Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:03

Ce parere aveti?

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Ce parere aveti?

Mesajde Anndrei pe 15 Mar 2017, 11:45

Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Anndrei
Veteran
 
Mesaje: 335
Membru din: 07 Dec 2008, 20:03
Locaţie: Bucuresti

Re: Ce parere aveti?

Mesajde the_mav pe 15 Mar 2017, 11:48

iti raspund si eici, ca se pare ca ai deschis un nou topic desi subeictul era discutat demult, pe modificari siinterpretarile legii:

agvps vine si sscrie formal ieri catre Min Interne:
1. "Pierderea, din orice motiv, a calitatii de membru vanator al unei organizatii vanatoresti prezinta efectul prohibirii simultane a detinerii, portului si folosirii armelor de vanatoare".
interesanta japca.... adica Internele te autorizeaza conform legii sa detii porti si folosesti, dar agv cauzeaza (din orice motiv) efecte directe la decizia de autorizare a Ministerului.

Curat murdar, coane Fanica
:!: :idea: :idea: :idea: :!:

2. "Concluzionam ca asociatiilor vanatoresti le revine obligatia de a anunta de indata inspectoratele judetele de politie despre incetarea, din orice motiv, a calitatii de vanator a oricarui membru al sau."
Delatiuni domnilor, delatiuni! :evil: :evil: :evil: :evil:

Asa cum agv se simte obligata sa anunte de indata pe cei exclusi, tocmai pt a-i lasa fara arme, agv NU AR TREBUI SA AIBA SI OBLIGATIA SA ANUNTE PERIODIC (lunar sau trimestrial, spre exemplu) si lista cu membri existenti ai tuturor asociatiilor? nu doar pe cei care sunt eliminati DIN ORICE MOTIV din asociatii?
:evil: :evil: :evil: :idea: :evil: :evil:

Ce urmeaza, la noile norme sa strecuram pe sub usa "membri asociatiilor afiliate agv" ca sa poata fi inchis cercul de forta?
Nu faci un vanator sa intre in asociatia ta pt ca esti in stare sa gestionezi si oferi valoare pt taxa incasata, dar preferi (ca in trecut) sa tii legat de glie membrii amenintandu-i ca isi pierd armele daca pleaca? :evil:
:ymsick: :ymsick: :ymsick: :ymsick: :ymsick: :ymsick: :evil: :evil: :evil: :evil: :ymsick: :ymsick: :ymsick:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Ce parere aveti?

Mesajde laurul pe 15 Mar 2017, 12:14

Ce nu se observa, sau nu se vrea a fi observat, este ca aceasta adresa este rezultatul cererii exprese a 46 (patruzecisisase) de asociatii prin vocea directorilor lor. :-w :-w :-w
Nu cred ca cei 46 de directori au actionat fara a avea girul Consiliilor, Consilii ce reprezinta vocea vanatorilor din aceste asociatii. [-x
Pe cale de consecinta, membrii vanatori ai acestora au cerut emanarea acestei adrese. @-)
Cum AGVPS este reprezentantul asociatiilor afiliate si reprezinta interesele acestora, mi se pare ca se doreste lapidarea mesagerului. [-(

...e ca si cum am condamna avocatul pentru faptele inculpatului aparat de acesta.... :-o :-o :-o
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3064
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Ce parere aveti?

Mesajde dudas01 pe 15 Mar 2017, 12:52

Din cate am inteles ca sa detii arma de vânătoare trebuie să fii înscris intro asociatie. Am fost înscris în două ajvps-uri ,anul asta am renuntat la o asociatie ,asociatie din judetul in care am domiciliu,nu o sa am surprize ,sper :) ?
dudas01
Membru important
 
Mesaje: 197
Membru din: 07 Mai 2009, 13:52

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 12:53

Hai sa ma bag si eu in seama.
Adresa conceputa si semnata de (inca) directorul AGVPS pacatuieste prin cateva omisiuni,cred eu voite,pentru ca la cum se exprima "logico-juridic si teleologic" nu se poate sa nu stie si ALTE prevederi din legislatie.
Spre exemplu din Legea 295:
CAPITOLUL II
Procurarea, înstrăinarea, deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor de către persoanele fizice
SECŢIUNEA a 3-a
Condiţii cu privire la deţinerea, portul şi utilizarea armelor letale, precum şi a muniţiei aferente de către persoanele fizice de cetăţenie română
Art. 35
Acordarea dreptului de port şi folosire a armelor de vânătoare
(1) Dreptul de a purta şi folosi armele de vânătoare se acordă, în condiţiile prezentei legi, persoanelor care deţin permis de vânătoare eliberat de autorităţile române.
In acest articiol nu se face referire la nicio afiliere sau carnetel.
Apoi:
Art. 37
Uzul de armă de vânătoare
(1) Titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate face uz de arma înscrisă în permisul de armă numai asupra vânatului pentru care a fost autorizat în condiţiile Legii nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru antrenament, în poligoanele autorizate în condiţiile legii.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), armele de vânătoare pot fi folosite şi în caz de legitimă apărare, stare de necesitate ori caz fortuit, în condiţiile legii.

Bai fratilor,nenea asta nu mai stie cum sa-i forteze pe romani la afiliere. Se zbate rau tare.
O avea nevoie (si) de medicatie ?
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Anndrei pe 15 Mar 2017, 13:43

Va mulțumesc pentru părerile enunțate. Si mie îmi pare oarecum ilegală această propunere. Sunt membru în 2 asociații, totdeauna cu cotizatiile achitate la început de an calendaristic; dar ma enervează ideea. Poate vreau anul acesta sa merg doar la poligon la talere. :evil:
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Anndrei
Veteran
 
Mesaje: 335
Membru din: 07 Dec 2008, 20:03
Locaţie: Bucuresti

Re: Ce parere aveti?

Mesajde salus pe 15 Mar 2017, 14:16

Cred ca se face confuzie intre calitatea de vanator si cea de membru al unei asociatii de vanatori! Sunt doua lucruri total diferite si asta rezulta din legislatia in materie chiar daca este ambigua, stufoasa si uneori lipsita de logica pentru un profan.
Se interpreteaza in mod fortat faptul ca daca nu esti membru al unei asociatii de vanatoare, nu poti detine nici calitatea de vanator si implicit nu poti detine arma de vanatoare. Aspect total gresit iar asta rezulta in mod clar din lege si chiar din practica.
Sa analizam in mare cum ajungi vanator si care este practica generala:
-Dupa abtinerea calitatii de vanator, te inscri intr-o asociatie de profil!!! IN CONCLUZIE, DEVI VANATOR SI APOI TE ASOCIEZI SAU NU!?
Parerea mea este ca asocierea/inscrierea intr-o asociatie este facultativa, atat timp cat traiestii intr-un stat democrat iar constitutia iti garanteaza dreptul de a te asocia sau nu, de a fi sau nu membru al unui ONG, fie el si de utilitate publica.
Calitatea de vanator o pot asocia foarte simplu cu cea de sofer! Fac scoala, dau examen, il promovez si imi este eliberat permisul dar nu ma poate obliga nimeni sa conduc sau sa imi iau masina si cu atat mai putin sa fiu membru al asociatiei soferilor, este alegerea mea ce fac!
Interesul obligarii vanatoarilor de a fi membri ai unei asociatii este unul de ordin pecuniar ;) il poate pricepe oricine.
Nu as fi prea tare surprin sa ne trezim cu vreo Ordonanta de urgenta pe tema asta :)) de altfel, tot aud ca cei ce isi fac viza in unele judete sunt obligati sa aduca adeverinta de la asociatii precum ca sunt membrii, altfel nu ar fi justificata necesitatea detinerii armei.
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 14:30

Am sa te corectez putin.
salus scrie:Sa analizam in mare cum ajungi vanator si care este practica generala:
-Dupa abtinerea calitatii de vanator, te inscri intr-o asociatie de profil!!! IN CONCLUZIE, DEVI VANATOR SI APOI TE ASOCIEZI SAU NU!?

Procedura,daca nu s-a schimbat inca, e putin alta. Iti faci dosar la o Asociatie de vanatoare si incepi stagiatura. Dupa stagiu,dai examen de vanator si obtii permisul permanent de vanator.Cu permisul in mana si ce alte acte-ti mai trebuie,te duci la SAESP si ceri eliberarea autorizatiei pentru cumpararea primei arme. Dupa ce ai cumparat-o te duci in termenul prevazut din nou la SAESP si ei iti elibereaza permisul de port si folosinta in care-ti trece arma si cata munitie ai voie. Abia acum e gata.
Am facut aceste precizari pentru ca nu cunosc pe cineva care sa nu fi fost INITIAL membru cotizant la asociatia care-i face dosarul. Ce face cineva cu afilierea ulterioara,e treaba fiecaruia.
salus scrie:Parerea mea este ca asocierea/inscrierea intr-o asociatie este facultativa, atat timp cat traiestii intr-un stat democrat iar constitutia iti garanteaza dreptul de a te asocia sau nu, de a fi sau nu membru al unui ONG, fie el si de utilitate publica.

Absolut de acord.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde salus pe 15 Mar 2017, 15:01

Corect, faci stagiu! Dar nu esti membru al asociatiei!!! Esti un simplu aspirant la calitatea de vanator, aspirant ce face o pregatire practica in cadrul unei asociatii si atat!!!
Am trecut peste explicatiile privind stagiatura pentru ca nu erau atat de relevante in contextul dat. Ceea ce am vrut sa arat este faptul ca poti fi vanator fara sa fi membru al unei asiciatii, in practica, calitatea de membru vine doar dupa obtinerea permisului de vanatoare. Statutele asociatiilor de profil, din cate stiu eu prevad faptul ca membru trebuie sa fie vanatori.
salus
Veteran
 
Mesaje: 423
Membru din: 18 Mar 2010, 16:25

Re: Ce parere aveti?

Mesajde the_mav pe 15 Mar 2017, 15:45

laurul scrie:Ce nu se observa, sau nu se vrea a fi observat, este ca aceasta adresa este rezultatul cererii exprese a 46 (patruzecisisase) de asociatii prin vocea directorilor lor. :-w :-w :-w
Nu cred ca cei 46 de directori au actionat fara a avea girul Consiliilor, Consilii ce reprezinta vocea vanatorilor din aceste asociatii. [-x
Pe cale de consecinta, membrii vanatori ai acestora au cerut emanarea acestei adrese. @-)
Cum AGVPS este reprezentantul asociatiilor afiliate si reprezinta interesele acestora, mi se pare ca se doreste lapidarea mesagerului. [-(

...e ca si cum am condamna avocatul pentru faptele inculpatului aparat de acesta.... :-o :-o :-o

daca 10 oameni iti cer sa te arunci in cap de pe Intercontinental, tu care SE PRESUPUNE CA ESTI MAI INTELEPT DECAT TOTI, chiar te arunci?

chiar nu tine justificarea ta.... daca toti cei 46 cer maine sa se srecoare in lege ce am spus eu in text, agvp scrie iar ce vor ceilalti?

hai sa nu ne dam dupa cires...clar agv-ului ii convine!!!
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Ce parere aveti?

Mesajde laurul pe 15 Mar 2017, 16:30

Pai, Mavule, nici eu nu am zis ca nu-i convine!!!!
Numai ca daca nu faci, nu poti, nu vrei ce vor asociatiile, atunci s-ar putea ca ele sa numeasca/aleaga un altul care face, vrea si poate.
Ca oameni se gasesc!
Daca nici acu nu intelegi , ma las pagubas....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3064
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Ce parere aveti?

Mesajde biriuck pe 15 Mar 2017, 16:47

the_mav scrie:
laurul scrie:Ce nu se observa, sau nu se vrea a fi observat, este ca aceasta adresa este rezultatul cererii exprese a 46 (patruzecisisase) de asociatii prin vocea directorilor lor. :-w :-w :-w
Nu cred ca cei 46 de directori au actionat fara a avea girul Consiliilor, Consilii ce reprezinta vocea vanatorilor din aceste asociatii. [-x
Pe cale de consecinta, membrii vanatori ai acestora au cerut emanarea acestei adrese. @-)
Cum AGVPS este reprezentantul asociatiilor afiliate si reprezinta interesele acestora, mi se pare ca se doreste lapidarea mesagerului. [-(

...e ca si cum am condamna avocatul pentru faptele inculpatului aparat de acesta.... :-o :-o :-o

daca 10 oameni iti cer sa te arunci in cap de pe Intercontinental, tu care SE PRESUPUNE CA ESTI MAI INTELEPT DECAT TOTI, chiar te arunci?

chiar nu tine justificarea ta.... daca toti cei 46 cer maine sa se srecoare in lege ce am spus eu in text, agvp scrie iar ce vor ceilalti?

hai sa nu ne dam dupa cires...clar agv-ului ii convine!!!


Am citit si eu 'scrisorica' si e exact cum ma asteptam, pe acest subiect, reprezentantii vanatorilor din asociatiile afiliate nu pot sa accepte existenta "vanatorilor independenti". Pe motivele lor se poate vorbi mult, ciorba e veche...

@mav, cateva corectii:
- NU se presupune ca esti mai intelept decat toti. Se presupune ca esti for de reprezentare si asta faci - reprezinti interesele asociatiilor afiliate.
- AGVPS-ului ii convine tot ceea ce convine majoritatii reprezentantilor asociatiilor afiliate.

Daca tie sau mie nu ne convine ce vrea majoritatea aceea avem urmatoarele optiuni:
A) In cazul in care suntem membrii in vreo afiliata
1) Convingem reprezentantii asociatiei noastre sa aiba alt punct de vedere in cadrul AGVPS.
1.1) Daca puterea de convingere e suficient de puternica se poate ajunge pana la dezafilierea asociatiei de la AGVPS
2) Daca nu putem convinge reprezentantii nostri de acest lucru si ne doare suficient de tare de acest principiu atunci iesim din asociatie si mergem la alta sau devenim "independenti". Din noua postura incercam sa combatem lobby-ul AGVPS si sa-l impunem pe cel considerat corect de noi.
B) In caz ca nu suntem membrii in vreo afiliata
1) Rugam reprezentantii nostri (daca avem, daca nu singurei) sa faca lobby impotriva demersurilor AGVPS


Cam astea sunt variantele :roll: Fiecare o alege pe cea mai potrivita pentru atingerea scopului sau, restul e vorbarie si n-are rost.
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Ce parere aveti?

Mesajde the_mav pe 15 Mar 2017, 16:54

Laurul, hai sa nu transformam agv ca pe o victim in acest process, cand vedem direct ca situaatia este fix cea pe care agv o urzea in urma cu ceva vreme, cand tot agv a introdus in lege japca afilierii. nu celelelate asociatii.
deci chiar nu tine asta; situatia I se potriveste manusa si din acest motiv incearca sa joace cartea victimizarii.
+ca se vede din avion ca tocmai in aceasta scrisoare agv (tendentious sau nu) face voi asocieri gresite si confuzii, asa cum si ceilalti au aratat mai sus

urat, jenant, penibili... jocuri mici, facute de Mitici si mai mici :!: :idea: :!:

ps: tu chiar incerci sa iei apararea / disculpi agv, cand e flagranta pozitia in care se afla?!? nu vezi ca urmeaza in faza urmatoare sa puna doar cuvantul "afiliate" si isi inchide cercul de japca? fie agv, fie federatia, fie oricine altcineva?!?
chiar nu vezi ca GENETIC E DEFECTUL, atata timp cat in lumea anului 2017 o institutie reprezentativa prefera sa te tina legat cu bila de picior in curtea lui, decat sa te faca sa intri singur daca iti place???
CHIAR NU VEZI TOATE ASTEA SAU CUM???

ps2: chiar VREI SA TE INTREB PUBLIC: chiar asa se lasa santajata agv, ca in situatiile prezentate de tine mai sus? nu mai sesizam "de indata" in cazul asta?
:!: :idea: :idea: :idea: :!: :!: :!:

hai sa nu ne dam dupa copac. nici sa nu ne facem ca nu intelegem, mai sunt inca oameni carora le fucntioneaza CORECT logica :!:

ps3: nu-mi mai raspunde. e mai bine.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Ce parere aveti?

Mesajde the_mav pe 15 Mar 2017, 17:05

biriuck scrie:
the_mav scrie:
laurul scrie:Ce nu se observa, sau nu se vrea a fi observat, este ca aceasta adresa este rezultatul cererii exprese a 46 (patruzecisisase) de asociatii prin vocea directorilor lor. :-w :-w :-w
Nu cred ca cei 46 de directori au actionat fara a avea girul Consiliilor, Consilii ce reprezinta vocea vanatorilor din aceste asociatii. [-x
Pe cale de consecinta, membrii vanatori ai acestora au cerut emanarea acestei adrese. @-)
Cum AGVPS este reprezentantul asociatiilor afiliate si reprezinta interesele acestora, mi se pare ca se doreste lapidarea mesagerului. [-(

...e ca si cum am condamna avocatul pentru faptele inculpatului aparat de acesta.... :-o :-o :-o

daca 10 oameni iti cer sa te arunci in cap de pe Intercontinental, tu care SE PRESUPUNE CA ESTI MAI INTELEPT DECAT TOTI, chiar te arunci?

chiar nu tine justificarea ta.... daca toti cei 46 cer maine sa se srecoare in lege ce am spus eu in text, agvp scrie iar ce vor ceilalti?

hai sa nu ne dam dupa cires...clar agv-ului ii convine!!!


Am citit si eu 'scrisorica' si e exact cum ma asteptam, pe acest subiect, reprezentantii vanatorilor din asociatiile afiliate nu pot sa accepte existenta "vanatorilor independenti". Pe motivele lor se poate vorbi mult, ciorba e veche...

@mav, cateva corectii:
- NU se presupune ca esti mai intelept decat toti. Se presupune ca esti for de reprezentare si asta faci - reprezinti interesele asociatiilor afiliate.
- AGVPS-ului ii convine tot ceea ce convine majoritatii reprezentantilor asociatiilor afiliate.

Daca tie sau mie nu ne convine ce vrea majoritatea aceea avem urmatoarele optiuni:
A) In cazul in care suntem membrii in vreo afiliata
1) Convingem reprezentantii asociatiei noastre sa aiba alt punct de vedere in cadrul AGVPS.
1.1) Daca puterea de convingere e suficient de puternica se poate ajunge pana la dezafilierea asociatiei de la AGVPS
2) Daca nu putem convinge reprezentantii nostri de acest lucru si ne doare suficient de tare de acest principiu atunci iesim din asociatie si mergem la alta sau devenim "independenti". Din noua postura incercam sa combatem lobby-ul AGVPS si sa-l impunem pe cel considerat corect de noi.
B) In caz ca nu suntem membrii in vreo afiliata
1) Rugam reprezentantii nostri (daca avem, daca nu singurei) sa faca lobby impotriva demersurilor AGVPS


Cam astea sunt variantele :roll: Fiecare o alege pe cea mai potrivita pentru atingerea scopului sau, restul e vorbarie si n-are rost.

hai sa-ti raspund si tie: cu ce drept vine un for de reprezentare al asociatiilor de vanatoare si da peste ochi ministerului de interne (singurul dealtfel care autorizeaza portul detinerea uzul armelor de foc)?
vezi ca a postat si aghiuta FIX pe acest aspect.
nu se supraordoneaza cumva?

s-a simtit dator agv acum (din oficiu!...nu-mi amintesc sa i se fi cerut o luare de pozitie de MI, ci a considerat ca e bine sa spuna dinainte o pozitie, pe motiv ca sunt din ce in ce mai dese astfel de situatii in teriotriu) sa isi traga spuza pe turta "majoritatii afiliatilor"? de ce n-a raspuns agv direct si punctual la raspunsul ipj braila, in care trimiteau ajv-ul la plimbare dupa ce le-a dat lista celor care nu mai platisera?!?!

n-am combatut niciodata schema logica pusa de tine mai sus ref reprezentativitate, insa nu incerca sa justifici (si tu) faptul ca agv chiar nu ar fi vrut sa trimita o astfel de auto-informare catre MI, dar a fost fortata de "majoritatea afiliatilor" si ce sa facem...ne supunem, chiar daca nu ne place
:ymsick: :ymsick: :ymsick: :evil: :evil: :evil: :ymsick:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 18:39

Măi băieți, nu mai încercați să vă convingeți unii pe alții, că nu o să reușiți niciodată.
AGVPS e condusă de Consiliu, care e alcătui din reprezentanții asociațiilor afiliate. La rândul lor, aceste persoane sunt alese în adunările generale (congres). Dacă la adunările astea directorul /presedintii/alții se vaita că nu sunt bani, se dă verde la găsirea soluțiilor. Că soluțiile sunt juste sau nu, o judecă fiecare, funcție de propriul interes. Comparații se pot face multe, începând de la politica mare și până la banalul exemplu Jurământul lui Hippocrates vs eutanasie (că șpagă e banal). AGVPS are și personal angajat. Pe fișa postului, trebuie să respecte hotărârile congresului și consiliului. Pe "persoană fizică", nu știu pe cineva să zică "nu" dacă banii vin în contul pe care ești plătit să-l administrezi. Vreți să facem o paralelă cu biserica?!?
Logica spune că în cazul de față, fie că discutăm noi aici, fie că nu suntem de acord, asociațiile (bănuiesc că și cele neafiliate) și AGVPS vor face tot ce le stă în putere să oblige pușcașii să plătească cotizație.
Ce e de făcut, s-a scris punctual mai sus.
Colegul @aghiuta a făcut pe baza asta și o petiție. Ia vedeți câți au semnat-o...
@mav, și @laurul și @Biriuck și cam toți pe care îi știu sunt împotriva înregimentării forțate. Te umfli degeaba la ei. Nu ei trebuie convinși, ei doar îți explică că datul cu capul de zidul plângerii îți va aduce cel mult cucuie. (E adevărat că un cap suficient de tare poate produce și minunea de a sparge pietroaie.)
Eu (și nu numai eu) am încercat să îi conving pe toți cei cu care am stat de vorbă ca efectul acestui demers este cel al bumerangului: în momentul în care se va putea, jumătate dinte vânători nu vor mai plăti, așa, de-ai dracu'!
Ști cine m-a dezarmat cu răspunsul? Nea Nicu, coleg de grupă:
- Lasă-i bre nea Liviu, să plătească! Cum plătesc eu o pensie și jumătate din doisprezece, plus cartușe, gata două pensii, să plătească toată lumea!
Nea Nicu nu lipsește de la nici o ședință.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 18:42

Mutați și voi prin lipire toată discuția asta la 295 ca să nu mai stăm la anul să căutăm care ce a zis și cine a avut dreptate, prin tot forumul.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 18:51

Daca tot am ajuns acasa ceva mai devreme,am recitit cu mai mare atentie epistola sus mentionata.
Onor AGVPS,prin semnatar,face si grave greseli de logica amestecand marfa cu ambalajul si confundand mancarea cu mancarimea.
Sa exemplific.
Invoca tovarasul director art.2,V,pct.1 din 295,care zice: "1. vânător - persoana fizică care a obţinut calitatea de vânător şi practică vânătoarea, în condiţiile Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare".
Acu' hai sa ne uitam cine poate practica vanatoarea in Romania si care sunt conditiile de obtinere a calitatii de vanator din 407:
"Articolul 27
Vânătoarea se exercită numai de către vânători, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) posedă permis de vânătoare eliberat în România, în cazul membrilor organizaţiilor vânătoreşti din ţară, sau permis ori licenţă valabilă în ţara lor, în cazul vânătorilor cetăţeni străini;
b) posedă autorizaţie individuală de vânătoare, eliberată pe numele său de gestionar, sau este înscris nominal de organizator în autorizaţiile colective de vânătoare;
c) posedă permis de armă pentru folosirea armelor de vânătoare în România, în Europa sau în ţara de origine, după caz, dacă practică vânătoarea cu armă;
d) posedă talon de asigurare pentru accidente şi răspundere civilă, în legătură cu activitatea sa de vânător".
Apoi 407 ne spune ce si cum despre permisele romanesti si conditii:
"Articolul 28
(2) Permisele de vânătoare permanente se tipăresc şi se înseriază de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, eliberându-se prin asociaţiile de vânătoare în limita locurilor vacante cetăţenilor cu domiciliul sau rezidenţa în România.
(3) Condiţiile pe care un solicitant trebuie să le îndeplinească, cumulativ, la data susţinerii examenului, pentru a dobândi permis de vânătoare permanent sunt următoarele:
a) vârsta minimă de 18 ani;
b) să fi efectuat un an de stagiatură sub îndrumarea organizaţiei vânătoreşti care gestionează cel puţin un fond cinegetic, la care solicită să fie înscris, cu excepţia absolvenţilor de învăţământ superior cu profil cinegetic;
c) să fi luat parte la minimum o instruire practică într-un poligon de tir privind portul şi folosirea armelor şi muniţiilor de vânătoare;
d) să fi fost declarat admis la examenul organizat pentru obţinerea permisului de vânătoare permanent, susţinut în faţa unei comisii, constituită din reprezentanţi ai autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare, ai asociaţiilor, uniunilor sau federaţiilor reprezentative la nivel naţional şi internaţional şi ai instituţiilor de învăţământ superior de stat;
e) în ultimii 5 ani să nu fi săvârşit fapte care sunt încadrate ca infracţiuni de prezenta lege;
f) să fie apt din punct de vedere fizic şi psihologic, la data examenului, pentru a deţine şi folosi armă letală".
Si fondanta pe coliva ne-o aduce:
"Articolul 29
Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care au calitatea de vânător în ţara de domiciliu, atestată prin document specific ţării respective, au dreptul de a practica vânătoarea în România dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 27 alin. (1) lit. b), c) şi d)".
Acu' poate ma lamureste si pe mine tov. director ce treaba are art. din 295 invocat in tzipishca 'mnealui cu afilierea in asociatii ?
Conform 295 sunt autorizat ca cetatean roman,cu sau fara domiciliu in tara,sa practic vanatoarea ? Sunt, pentru ca fie am docomentele scrise in 407 ca cetatean cu domiciliul in tara, fie am ce zice aceeasi lege in cazul celor ca mine. ;)
Care i-o fi logica juridica si teleologica ( o fi vrut sa scrie teleleologica :ymdevil: ) daca nici macar in cuprinsul legii 407 in afara punctului "ae" zvarlit acolo ca nuca-n perete nu este specificata obligativitatea afilierii in vederea desfasurarii vanatorii ?
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde biriuck pe 15 Mar 2017, 18:52

Eu nu incerc sa justific pe nimeni, mav. Si nici nu apar :)
Asa cum a spus si @teharau mai sus, nici eu si nici @laur nu sustinem obligativitatea de a fi intr-o asociatie. Asa si?

Am inteles, avem o problema, cum procedam?
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2694
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 19:00

Liviule,imi cer scuze cu postarea mea dupa ale tale dar cred ca scriam cat timp ai postat tu iar forumul nu ma mai anunta (nush de ce) ca cineva a postat ceva in timp ce scriam.
Eu pun punct aci' fiindca ai dreptate.Noi intre noi ne "certam" degeaba.
Problema (probabil) se va transa intr-un proces in Justitie la prima magarie pe care ar incerca s-o faca cineva,nu spui cine ;) ,impotriva cuiva destul de hotarat sa-i dea in judecata.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 19:04

biriuck scrie:Am inteles, avem o problema, cum procedam?

Faceti si voi o plangere prealabila pentru instigare la incalcarea legii,abuz de functie sau ce motiv va mai trece prin cap,adunand docomentele emise de AGVPS versus prevederile legilor (inca) in vigoare.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 20:00

Mesaj de aghiuta pe 15 Mar 2017, 18:51
citat:
Apoi 407 ne spune ce si cum despre permisele romanesti si conditii:
"Articolul 28
(2) Permisele de vânătoare permanente se tipăresc şi se înseriază de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, eliberându-se prin asociaţiile de vânătoare în limita locurilor vacante cetăţenilor cu domiciliul sau rezidenţa în România.
..........
Asta subliniata nu înseamnă că vânătorul devine vânător printr-o asociație? Că tot pomeneai @SALUS mai sus. La legi nu mă pricep, dar cam așa pare. @SALUS, ești jurist?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 20:07

Adi, justiția are mai multă dreptate ca noi. Noi mai bine ar fi să punem câteva mese cap la cap și să facem un șpriț. Dar neapărat!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 21:06

Liviu Mircea-tehărău scrie:Apoi 407 ne spune ce si cum despre permisele romanesti si conditii:
"Articolul 28
(2) Permisele de vânătoare permanente se tipăresc şi se înseriază de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, eliberându-se prin asociaţiile de vânătoare în limita locurilor vacante cetăţenilor cu domiciliul sau rezidenţa în România.

Asta subliniata nu înseamnă că vânătorul devine vânător printr-o asociație? Că tot pomeneai @SALUS mai sus. La legi nu mă pricep, dar cam așa pare. @SALUS, ești jurist?

Nu neaparat Liviu.
Asta subliniata inseamna ca autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare a DELEGAT distribuirea permiselor permanente catre asociatii. Iti dai seama ce coada s-ar face daca le-ar ridica toti vanatorii care au trecut examenul direct de la ei ? Si cam cum ar injura oamenii din...Sighet ca trebuie sa mearga la Bucuresti pentru un plastic ?
Plus ca s-ar putea sa iti iei permisul de la alta asociatie decat de la cea la care ai facut stagiatura din varii motive: asociatia ta n-a organizat dupa anul tau de stagiatura examenul,ai picat in judetul tau dar mai dai odata in alt judet dupa...o luna,ai fost plecat in voiaj si cand te-ai intors ti-ai schimbat si domiciliul dar dosarul inca iti e valabil....Sa mai zic ?
Ar fi mult mai bine ca romanii sa nu mai inventeze apa calda si sa mai dea cu copy/paste de la altii.
Suedezii ti-l trimit prin posta dupa ce examinatorii au dat "Godkänd".
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 21:20

Adi, la cum merg lucrurile prin lume, mă tem că mai degrabă se restrâng libertățile la suedezi decât să se normalizeze la noi. Trăgeam nădejde cu Europa asta, dar de când i-au pus cutie de viteze, mă gândesc să cam scot la vânzare agoniseala, să fiu pregătit.
Că sunt mecanic... ;)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 21:26

Bag P.S. ca mi-a expirat timpul de modificat mesajul de mai sus.
In tari cu acces la net si la care transparenta este esentiala (printre altele pentru combaterea coruptiei) totul se poate gasi pe internet iar Romania este una dintre tarile cu mare viteza la net.
Spre exemplu,daca vrei sa facem un sprit in Suedia,intri pe https://www.hitta.se/ imi scri numele si afli adresa de domiciliu, telefonul (daca-l pun eu), cine mai locuieste la adresa si altele.
Sau daca vrei sa stii ceva despre o masina inmatriculata in Suedia (cand a facut revizii,daca a avut mai multi proprietari,cati km are la bord,etc.) intri pe https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb introduci numarul masinii si gata.
La noi,cat mai obscur si mai imbarligat. De ce sa fie simplu cand poate sa fie complicat.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 21:34

Alertă moderatori!

Ștergeți-i postarea de mai sus!
Am crezut că a intrat în discuție să critice AGVPS.
De fapt, ne oftică pe noi!!!

Auzi la el cu ce exemple vine...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 21:35

Liviu Mircea-tehărău scrie:Adi, la cum merg lucrurile prin lume, mă tem că mai degrabă se restrâng libertățile la suedezi decât să se normalizeze la noi. Trăgeam nădejde cu Europa asta, dar de când i-au pus cutie de viteze, mă gândesc să cam scot la vânzare agoniseala, să fiu pregătit.
Că sunt mecanic... ;)

E posibil sa se mai restranga si la suedezi.
Deja e discutie aprinsa legata de deciziile referitoare la arme doar ca suedezii si-au exprimat CLAR prin forul lor national (echivalentul AGVPS - echivalent pe dracu,ca suedezii chiar isi reprezinta vanatorii si posesorii de arme) opozitia si nu vor adera la decizia UE.
Cutia de viteze era inevitabil sa vina.
Romania,daca o mai tine tot asa,mi-e ca-si instaleaza suplimentar inca patru discuri de frana,cu placute cu tot.
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde aghiuta pe 15 Mar 2017, 21:37

Liviu Mircea-tehărău scrie:Alertă moderatori!

Ștergeți-i postarea de mai sus!
Am crezut că a intrat în discuție să critice AGVPS.
De fapt, ne oftică pe noi!!!

Auzi la el cu ce exemple vine...

Cum sa critic AGVPS !!! Se poate !! Asa ma stii ?
Mi-s dragi.....ca gripa in iulie. :ymdevil:
Avatar utilizator
aghiuta
Veteran
 
Mesaje: 1807
Membru din: 06 Ian 2009, 17:13
Locaţie: Suedia

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 21:48

Lasă, că din contradicții s-a dezvoltat progresul!
Comparativ cu alte domenii, la vânătoare tot a mai rămas ceva.
Iar despre reprezentabilitate, dați voi un exemplu în care am stat mai bine.
Eu îl aveam pe ăla cu vânătorul Țiriac.
Da' cică el e cu hoții...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Re: Ce parere aveti?

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 15 Mar 2017, 21:50

Gata, am combătut destul. Eu zic pas!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important
 
Mesaje: 154
Membru din: 30 Oct 2016, 12:16

Următorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori

Publicitate