Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 29 Mar 2024, 07:37

Posibile restrictii

Toti cei care iubesc vanatoarea la pasaj la rata si gasca - pot posta aici . Calibre , arme , socuri , camuflaje , chematori , caini de aport , barci , locatii , samd .

Moderatori: Sly_Fox, Marius

Posibile restrictii

Mesajde Marius pe 09 Apr 2022, 11:32

Nu demult a avut loc la Ministerul Mediului dezbaterea publica a unui proiect ce ar urma sa devina Plan National de actiune pentru conservarea si managementul gastei cu gat rosu.
Proiectul e transpunerea in acest document, cuvant cu cuvant, litera cu litera a unui studiu-proiect desfasurat de societatea ornitologica din Bulgaria cu parteneri si din Romania precum SOR, agvps, ajvps BR si ajvps BZ, Romsilva (Rezervatia Insula Mica a Brailei) si altii. Partenerii de care zic, au ajutat furnizand date, facand observatii pe teren si venind cu propuneri. Propunerile agvps, a celor doua ajvps si ale Romsilva, nu au fost adoptate in document.
Pentru realizarea proiectului au fost platiti 2,6 miloane Euro, cea mai mare parte, bani europeni nerambursabili.
Proiectul prevede o serie de masuri si responsabilitati catre terte entitati ca: universitati, primarii, scoli, ministerul agriculturii, asociatii de vanatori.
Daca proiectul va fi adoptat, va insemna ca statul roman se angajeaza sa ia toate acele masuri, din care unele sunt doar niste prostii care vor genera costuri exorbitante din partea statului, adica din partea noastra a tuturor. Cand zic de costuri exorbitante, vorbesc de sute de milioane de euro (pe termen mediu si lung) sau mai mult. Ganditi-va ca vorbim despre o singura specie. Vor fi facute astfel de planuri ce presupun cheltuieli similare pentru mai multe specii de mamifere, pasari, pesti, reptile sau insecte. Se vor cheltui pentru toate astea sume mai mari decat pentru copiii din orfelinate sau decat pentru batranii din aziluri.
Exista un plan similar ref la ursul brun, plan care e mereu invocat de verzi atunci cand argumenteaza impotriva vanarii ursilor. Adica ei spun ca vanatoarea e nejustificata pentru ca statul nu si-a indeplinit obligatiile din planul pe care si l-a asumat atunci cand l-a adoptat. Foarte probabil ca a fost si va fi elementul folosit in justitie impotriva ministerului, impotriva Ordinelor de Ministru cu derogarile pt ursi. Acum suntem in perioada in care Ministerul va emite Ordinul cu derogarile pt ursi pe 2022. Sunt sigur ca va fi contestat in instanta.
Inapoi la gasca cu gat rosu.
Proiectul respectiv prevede ca in zonele in care ierneaza gastele cu gat rosu (adica in toate zonele de vanatoare de garlita) sa fie interzisa vanatoarea cu o ora inainte de rasarit si cu o ora dupa apus. Asta pentru ca, vezi doamne, sa se evite impuscarea accidentala.
In dezbaterea publica, acest proiect a avut parte de opozitia organizatiilor vanatoresti prezente, si inca nu a fost adoptat, dar e foarte posibil sa il vedem adoptat cu restrictiile respective.
Marius
Veteran
 
Mesaje: 3242
Membru din: 03 Aug 2004, 21:09
Locaţie: Bucuresti

Re: Posibile restrictii

Mesajde popaliviu pe 09 Apr 2022, 13:48

Oamenii ăștia se miră ce să mai inventeze ca să mulgă cât mai mulți bani de la "vaca europeană" . Că doar sunt nerambursabili! Mi se pare uimitor! Ca multe alte lucruri...
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 976
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13


Înapoi la Rata si Gasca

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 34 vizitatori

Publicitate