Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Apr 2024, 17:52

Vinatoarea in Canada

Aici puteti gasi posibilitati si oferte de a vana in alte tari ale lumii - discutii , impresii , feed back , trofee , samd

Moderatori: mialxx, popaliviu

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 04 Dec 2016, 09:17

Plains Bison ( American bison ) specia asta este intilnita in sud ... America

Wood Bison ( Mountain bison ) specia aste este intilnita in Canada si poate fi gasit pina in zona sub-artic ..
Astea doua sub-speci sunt intilnipe in nord America ...

... In comparison to plains bison (the other surviving North American subspecies/ecotype), wood bison is heavier, with large males weighing over 900 kg (2,000 lb), making it the largest terrestrial animal in North America. The highest point of the wood bison is well ahead of its front legs, while the plains bison's highest point is directly above the front legs. Wood bison also have larger horn cores, darker and woollier pelages, and less hair on their forelegs and beards.[4]

Wood bison ... in comparatie cu plains bison , sunt putin mai masivi , tauri depasesc 900kg , find asfel cel mai mare animal in nord America .Punctul cel mai inalt (" cocoasa ") .. este amplasata mai in fata ...( adica nu deasupra picioarelor din fata ) ...Plains bisons .. au cel mai inalt ""punct ..exact deasupra picioarelor din fata .
Wood bisons au coarne mai mari , o culoara mai inchisa , sunt adaptati mai bine pentru frig ( par mare ) . par putin mai scurt pe picioare ....si barba mai scurta ..

http://www.bioexpedition.com/wood-bison/


In Canada numarul lor in salbaticie este aproximativ 7000 exemplare la ora actuala , si citeva mii care sunt in ferme .. Ar fi drept sa amintesc .. Canadieni au vinat aceasta specie pina aproape la exterminare , am citit citeva comentari despre acest subiect , si se parerile sunt contradictori . Uni spun ca Canadieni au incercat sa controleze pe indieni ( aboriginals ) reducind extrem numarul bisonilor ( impingind pe indieni spre rezervati ) , alti spun ca doar vinatoarea primilor colonisti a pus aceasta specie in declin ...


In 1909, Buffalo National Park in Alberta was established with a herd of 300 bison.
In 1909 sa deschis primul ... National Parc pentru aceasta specie ...(Buffalo National Park in Alberta)..aveau atunci 300 bisoni ...
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 11 Dec 2016, 20:09

Electronic Predator call..( chematoare electronica pentru rapitoare ) ...

https://www.gofoxpro.com/site/products/ ... ls/inferno


Doua zile in urma am fost la Cabelas (Abbosford- asta este orasul ) si am cumparat chematoarea de mai sus .. am profitat ca era la reducere 229$ , si am cumparato .. O sa ma intorc putin inapoi la iesirea pentru Bison , am vb cu baieti .. si o sa urcam spre Ft St John.. in Ianuarie, a doua patre a luni. Vrem sa iesim doar atunci pentru ca doi din baieti cu care o sa ma duc au LEH ( o autorizatie speciala la femela de elk ( cerb ) in regiunea aia ) .. si asea cu un gloante putem impusca mai multi iepuri .. Adica putem sa venim cu Elk si cu Bison ..
Am vorbit din nou personal, cu fermierul pentru Bison si i-am dat aproximativ data cind o sa ajungem . ( o sa il sun inainte de a pleca si atunci o sa o.. batem in cuie ) .. Doi din baieti cu care o sa vinez sunt prieteni f buni cu niste Rusi de acolo si au aranjat ca sa sa ne lase sa stam o saptamana la cabna lor , eu am mai fost acolo ceva ani in urma si mi-a placut fff mult . Cabana este in mijlocul paduri ff izolata si fff faina .Ce pot sa spun ca trei ani in urma cind am fost eu ultima data acolo, am vinat pe paminturile ,lor a fost o experienta fff faina, sunt dotati rusi cu Sauna , Jacuzzi..(cu toata sinceritatea eu putine saune am vazut in Vancouver , sa arate atit de bine ca si aia ) :D si dupa o zi friguroasa de vinatoare asea ceva este de dorit :D .. ( o sa pun ceva poze s-au o sa fac un video dupa ce ne intoarcem )

Acum probabil eu asta o sa fac pentru o saptamana , dupa ce o sa imi impusc Bisonul , o sa vinez pentru predators , doar la asta este deschis sezonul . Cougar ( puma ) Wolf ( lup ) Linx ( ras ) si Bobcat ( pisica salbatica ) ar mai fi Coyote si Raccoon... dar pentru astea din urma nu prea exista interes ...Baieti o sa umble de nebuni sa isi impuste maimulele lor .. ( o scuze adica elk . :lol: ) si eu cu inca un baiat o sa incerc sa aduc in bataia pusti unul din animalele de mai sus . Trebuie sa recunosc ca nu prea am experienta cu chematoarea , este ceva destul de nou pt mine .. am mai fost de citeva ori cu un prieten bun la asea ceva si daca sti sa chemi si ai rabdare sigur nu te intorci cu mana goala acasa .. Daca nu ma insel in 2010 am fost cu baiatul de care vb pentru prima oara la chemat predators , si atunci am pus la somn primul meu Coyote ( cred ca mai am poza aia aia le Facebook ) :D .. Prietenul meu a chemat animalui eu doar am tras , si cum spune el eu doar i-am facut ... cezariana.. :lol: . adica venea spre noi si l-am lovit in piept si a iesit prin burta .. l-a rupt ff tare pe burta ( nu se trage cu 300 win mag la animale asea mici ) L-)

Asta este motivul pentru care am cumparat chematoarea , acum imi ramane doar sa ma familiarizez cu ea si cum spun rusi .. sunt sanse ff mari ca sa aduci lupi la chematoare , in ultimul timp spun ei .. devenit o problema pt ei , sunt prea multi si incep sa le atace animalele ( vaci ) .. ar mai fi un avantaj spun eu in Ianuarie , mancarea nu o sa mai fie usor de gasit ca si in lunile de vara , si am auzit pe mai multi spunind ca sunt bine motivati ca sa iasa la chematoare . Trebuie sa folosesti chematoarea sa imiti animale ( care sunt in zona ) animale ranite care plang ( capra si multe altele ) . sau animale mai mici .. iepuri si pasari in ..distres .. asta este valabil si la Cougar , doar ca asta este putin mai greu de scos , dar vine si el daca este motivat ..si chemi bine .
Noi avem pisica in casa.. pisica seameza ( asea cred ca se cheama ).. cu paru mare si flocoasa .. Copii s-au atasat ff tare de ea , o pun cu ei in pat , pe sofa, pisica aia este peste tot .. le-am tinut eu predici ca nu vreau sa vad prin paturi, dar nu cred ca ma baga nimeni in seama :D , si de cele mai multe ori cind intru in casa o vad ca sare jos din patul copiilor si se ascunde ;) . Eu cred ca face asta doar... din respect pt mine sau din politete .. sau bun simt :lol: .. ce sa zic pisica este bine crescuta . :lol:
O sa contiuni povestea putim mai tirziu , pentru mine a fost distractie :lol: dar sau suparat si copii si nevasta pe mine . :D =;
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 12 Dec 2016, 03:04

Spuneam ca pisica din prea mult respect pentru mine .. :D cind apar eu in casa ea dispare , cind este in casa doar cu copii si nevasta pisica este sefa casei, toti ii fac pofele si numai o vezi tolanita... pe unde nici nu te astepti .. Eu am incercat sa o invat putin cum sta treaba in casa si cine este seful casei , dar nu am avut pe cine :lol: pisica cind ma vede doar dispare ca magaru in ceata .
Acum chematoarea aia vine cu 75 de sunete care imita animale ranite sau in distress, si asea se pot atrage predators .Ce am facut eu atunci seara am pus bateri in chematoare si in telecomanda si am incercat sa vad cum merge , nu este complicat sistemul dar este destul de avansat si este bine sa sti cum functioneaza inainte de a intra cu ea in padure . Tot incercind sunete , am ajuns la Rodents( rozatoare ) .. aici sunt tot felu de sunete in distres detot felul de soareci de cimp, care sunt in nord America ... chematoarea era undeva la capatul holului si eu cu familia stateam in sufragerie si de acolo butonam chematoarea .. cind am ajuns la.. Field Mouse distres am vazut ca pisica iese din camera de la fica-mea si se indreapta spre chematoare :D .. dar mergea asea incet si ff atenta de unde vine sunetul .. era gata de atac .
I-am facut pe toti atenti de ce se intimpla si acum toata familia o urmarea ff atent si in liniste , nivelul sunetului era destul de scazut .. Cind am vazut ca se indreapta asea incet spre aparat , mi-a traznit o ideie in cap ... :lol: ce sunet sa pun ca sa speriu pisica =)) .. prima ideie care mi-a venit a fost.. jack rabbit distres .. asta este un sunet tare ascutit si disperat de iepure incoltit ...
Asta am si facut am selectat sunetul . volum max din telecomanda :D si in clipa cind am apasat butonul unmute ..am auzit un sunet ff ascutit de iepure disperat .. Pisica a facut un salt cum nu am vazut si nici nu am crezut ca poate sa faca o pisica :lol: si a luato la fuga spre camera de unde a iesit , dar din cauza vitezei cred ... nu sa mai inscris in curba =)) .. si a lovit zdravan tocul usei si apoi a intrat in camera cu viteza maxima ..
Toti au sarit pe mine si nevasta si copii :lol: ... ;) ca de ce imi bat joc de pisica ... am incercat eu sa explic ca asta nu este bataie de joc .. =; eu doar am testat chematoarea si se pare ca lucreaza . Sunetele sunt reale si predatorul ( pisica pare tare interesata ) ... cu al doilea sunet vroiam sa vad daca pisica are reflexe .. si sta bine pisica la capitolul asta .. Nevasta m-a inteles rapid si a inceput sa rada.. la fel si fiul meu dar ficamea chiar sa suparat .. tine ff mult la pisica aia .. :D ..
Vorbeam doar cu fiul meu si ii spuneam in particular .. ca imi pare rau :ympray: .. am vazut ca se uita lung la mine si am inceput sa explic de ce imi pare rau ..
I-am spus. Imi pare rau David!! trebuia ... ca al doilea sunet sa fie un urlet de Cougar ( puma ) =)) ala este mult mai infiorator.. si sunt sigur ca pisica ar fi facut infart ..sau nu mai iesea vreo doua saptamini de sub pat :D ...
Am inceput sa radem amindoi si i-am promis ca in zilele urmatoare o sa incercam din nou eflexele la pisica .. :lol: . Trebuie doar sa fim siguri ca fica-mea nu este acasa , asfel s-ar supata rau...
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 01 Ian 2017, 07:25

As vrea sa va povestesc o intimplare de care mi-a amintit unul din parteneri mei de vinatoare ( Daniel) zilele trecute ... Daca nu ma insel 4 ani in urma eram la o vinatoare la black bear pe Vancouver Island , vinam in sezonul de primavara . Asea ca unul din baiet si-a luat masina si 3 baieti am urcat pe Ferry ( asta este un vapor ) de la Horseshoe bay spre Nanaimo( asta este pe insula ) , este singura posibilitate sa ajungi pe insula asta cu .. Vaporul , daca exclud ca se poate ajunge si cu avionul dar este ff scump , si nu cred ca merita ratezi unele peisaje extraordinare . Dupa ce parchezi masina pe Ferryes toti calatori urca sus , sunt 4 etaje pe fiecare vapor, si fiecare etaj are restaurante , locuri de joaca pt copii , mici butiques de artizanat .. si ce imi place mie cel mai mult este ca au terase exterioare unde poti sa iesi si sa admiri peisajele superbe . Nu de putine ori am vazut delfini cum atacau/pescuiau , se parea ca apa fierbe, era un intreg banc de sardines zapacit /naucit. Imi amintesc ca eu eram la masa si acolo am lasat mancarea :D cind a anuntat capitanul navei, ca daca sunt doritori sa iasa pe terasa si o sa vada acel spectacol ... in mai putin de un minut nu mai aveai loc sa arunci un ac pe nici o terasa de pe aceal Ferry :D , toti erau afara faceau poze si filmau ..
Primavara si vara este cel mai frumos sa stai afara pe terasa , este cald, vaporul trece printre insule mai mici unele sunt locuite ( doar citeva case ) iar altele sunt prea mici ca sa fie locuite Desi majoritatea plajelor sunt destul de stincoase ,sunt si cateva plaje cu nisip.. pe insulele care sunt locuite , iar apa are o claritate fantastica .. peisajul ala este de vis .. cursa asta este doat putin peste 90 min (daca imi amintesc bine ) .. Daca nu stai la coada sa iti cumperi mancare :D ,. trebuie... sa iesi pe terasa si sa admiri peisajul sincer este de vis .. Uneori am fac si eu asta cand am chitara cu mine :D , dar de cele mai multe ori pe terase afara o sa vezi baieti care foarte degajati , o sa ii auzi cintand la o chitara acustica , eu todeauna incerc sa ma duc aproape ca sa aud si desi nu sunt un melancolic , sunetul ala si peisajele ma lasa fara cuvinte ...
Eu am incercat cit am putut de bine sa zugravesc o imagine la cea ce vazi sau simti pe Ferry dar sincer nu cred ca nu am cuprins totul .. :D


https://www.google.ca/search?q=pictures ... AOUQsAQIGQ

Am postat un site cu citeva poze cu acele Ferryes, ( cele mai mari vapoare sunt pe ruta intre Vancouver Island.. si Main land ( Vancouver ) .. iar barcile mai mici sunt folosite pentru insule care nu au un numar mare de locuitori .

Dupa ce am coborat in Nanaimo , de aici mai avem inca cam 5-6 orede condus pana in nordul insulei , partea aia a insulei nu este asea de populata , si este ff buna pt vinatoare , ursi pe insula asta sunt fff mari si daca vrei un trofeu se merita sa mergi acolo ....daca nu vrei trofeu poti sa vanezi si mai aproape fara sa treci pe insula , dar nu prea ai sanse sa gasesti ursi asa mari ca acolo ....Nu a fost data sa trec pe insula si sa nu gasesc ursi ff mari , se spune ca acolo auo subspecie de black bear care cresc mai mari ca si astea de pe continent ..
In prima dimineata vanam cu unul din baieti eram pe atv , el conducea si eu stateam in spatele lui.. imi amintesc ca dupa ce am facut o curba undeva in partea dreapta pe deal am vazut un urs , am coborat si i-am pus un glonte upshoulder , a cazut fara sa mai faca un pas
. Acum noi avem o regula ..mai ales la urs , cine vede animalul ala trage .. iar celalalt vinatot daca ii dau poate sa fie .. back up shooter.. adica sa traga si el dar numai... daca.. ursul nu cade . Asta este valabil doar daca te-ai inteles cu partenetul cu care vanezi... si il lasi sa faca chestie asta ..
Dar nu a fost nevoie .. a cazut secerat fara probleme ... tot in ziua acea eram cu celalalt baiat pe atv ( acum era catre seara ) si la vinatoarea de dimineata am gazit un loc fain unde l-am rugat sa ma lase pentru panda era o poiana foate faina iar pe o parte avea un punct mai inalt de unde puteai observa ff bine tot ce se intampla in jur ... A oprit baiatul cam la 1 km de locul unde i-am spus si eu am luato la talpa spre locul ala , si Daniel a luao pe un drum in stanga , si a intrat in padure ... cred ca de cind ne-am despartit sa fi fost doar 1 minut si am auzit un foc de arma ...
Am stiut ca este colegul meu si am fugit in directia unde a intrat el in padure , acum baiatul asta era doar in al doilea an de vinatoare si nu prea avea experienta la tras cu arma , era doar la inceput .. Cand am ajuns la locul unde era atv-ul lui m-am speriat putin pentru ca atv-ul era acolo cu motorul pornit , si nu imi vedeam cologul ...
Am strigat si mi-a raspuns din partea dreapta din padure , l-am vazut si am intrat si eu in padure , padurea era destul de rara in zona aia si se putea vedea bine printre copaci .. eu au intrat cam 20-25 metri in dreapta lui , doar ca sa pot trage daca este nevoie ...
M-am apropiat de el si am ramas incremenit :D . asta eta cam la 5 m de urs iar ursul se zbatea fff tare la picioarele lui .. :shock: eu am incremenit ..
Lam strigat de citeva ori, pana sa il fac constient si sa ma auda.. ( adrenalina bato vina ) .. :D .. si l-am chemat sa vina in spate , era foarte aproape de ursul se zbatea grozav la picioarele lui ...a venit linga mine cu miinile tremurande si ff bucuros ( era primul lui urs ) . si am asteptat amandoi cam 10 min pina nu s-a mai miscat ursul ... asta era un urs fff mare mai care ca ce am impuscat eu dimineata
Apoi i-am amintit ce am patit eu cu primul meu urs. In ani care au urmat am mai vanat cu Daniel a vazut si el pe pielea lui :D cat de rezistenti sunt ursi , desi cade se poate ridica in ori ce monent , si cand se ridica si te vede langa el sigur ataca ..Zilele trecute imi amintea de intamplarea aia ...si spunea ..
- Man ce prost am fost la primul meu urs ... :D
- No bine man !!! mie imi spui ca ai fost pro... :D :lol:
- Ma nu ma enerva ca iti zic.. vreo doau !!! mi-a zis Daniel [-x :D

Doar cateva minute in urma am primit unmesaj de la el in care imi ura un.. An nou fericit ! Asta este unul din baieti cu care o sa urc la Bison dupa 15 Jan.
La noi inca este 31 Dec doar in aproximativ 3 ore o sa intram in noul an ..

Vreau sa va urez din nou !!!

AN NOU FERICIT!!!

P/S .. si daca primiti vin cu sorcova .. :D
P/S
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde TudorB pe 01 Ian 2017, 10:00

La multi ani ! Toate cele mai bune si multa multa sanatate.
Binenteles ca esti primit! Mai ales ca esti aproape de casa :)
Sorcova, vesela, sa traiti, sa infloriti!
TudorB
Membru important
 
Mesaje: 186
Membru din: 16 Feb 2015, 11:17

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 02 Ian 2017, 01:22

TudorB scrie:La multi ani ! Toate cele mai bune si multa multa sanatate.
Binenteles ca esti primit! Mai ales ca esti aproape de casa :)
Sorcova, vesela, sa traiti, sa infloriti!



La multi ani !!!Tudor :D ..

Best wishes for you too !!!
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 07 Feb 2017, 09:42

Cu doua zile in urma am ajuns acasa , am fost plecat pentru 8 zile in nord la vanatoare , am avut un timp fffff fain , baieti cu care vinez sunt niste oameni extraordinari , si pe langa toate astea am vazut multe anmale ...
Sper sa gasesc ceva timp in zilele care vin .... sa pot povesti unele din experientele traite acolo ... cu toata sincertatea a fost o vanatoare extraordinara ...
Dar pana atunci am pus un video pe youtube si acolo o sa puteti vedea unele vidoe scurte /poze din aceasta vanatoare ..
Va doresc o zi faina !!



https://youtu.be/B9wgWuMQGZ4
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde mialxx pe 07 Feb 2017, 22:43

Superba zona. Bravo voua!
Ma pune ceva poze...

Cu stima Alin
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 951
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 08 Feb 2017, 09:07

Am o problema .. este al doilea mesaj pe care incerc sa il postez si sunt deconectat de pe site , iar mesajul se pierde " nu este postat" ... Mi se cere tot timpul " Autentificare "... desi parola este save pe site ...nu imi dau seama ce se intampla ar putea ajuta cineva cu problema asta ? Thank you !
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde laurul pe 08 Feb 2017, 17:55

Cand te autentifici...reintrodu manual userul si parola si apoi bifeaza casuta de autentificare automata, din nou.
Tot site-ul a a vut problema asta, dar s-a rezolvat.
Daca tot nu merge, delete cookies si reia procedura.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3077
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 09 Feb 2017, 00:14

laurul scrie:Cand te autentifici...reintrodu manual userul si parola si apoi bifeaza casuta de autentificare automata, din nou.
Tot site-ul a a vut problema asta, dar s-a rezolvat.
Daca tot nu merge, delete cookies si reia procedura.



Multumesc @laurul.. o sa incerc sper sa merga... si sa nu imi mai pierd mesajele ..
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 09 Feb 2017, 07:09

Trebuie sa recunosc am asteptat cu nerabdare iesirea asta , am vanat in zona respectiva inainte ( dar niciodata iarna ) stiam ca o sa fie o vanatoare fff dura /grea este ffff frig la Ft St John in Ianuarie/Februarie...dar ori ce sezon cred ca are farmecul lui la vanatoare
Un lucru la care nu am mai avut experientaa a fost vanatoarea la lup si nu in ultimul rand am ramas fascinat de cat de resistent este un Bison( zimbru ) .
Doar asea pe scurt sa povestesc despre iesirea/vanatoarea asta .. (sper ca colegi de pe forum sa fie interesati in toata povestea asta ) .. :D mie mi-a placut la nebunie ...

Pe 26 Ian plecam impreuna cu 2 baieti sus in nord , trebuia sa vina inca unul sa mergem cu 2 masini , dar baiatul a fost incurcat cu un proiect si nu a putut sa vina ..Toti baieti avem cate un mic business .. iar bani uneori sunt o motivatie mult prea puternica ca sa ii rezisti =)) :D ( cam asta sa intamplat cu baiatul care trebuia sa vina ) :D

Am vorbit personal cu fermierul si am hotarat sa cumparam fiecare baiat cate un Bison , am scris mai sus motivatia mea a fost carnea este ff sanatoasa si are o gramada de vitamine in ea . .. Dupa 18 ore de drum am ajuns obositi la Hudson Hope ( un mic orasel ) si ne-am uitat rapid pentru un hotel sa dormim , dimineata urma sa ne intalnim cu fermierul sa ne impuscam Bison si apoi sa urcam la cabana ( la vanatoare )
Toate bune pana aici am luat o camere si am plecat la somn , obosit cum am fost nu mi-am dat seama ca Daniel a spus ca vine in camera cu mine :D , ne-am pus fiecare in patul lui si de aici a inceput balamucul .. baiatul asta sforaie de trezeste si morti din morminte , asea ceva eu nu am mai auzit in viata mea [-( [-( :D
M-am tot chinuit eu sa adorm dar degeaba .. baga Gheorge a meu... de se misca candelabrul in camera .. :-ss :-ss si eu eram obosit dupa 18 ore de stat treaz si nesomn ..am incercat eu tot ce am stiut sa il fac atent , si sa taca , dar degeaba .. la un moment dat ma enarvat si mi-am luat perena si l-am lovit cu ea in cap ..
A sarit in fund naucit ( pe mine ma imbufnit rasu ) si a strigat la mine .. Ma nebunule .. lasama sa dorm !!!!
In doua minute a luato de la capat ... sforaia a meu de iti rupea inima ... =)) =)) :D :D

La ora 5 am fugit din camera la breakfast,( unele hoteluri care se respecta dau de mancare dimineata si cafeaua/ceai , astea aveau un micdejun fff consistent ) nu inainte de a da televizorul la maximum si am aprins toate luminile si porcariile care faceau zgomot .. ;) :D sa trezit si colegul .... eu sincer nu cred ca am dormit 2 ore toata noaptea ...

Dupa micul dejun am plecat la ferma sa ne impuscam bizonii , am cazut de acord ca baieti sa isi impuste ei primi animalele lor iar al meu sa il dau jos dupa ei la long range ( eu aveam 338 lapua cu mine ) , discutand cu fermierii ( erau trei frati Rusi ) care aveau ferma asta printre altele ne-au spus multe intamplari despre cat de rezistent este animalul asta .. si au insistat ca singurul loc unde trebuie lovit sa cada este la cap catva cm mai jos de ureche , s-au intre ochi .. astea at fi lovituri in creier si in felul asta animalul nu ar suferi , si carnea ar fi mult mai buna daca animalul este relaxat cand moare ...
Imi spuneau despre un client care l-au avut baieti si care a trebuit sa puna 2 gloante 50 cal in partea superioara a gatului ca sa omoare animalul :D , mi-au mai spus ca intr-un taur mare cand l-au taiat au gasit 8 gloante iar majoritatea deja erau "vindecate" in animal .. erau de mult timp acolo ..Nu prea am crezut eu toata chestia asta , ca doar animalele astea nu am 9 vieti... si nici nu sunt verisori cu" Rambo "
Unul dintre baieti a avut nevoie le 2 gloante la baza capului ca sa termine animalul , celalalt baiat a trebuit sa traga de 4 ori :D ( la distanta de aprozimativ 80-100m ) .. doar al patrulea gloante a lovit creierul . Problema este ca o data ce ai ranit animalul se misca si este fff greu sa mai tragi precis la un animal agitat si in miscare ... eu sincer am ramas naucit sa vad cat sange a pierdut bisonul si inca este ff activ .. sangera profund :-ss :-ss si totusi era inca plin de viata si f activ ... Am facut acel filmulet .. dar am promis la baieti ca nu o sa postez nici un video cum au tras ei :D , doar la discutia din cabana l-am intrebat pe Daniel de ce a tras dupa avaioane =)) .

Acum eu de acasa am mers cu ideia ca o sa trag la 1000yards , adevarul este ca ( cu toata modestia o spun ) ... sunt destul de capabil sa pun un glonte destul deexact la distanta aia .. DAR .... asta este un animal viu si poate sa se miste , ar mai fi si o rafala de vant care poate devia glontul ... 1-2 minute inainte de a trage pot sa am vant cu intensitate normala si constant si pot corecta pentru asta , dar in timpul de aproape 1 min cand stau pe arma conditile se pot schimba fff rapid ..
Fermierul cand m-a auzit ce vreau sa fac a zis ca sunt nebun :-ss :D , cu mare greu dupa ce i-am aratat o gramada de videos cum trag si ca pot trage precis la distanta aia .. a fost de acord sa ma lase sa trag la 700-800 yards
Toate au fost bune doar ca dupa ce au impuscat baieti animalele lor au mers toti fermiere si baieti sa traga pielea jos de pe Bisons , iar eu a trebuit sa astept pana dupamasa cant au terminat , ca sa vina fermierul si sa imi arate la ce animal pot sa trag ...acum dupamasa sa pornit un vant fff puternic .. ( daca o sa va uitati in video care l-am postat anterior pe youtube, se vede ca vantui imi misca camera cu care am filmat lovitura la bison) .. Am scos Kestrel afara ( asta este o unitate mica / statie meteo / program balistic ) si am masurat intensitatea vantului in locul unde eram 40-45 kmH [-( ... Cand au tras baieti de dimineata vremea era perfecta pt long range shooting...... acum chiar ca eram suparat ... [-( ..
Miam dat seama ca nu pot garanta o lovitura la mai mult de 300yards , :( si asta am si facut m-am asezat doar putin sub 300 yards pe arma fermierul mi-a spus , trebuie sa ii pui acel gloante exact la nivelul ochilor daca tragi mai jos o sa il ranesti doar si nu cade , nu a uitat sa imi reaminteasca ca daca ranesc alt animal trebuie sa il platesc :-@ .

S-a uitat fermierul prin binoclul si mi-a aratat animalu,l statea jos .. statea ca teasta spre mine , doar ca avea capul in unghi probabil de 30-40* in raport cu mine ... cea ce inseamna ca distanta dintre ochi sa injumatatit :D animalul era linistit eu cred ca dormea .. l-am urmatit cateva minule inainte de a trage ca sa ma familiarisez cu miscarile lui .. statea ff linistit ....

Am pus glontul exact unde am ochit .. doar a cazut capul si s-a intins .. a fost" a brain shoot " am vazut lovitura prin luneta ...( se poate vedea lovitura pe video .. ce ma surprins este ca glontul a iesit din skull ( craniu ) si sa oprin in piele in partea cealalta a capului ....
Pentru cei care nu stiu 300 gr gloante de la 338 lapua este fff puternic .. eu am tras la 400yards la o placa de fier de aprozimativ 18-20 mm ( 7/4" inch ) ( cu acelas gloante ) si a trecut prin placa fara probleme .. Trebuie sa ai o placa de otel sau " hight grade steel" ... ca sa opreasca un gloante ca asta ..animalul asta are un cap extrem de tare ... Fermieri au ramas impresionati de precizie , eu nu prea eram fericit , eram doar mutumit :? imi doream sincer sa trag mult mai departe ...
In toti ani astea de cand trag la long range am invatat.. ca ambitile personale si chiar si abilitatilepe care poti sa le ai . Nu trebuie puse pe primul loc. Trebuie sa fi realist , sa constientizezi ca pui crucea pe un animal care sufera ... daca tragi ca un idiot ...
Este mult mai greu uneori sa nu tragi , trebuie sa te controlezi si sa fi rational ... ambitile si chiar abilitatile unui tragator trebuie puse mai pe urma ...
Doar asea poti sa tragi ca un Sniper/Marksman daca reusesti sa te controlezi esti calm si cu o minte limpede cand trimiti acel gloante !
Ma repet daca sunt interesati pot sa scriu cate ceva si despre vanatoare care a urmat dupa ...

Va doresc o zi faina !!
Sorin !
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde radubichis pe 09 Feb 2017, 08:49

Cum a decurs vanatoarea cu chematoare electronica la lupi?
Avatar utilizator
radubichis
Veteran
 
Mesaje: 1761
Membru din: 31 Aug 2006, 10:23
Locaţie: Hunedoara

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde the_mav pe 09 Feb 2017, 10:02

Sorin, frumos ce ne povestesti.
Sa inteleg si eu, un briefing: v-ati dus la un ranch/farm/wildlife game reserve/etc de bisons si v-ati luaat fiecare cate o piesa, in jumatate de zi-o zi e totul aranjat.
apoi o saptamana la ce ati mai fost? ziceai tu / Radu de ceva vanatoare la lup cu chematoarea? altceva ati mai vanat?

toate bune
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde a&c pe 09 Feb 2017, 10:51

Clar exista interes, super ar fi daca mai ai si poti posta filmulete.
Toate cele bune.
a&c
Membru activ
 
Mesaje: 68
Membru din: 04 Apr 2016, 08:59

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 10 Feb 2017, 07:37

Salut !

Pai daca exista interes pot sa continui .... :D..

Unul din colegi imi sugera sa mai postez filmulete .. mai am cateva filmari care trebuie sa le pun pe youtube.. am considerat ca nu sunt asea de importante de acea nu le-am postat .. Inca nici acum nu am invatat cum sa postez poze pe forum .. daca cineva imi explica as mai putea pune poze pe acest forum ....
Nu prea ma atrage fotografia , fac poze doar asa ca sa am unele mici amintiri , dar sincer nu prea imi fac timp de poze cand vanez ....

Bisoni astea sunt pe o farm ( ferma privata ) ...Rusi aia au daca nu ma insel 3800 acre de pamant cea mai mare parte este padure si acolo cresc Zimbri ... sunt ingraditi cu gard dublu .. unul find gard electric ... Traiesc salbatic , din cand in cand le mai dau ceva fan sa manance atunci cand este iarna este grea ....si cam asta e tot ... Asta nu este considerata vanatoare pentru ca tu doar mergi platesti pt bison si il impusti .. nu intereseaza pe nimeni daca ai scoala de hunting , sau daca ai Tag pt bison .. doar platesti si il dai jos ...
Ce imi spunea unul din fermieri este ca de la BC wild Life ( protectia animalelor salbatice ) ei au doar un anumit numar de aprobari pe an pt bison sa fie impuscat ... ( spunea fermierul ca guvernul inca considera ca animalul asta este salbatic ... desi este pe privat land ,...ei vor doar ca sa nu decimeze populatia de bison ) de acea vreau sa controleze putin... si fermele private .. atunci cand este vorba de bison ...

Eu personal consider ca ce am facut noi la Bison nu este vanatoare , ce am facut dupa asta este vanatoare :D
In zilele care au urmat am vanat pentru felela de cerb ( elk ) .. unul din baieti cu care am fost aveau autorizatie pentru Elk's female... si pentru Lup ...
Domnul Radu. ma intreba cum a mers cu chematoarea? ...
Am impuscat lup dar nu la chematoare , am chemat probabil de 6-7 ori ,... dar fara suces .. nu este usor sa scoti salbaticiunea afara din padure cu chematoarea ... trebuie sa cunosti si sa imiti animalele din zona ff corect , alta problema ar fi frigul extrem am prins -25-28*C .. la chematoare trebuie sa stai intre 30-45 min nemiscat , doar ff incet poti sa iti intorci capul si sa schimbi sunetul pe telecomanda , daca faci un sunet gresit ai toate sansele ca sa nu se apropie nimic de tine
Eu cred ca nu am putut aduce nimic la chematoare doar pentru ca inca nu am experienta cu asea ceva , in nord padurile sunt imense si trebuie sa sti ce animale umbla prin zona si cred eu ...sa ai si putin noroc .

Unil din baieti care locuiesc acolo ( Denis ) sa oferit sa ne duca cu masina intro zona unde stia ca este lup . Am fost f incanta,t pentru ca am incercat cateva zile la rand la chematoare si nimic , ce sa mai vb ca era si un frig de crapau pietrele ... am urcat toti intr-o masina si am batut drumurile, baiatul find din zona... si este si sofer de tir si trecea cu truck-ul pe acolo tot timpul, si de multe ori a vazut lup in zona , am batut drumurile ale a toata ziua .. iar spre seara am dat de o haita de lupi :-o \:D/ ...

In perioada asta a anului o sa ii vezi in haita , asea ca ff pe scurt ne-am ales fiecare baiat cu cate un lup , eu l-am luat pe cel argintiu iar colegi meu s-au ales cu doi lupi negri ..( cred ca se pot vedea lupi pe video care l-am postat ) ..Ce mi sa parut mie ff interesant este ca baiatul ala rus neavand arma sa traga a luat arma mea aia mica 17 win mag .. si a rupto la fuga dupa un lup negru care s-a desprins din haita ...
Noi aveam toti trei baieti 300 win mag cu noi .. el neavand alceva a luat arma aia mica ( calibrul este doar putin mai mare ca 22 cal ) doar ca viteza la glont este de peste 900m/s . este fff rapid si cade destul de putin in primele 300m .
A luat arma si a inceput sa fuga dupa lupoaica care s-a desprins din haita ... am auzit trei focuri de arma la scurt timp si cam dupa 10 min l-am vazut pe nebunul ala ca vine gafaind :D :-ss si tragand dupa el un lup negru de piciorul din spate ...
Cand a ajuns Denis , ne-am uitat la ei si era in adidasi :D , si-a ridicat jeans de la glezna si am vazut ca era zgariat tot pe picioare ,, :D , cum a fugit zapada era inghetata doar la suptafata , picioatele ii intrau in zapada si il zgaria glezna si partea de jos a piciorului in pojgita de deasupra care era inghetata ...
Ce sa zic am toata admiratia pentru un vanatot ca ala ^:)^ ^:)^ . si mai fugea nebunu in padure dupa lup si cu un calibru ff mic ... ca 17 win mag .. :ymapplause: :ymapplause:
As putea sa povestesc multe despre baieti aia , eu am vazut si facut multe in materie de vanatoare , dar cu toata sinceritatea ma consider sarac in experiente pe langa ce fac baieti aia :D [-x =)) =)) .. SUNT RUSI NEBUNI !!!!!. Dar au fiecare din ei o inima ff mare si sunt prieteni de nadejde .. Am vazut si unele videos care leau facut ei , majoritatea nu o sa ajunga niciodata pe internet pentru ca nu sunt tocmai( "ortodoxe ) si le-ar face probleme ... Traiesc viata la un alt nivel asta este tot ce pot sa spun .... :D
A venit baiatul inapoi foarte entuziasmat de arma , imi spunea man am tras la aproximativ 300 m si am dat lupul jos :ymapplause: spunea ca a tras si a rupt coloana la lup apoi a mers linga el si a mai pus un gloante in cap la lupoaica ..la belit lupul si avea doua gloante in coloana si unul in cap .Denis era fascinat cat de bine trage arma aia , il durea sincer va spun in spate de lup , si imi tot punea intrebari despre arma si calibru , eu doar ma uitam la el si eram mirat de curajul lui :-ss ....
La doua zile dupa faza cu lupi am gasit si o turma de elk si Daniel si-a luat elk-ul lui( nea dat si noua carne de elk ) ..am venit cu multa carne acasa... si cu trei lupi .
Vreau doar sa mai spun ca dupa ce am ajuns acasa nevasta a facut" Roast Bison " .. carnea de Zimbru gusta excelent !!Trebuie sa mai incercam doar" bison burgers" ( burgers de bison ) de astea se stie ca ar fi cei mai gustosi burgers care poti sa ii mananci vreodata
Tot la doua trei zile mergeam la ei in comunitate la sauna , si ce faceau astea stateau la sauna cu aer uscat temperatura inauntru eta intre 80-90C nu puteai sa stai mai mult de 2-3 min si simteai ca mori sau ti se aprinde parul n cap ....
Ieseau baieti de acolo si se aruncau intrun bazin cu apa rece , sau afara in zapada b-( .. iar apoi fugeau din nou inauntru ... Am facut si eu asta doar o data la vanatoarea asta , am avut un shock termic cred eu pentru 2-3 sec , dar apoi sincer te simti fff bine \:D/ ....Ei fac asta tot timpul ....
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde silvium pe 10 Feb 2017, 20:11

Imagine

Imagine

Imagine
silvium
Membru activ
 
Mesaje: 84
Membru din: 20 Apr 2009, 22:35

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 10 Feb 2017, 23:13

L-am rugat pe Silviu sa posteze 3 poze pentru mine , eu am incercat :? si nu am reusit .
Thank you Silviu !!!

Prima poza este cu lupoaica care a impuscato Denis , am scris mai sus ca s-a desprins de haita si vroia sa intre in padure , baiatul asta a mers dupa ea si a puso la somn cu 17 win mag .. ( in a treia poza se pot vedea loviturile in coloana vertebrala . :D :ymapplause: a tras bine Denis .. si este de admirat curajul lui ....
Poza din mijloc este cu lupul meu ( al meu este cel grey ) si a lui Alin cel negru .. erau deja inghetati .. ce mai la -25C totul ngheata ff rapid.

Pot sa spun ca vanatoarea aia a trecut mult prea repede :? , ne-am distrat de minule in fiecare seara veneau baieti ( rusi ) la noi la cabana si discutam, faceam glume, depanam amintiri si faceam planuri pentru ziua care urmeaza , cabana este undeva in mijlocul paduri undeva la 15-20 km de unde locuesc ei .daca nu veneau ei mergeam noi la sauna .. , am vanat greu zic eu... din cauza frigului , dar am vazu animale si mai ales am luat cam tot ce ne-am propus in vanatoarea asta ...
Ar mai fi multe de scris ... baieti aia sunt ff de treaba.... eu l-eam aratat cate ceva despre long range shooting si au fost fff interesati in subiectul asta .... ei ne-au aratat cum se vaneaza in nord si am avut un timp excelent la cabana lor ... ce pot sa zic este ca astept cu nerabdare vinatoarea din toamna , atunci o sa urcam din nou acolo ...
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde marc12/76 pe 11 Feb 2017, 06:34

Salutare,
foarte interesante relatari, cred ca multi dintre noi, cei de-acasa stau cu sufletul la gura citindu-ti experientele. Cred ca visul oricarui vanator e sa ajunga in astfel de tinuturi la nord Yukon, la sud Montana, Idaho, Wyoming, Dakota,la est Alaska, unde au loc vanatori adevarate, un tinut care te duce cu gandul la Colt Alb a lui Jack London in tinutul Yukon-ului (o carte care am recitit-o de 5 ori la 10 ani), un tinut in care chiar trebuie sa te pregatesti ca un adevarat barbat, unde nu poti apela pe oricine cu tractorul ori calul sa vina sa te scoata c-ai ramas impotmolit sau suspendat, unde nu poti sa te deplasezi in primul sat sa-ti iei apa, mancare sau mai stiu eu ce, unde nu te poti duce cu doua sandwich-uri, unde nu poti reveni a doua zi dimineata la prima ora si la 12 sa fii la lucru dupa ce ai puscat tapu'. O vanatoare pe care-o pregatesti in cele mai mici detalii, echipament, hrana, munitie, arme, auto......
Un loc in care dai de lupi, ursi grizzly (care stim ca sunt mai periculosi ca ursuletii nostri), elani, reni si alte cateva animale pe care le mai gasim si pe la noi. Tinuturi fara semnal la telefon, inca virgine, asta e vanatoare adevarata unde cuostintele despre animale, arme,balistica, auto, trebuie corelate cu cele de supravietuire, rezistenta , rabdare, barbatie. :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
Daca-mi dati voie sa vorbesc in numele a cativa colegi, apreciem mult stilul tau de scris si faptul ca ne prezinti detalii fff interesante. Cred ca multi dintre noi asteapta sa scrii pe forum, cu sufletul la gura si cu un vin bun. Multumim ca impartasesti cu noi trairile tale in materie de vanatoare, e nevoie de astfel de oameni pe forum.

Cu stima!

Trei vise mai am in viata: o calatorie cu Transiberianul, o vanatoare in Caucaz la Ibex si una in Alaska/ British Columbia/Yukon, da cine stie........ $-)
marc12/76
Membru activ
 
Mesaje: 113
Membru din: 21 Noi 2014, 10:18

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 11 Feb 2017, 08:34

marc12/76 scrie:Salutare,
O vanatoare pe care-o pregatesti in cele mai mici detalii, echipament, hrana, munitie, arme, auto......
Un loc in care dai de lupi, ursi grizzly (care stim ca sunt mai periculosi ca ursuletii nostri), elani, reni si alte cateva animale pe care le mai gasim si pe la noi. Tinuturi fara semnal la telefon, inca virgine, asta e vanatoare adevarata unde cuostintele despre animale, arme,balistica, auto, trebuie corelate cu cele de supravietuire, rezistenta , rabdare, barbatie. :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
Daca-mi dati voie sa vorbesc in numele a cativa colegi, apreciem mult stilul tau de scris si faptul ca ne prezinti detalii fff interesante. Cred ca multi dintre noi asteapta sa scrii pe forum, cu sufletul la gura si cu un vin bun. Multumim ca impartasesti cu noi trairile tale in materie de vanatoare, e nevoie de astfel de oameni pe forum.

Cu stima!

Trei vise mai am in viata: o calatorie cu Transiberianul, o vanatoare in Caucaz la Ibex si una in Alaska/ British Columbia/Yukon, da cine stie........ $-)


@marc12/76
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase !!!
Da este adevarat trebuie sa planifici si sa replanifici fiecare lucru in detaliu , in asfel de situati nu te pot baza pe nimeni si nimic , doar pe baieti care sunt cu tine . Iar uneori daca esti singur in padure pe cunostinta si abilitatile personale .. In asfel de situati este bine sa" nu intinzi coarda " sau sa iei riscuri necontrolate .. te pot costa viata in majoritatea cazurilor ...

Sincer uneori simt ca nu acopar destul de bine subiectul asta , ma simt sarac in cuvinte .. cred ca stirbesc putin din frumusetea locurilor sau trairile care le simti acolo ... :? Am trait acolo experiente extraordinare , care te fac sa te vezi mic si neinsemnat ...si in acelas timp privilegiat sa pot face cea ce fac eu ..

Motivul pentru care scriu toate astea este .. este sa fac cunoscut vanatorilor din Romania, din experientele mele .. si sincer ma bucur ca sunt colegi care apreciaza cea ce fac .. si intamplarile mele va tin cu "sufletul la gura "

Despre cele trei vise ce le ai @Marc .. Sincer sper ca intro zi sa ti se implineasca!! ..
Personal ma simt util daca pot face pe cineva... sa spere... sa viseze si este fff posibil ca intr-o zi visele sa devina realitate... pentru uni colegi din Ro ..
Inca o data apreciez cuvintele frumoase !!!
Cu stima !!
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde yoghi pe 12 Feb 2017, 00:57

Tare e filmarea de la minutul 2.30 pina la 2.40 cand se modifica zuuumul obiectivului si se.vede distanta pina la bizon.

blana ? o faci covor sau pastrezi doar capul ca trofeu pe perete.

si lupul ala negru MARE rau. ai o poza cu craniul?

Bravo focul dat la bizon, DAR mai ales pt lup; si aici sunt putini care impusca lup. (nu ce iese in goana )
E greu cu pinda care in afara de timp e si pe la -20*.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 12 Feb 2017, 02:21

Salut @yoghy

Lupi i-am dus la taxidermist ( la ala care trage blana jos de pe ei si imi face pielea covor ) cu cap ( gura deschisa )

https://www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=SEy ... ++pictures

Asa ceva o sa arate cand termina ala prin iunie -iulie lupul .. costa 800$ si mi-a luat 250$ pentru skining ( belit )


... Dupa cap o sa ma duc in zilele viitoare trebuie sa il fierb ( si sa il albesc ) si vreau sa il pastrez ... Acum sincer ala grey este putin mai mare ca cel negru .. ( si mai greu ) .. doar cred ca este in plan indepartat si nu se vede bine .. ca si craniu sigur ala grey este mai mare .. .. dar probabil pe saptamana ce vine o sa adunem capurile si o sa le fac poza ...

Nu stiu ce sa fac inca cu pielea de bison , coasta fff mult sa o fac peste 2500$... ma gandesc sa o dau/vand la cineva .. o am in intr-un frigider la rece .. :-? ..
Am incercat carnea si este ff gustoasa , sincer ma gandesc sa ma duc pe toamna sa mai iau altul .... mai mare ( bisonul asta l-am dat jumate la 2 prieteni care voiau si ei carne ) asea ca am ramas doar cu jumate din bison si cu carne de elk ( femela de cerb ) .. sincer sper ca pe urmatorul sa il iau la long range . :D
Sper ca urmatorl shoot sa nu mai fie la -22 si vant de 45km/H .. :-?? sincer la toti din casa ne place carnea de Bison este o carne lina.. cu un gust f fain.. specific ( daca pot sa compar este undeva intre vita si eland )...
Mersi mult @ yoghi de comentariu ...

Acum am eu o intrebare ..
Cum se face in Ro cand vrei sa fierbi si sa albesti un craniu de animal ...
Eu am facut de cateva ori aici la urs si tap .. dar nu prea am experienta in domeniul asta ...

Daca nu cer prea mult tare mi-ar place ca sa stiu sa imi fac si pielea ...de Bison acasa ... daca se poate ?

Multumesc mult !!!
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde yoghi pe 14 Feb 2017, 11:55

pt piele e complicat pt ca ai nevoie de recipient mare unde sa o tii doua saptamani si mirosul este ..suparat.Nu stiu cum se prepara.
Pt craniu cel mai simplu fara fierbere. Se tine intr-un vas cu apa naturala ...sau de chiuveta ,timp de 3_4 saptamani...5..6 depinde de animal, o schimbi la o saptamana. Astfel se dezlipeste toata carnea.daca nu ai rabdare mai cureti cu un cutit rotunjit sau o lingura.
cand schimbi apa trebuie sa fii atent..folosesti o sita altfel pierzi dintii .Da apa macina si radacinile dintilor.
Mirosul este ""smecher tare"". :lol:
Pt albire sunt sigur ca gasesti acolo in magazin solutia dedicata.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Ray pe 14 Feb 2017, 21:58

@ Marksman, felicitari si Waidmannsheil

desigur e eficienta si metode propusa de @ yoghi, dar cum spune si el, mirosul ala smecher pe timp de 4-5 saptamini, parca ma abtine.
Eu folosesc metode prin fierbere.
craniul intr-o oala cu apa si fiert la foc mic pana incepe carnea sa se desprinde de pe os, in cazul tau, la bison, pina se disloca coarnele de pe cepul osos, dupa aceaa scot craniul si indepartez carnea cu un cutit si partile din interiorul cavitatii nasale cu un cleste chirugical.
Dupa faza asta il mai pun odata la fiert in apa curata la care adaug cam 50 g de detergent de rufe, acest procedeu degreseaza craniul, fapt care impiedeca rancezirea ulterioara. Dupa ce e curat, adica fara carne si zgarciuri il las sa se usuce cam 12 ore.
Albirea o fac du peroxid ( H2O2 - hydrogen peroxide ) ideal cu o concentratie de 30 - 50 % pe un interval de 24 de ore.
Atentie ! Trebuie folosite manusi la aceste concentratii !
Dupa procedeul de albile clatesc totul ca peroxidul din craniu sa se dilueze fara a arde pielea la atingere si il las sa se usuce la soare.
Coarnele, care desigur nu sunt albite, le poti lipii inapoi pe cepul osos cu de exemplu, aracet, acest adeziv i-ti acorda timpul necesar pentru fixare fara a se intarii asa de repede.

mult succes si asteptam sa vedem rezultatul.
Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Avatar utilizator
Ray
Membru important
 
Mesaje: 205
Membru din: 24 Iun 2008, 13:53
Locaţie: Alzenau

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde yoghi pe 15 Feb 2017, 02:17

250$ pt jupuit.......Cred ca emigrez si eu.Cu 4..5piese pe saptamana asta inseamna maxim 10 ore de munca pt 1000$....e smecherie.
si am pus 2 ore la o blana ca sa am loc si de o palinca. :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 15 Feb 2017, 07:25

Mersi mult de sfaturi @yoghy , @Ray

Nu am incercat nici o data procedura descrisa de @Yoghy .. sa las craniul in apa .. cred ca lucreaza dar problema este cum spuneai mirosul ... [-x .. Ray spunea despre fierbere si albirea craniului ... ff sincer eu folosesc metoda asta ( H2O2 - hydrogen peroxide ) si se albesc ff fain ... Doar ca eu dupa ce fierb "the skull " .. il las sa se usuce si apoi pun servetele inmuiate in (H2O2 ) pe craniu si il las cam 12-24 h .. . Chiar acum am la mine acasa craniul de tap al unui prieten .... m-a rugat sa il fierb si albesc .. :D
Mersi mult baieti pentru idei/ informatie !!!.....

Azi am verificat craniul de bison ... pe unde a iesit glontul l-a rupt tare urat ~x( sincer nu stiu daca mai are rost sa il fac :-?? .. Pana acum craniul a fost inghetat si nu am vazut cat de afectat este, acum cand se dezgiata partea dreapta linga ureche.. se dezintegreaza .. este rupta rau ... ( o sa rog pe@ Silvium , sa posteze doua poze cu craniul de bison ) daca cineva este curios sa vada ce face prostia aia de glont la iesire?? ... La intrare este doar o mica gaura

Brain tanning a Buffalo ...


Spuneam mai sus ca o sunt interesat sa imi fac fac ( tabacesc ) pielea de bison acasa ( acum am 2 piei , unul dintre prieteni mei cu care am fost in nord mi-a dat mie pielea lui de bison ... ..M-am interesat putin si am gasit ceva informatie in domeniul asta " Tanning a skin " .." tabacirea unei piei " ... se poate face si acasa , eu nu stiam asta pana acum cateva zile ,
Pana si magazinele de vanatoare vand soluti ( tanning solutions ) pentru a prelucra o piele acasa ... ieri am fost pana la hunting store si am cumparat soluti si cateva unelte ca sa pot face pielea .. acasa ...
Eu sunt doar curios cum o sa iasa daca o fac eu , m-am documentat si este un proces destu de lung ... si cred eu ca daca o sa acord atentie necesara o sa iasa o piele faina .. care sa imi tina cald la vanatoare .
Parca deja ma vad invelit in pielea de bison in serile reci de vanatoare , stand langa foc cu palaria de cowboy putin pe ochi si mestecand la un (Moose jerky ) .... :-w ;)

jerky - este acea carne uscata -- se poate pastra pentru un timp indelungat chiar si pe timpul veri .. Se pare ca asta era metoda indienilor de aici pentru a pastra carnea .Daca se mai pune la marinat putin cu unele spices inainte de a fi pusa la uscat/fum .. atunci este o minunatie ... La carnea asta faceam aluzie putin mai inainte .....Am facut de multe ori acasa jerky .. sincer este fff bun .

https://youtu.be/B9NCSSy0afo


Deja eu am cumparat soluti si o sa imi tabacesc pielea folosind acele soluti ... Dar ... am gasit pe internet metoda folosita de indieni americani/canadieni , cum isi prelucrau ei pieile de bizon , mi s-a parut interesanta si m-am gandit sa o postez ..
Dupa ce jupuiau bizonul de piele , o curatau de carne si apoi se intindea la uscat , periodic se curata din nou pana acea membrana, era complect rasa si ramanea doar pielea . Apoi foloseau creier ( asta din video foloseste creier de vaca ) .. care uneori se aesteca cu albumina de la ou ( albusul oului ) .. pentru a tabaci pielea ..
Se pare ca creierul ( de la ori ce animal ) are o enzime care imbibata in piel face aproximativ ce face o .. "Tanning solution" ...solutie de tabacire a piei ...
Cand pielea era uscata urma sa fie afumata si apoi putea fi folosita ...
Eu am povestit doar foarte pe larg .. urmariti acel video si o sa va dati seama cum isi prelucrau indieni si primi colonisti in" Wild West".. pieile de Bison ... ^:)^

Inca metoda este cunoscuta si nu putini sunt cei care doresc ca isi faca pieile traditional exact ca si prin 1800 Daca o sa cautati pe youtube" Brain tanning skin " o sa gasiti o gramada de video ..
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde silvium pe 15 Feb 2017, 15:54

Imagine

Imagine
silvium
Membru activ
 
Mesaje: 84
Membru din: 20 Apr 2009, 22:35

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 15 Feb 2017, 16:12

Imagine
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde yoghi pe 15 Feb 2017, 22:43

Marksman scrie:.....
Parca deja ma vad invelit in pielea de bison in serile reci de vanatoare , stand langa foc cu palaria de cowboy putin pe ochi si mestecand la un (Moose jerky ) .... :-w ;)

jerky - este acea carne uscata .....



Mai nene mä
Palarie de cawboy am..un winchester 97 am...colt 45 am ...foc fac repede unul ....niste carnati uscati din cerb este...doua blanuri de lup am (unii au de bizon ) ;) ...la jupuit sunt profesor;

...cat.costa un bilet de avion pina in Canada?
:lol:
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3758
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Vinatoarea in Canada

Mesajde Marksman pe 16 Feb 2017, 07:54

Bravo @yoghy - tu esti cowboy cu acte in regula ;)

Sincer nu sunt la curent cu pretul la bilete pana la Vancouver din Romania , daca bine imi amintesc este aproximativ 1500$ two ways ( adica dus intors ) .. Daca vrei pana la Toronto .. este la 1000$.. two ways ..
Eu zic sa mai ai putin rabdare si apoi poti sa fi Cowboy pe pamant American :D , ce am auzit este ca o sa deschida granitele pentru Ro .. la sfarsitul anului .. ( adica fara viza ) .. cei care au avut vreodata viza de Canada/ America am inteles ca o sa poata veni fara viza din luna Mai 2017 ..
Unul din baieti de pe forum ... ma intreba cum se face acea carne uscata " Jerky " ... eu o sa va spun cum o fac eu , si cand se intampla ca fac jerky ," tarani" :D .. adica prieteni mei ma bombardeaza cu carne sa le fac si lor ..
La faza asta nevasta este cea mai fericita ca are mult de curatat dupa mine .. prieteni spun ca o fac foarte bine si nu este tare si atoasa ...
Se taie muschiul de vanat grosimea aproximativ 6-8 mm ( se poate face si de vita ) .. contra fibrei .. se pune la marinat eu cumpar un condiment de la hunting store care este special pt asta

https://www.qcsupply.com/hi-mountain-se ... -kits.html

Eu condimentul asta il folosesc , ei au o multime de condimente dar mie asta imi place .. Probabil in Ro nu o sa gasiti asta dar daca lasati carnea la marinat in frigider 24 ore cu condimentele sau sosurile care va plac este ff bine ...
Dupa marinat eu pun carnea la cupror pentru 10 min pe fiecare parte ( la 175 C) .. carnea o sa fie doar jumate prajita ... Iar dupa ce se raceste am un Smoker . ( o afumatoare mica ) si o pun la afumat , prefer sa fie lemn de mar .. asta da o aroma buna ...
Dupa toata chestia asta carnea o sa fie super buna .. nu este prea uscata ca sa iti rupi dinti in ea .. ( eu tai carnea putin mai groasa, ca cei de la magazin tocmai din cauza asta ) apoi condimentele si si fumul ala dau un gust ff bun carni ..
Se poate face din ori ce carne Jerky , personal mie imi place cum gusta din Moose ,sau carne de Vaca ...Cat despre condimente si spices , se pot folosi dupa preferinta ... ( aici nu este regula ) ..

Ma gandeam ca poate o sa mai fie cineva interesat in chestia asta ...de acea am postat public , felul cum imi fac eu Jerky !.. Carnea asta este ff buna sa o ai prin buzunate cand esti la hunting flamand :D ..
Marksman
Veteran
 
Mesaje: 339
Membru din: 20 Ian 2016, 01:15

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Oferte si discutii despre vanatoarea in alte tari

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

Publicitate