se vede, arma este un Steyr Pro Hunter in calibru 30-06, munitie Sako Arrowhead II 11.7g (dupa parerea mea, un varf absolut exceptional pentru panda), distanta a fost de 100m fix, masurata cu telemetrul dupa eveniment . Vanatul a cazut in foc, iar dupa doua minute de liniste, mi-am dobandit trofeul. Nu mai putin important a fost contributia organizatorului care a realizat un tablou minunat demn de un astfel de vanat nobil. Multumesc mult, Ionica!
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Multumim Alex. E adevarat ca tabloul e frumos ca si lopatarul. Si cu ocazia asta am aflat si unde ai vanat taurul ala frumos! Felicitari Ionica- si de la mine!
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Felicitari pentru trofeu.
Ieri am primit pozele astea de la un bun prieten, gamekeeper in UK: Numai bine. R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Datorita unui prieten azi am iesit la o ciuta de lopatar. O dimineata frumoasa, 2 carduri gasite, nu am apucat sa pun glont, stateau in cas, se miscau si nu am riscat. In final, conform teoriei "cei al meu e pus deoparte", am gasit ciuta, un foc bine plasat. Felicitari, acte, achitarea celor cuvenite etc. si am plecat catre casa. Poze nu am.
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Spune mai multe,sa auzim si noi ce si cum este cu vanatoarea la lopatar. Pentru noi astia care nu am vazut lopatar decat in poze, orice detaliu cu privire la vanatoarea la aceasta specie este binevenit.
Baga ceva picanterii,gen metoda adoptata,chematoare ceva,arma,munitie,tip de glont,dificultatea vanarii acestei specii,dalea,dalea... Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
N-are poze nici cu alea Ce ''uom'' PS Si asa maestrul Ghinda a dat prea multe detalii,varianta olteneasca,prescurtata, sunand asa:fusei si impuscai o aia. Felicitari vanatorului! este in noi
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Dibuit pe picioare+cautat din auto, dat jos, uitat dupa piesa, aia nu, aia da. Blaser standard, 30.06, glont Sako Hamerhead 14,3 grame, luneta Carl Kaps 2,5-10x56, era pusa pe 6, fo 30 metrii, lovita in gat.
Nenea Vulpe, la ciute le cam cauti prin toata padurea combinat cu un pic de panda dimineata sau seara, nenea de langa tine trebuie sa iti indice pieasa(o alege dupa talie, aspect etc. ca e buna de glont, asta in teorie), daca are supranumar de femele, le cam raresti sau poate dai de vitei mai pricajiti. La taur la boncanit se schimba placa. Panda, combinat cu apropiat, e o agitatie totala pe ei. Padurea fierbe etc. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
pai sa-ti traiasca prietenul, ce sa zic ...FELICITARI! in rest, tipic ghinda: n-am poze, dar a fost fain @ovi+fox: ghindarul acum e generos cu detaliile. de regula lucrurile stau cam asa: Cate piese sunt pe autorizatie, sa nu pierdem timpul degeaba?... Si daca sunt mai multe decat 2+1 pe teava, il ia si pe Carlos si mai bine stai la ceaun si lautari, ca nu mai are rost sa bati drumul . bum-bum/bum (dupa caz ), arma in toc, se incheie autorizatia - toata lumea la masa si voie buna -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Cerbul lopatar (Dama dama)Razi Aline!
Salutari de la Nelu! Vezi ca vrea camere de supraveghere! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
85 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vanatoare de cerb lopatar Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator |
Publicitate
|