Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 14:01

Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Sectiune dedicata normelor de etica vanatoreasca , scrise si nescrise , comentarii , gesturi etic regretabile , relatari , obiceiuri vechi , etc

Moderatori: liviur, MAsterD

Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde dtdpuu pe 05 Mar 2022, 06:27

Toti stim ce se intimpla acum in Ukraina si toti am vazut ca acum Ukraina imparte arme la cine vrea sa le ia. Sint sigur ca inainte de invazia ruseasca nu a fost. Acest act m-a dus inevitabil (sint sigur ca si pe altii) la ce se intimpla daca ai ......"Un Popor fara Arme".

Avem exemplu de o tara ca si SUA cu peste 400 milione de arme in populatia civila, in care probabil cca 50% din populatie e inarmata, SI...un alt exemplu de tari Europene in care procentul e infim. In USA exista o cultura intreaga a armelor, atit de respect pentru ele cit si de a le folosi, si a pracitca cu ele. Si cu mici variatii si birbrizuri SUA va ramine mereu asa, e fundamental, e in constitutie si cei 50% care detin arme, tin cu dintii de acest drept.

In EU in schimb, lucrurile sint total opuse, armele sint blamate, esti un paria daca le detii, vorbesti, sau practici. Toata populatia cred orbeste in sistem si se asteapta ca guvern/politie/etc. sa ii protejeze...concept de oaie care isi pune speranta in ciinii de paza de la stina. Majoritea guvernelor suporta aceste concepte, pentru ca oile sint usor de condus, usor de stapinit si cu toate ca oile pot avea o viata normala intr-o societate normala..sint tot oi. Oile sint OK sa detina, cutit, masina, topor, sa fie liber la droguri...dar armele...ah sint unealta diavolului.

Intr-o tara cu viata normala, in care populatia este multumita si isi duce viata normala, in care fiecare isi construieste viitorul pe potentialul propriu si poate sa isi construiasca familia fericit....faptul ca populatia are arme sau nu..nu influenteaza semnificativ rata criminalitaii..ba dimpotriva sint locuri in care o scade pentru ca populatia se poate apara singura. Majoritatea covirsitoarea a populatie e buna credinta si nu e un mafia war...pentru ca arma e tot o unealta ca si furculita si fierastraul. Criminalitatea creste nu pentru ca sint arme la populatie ci pentru societatea e timpita (saraca, corupta...etc.)

Insa majoritatea guvernelor/tarilor prefera sa aiba oi de condus pentru ca e mai usor de stapinit, s-a ajuns aici in sute de ani, generatii...dar sa nu amagim ca s-a ajuns natural, ci am fost condusi sa gindim asa in citeva generatii.....dar INTR-O ZI cind oile pasc in liniste, ciinii de paza sint putini si anemici... si guvernele se gindesc cum sa mai construiasca un sens giratoriu sau unde sa is faca vacanta..... VINE LUPUL MARE URIT si cu ADEVARUL IN COLTI. Duse sint toate lozincile de pace, securitate si ......uneletele diavolului.

CIND VINE LUPUL, guvernele vad adevarul....pentru la extrema nu mai e rost de fumuri roz. CIND VINE LUPUL ai vrea ai mai multi ciini de stina, cit de multi, ai vrea ca oile sa nu fie oi ci ciini. CIND VINE LUPUL se impart arme la cine vrea sa ia, barbati, femii, batrini, pensionari...fac pariu ca si un licean mai "crescut" nu e refuzat. Cind VINE LUPUL nu se mai gindeste nici o oaie la patura de ozon sau la broasca cu creasta roz pe cale de disparitie in jurul caruia bubuiau gurile guvernantilor in cautare de o trompeta politica.

Tot respectul si toata stima, toata admiratia si tot sufletul pentru ucraienienii dirzi care isi apara tara cu dintii si care au suficient curaj si coloana vertebrala sa puna mina pe Kalashnikov. Toata stima si admiratia pentru liderul lor care e si curajos si viclean si inventiv. DAR FACA pariu, pe pietre contra dolari, ca acum toata Europa si guvernul Ukraienian si-ar fi dorit sa fi avut o populatie cu ciini de stina nu oi. Cu atit mai mult sint de admirat ucraienienii care au avut stomacul si mindria se transforme peste noapte din oi in ciini de stina...este foarte dificil sa o faci peste noapte....trebuie sa fi aparte. Oare citi am putea asa brusc. Sa speram ca noii ciini de paza ai Ucrainei vor contribui cu adevarat...dar e foarte dificil sa fie un ciine bun de paza....din prima zi la slujba, fara exercitiu, fara antrenament, fara sa sti cum sa ochesti ca lumea...fara nici o notiune elementara de traiectoire, de distanta efectiva....sa nu mai vorbim de tactica si operatii coordonate. Oare citi vor fi irositi, citi vor produce accidente...citi vor fugi..citi...ufff...imi pare rau, foarte rau pentru noii cateii de paza...le va fi foarte foarte greu...Jos palaraia si o rugaciune pentru ei.

Dar hai sa ne gindim acum daca lumea ar fi fost normala si guvernelor nu le-ar fi fost teama de propriul popor hai sa ne gindim daca "Dezarmarea Populatie" nu s-ar fi produs. Sa extrapolam aceleasi procente care exista azi in USA la populatia Ucrainei.

Ucraina are 44 mil de locuitori si daca extraopolam procentul de 50%, la Ucraina cca 22 mil ar fi acum inarmati cu 1-2 arme, adica cca 40 milioane de arme la populatia civila. Acesti 22mil, ar avea in tara competii active, poligoane, cultura si respectul armelor, o populatie de vinatori active, natura si paduri ingrijite pe banii a milioane de vinatori si tragatori sportivi, sau practicanti de fun in poligon. Hmmm...cum ar rezista impotriva rusilor acesti 22 mil. de practicanti care nu mai au pshilogia de oaie ci de ciine de paza care nu mai sint catelusi ci au caninii ascutiti si incercati la vinatoare si in poligon. Poate din cei 22 milione 10 ar fugi...dar 5-10 ar ramine pentru ca odata ce ai fost ciine nu vrei sa fi oaie si daca ai curajul...ramii ciine de paza. Sigur ca in acest caz lupul are avioane, rachete de croaziera, elicoptere dar cu armata regulata, cu ajutor NATO rezista...rezista cit poate.....INSA vine vremea cind LUPUL trebuie sa intre in "stina pe jos"...si poate din 10 milione de ciini de paza...ramin 5 milione pentru restul au fost tocati marun de bombe termobarice si rachete de croaziera. Dar cele 5 milione de ciini de paza ramasi sint turbati si incoltiti in stina proprie. Nu mai au iesire decit sa lupte cu lupul pina la capat..nu mai au alta solutie. CUM POTI SA INVINGI 5 milioane de ciini de paza care nu mai au alta iesire??? Razboiul poate tine ani costul politic ar fi prea mare pentru LUP.

Ehh........ ipoteze si "day dreaming" cum spun americanii, realitatea e alta, cea pe care o traim acum. DAR dupa ce totul se va termina...sa speram ca normal si bine, cred ca vom vedea o schimbare atit in tarile din EU si NATO. Acum sint toti ingroziti si se inarmeaza pina in dinti...dar dupa ce totul trece, cineva se va gindi...ca ar fi mai bine sa aiba o populatie cu ciini de paza decit cu oi. Cineva va realiza si probabil/sper...ca legile armelor se vor schimba..sau cel putin vom avea sansa sa nu mai vorbim la urechi astupate si minti de crevete..... POATE...SPER.

Voi ce credeti?

Multumesc,
CristianC




PS. Nu stiu daca aceasta este sectiune potrivita pentru acest post, dar ...e oarecum legat de legislatie, etica si ...decizii.
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde tehărău pe 05 Mar 2022, 09:06

Bun topic!
Cristi, noi am tot discutat asta pe forum. Problema e reală, demonstrată și o susținem majoritatea. Nu prea mai avem ce comenta, ai făcut un rezumat exemplar.
Vreau să vin însă cu o altfel de abordare, care explică unele lucruri. Cum ar fi dacă am crede acele prostii în care oamenii care contează se întâlnesc periodic și pun la cale obiective clare, cum ar fi eliminarea granițelor și globalizarea?!? Ar fi una din masurile luate aceea de a elimina pe cât posibil i armarea populației civile? Dar dacă am privi lumea ca pe o mare de sclavi care muncesc pentru aceeași putini stăpâni, posesori de companii care piramidal se dețin una pe alta (era un film pe yt cu demonstratia). Am mai vrea oare câini slobozi?
Dar astea sunt idei tâmpite. Nu există așa ceva.
Există însă coincidențe. Una ar fi ca în ultima vreme, datorita unor războaie justificate în fel și chip, în lumea veche s-au amestecat națiile ca nu mai știi care de unde este. Granițele? O glumă! Trece fiecare în ce direcție vrea (apropo de arme, oare câte or fi în bagajele necontrolate ale populației care vine dintr-un război?).
Tot coincidență ar fi ca pana și în cele mai tradiționale meserii, comunicarea în limba engleză devine fapt real. Până și agricultorul autohton, caracterizat cu peiorativul "țăran", are coleg de muncă ce care se înțelege în engleza.
Exemple sunt multe, le știți și voi. Eu doar beam cafeaua...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde tehărău pe 05 Mar 2022, 09:14

Și tot în tonul de a vorbi vorbe, niște experiente mai noi șiai vechi: tocmai am vorbit cu niște colegi, ce au la rândul lor colegi rusi: sunt convinși (rușii) că ei salvează Ucraina și ca ucrainienii își ucid civilii ca să dea vina unii pe alții etc. Frate, propaganda e făcută să-ți ia mințile și nu e inventată acum...
Nu știu dacă subiectul ar trebui sa facă parte din ceea ce se discuta pe forum. Îl putem șterge fără probleme. Dar "face sens", cum se spune acum.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde kama3 pe 05 Mar 2022, 11:13

Cum sa nu faca sens o discutie despre faptul ca suntem in fundul gol!
Cu o mare parte a populatiei active(care poate tine o arma in mana) plecata in alte tari, cu tineri care habar n-au cum se tine in mana si cum se incarca o arma.
Fara o industrie reala de aparare, fara o minima pregatire militara a tineretului( nu stagiul militar clasic cu pas de defilare. Cu trageri, cu notiuni de supraviețuire, de planificare, exercitii de alarmare, de evacuare a oraselor in caz de...).
Suntem la mila altora vizavi de apararea efectiva.
Ne apara NATO. Bun, si noi populatia de rand nu facem nimic?
Intradevar, rachetele se termina , si la un moment dat se ajunge la lupi vs caini. Dar tb sa ai caini.
4, 5mm
9mm
16
12
.270win
Avatar utilizator
kama3
Veteran
 
Mesaje: 367
Membru din: 23 Dec 2008, 13:21

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde hunterb pe 05 Mar 2022, 13:10

Mai e o bomboana pe coliva...presupunand ca ai civili cu arme, capabili sa le foloseasca in caz de conflict militar, legea noastra spune ca, in cazul decretarii starii de urgenta specifica, esti obligat sa depui tot armamentul si munitia pe care le detii la unitatea militara pe care ti-o vor indica autoritatile...ca nu cumva sa iti imaginezi ca te vei juca pe strazile asediate de-a lunetistul cu arma ta personala, oricat de tacticool e ea si oricat de competent esti in manuirea ei...
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Avatar utilizator
hunterb
Membru important
 
Mesaje: 285
Membru din: 07 Ian 2004, 10:05
Locaţie: Bucuresti

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde laurul pe 05 Mar 2022, 13:50

hunterb scrie:Mai e o bomboana pe coliva...presupunand ca ai civili cu arme, capabili sa le foloseasca in caz de conflict militar, legea noastra spune ca, in cazul decretarii starii de urgenta specifica, esti obligat sa depui tot armamentul si munitia pe care le detii la unitatea militara pe care ti-o vor indica autoritatile...ca nu cumva sa iti imaginezi ca te vei juca pe strazile asediate de-a lunetistul cu arma ta personala, oricat de tacticool e ea si oricat de competent esti in manuirea ei...

Noaptea mintii, B.... =))
Fractura logică.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3065
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde dtdpuu pe 05 Mar 2022, 15:07

....m-am gindit si eu....ca subiectul e...la limita, sint de acord sa il stergeti daca vreti, aviz adminstratorilor.

Multumesc,
CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 05 Mar 2022, 15:23

Eu zic ca nu e bine sa il stearga, pt ca subiectul este grav si merita meditat asupra lui... mai ales de catre legiutor! - daca o putea medita legiutorul la ceva, pt ca adeseori lasa impresia ca nu prea poate...
E o problema mostenita de la regimul comunist, pt ca se temeau de propriul popor, asa ca l-au dezarmat...si au omorat caii, ca sa le limiteze mobilitatea.
In Europa de vest problema nu e la fel de grava, sint multi vanatori si accesul la arme, chiar daca este destul de restrictionat, ramane posibil.
Iar in Elvetia si Austria e aproape ca in US. Mai ales Elvetia.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde DanCo pe 05 Mar 2022, 15:45

Ce ar fi mai logic si mai rentabil decat sa lași oamenii sa poata sa detina o arma pe banii lui si sa se poată pregati, contra cost, in zecile de poligoane militare care in 95% din timp stau goale. Asta ca o pasiune pentru cei care vor. O arma la care are acces omul de rand este de cele mai multe ori mai precisa decat una pe care o poate pune la dispoziție armata in caz de mobilizare. De ce sa nu ii dai voie omului de rand sa își folosească arma personala in caz de război? Mai bine ii dai o arma militara veche cu sisteme de ochire mecanice? Nu mai bine lași oamenii sa aibă arme sub un control al autorităților decat sa dai arme in extremis unor oameni care pot avea probleme psihice, probleme personale care ii pot determina sa folosească o arma in scopuri greșite sau pentru te miri ce? Cam cum ar fi ca în cazul unei invazii ca cea din Ukraina sa știi ca in fiecare oraș pot sa fie de la cateva sute la cateva mii de oameni, in cazul orașelor mari, care pot sa apere acele localitati si pot astepta invadatorii in spatele unei arme destul de precise si privindu-l printr-o luneta. Orice infractor poate face usor rost de o arma ilegala dar unui om cinstit ii este îngreunat mult accesul la o arma chiar si pentru propria protecție. Adica tot timpul un infractor va fi in avantaj fata de un om cinstit. Dar,din păcate, in lumea noastră, frica decidentilor si interesul personal primează logicii si interesului general.
DanCo
Veteran
 
Mesaje: 365
Membru din: 17 Iul 2019, 17:24
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde UrsuAke pe 05 Mar 2022, 17:34

In Ucraina nu e ca in EU. Ei nu s-au trezit peste noapte din panselute care isi pozeaza mancarea si-o posteaza pe instagram si se plang de lucruri woke pe Facebook si de-o data a trebuit sa se adapteze la un conflict si sa puna mana prima data in viata lor pe o arma. Ucrainienii au dreptul la arme si chiar si-l exercita multi. Inclusiv la pistoale/arme scurte. Au poligoane peste tot, se vaneaza mult si pot vana cu ce arma vor. Se poate vana cu AKM-ul. Iti poti reincarca cartuse legal, ai dreptul la arme scurte chiar daca nu esti parlamentar sau vreun burtos iesit la pensie din MAI. In Kiev e o vorba de demult, "fii politicos cu cei din trafic, nu se stie cu ce coboara la tine".

Tara aia e total diferita de EU pentru ca n-a pus EU gheara pe ei sa le explice cum trebuie facute lucrurile. Si nici n-au avut un Iliescu sa dea legi in 90' ca nu e bine sa aiba pulimea arme. Stateau fericiti in "saracia" lor si in libertatea lor (pana la evenimentele curente, ce vor trece si ele si se vor intoarce, sper, la libertatea lor "saraca"). Situatie similara si in tarile din fosta Iugoslavie, unde multi civili au un AKM in beci si/sau vreun M16 abandonat de Americani, ramas de la conflictele trecute, pe motivul ca "lasa sa fie acolo ca nu se stie". S-a incercat in repetate randuri colectarea armelor detinute ilegal cel putin in Serbia cu rezultate slabe spre deloc. S-au facut campanii, s-au oferit incentive si bani, n-a tinut. Noi, Romania, suntem singura tara din zona asta a Europei total demilitarizata si fara cetateni inarmati.

Si argumentul este ca e bine, in Romania nu e "gun violence". Dar e extrem de mult "topor violence", "cutit violence", "cazma violence", si altele despre care nu discuta nimeni, ca nu merge in paralel cu ideologia. Nu zic sa dea drumul la arme oricui oricand dar se pot face niste reguli de bun simt care sa tina departe idiotii si infractorii de a poseda arme legal.

Legat de aparare, vad ca toate tarile Nato exceptand US, Franta si alte cateva sunt voit demilitarizate sistematic de la integrare. Depinzi de mine, n-ai nevoie sa stii sa te aperi, te apar eu. Ia imprumut de la Banca Mondiala si cumpara F16 astea de la dezmembrari si suntem prieteni. Aaa si daca ai ceva petrol, gaze naturale, vinde si tu dreptul de exploatare catre corporatiile astea. Si sa nu uit, n-ai voie in Shenghen si daca vrei sa mergi in US in concediu, fa si tu cerere de viza unde te crezi?!

In ceea ce priveste apararea tarii de catre civili, sunt 2 exemple de auto-aparare a tarii care functioneaza perfect: Elvetia si Israel. 2 tari ce se pot apara impotriva intregii planete daca nu se recurge la arme de distrugere in masa. E un sistem perfect sa ai balauri, nu caini care n-au ce oi sa pazeasca, ca-s toti balauri acolo. Vine lupu' degeaba in vizita.
UrsuAke
Membru important
 
Mesaje: 141
Membru din: 06 Feb 2018, 16:17
Locaţie: Bucuresti

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde the_mav pe 06 Mar 2022, 14:02

Topicul ramane, as spune eu, ca e (PREA) bun. Nu doar azi, ci si pe viitor, daca nu a fost deschis mai devreme.

Ce uita ursuake sa spuna e ca ambele tari date exemplu au serviciul militar OBLIGATORIU, unele chiar pe ceva ani, nu doar cateva luni !!!
Foarte important aspect, dupa parerea mea. :!:
S-ar mai putea intoarce la noi vremea serviciului obligatoriu, in lipsa unor provocari grave de securitate? Raman sceptic in raspuns, ca sa nu zic direct nu cred.
Sa nu uit aici un PS (critic spun eu, altii imi spun ca sunt prea transant in opinii uneori): dupa acel stagiu, iei frumos flinta MILITARA acasa, evident din aceleasi ratiuni pentru care statele respective au si serviciul militar obligatoriu.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3348
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde UrsuAke pe 06 Mar 2022, 15:12

the_mav scrie:Ce uita ursuake sa spuna e ca ambele tari date exemplu au serviciul militar OBLIGATORIU, unele chiar pe ceva ani, nu doar cateva luni !!!


La asta ma refeream de fapt. Elvetia are aceiasi abordare din Evul Mediu in legatura cu pregatirea cetatenilor. Nimeni nu a reusit sa-i ocupe si au incercat multi dar trupele de halebardisti au ajuns asa de faimoase ca principala activitate a tarii a fost cea de mercenari. Nu degeaba au fost sute de ani factorul decisiv in toate razboaiele din Europa. Cum nu mai stiu ce rege a zis "daca nu ai bani de mercenarii elvetieni ai pierdut deja batalia".

Iar Israelul a creeat sistemul de serviciu militar obligatoriu chiar de la formarea statului in 1948, din motive lesne de inteles avand in vedere ce istorie au avut. Dar, facand asta, au ajuns o super putere militara si ei, o tara cu suprafata cam cat judetul Constanta.

Putem invata de la oamenii astia ca nu ne afecteaza deloc bunul mers al lucrurilor. Ba mai mult, va creea tineri disciplinati si cu mai mult chef de munca.
UrsuAke
Membru important
 
Mesaje: 141
Membru din: 06 Feb 2018, 16:17
Locaţie: Bucuresti

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 06 Mar 2022, 16:08

UrsuAke scrie:
the_mav scrie:Ce uita ursuake sa spuna e ca ambele tari date exemplu au serviciul militar OBLIGATORIU, unele chiar pe ceva ani, nu doar cateva luni !!!


La asta ma refeream de fapt. Elvetia are aceiasi abordare din Evul Mediu in legatura cu pregatirea cetatenilor. Nimeni nu a reusit sa-i ocupe si au incercat multi dar trupele de halebardisti au ajuns asa de faimoase ca principala activitate a tarii a fost cea de mercenari. Nu degeaba au fost sute de ani factorul decisiv in toate razboaiele din Europa. Cum nu mai stiu ce rege a zis "daca nu ai bani de mercenarii elvetieni ai pierdut deja batalia".

Iar Israelul a creeat sistemul de serviciu militar obligatoriu chiar de la formarea statului in 1948, din motive lesne de inteles avand in vedere ce istorie au avut. Dar, facand asta, au ajuns o super putere militara si ei, o tara cu suprafata cam cat judetul Constanta.

Putem invata de la oamenii astia ca nu ne afecteaza deloc bunul mers al lucrurilor. Ba mai mult, va creea tineri disciplinati si cu mai mult chef de munca.


+1 pt serviciu militar obligatoriu
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 06 Mar 2022, 16:09

Provocari grave de securitate... tocmai asistam la ele
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde Alex83 pe 06 Mar 2022, 17:00

Stagiu militar obligatoriu, da.
Dar la modul profesionist, nu ce era inainte de 2004.
Sa inveti tactica, supraviețuire, prim ajutor, evacuare in caz de, tragere cu arme, samd
Nu curatat cartofi, pas de defilare si caporali isterici.
4.5mm
9mm
16
12
.270win
ex. kama3
Alex83
Nou membru
 
Mesaje: 25
Membru din: 06 Mar 2022, 15:18

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde popaliviu pe 06 Mar 2022, 19:30

În Austria poți să alegi între armată și crucea roșie. Dacă refuzi armata, ai 10 ani interdicție să deții arme letale.
+1 Stagiu militar!
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 976
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde adrian1123 pe 06 Mar 2022, 19:40

Serviciu MILITAR DA ,dar nu bataia de joc care era inainte de 1990,te calca pe cap si un soldat mai vechi (veteran ) doar pentru ca putea,cu ce l ar ajuta astazi pe un ucrainean ca stie sa intinda o patura pe pat ,sa sara monbeda sau ca da cu ceara un hol de 20 de ori pana face "veteranul"patinaj artistic acolo.Se indura multe mizerii in armata din trecut DEGEABA.Era mai buna decat nimicul de astazi dar ,ar trebui instructie de specialitate nu bataie de joc
adrian1123
Veteran
 
Mesaje: 441
Membru din: 01 Oct 2009, 20:46

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde Alex83 pe 06 Mar 2022, 19:48

Sa nu uitam si ca ar trebui un nr corespunzator de ofiteri superiori. Noi avem generali destui, cu enspe specializari si doctorate. Dar profesionisti adevarati avem? Ca nici aia nu cresc pe marginea drumului. Si acolo ar trebui un reset
4.5mm
9mm
16
12
.270win
ex. kama3
Alex83
Nou membru
 
Mesaje: 25
Membru din: 06 Mar 2022, 15:18

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde Croco pe 06 Mar 2022, 20:17

Cand, in istoria Romaniei, nu ne-am “aliat” cu invadatorul? De credeti ca va fi altfel?
Sunt primul, sau cel putin as vrea, care ajunge in Australia sau Noua Zeelanda!
Avatar utilizator
Croco
Veteran
 
Mesaje: 540
Membru din: 18 Ian 2019, 13:48
Locaţie: Ilfov

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde Sly_Fox pe 06 Mar 2022, 20:58

Profund subiectul, inutile discuțiile!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5660
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 06 Mar 2022, 22:34

Croco scrie:Cand, in istoria Romaniei, nu ne-am “aliat” cu invadatorul?


In 1916, cand am intrat in razboi.
In 1941, cand am recucerit Basarabia, luata de URSS prin ultimatumul la care a cedat Carol 2.
In 1956, cand nu am participat la lichidarea revoltei maghiare a lui Imre Nagy.
In 1968, cand nu am participat la invadare Cehoslovaciei (si am fost la un fir de par sa fim si noi invadati)
Acum...
Just my two cents.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 06 Mar 2022, 22:51

Alex83 scrie:Sa nu uitam si ca ar trebui un nr corespunzator de ofiteri superiori. Noi avem generali destui, cu enspe specializari si doctorate. Dar profesionisti adevarati avem? Ca nici aia nu cresc pe marginea drumului. Si acolo ar trebui un reset


Avem, avem!
Uita de generalii de carton; avem militari adevarati, asa cum am avut, de fapt, intotdeauna, numai ca astia nu se vad, pt ca aia de carton ies in fata. (de ex., imbecilul care era vicele lui Ponta, cel cu motociclistul Bogdan, care deschidea drumul noaptea, pe ploaie, ca sa se duca ministrul la o ciorba, cel care a murit cazand intr-o groapa nesemnalizata: era urgenta mare, se racea ciorba ministrului)

In privinta asta, sintem ok.
Stam prost la alte capitole, dar se amelioreaza si astea, insa incet.
Militarii romani sint militari veritabili si de mare valoare.
Si merita respectul nostru, al tuturor.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde PalarieVerde pe 07 Mar 2022, 02:30

Buna seara,

tema e veche dar raspunsurile trebuie mereu adaptate la actualitate.

Vorbiti admirativ despre legislatia SUA in privinta armelor... fara sa aduceti in discutie statistica numarul impuscatilor pe an in SUA vs EU? Cine sta mai prost? SUA au un sistem legislativ destul de atavic in privinta armelor, care e de inteles privind istoria lor si va dura ceva vreme pana se va schimba legislatia peste tot, dar se va schimba si la ei. "In EU in schimb, lucrurile sint total opuse, armele sint blamate, esti un paria daca le detii, vorbesti, sau practici." Asa este, dar asta inseamna normalitate si civilizatie pe continentul asta care a cunoscut ceva razboaie, si din pacate iata inca le cunoaste.

O arma este un instrument, pentru vanatori de ucis animale salbatice rapid, cauzand minim de stress si suferinta. Pentru militari si industria de "aparare", pentru a neutraliza si ucide militari ostili care spre deosebire de animale slabatice trag zdravan inapoi, respectand cel mai adesea legile internationale privind razboiul. Asadar, sunt instrumente extrem de diferite. Aceste instrumente sunt definite nu doar de mecanica functionarii lor ci de faptul ca sunt doar o veriga intr-un proces care are un tel. Cutitul ori bisturiul e important pentru un chirurg insa nu cutitul face un chirurg, ci lungii ani de pregatire si studiu in medicina.

Faptul ca cineva isi poate taia friptura foarte iscusit in farfurie cu un cutit de argint bine ascutit si scump nu inseamna ca este deja chirurg si poate sa taie in carne vie, la fel nu cred ca esteo idee buna sa trimitem vinatori pe front ca specialisti sniperi, doar pentru ca vinatorii tintesc deseori precis in mistreti.

Vorbiti despre "Lupi" si razboiul din Ucraina. Cu toata simpatia si admiratia pentru ucrainieni, ei se afla intr-un alt fel de razboi decat ne-am afla noi, daca am fi atacati de Rusia. Anume Ucrainei i-a declarat Putin practic un razboi total, negand dreptul la existenta a natiunii ucrainiene, cel putin asa s-a exprimat in "articolele" publicate de el. Propaganda rusa vede Ucraina ca un accident istoric, o toana, o slabiciune sentimentala a lui Lenin, iar Ucraina ar trebui sa se "intoarca" la mama Rusia. Practic, incet incet linia de demarcatia intre civil si militar in Ucraina va deveni din ce in ce mai difuza.

Este o masura disperata, acceptabila doar intr-un razboi total. La noi doar cand sa zicem daca am fi atacati si de rusi si de unguri concomitent, am fi lasati de izbeliste de aliati iar Romania ca stat ar fi amenintata cu anihilarea... si pierdem... Atunci daca tot murim, murim cu ei de gat. Sa dai arme la populatie ar o solutie fireasca si o idee buna. Pana atunci... in nici un caz. Doar transformi civilii in tinte pentru "Lupi".

Asadar, de ce nu:
1.Am avea mai mari probleme sa ne strunim pe noi insine. Am avea multi morti doar din lipsa de instruire. Imaginati-va doar cum ar fi cand hotii care fura gainile bunicilor nostri ar veni noaptea in curtea batrinilor cu flinte incarcate...

2. Cati vanatori cunoasteti care nu au trecut examenul de vanatoare? Ori au picat examenul de tir? Altfel spus cred ca supraevaluati calitatea de tragatori ai vanatorilor.

3. "Poate din cei 22 milione 10 ar fugi...dar 5-10 ar ramine" - cifrele sunt fireste fanteziste, inteleg emotia insa... in tara suntem abia vreo 16 milioane, majoritatea pensionari si copii. Capabili de lupta, urmand fantezia dumneavoastra as spune maxim un milion de romani ar putea sa traga cu arma din astia sa zicem jumatate ar si face-o intr-un mod competent (adica nu sinucigas ori chiar mai rau) cand se impute treaba. In plus, a lupta ca militar inseamna sa faci parte dintr-o comunitate de munca, adica e nevoie de instructie si antrenament, in lipsa lor... doar dezordine.

Apoi vorbiti despre o populatie curajoasa, cu multe poligoane, educata in folosirea armelor si "paduri curate". Frumos... si eu imi doresc asa ceva, pana acolo insa... mai e ceva drum de facut. In privinta padurilor curate, mai ca am ajuns sa-mi doresc paduri mai degraba murdare decat pline de "iubitori de natura" cu ATV-uri si motoare de tot felul haladuind asurzitor si marlaneste prin habitatele patriei...

Rezumand: gasesc tema actuala, sa o ridici pe un forum vanatoresc e o dovada de curaj pe care il admir si e bine ca se discuta asa ceva. Multe puncte le gasesc interesante, de pilda dreptul sa intri in lupta cu arma proprie - idee de bun simt, vanatorii baga bani frumosi in sculele lor, ar fi pacat sa nu le foloseasca. Insa in mare, a da arme de razboi "la liber" la noi ar fi o mare greseala, cu o singura exceptie, a razboiului total, cand am fi amenintati cu anihilarea, ca natiune. Pana atunci, vanatorii ar face bine sa ramana cu mistretii, capriorii si cerbii lor iar militarii cu munca lor.

Razboiul nu e un hobby. La fel ca in multe alte situatii neplacute, nu exista vreo solutie miraculoasa in cazul de fata cand suntem pe fata ori nu amenintati cu razboiul, ne trebuie pur si simplu mai multi militari si conducatori competenti, nu arme in mainile oricarei precupete ori manelist mahmur. Asadar intai competenta, pe urma cantitate.

Armele sunt doar instrumente. Oamenii de calitate ne lipsesc, nu pustile.

Toate cele bune!
PalarieVerde
 
Mesaje: 10
Membru din: 20 Iul 2021, 12:31

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde dtdpuu pe 07 Mar 2022, 03:57

PalarieVerde scrie:Buna seara,

tema e veche dar raspunsurile trebuie mereu adaptate la actualitate.

Vorbiti admirativ despre legislatia SUA in privinta armelor... fara sa aduceti in discutie statistica numarul impuscatilor pe an in SUA vs EU? Cine sta mai prost? SUA au un sistem legislativ destul de atavic in privinta armelor, care e de inteles privind istoria lor si va dura ceva vreme pana se va schimba legislatia peste tot, dar se va schimba si la ei. "In EU in schimb, lucrurile sint total opuse, armele sint blamate, esti un paria daca le detii, vorbesti, sau practici." Asa este, dar asta inseamna normalitate si civilizatie pe continentul asta care a cunoscut ceva razboaie, si din pacate iata inca le cunoaste.

O arma este un instrument, pentru vanatori de ucis animale salbatice rapid, cauzand minim de stress si suferinta. Pentru militari si industria de "aparare", pentru a neutraliza si ucide militari ostili care spre deosebire de animale slabatice trag zdravan inapoi, respectand cel mai adesea legile internationale privind razboiul. Asadar, sunt instrumente extrem de diferite. Aceste instrumente sunt definite nu doar de mecanica functionarii lor ci de faptul ca sunt doar o veriga intr-un proces care are un tel. Cutitul ori bisturiul e important pentru un chirurg insa nu cutitul face un chirurg, ci lungii ani de pregatire si studiu in medicina.

Faptul ca cineva isi poate taia friptura foarte iscusit in farfurie cu un cutit de argint bine ascutit si scump nu inseamna ca este deja chirurg si poate sa taie in carne vie, la fel nu cred ca esteo idee buna sa trimitem vinatori pe front ca specialisti sniperi, doar pentru ca vinatorii tintesc deseori precis in mistreti.

Vorbiti despre "Lupi" si razboiul din Ucraina. Cu toata simpatia si admiratia pentru ucrainieni, ei se afla intr-un alt fel de razboi decat ne-am afla noi, daca am fi atacati de Rusia. Anume Ucrainei i-a declarat Putin practic un razboi total, negand dreptul la existenta a natiunii ucrainiene, cel putin asa s-a exprimat in "articolele" publicate de el. Propaganda rusa vede Ucraina ca un accident istoric, o toana, o slabiciune sentimentala a lui Lenin, iar Ucraina ar trebui sa se "intoarca" la mama Rusia. Practic, incet incet linia de demarcatia intre civil si militar in Ucraina va deveni din ce in ce mai difuza.

Este o masura disperata, acceptabila doar intr-un razboi total. La noi doar cand sa zicem daca am fi atacati si de rusi si de unguri concomitent, am fi lasati de izbeliste de aliati iar Romania ca stat ar fi amenintata cu anihilarea... si pierdem... Atunci daca tot murim, murim cu ei de gat. Sa dai arme la populatie ar o solutie fireasca si o idee buna. Pana atunci... in nici un caz. Doar transformi civilii in tinte pentru "Lupi".

Asadar, de ce nu:
1.Am avea mai mari probleme sa ne strunim pe noi insine. Am avea multi morti doar din lipsa de instruire. Imaginati-va doar cum ar fi cand hotii care fura gainile bunicilor nostri ar veni noaptea in curtea batrinilor cu flinte incarcate...

2. Cati vanatori cunoasteti care nu au trecut examenul de vanatoare? Ori au picat examenul de tir? Altfel spus cred ca supraevaluati calitatea de tragatori ai vanatorilor.

3. "Poate din cei 22 milione 10 ar fugi...dar 5-10 ar ramine" - cifrele sunt fireste fanteziste, inteleg emotia insa... in tara suntem abia vreo 16 milioane, majoritatea pensionari si copii. Capabili de lupta, urmand fantezia dumneavoastra as spune maxim un milion de romani ar putea sa traga cu arma din astia sa zicem jumatate ar si face-o intr-un mod competent (adica nu sinucigas ori chiar mai rau) cand se impute treaba. In plus, a lupta ca militar inseamna sa faci parte dintr-o comunitate de munca, adica e nevoie de instructie si antrenament, in lipsa lor... doar dezordine.

Apoi vorbiti despre o populatie curajoasa, cu multe poligoane, educata in folosirea armelor si "paduri curate". Frumos... si eu imi doresc asa ceva, pana acolo insa... mai e ceva drum de facut. In privinta padurilor curate, mai ca am ajuns sa-mi doresc paduri mai degraba murdare decat pline de "iubitori de natura" cu ATV-uri si motoare de tot felul haladuind asurzitor si marlaneste prin habitatele patriei...

Rezumand: gasesc tema actuala, sa o ridici pe un forum vanatoresc e o dovada de curaj pe care il admir si e bine ca se discuta asa ceva. Multe puncte le gasesc interesante, de pilda dreptul sa intri in lupta cu arma proprie - idee de bun simt, vanatorii baga bani frumosi in sculele lor, ar fi pacat sa nu le foloseasca. Insa in mare, a da arme de razboi "la liber" la noi ar fi o mare greseala, cu o singura exceptie, a razboiului total, cand am fi amenintati cu anihilarea, ca natiune. Pana atunci, vanatorii ar face bine sa ramana cu mistretii, capriorii si cerbii lor iar militarii cu munca lor.

Razboiul nu e un hobby. La fel ca in multe alte situatii neplacute, nu exista vreo solutie miraculoasa in cazul de fata cand suntem pe fata ori nu amenintati cu razboiul, ne trebuie pur si simplu mai multi militari si conducatori competenti, nu arme in mainile oricarei precupete ori manelist mahmur. Asadar intai competenta, pe urma cantitate.

Armele sunt doar instrumente. Oamenii de calitate ne lipsesc, nu pustile.

Toate cele bune!


Iti respect opinia...dar ma opun categorig (in majoritatea punctelor, dar nu toate)...si in cunostinta de cauza in multe din punctele care le-ai ridicat. Hai sa le luam pe rind:
- in SUA ca si oriunde probeleme de largi de criminalitate sint din cauza saraciei si...a "oamnilor rai", ca peste tot in lumea asta. Crimele armate in majoritatea covirsitoare este cu arme ilegale, care in orice sociateate cu atitea posibilitati sint extrem de greu de oprit. Majoritatea covirsitoare a armelor legale sin folosite...legal (sport practic). De asmenea, nu iti e chiar totuna sa tilharesti pe cinva inarmat si te gindeste de vreo 14 ori daca merita...si daca o faci, victima are sanse mai mari
- legea in SUA nu se va schimba fundamental niciodata, se mai minjeste, reface...etc. DAR e constitutie de cind s-a infintat SUA de care 120 milione de oameni tin cu dintii, pentru apareare ta, a familiei si proprietatii e drept capital, asa cum ai dreptul la exprimare.
- o arma este un instrumet de omorit, capra, soarec, rima, om..si atit. Cu orice arma letala poti sa omori si una si alta....poate mai mult sau mai putin bine depinde de calibru, magazii...etc. DOAR propaganda asta "nobilo-snobista" face diferenta. Fundamental nu e nici o diferenta sint instrumete pentru omorit si asa a fost cind lumea, ca sint aurite, sau ca sint negre.
- armele in SUA se folosesc exact la de toate, poligon, autoaparare, vinatoare fara prejudicii. Deosebirea enorma in opinia mea intre populatia EU si SUA la este psiho/ideologica. Pentru american e de neconceput sa nu fie liber si arma este un instrument fundamental pentru asta. De asemenea trebuie sa stii ca americanii sint patrioti si cresc cu psihologia de lup, in special in rindul "blue colar" adica majoritatea populatiei. Rezultatul este o populatie foarte patriotica. Un mic amanunt, in SUA nu exista bancuri cu politisti, si nu prea exista bancuri cu guvernanti, indiferent de partid.
- in Romania, da am avea acum probleme sa ne strunim....pentru ca generatii intregi au crescut oi, ca in toata Eu aproape. America fundamental sa- format si dezvoltat altfel, ideologic amercanul vede arma ca o scula universala, de aparare, de a-si mentine libertatea, de a vina si pentru sport. Dovada ca se poate asa este faptul ca sint vreo 150 milioane de detinatori de arme in SUA si nu isi scot ochii intre ei, nu stam de paza cu arma intre noi si diferentele nu se rezolva cu 9mm Parabelum ci in tribunal. Dupa cum am spus mai sus, argumentul cu criminalitate nu este valid, majoriatea covirsitoare a crimelor sint facute de borfasi cu arme ilegale si este intre ei. De asemenea tari din EU ca Elvetia (care a fost exemplu) este perfect OK (nu au aceleasi variatii si discrepante cum are SUA). ASADAR SE POATE DOAR CA IDEOLOGIA SI PSIHOLOGIA TREBUIE SCHIMBATA INTII INAINTE DE A INTRODUCE ARME PE SCARA LARGA. Si odata schimbara ideologia atunci oile devin ciini si au si colti. Este apropape utopic ce spun...dar se poate, foarte progresiv si in timp si controloat. Personal nu am crescut, asa, nu am venit cu aceasta opinie..dar m-am schimbat in timp...asdar se poate.
- citeste mai atent te rog, cifrele sint relative la Ucraina nu la populatia Romaniei. De acord ca 1000 de ciini nu fac neaparat o haita, foarte de acord. Dar cind 10 lupi ii forteaza la ei in stina si baga intre ei, cind lupta ajugne o hartuila urbana si de rezistantea si guerila.... oare cum credeti ca se va termina confruntarea? Oricum au o sansa mai mare decit a fi oi.

Multumesc,
CristianC
dtdpuu
Veteran
 
Mesaje: 666
Membru din: 15 Ian 2008, 23:58
Locaţie: Michigan, USA

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde hunterb pe 07 Mar 2022, 08:33

"Vorbiti admirativ despre legislatia SUA in privinta armelor... fara sa aduceti in discutie statistica numarul impuscatilor pe an in SUA vs EU? Cine sta mai prost?"
Corect pana la un punct, cu doua remarci:
1. din totalul "impuscatilor" pe an in SUA, peste 80% sunt sinucideri cu arme de foc asa ca relevante pentru discutie sunt restul de cazuri de 20%
2. singura tara europeana care se compara cu SUA la numar de arme detinute la suta de locuitori este Elvetia, aici numarul de "impuscati" este semnificativ mai mic decat in SUA (probabil ce s-a mentionat legat de nivelul de saracie si educatie)

"Faptul ca cineva isi poate taia friptura foarte iscusit in farfurie cu un cutit de argint bine ascutit si scump nu inseamna ca este deja chirurg si poate sa taie in carne vie, la fel nu cred ca esteo idee buna sa trimitem vinatori pe front ca specialisti sniperi, doar pentru ca vinatorii tintesc deseori precis in mistreti."
Iar corect pana la un punct, tot cu doua remarci:
1. Simo Hayha si Vasili Zaitzev ca sa numesc doar doi din cei mai faimosi sniperi din al doilea razboi mondial au fost vanatori, asa ca vanatorii cu glont pot constitui o baza de selectie mai ales in conditiile in care nu ai timp si resurse sa pregatesti lunetisti militari
2. Frontul nu e un loc unde te trimite cineva, frontul e strada mea, cartierul meu, orasul meu, tara mea..din pacate, oricat ne-am minti, realitatea conflictelor recente arata ca pentru agresori sunt "interventii / operatiuni speciale zise chirurgicale" dar pentru victime sunt de fapt razboi total

In rest, multe din opiniile exprimate de colegul @PalarieVerde sunt pertinente, ultimul leat care a facut serviciul militar in Romania are deja sau se apropie de 35 de ani, in fiecare an pleaca zeci de mii de romani din tara, 99% din barbatii romani apti militar din diaspora nu s-ar intoarce sa lupte in tara, majoritatea barbatilor apti militar din tara ar prefera sa plece si ei in caz de conflict asa ca bunul Dumnezeu sa ne apere in caz de ceva

Cu stima
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Avatar utilizator
hunterb
Membru important
 
Mesaje: 285
Membru din: 07 Ian 2004, 10:05
Locaţie: Bucuresti

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 07 Mar 2022, 12:51

Aici nu era vorba de a da arme de razboi la cine vrea; se intampla in Ucraina din cauza razboiului si e o masura disperata in timp de razboi;
In SUA legislatia e f permisiva, asa e, insa civilii nu au acces decat la unele... arme de razboi. Nu chiar la orisice.
In Elvetia e diferit in sensul civilii au acasa armele de razboi pe care au fost instruiti ca soldati. Nu pe toate, nu tunuri, tancuri sau avioane, dar au pusti de asalt. Arme usoare. Elvetienii si israelienii sint si f instruiti.

Ideea este ca e preferabil sa ai o populatie instruita si inarmata - sigur, responsabila - decat o turma de idioti prostiti cu argumente tipic ecologiste, in general, si cu atat mai mult pt cazul in care vine lupul la stana.
Sustin 100% aceasta idee, indiferent ca riscul ca Vasile sa il impuste pe Gheorghe pt ca i-a furat oaia sau nevasta, va fi inerent mai mare; insa daca nu are pusca, Vasile va recurge oricum la un topor, sau ce o mai gasi el.
Si da, nu se poate face peste noapte; dar ar trebui macar inceput.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 07 Mar 2022, 13:05

Apropo de vanatori pe front si sniperi: cate trageri de razboi ati facut armata, cate cartuse ati tras? ce ati invatat din alea? ca arma era/nu era reglata, ca trageati bine sau prost?
Este complet fals, un vanator este cel mai probabil sa poata deveni un sniper pt ca cunoaste armele, le intelege, ii plac si are experienta cu ele. Sau un sportiv de tir.
Nu un recrut.
Si am putea sa o lungim si vorbind de calibrele cu care trage un vanator/sportiv, vs un recrut caruia i se pune in brate o platforma si aia e - si de optica...
Ca sa scoti un sniper dintr-un recrut tre sa il antrenezi oleaca (mai mult). Vinatorul sau sportivul vine de acasa cu antrenamentul si stiinta.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 07 Mar 2022, 13:22

Eu as face in Romania cam cum e in Franta, unde nu e chiar usor sa iti faci rost de arme:

Vrei lisa sau carabina bolt sau semi cu incarcator de 3-4 boabe: sau vanator sau licenta sportiva, dar usor de luat; scumpa insa, ca sa cearna un pic cretinii care doar vor sa aibe arma de foc; aici e in jur de 100 de euro/an.

Vrei pistol/revolver: o alta licenta, net mai scumpa, 300 de euro, plus o autorizatie prefectorala care se obtine in 3-6 luni, in general: ai tot timpul sa te razgandesti, garantat nu iti ve cumpara pistol in urma unei baute cu prietenii.

Munitiile corespunzatoare, acelasi regim diferentiat; insa poti sa iei alice sau 30-06 de la Decathlon, doar sa ai la tine licenta sau permisul de vanator. Nu si 9mm para, insa 22LR, da.

Pentru orice licenta/permis de vanator, tre vizita la doctor in prealabil.
Ultima oară modificat de CCM pe 07 Mar 2022, 13:25, modificat 1 dată în total.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde ionutz_b pe 07 Mar 2022, 13:23

PalarieVerde scrie:Buna seara,

tema e veche dar raspunsurile trebuie mereu adaptate la actualitate.

Vorbiti admirativ despre legislatia SUA in privinta armelor... fara sa aduceti in discutie statistica numarul impuscatilor pe an in SUA vs EU? Cine sta mai prost? SUA au un sistem legislativ destul de atavic in privinta armelor, care e de inteles privind istoria lor si va dura ceva vreme pana se va schimba legislatia peste tot, dar se va schimba si la ei. "In EU in schimb, lucrurile sint total opuse, armele sint blamate, esti un paria daca le detii, vorbesti, sau practici." Asa este, dar asta inseamna normalitate si civilizatie pe continentul asta care a cunoscut ceva razboaie, si din pacate iata inca le cunoaste.

O arma este un instrument, pentru vanatori de ucis animale salbatice rapid, cauzand minim de stress si suferinta. Pentru militari si industria de "aparare", pentru a neutraliza si ucide militari ostili care spre deosebire de animale slabatice trag zdravan inapoi, respectand cel mai adesea legile internationale privind razboiul. Asadar, sunt instrumente extrem de diferite. Aceste instrumente sunt definite nu doar de mecanica functionarii lor ci de faptul ca sunt doar o veriga intr-un proces care are un tel. Cutitul ori bisturiul e important pentru un chirurg insa nu cutitul face un chirurg, ci lungii ani de pregatire si studiu in medicina.

Faptul ca cineva isi poate taia friptura foarte iscusit in farfurie cu un cutit de argint bine ascutit si scump nu inseamna ca este deja chirurg si poate sa taie in carne vie, la fel nu cred ca esteo idee buna sa trimitem vinatori pe front ca specialisti sniperi, doar pentru ca vinatorii tintesc deseori precis in mistreti.

Vorbiti despre "Lupi" si razboiul din Ucraina. Cu toata simpatia si admiratia pentru ucrainieni, ei se afla intr-un alt fel de razboi decat ne-am afla noi, daca am fi atacati de Rusia. Anume Ucrainei i-a declarat Putin practic un razboi total, negand dreptul la existenta a natiunii ucrainiene, cel putin asa s-a exprimat in "articolele" publicate de el. Propaganda rusa vede Ucraina ca un accident istoric, o toana, o slabiciune sentimentala a lui Lenin, iar Ucraina ar trebui sa se "intoarca" la mama Rusia. Practic, incet incet linia de demarcatia intre civil si militar in Ucraina va deveni din ce in ce mai difuza.

Este o masura disperata, acceptabila doar intr-un razboi total. La noi doar cand sa zicem daca am fi atacati si de rusi si de unguri concomitent, am fi lasati de izbeliste de aliati iar Romania ca stat ar fi amenintata cu anihilarea... si pierdem... Atunci daca tot murim, murim cu ei de gat. Sa dai arme la populatie ar o solutie fireasca si o idee buna. Pana atunci... in nici un caz. Doar transformi civilii in tinte pentru "Lupi".

Asadar, de ce nu:
1.Am avea mai mari probleme sa ne strunim pe noi insine. Am avea multi morti doar din lipsa de instruire. Imaginati-va doar cum ar fi cand hotii care fura gainile bunicilor nostri ar veni noaptea in curtea batrinilor cu flinte incarcate...

2. Cati vanatori cunoasteti care nu au trecut examenul de vanatoare? Ori au picat examenul de tir? Altfel spus cred ca supraevaluati calitatea de tragatori ai vanatorilor.

3. "Poate din cei 22 milione 10 ar fugi...dar 5-10 ar ramine" - cifrele sunt fireste fanteziste, inteleg emotia insa... in tara suntem abia vreo 16 milioane, majoritatea pensionari si copii. Capabili de lupta, urmand fantezia dumneavoastra as spune maxim un milion de romani ar putea sa traga cu arma din astia sa zicem jumatate ar si face-o intr-un mod competent (adica nu sinucigas ori chiar mai rau) cand se impute treaba. In plus, a lupta ca militar inseamna sa faci parte dintr-o comunitate de munca, adica e nevoie de instructie si antrenament, in lipsa lor... doar dezordine.

Apoi vorbiti despre o populatie curajoasa, cu multe poligoane, educata in folosirea armelor si "paduri curate". Frumos... si eu imi doresc asa ceva, pana acolo insa... mai e ceva drum de facut. In privinta padurilor curate, mai ca am ajuns sa-mi doresc paduri mai degraba murdare decat pline de "iubitori de natura" cu ATV-uri si motoare de tot felul haladuind asurzitor si marlaneste prin habitatele patriei...

Rezumand: gasesc tema actuala, sa o ridici pe un forum vanatoresc e o dovada de curaj pe care il admir si e bine ca se discuta asa ceva. Multe puncte le gasesc interesante, de pilda dreptul sa intri in lupta cu arma proprie - idee de bun simt, vanatorii baga bani frumosi in sculele lor, ar fi pacat sa nu le foloseasca. Insa in mare, a da arme de razboi "la liber" la noi ar fi o mare greseala, cu o singura exceptie, a razboiului total, cand am fi amenintati cu anihilarea, ca natiune. Pana atunci, vanatorii ar face bine sa ramana cu mistretii, capriorii si cerbii lor iar militarii cu munca lor.

Razboiul nu e un hobby. La fel ca in multe alte situatii neplacute, nu exista vreo solutie miraculoasa in cazul de fata cand suntem pe fata ori nu amenintati cu razboiul, ne trebuie pur si simplu mai multi militari si conducatori competenti, nu arme in mainile oricarei precupete ori manelist mahmur. Asadar intai competenta, pe urma cantitate.

Armele sunt doar instrumente. Oamenii de calitate ne lipsesc, nu pustile.

Toate cele bune!



Teoria ca teoria dar practica ne omoara!

1 . Sa ai o armata profesionista este foarte bine, dar avem? Dotata cu uniforme noi si steaguri?
Cu 2000 de militari straini care se impusca din gresala si cu aviatie care pica la antrenamente?
Daca ocupa rusii insula serpilor, toata armata se muta la Deveselu.

2. Ca instruirea detinatorilor de arme s-ar putea face mai bine este adevarat, dar vanatorii stiu macar ce inseamna 7,62 si nu confinda carabina cu pusca de 12mm, comparativ cu restul populatiei civile. Politia romana face in dosarele de braxconaj expertiza tehnica care ii spune ca arma gasita are calibrul 12 si munitia este pentru acea arma, de parca nu scrie frumos pe ele.

3, Hotii care fura gainile intotdeauna sunt mai inarmati decat victima.

4. Sunt sigur ca numarul de cartuse trase de un student militar intr-un an este mult mai mic decat celor trase de un vanator. Nu mai spun ca face pregatirea militara online!

5. daca ne lipsesc oamenii de calitate, primim acum destui.
ionutz_b
Membru activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 04 Dec 2010, 12:07

Re: Dezarmarea populatiei si regretele tirzii

Mesajde CCM pe 07 Mar 2022, 13:34

... nu ne lipsesc oamenii de calitate.
In Ro sint multi oameni de calitate, insa oamenii de calitate sint in general discreti si nu ies in evidenta.
Televiziunile si presa ne arata insa ceea ce ne arata.
Mai e si faptul ca se pleaca din tara.
Insa avem oameni de calitate, peste tot, inclusiv in armata... si mai ales. Dar nu numai.
In ciuda aparentelor.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Următorul

Înapoi la Etica si legi nescrise

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

Publicitate