Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:10

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde pipabh pe 03 Aug 2018, 22:55

pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1656
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde VPR-GMC pe 04 Aug 2018, 11:03

Ok, mersi!
Hunting & fishing.....hobby or madness?
Avatar utilizator
VPR-GMC
Membru important
 
Mesaje: 249
Membru din: 18 Dec 2008, 10:36
Locaţie: Bucuresti

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde VPR-GMC pe 04 Aug 2018, 14:03

Eu vorbeam de ordinul 146/2018 privind metodele de vanatoare permise, iar cel din linkul tau se refera la cotele de recolta!

In 146 se specifica speciile la care ai voie sa vanezi intre apusul si rasaritul soarelui: mistret, sacal, viezure vulpe....si nu ai voie la rate, gaste, prepelite...etc

In cel cu cotele de recolta ai voie si la rate, gaste....etc

Se cam bat cap in cap...specific....romanesc!

Dupa care te iei....dupa care se ia organul de control?

Sa nu fie ca la placutele tipului din Suedia...cu m#*e P#D..... :mrgreen:
Hunting & fishing.....hobby or madness?
Avatar utilizator
VPR-GMC
Membru important
 
Mesaje: 249
Membru din: 18 Dec 2008, 10:36
Locaţie: Bucuresti

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde VPR-GMC pe 04 Aug 2018, 14:34

Din ce am discutat acum, sezonul 2018 - 2019 se poate vana dupa ordinul cu cotele de recolta, dar tot specific romanesc este.....in fiecare an se poate schimba.....ca la pescuit.....si din ce vad prepelita a fost omisa!

Dar de preferat sa mergeti cu ordinul in pdf pe telefon......cine stie .....cum li se pare ca vanam....imoral! ;)

@pipabh
Mersi inca o data pt link!
Hunting & fishing.....hobby or madness?
Avatar utilizator
VPR-GMC
Membru important
 
Mesaje: 249
Membru din: 18 Dec 2008, 10:36
Locaţie: Bucuresti

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde catalin.vrabie pe 22 Mai 2019, 19:11

VPR-GMC scrie:L-am intrebat, pe dnul Catalin Vrabie, pe un grup de vanatoare, daca ne poate da cateva detalii: daca mai este membru in CNV din partea FCIR si daca da, cum au decurs consultarile, cum s-a votat si care a fost avizul dat de CNV in legatura cu acest ordin! N-am primit niciun raspuns!
Ba mai mult.....stupoare....postul a disparut! :mrgreen:
I-am semnalat persoanei care incepuse discutia si postul a reaparut, dar acum cand scriu.....surpriza.....postul a disparut din nou!
Fiecare poate trage concluzii singur!

Banuiesc ca avizul pt acest ordin a fost pozitiv, chiar daca CNV nu s-a intrunit cu toti cei 15 membrii....... e de ajuns sa fie 2/3 dintre membri ca sa fie valabil!

Chiar daca erau in minoritate, oare cei 2 membri din partea.......care ar fi trebuit sa........cum au votat? :mrgreen:


Pot sa va confirm ca aceasta intrebare nu mi-a fost pusa niciodata. E posibil sa fi existat vreo postare pe acel grup de pe Facebook, insa eu nu am primit niciodata de la dvs aceasta intrebare in mod direct. Cred ca era corect sa ma intrebati prin mesaj.
Si da, nu am mai intrat de ani buni pe forum, pentru ca eu cunosc acest forum inca din 2007, cand eram putini membri, dar dedicati unei idei care intre timp a disparut din spiritul acestui forum, din pacate: Ne doream ca vanatoarea sa fie exercitata liber, fara ingradirea de a fi membru al unei asociatii, fara cotizatie obligatorie, fara privilegii pentru unii si obligatii pentru altii, fara interese meschine. Pacat! Au fost ani frumosi, iar multe din lucrurile pe care eu le-am facut in vanatoare isi au originile in ideile discutate si promovate atunci, aici!
Pacat...
@Catalin
Pacat pentru ce?!
Pentru ca forumul este aservit deopotriva celor care doresc cele mentionate de tine mai sus cat si celorlalti?
ne-am straduit sa mentinem echidistanta tocmai pentru a evita reactii de genul postarii tale
Mai mult, fiecare asociatie, federatie, trib, ginta sau breasla are sau isi poate deschide un topic dedicat.
N-am vazut la topicul dedicat federatiei tale ceva realizari, nici macar informari....
Nu e prima data cand ataci forumul in felul asta.
Si o faci gratuit, pentru ca acest forum ti-a stat la dispozitie , tie si celorlalti sustinatori ai ideilor tale, in mod fair si ani indelungati.
Am rugamintea de a inceta aceste atacuri gratuite.
Multumesc
Admin
catalin.vrabie
Veteran
 
Mesaje: 669
Membru din: 07 Feb 2006, 15:54
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde catalin.vrabie pe 22 Mai 2019, 19:26

Remo scrie:Dupa cum spuneam, proiectul de ordin cu dimensiunile alicelor a fost supus votului in Consiliul National de Vanatoare si a fost aprobat de toti participantii (inclusiv AGVPS). S a opus doar FCIR care a depus si un punct de vedere scris. Deci....


O precizare: ordinul despre care vorbiti nu se refera la dimensiunile alicelor, ci la stabilirea unor calibre minimale pentru exercitarea vanatorii in Romania.
Acum, cateva detalii:
1. Sedinta CNV a avut loc pe data de 22 decembrie, adica cu 3 ( TREI) zile inainte de Craciun, in conditiile in care CNV nu a fost convocat cel putin timp de un an de zile inaine de aceasta sedinta. Nu cred ca era asa de urgent sa aprobam acest ordin, incat sa nu poata fi convocata sedinta in Ianuarie, cand am fi terminat cu totii programul de sarbatori. Dar... probabil ca s-a dorit o prezenta cat mai redusa, la limita cvorumului. Eu nu am participat la sedinta (a fost una dintre cele 2 sedinte la care am lipsit de cand sunt in CNV) pentru a programul nu mi-a permis. Am trimis insa punct de vedere argumentat, in care am combatut cateva prevederi din proiectul de ordin, insa argumentele FCIR nu au fost luate in considerare.
2. In CNV sunt mai multi vanatori, dar sunt si nevanatori. Ca si organizatii ale vanatorilor, in CNV au reprezentanti AGVPS-ul (Selaru si Martiniuc) si FCIR (subsemnatul).
3. Pentru ca FCIR a considerat cateva prevederi din acel ordin ca fiind de natura sa lezeze interesele vanatorilor, acel ordin a fost atacat in instanta de avocatii nostri, la acest moment fiind pe rolul instantei acel proces. Vom vedea cum se va finaliza.
4. La ultima sedinta a CNV, in care s-au aprobat cotele de recolta pentru sezonul de vanatoare 2018-2019 s-a discutat despre modificarea acelui ordin, punctual, pe cateva chestiuni, menite sa elimine anumite aberatii. Imi este greu sa scriu aici totul pentru ca punctul de vedere al FCIR avea 3-4 pagini, dar poate cand voi avea timp il voi incarca. Vom vedea daca Ministerul se tine de cuvant si ne prezinta un proiect de ordin de modificare.
catalin.vrabie
Veteran
 
Mesaje: 669
Membru din: 07 Feb 2006, 15:54
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 24 Mai 2019, 10:00

catalin.vrabie scrie:
Ne doream ca vânătoarea sa fie exercitata liber, fără îngrădirea de a fi membru al unei asociații, fără cotizație obligatorie, fără privilegii pentru unii si obligații pentru alții, fără interese meschine. Păcat! Au fost ani frumoși, iar multe din lucrurile pe care eu le-am făcut in vânătoare își au originile in ideile discutate si promovate atunci, aici!
Păcat...


@catalin.vrabie, acest forum a fost si a rămas cea mai serioasa platforma de discuții intre vânători si despre vânătoare. Poate ai si probe care sa susțină afirmația ta prin care insinuezi ca cei ce activează pe forum susțin interese meschine. Si DA, exista o diferența intre perioada inițiatica si acum, in sensul ca au fost excluși cei ce nu pot socializa civilizat.

catalin.vrabie scrie:
2. In CNV sunt mai multi vânători, dar sunt si nevanatori. Ca si organizatii ale vanatorilor, in CNV au reprezentanti AGVPS-ul (Selaru si Martiniuc) si FCIR (subsemnatul).


Cu toate ca am sesizat intervenția acida la adresa forumului (probabil ca se pregătește vreo dare de seama ;) ), n-as fi intervenit daca nu citeam paragraful citat. Probabil ca ai lipsit in ultimul an de la ședințele CNV. Sau n-ai fost atent la participanți. Altfel ai fi observat ca din partea AGVPS reprezentanții sunt dl. Draganescu si dl. Martiniuc. Cel puțin de un an s-a produs schimbarea. Daca tot vreți sa va războiți nu uitați ca acest forum scrie istorie si caută sa respecte adevărul ;) .

PS. Am renunțat la Facebook. Un prieten mi-a semnalat ca ai acolo o postare recenta (din aceeași perioada cu apariția asta întâmplătoare de aici, prin care afirmi ca eu împreuna cu @Jon 2004 te-am indus in eroare si te-am determinat la o acțiune greșita. De aceea te invit cavalerește, daca ai ceva de reproșat s-o faci aici, pentru a-mi da posibilitatea de a iți putea eventual răspunde.
Apropos, ce mai face Federația? La topicul dedicat e liniște si pace. Chiar nimeni din interior nu semnalează nici o realizare cu care sa surprindă cititorii?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde ventura pe 24 Mai 2019, 12:13

La Congresul AGVPS din mai 2017 a fost înlocuit Selaru cu Drăgănescu in CNV. Imi amintesc ca pentru acel loc au concurat Cătălin Eliad si Mugurel Draganescu. Votul Adunării Generale a dat câștig de cauză lui Mugurel.
Nu stiu, în schimb cu ce data a început mandatul lui Mugurel. Probabil imediat.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde florin.t pe 24 Mai 2019, 13:37

tehărău scrie:Apropos, ce mai face Federația? La topicul dedicat e liniște si pace. Chiar nimeni din interior nu semnalează nici o realizare cu care sa surprindă cititorii?


Face bine, multumim de intrebare ! Dupa cum ati vazut are o opinie pertinenta si motivata la fiecare initiativa legislativa din domeniu . Va fi liniste in continuare atata timp cat exista posibilitatea ca ceea ce scriem aici , parerile personale, sa fie puse la dosar si peste ani sa ne trezim cu reclamatii, unii la serviciu, altii la nevasta sau/si amanta, sau vor fi aratate copiilor ca fiind scrise la betie de parintii lor. :D :D
florin.t
Veteran
 
Mesaje: 1227
Membru din: 10 Oct 2005, 09:06
Locaţie: malu' Crisului

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde ventura pe 24 Mai 2019, 14:19

S-a întâmplat vreodata asa ceva?
Chiar nu cred....
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 24 Mai 2019, 14:44

florin.t scrie:Face bine, multumim de intrebare ! Dupa cum ati vazut are o opinie pertinenta si motivata la fiecare initiativa legislativa din domeniu .


Eu ma bucur cand aud ca aveti realizari. De intrebat am intrebat tocmai pentru ca n-am vazut nimic in ultima vreme. Adica ce zic in ultima vreme ca dupa valurile alea care au dus la infiintare si la trimiterea unui membru in CNV, n-am mai vazut nimic. Drept e si ca nu m-am uitat decat aici. Insa am variantele initiale si finale de pe la toate initiativele alea si n-am vazut nimic care sa apara in varianta finala si sa nu fi stiut de propunere. Stiu eu ce zic cand zic ;) .

florin.t scrie: Va fi liniste in continuare atata timp cat exista posibilitatea ca ceea ce scriem aici , parerile personale, sa fie puse la dosar si peste ani sa ne trezim cu reclamatii, unii la serviciu, altii la nevasta sau/si amanta, sau vor fi aratate copiilor ca fiind scrise la betie de parintii lor. :D :D


Tocmai pentru a nu ne fi rusine cu ceea ce e postat, forumul acesta e moderat cu atentie. Asta deranjeaza pe unii dar :ymhug: asta e, putem tine fruntea sus. Da, au fost cazuri cand s-a scris la betie si nu e nimic extraordinar in asta. A doua zi a vazut omul ca a comis-o, a pus mana pe telefon si si-a cerut scuze si a disparut si postarea si neintelegerea. Suntem oameni si, marea majoritate ne consideram prieteni.
Dosare? Poate stii tu ceva, de pomenesti? Ce dosar trebuie cand aici e totul la vedere?!?
Cu scrisul la betie mi-ai adus aminte de bancul ala:

- Proasto!
- Betivule!
- Da, dar mie maine-mi trece!...
;;) :ymparty:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Mai 2019, 16:50

Nu stiu cine scrie mai sus cu rosu sub numele de Admin (e la moda sa-ti ascunzi identitatea, si de cele mai multe ori se arunca tot felul de acuzatii tampite sub protectia anonimatului) dar il asigur pe stimabilul domn ca forumul de acum e depaaarteee de cea ce era el in anii 2006-2011!
Si cu asta am incheiat!
Am intrat doar pentru ca mi s-a pomenit numele si era cineva care astepta de la mine cateva clarificari, ca membru al CNV.
Catalin, nici nu e nevoie sa stii.
Forumul e departe de ceea ce era pentru ca nu mai corespunde intereselor tale.
Ci intereselor tuturor.
Am incheiat si eu.
catalin.vrabie
Veteran
 
Mesaje: 669
Membru din: 07 Feb 2006, 15:54
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde pipabh pe 24 Mai 2019, 18:03

catalin.vrabie scrie:Nu stiu cine scrie mai sus cu rosu sub numele de Admin (e la moda sa-ti ascunzi identitatea, si de cele mai multe ori se arunca tot felul de acuzatii tampite sub protectia anonimatului) dar il asigur pe stimabilul domn ca forumul de acum e depaaarteee de cea ce era el in anii 2006-2011!
Si cu asta am incheiat!
Am intrat doar pentru ca mi s-a pomenit numele si era cineva care astepta de la mine cateva clarificari, ca membru al CNV.

Era interesant sa postezi si aici ce ai postat pe FB!

http://apepaduri.gov.ro/ministerul-apel ... jCJWO0bfSY
pipabh
Veteran
 
Mesaje: 1656
Membru din: 27 Oct 2012, 07:49

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde Sly_Fox pe 24 Mai 2019, 21:30

Cum adică Federația Cinegetică? Care Federație Cinegetică? Poveștile cu federații de inchipuite zâne sunt pentru copiii mai creduli din fire, vremea copilărismelor a trecut. Haideți să lăsăm fantomele trecutului și poveștile lor de proastă calitate.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde ventura pe 24 Mai 2019, 22:38

Interesant ar fi sa stim cine a inițiat aceste modificari, apoi cine le-a susținut.
Când au trimis CNV ului spre aprobare cotele la căprior, domnul Martiniuc mi-a arătat punctul de vedere pe care l-a formulat în scris Ministerului, în care a punctat câteva aspecte ce țineau de exprimarea defectuoasă din ordin precum și câteva aspecte ce se regăsesc în modificările din link ul pus de @pipabh.
Mai precis, la capitolul munitie folosită la căprior.
Si mai precis: reprezentantii AGVPS in CNV au inițiat modificarea privind vanarea capriorului cu armă lisa.
Asta ca tot se inflamasera unii pe aici acum vreun an ca AGVPS a cerut interzicerea ei...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Avatar utilizator
ventura
Veteran
 
Mesaje: 1271
Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 25 Mai 2019, 10:06

catalin.vrabie scrie:1. Sedinta CNV a avut loc pe data de 22 decembrie, adica cu 3 ( TREI) zile inainte de Craciun,


De dragul adevarului, sedinta CNV a avut loc pe 19 decembrie 2017.Au fost prezente 10 persoane, din partea AGVPS doar domnul Martiniuc.

catalin.vrabie scrie: Nu cred ca era asa de urgent sa aprobam acest ordin, incat sa nu poata fi convocata sedinta in Ianuarie, cand am fi terminat cu totii programul de sarbatori. Dar... probabil ca s-a dorit o prezenta cat mai redusa, la limita cvorumului.


Tu esti jurist, operezi mai bine cu termenii astia. Eu stiu ca CNV are rol consultativ si AVIZEAZA, nu APROBA. In forma expusa de tine se intelege ca CNV e chiar scula pe bascula. De fapt functionarii ministerului au painea si cutitul si taie felia pe unde doresc domniile lor. Ori nu stiu eu bine si in acest caz te rog sa explici celor ca mine cum sta treaba, ori nu stii tu bine pentru ce mergi acolo si in cazul acesta afli de pe acest forum (care de fapt te-a si propulsat in CNV si caruia ii esti oarecum dator - in sensul informarii), de pe care am aflat cu totii atat de multe.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 25 Mai 2019, 10:16

pipabh scrie:Era interesant sa postezi si aici ce ai postat pe FB!

http://apepaduri.gov.ro/ministerul-apel ... jCJWO0bfSY


Te referi la asta?

https://www.youtube.com/watch?v=OK_o7Y-FWhw&app=desktop

E vorba de o sedinta la care AGVPS a invitat toti vanatorii. Sedinte de acest fel au loc permanent cand e vorba de propuneri de modificari legislative. Am participat si eu de cateva ori si am observat ca in general cei din afara sistemului vin nepregatiti, cer materialele in sedinta si in loc sa vina cu un text punctual si clar, aleg varianta "suna un prieten". Au fost si sedinte in care in doua ore s-a trecut prin tot proiectul cu o gramada de amendamente.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 25 Mai 2019, 11:03

@catalin.vrabie,
Daca ați dat ministerul în judecata și aveți câștig de cauză, aveți anticipat felicitările mele!
Abia aștept sa vad rezultatul. Bravo!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 26 Mai 2019, 11:26

Prin bunăvoința lui @catalin.vrabie puteți vedea înregistrată întreaga ședința care a avut loc atunci.
De văzut de doua ori de către cei ce afirma ca forumul nu mai e ce a fost, este finalul parții 01.3 si începutul 01.4, mai precis poziția lui @Alin 3006 in calitate de administrator al acestui forum, însoțit la acea ședința de @laurul si de alt participant pe care nu l-am identificat.
Unde, domnilor, aceasta poziție este greșită si ce cuvânt sau acțiune denota interes de grup restrâns? Atât in acea ședința cat si in toate luările de poziție si acțiunile cuiva care a vorbit in numele comunității de aici?!?

https://www.youtube.com/watch?v=OK_o7Y-FWhw
https://www.youtube.com/watch?v=yEb6FBsw2Q0
https://www.youtube.com/watch?v=oa_ZPwEkmMY
https://www.youtube.com/watch?v=p1VAZBahg5k
https://www.youtube.com/watch?v=sWFSRn-B1vU
https://www.youtube.com/watch?v=hlDMFR3CTv4

Lăsați polemicile si contribuiți activ!

https://www.youtube.com/watch?v=wpnPS1B9hW4
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde catalin.vrabie pe 26 Mai 2019, 18:27

tehărău scrie:Prin bunăvoința lui @catalin.vrabie puteți vedea înregistrată întreaga ședința care a avut loc atunci.
De văzut de doua ori de către cei ce afirma ca forumul nu mai e ce a fost, este finalul parții 01.3 si începutul 01.4, mai precis poziția lui @Alin 3006 in calitate de administrator al acestui forum, însoțit la acea ședința de @laurul si de alt participant pe care nu l-am identificat.
Unde, domnilor, aceasta poziție este greșită si ce cuvânt sau acțiune denota interes de grup restrâns? Atât in acea ședința cat si in toate luările de poziție si acțiunile cuiva care a vorbit in numele comunității de aici?!?

https://www.youtube.com/watch?v=OK_o7Y-FWhw
https://www.youtube.com/watch?v=yEb6FBsw2Q0
https://www.youtube.com/watch?v=oa_ZPwEkmMY
https://www.youtube.com/watch?v=p1VAZBahg5k
https://www.youtube.com/watch?v=sWFSRn-B1vU
https://www.youtube.com/watch?v=hlDMFR3CTv4

Lăsați polemicile si contribuiți activ!


https://www.youtube.com/watch?v=wpnPS1B9hW4


Nu e intreaga sedinta, ci doar partea introductiva. Adevarata fata a celor care au fost prezenti s-a vazut in partea a II-a a sedintei, pe care Selaru a insistat sa nu o inregistram. Iar eu, de buna credinta, l-am crezut ca are intentii bune. Doamne, cat m-am inselat!
Sigur, aparatorii lui vor incepe acum sa-mi ceara dovezi, etc... Din pacate nu am. Dar pentru mine e de ajuns ca stiu ce s-a intamplat.
catalin.vrabie
Veteran
 
Mesaje: 669
Membru din: 07 Feb 2006, 15:54
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde catalin.vrabie pe 26 Mai 2019, 18:54

tehărău scrie:
catalin.vrabie scrie:1. Sedinta CNV a avut loc pe data de 22 decembrie, adica cu 3 ( TREI) zile inainte de Craciun,


De dragul adevarului, sedinta CNV a avut loc pe 19 decembrie 2017.Au fost prezente 10 persoane, din partea AGVPS doar domnul Martiniuc.

catalin.vrabie scrie: Nu cred ca era asa de urgent sa aprobam acest ordin, incat sa nu poata fi convocata sedinta in Ianuarie, cand am fi terminat cu totii programul de sarbatori. Dar... probabil ca s-a dorit o prezenta cat mai redusa, la limita cvorumului.


Tu esti jurist, operezi mai bine cu termenii astia. Eu stiu ca CNV are rol consultativ si AVIZEAZA, nu APROBA. In forma expusa de tine se intelege ca CNV e chiar scula pe bascula. De fapt functionarii ministerului au painea si cutitul si taie felia pe unde doresc domniile lor. Ori nu stiu eu bine si in acest caz te rog sa explici celor ca mine cum sta treaba, ori nu stii tu bine pentru ce mergi acolo si in cazul acesta afli de pe acest forum (care de fapt te-a si propulsat in CNV si caruia ii esti oarecum dator - in sensul informarii), de pe care am aflat cu totii atat de multe.


Nu forumul a fost cel care m-a promovat in CNV, Teharau! Ai memoria scurta. Au fost peste 70 de asociatii care la acel moment m-au desemnat in CNV!
catalin.vrabie
Veteran
 
Mesaje: 669
Membru din: 07 Feb 2006, 15:54
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 26 Mai 2019, 22:18

@catalin.vrabie, da nu e un secret ca am probleme cu memoria. Chiar am scris asta de mai multe ori. Dar exista o lege a compensației. Un exemplu care îmi vine în dialogul asta cu tine e ca n-am obrazul gros. Fiecare cu plusuri și minusuri.
Ce știu eu e ca și de tine, și de mine și de 99% dintre noi, lumea a aflat de pe forumul ăsta. Ca doar nu or fi învățat după manualele scrise de tine membri celor 70 de asociații pe care le pomenești astfel încât sa le rămână în cap numele tău de pe vreo copertă. Tot de aici te-ai afirmat, nu te imbulfoia fără tost.
PS. Dacă vrei sa ai valoare și sa poți sa convingi de ceva oamenii din cercuri decizionale, cauta sa folosești formulele de politețe obligatorii, descrise în toate cărțile de politețe. Chiar dacă e la moda sa folosim forma scurta și adresarea directă, cel ce le folosește e catalogat ori ziarist de tabloid ori smardoi cu tupeu provincial ;)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde Ghinda pe 27 Mai 2019, 07:42

Mai lasati dracului cearta. E clar ca unii de aici tineti pe turta agvps si ailalti pe turta lor. Dar o dati de gard elegant cu totii pe principiul "ba pe-a matii!".
Eu zic sa moderati tot ce tine de contra si sa nu va mai puneti poalelel in cap.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7668
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde catalin.vrabie pe 27 Mai 2019, 17:01

Ghinda scrie:Mai lasati dracului cearta. E clar ca unii de aici tineti pe turta agvps si ailalti pe turta lor. Dar o dati de gard elegant cu totii pe principiul "ba pe-a matii!".
Eu zic sa moderati tot ce tine de contra si sa nu va mai puneti poalelel in cap.

:D :D :D :D
catalin.vrabie
Veteran
 
Mesaje: 669
Membru din: 07 Feb 2006, 15:54
Locaţie: Focsani

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 29 Mai 2019, 10:30

Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde Azmodan pe 09 Feb 2022, 18:10

mai sunt 2 zile

vanatoare.png
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Avatar utilizator
Azmodan
Membru important
 
Mesaje: 135
Membru din: 11 Apr 2018, 13:18
Locaţie: Cluj

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde laurul pe 09 Feb 2022, 18:22

Azmodan scrie:mai sunt 2 zile

vanatoare.png

Fi bun si spune unde putem vedea midificarile ce se aduc.
Mulțumesc
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3064
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde Azmodan pe 09 Feb 2022, 18:53

http://www.mmediu.ro/articol/mmap-supun ... are-i/4781

laurul scrie:
Azmodan scrie:mai sunt 2 zile

vanatoare.png

Fi bun si spune unde putem vedea midificarile ce se aduc.
Mulțumesc
Avatar utilizator
Azmodan
Membru important
 
Mesaje: 135
Membru din: 11 Apr 2018, 13:18
Locaţie: Cluj

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 09 Feb 2022, 19:51

Art. I. Ordinul ministrului apelor și pădurilor nr. 395 / 2018 pentru stabilirea caracteristicilor armelor de foc, a calibrelor acestora și a categoriilor de muniție care se pot folosi la vânătoare în România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 396 din 9 mai 2018, cu modificările ulterioare, se modifică, după cum urmează:
1. Alineatul 3 al articolului 4 , se modifică și va avea următorul cuprins:
”(3) Vânarea exemplarelor din speciile mistreț, căprior, șacal, viezure, vulpe, marmotă și cocoș de munte, precum și a exemplarelor din speciile castor, lup, pisică sălbatică, râs și vidră, în situațiile în care se emite derogare pentru recoltare, se poate face cu arme de vânătoare atât cu țevi lise, cât și cu țevi ghintuite și muniția aferentă ale cărei caracteristici minime sunt prevăzute în anexele nr. 1 și 2.
2. Poziția nr. 1 din Anexa nr. 2, se modifică și va avea următorul cuprins:

Nr. Specia/speciile de vânat: Șacal, viezure, vulpe, marmotă, cocoș de munte, castor*, lup*, pisică sălbatică*, râs* și vidră*
Categoriile de muniție și Caracteristicile minime ale acesteia crt.
Diametrul minim al proiectilului unic (mm): 5,6
Lungimea minimă a tubului cartușului (mm): 33
Greutatea minimă a proiectilului (g): 3
Energia minimă la 100 m (J/100m): 400

Art. II. La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor nr. 305/2002 cu privire la interzicerea folosirii la vânătoare a armelor semiautomate de tip AKM şi SKS, calibrul 7,62 x 39 mm, derivate din pistolul-mitralieră Kalasnikov, fabricate de societăţile comerciale "Sadu" - S.A. şi "Cugir" - S.A, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 584 din 7 august 2002.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 09 Feb 2022, 19:54

L-am modificat cum m-am priceput, sper sa-l intelegeti. E de bine in general, dar sa comenteze colegii. Aici, dar mai ales acolo ;) !
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 27 vizitatori

Publicitate