Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:02

Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 19 Iun 2022, 09:06

Vă salut domnilor vânători,

Cu acordul vostru, aș avea nevoie de câteva sfaturi în contextul unei evoluții profesionale în cadrul căreia voi lucra doi ani în Franța.
Ar fi trei aspecte principale:

1. Regimul legal pentru deținerea armelor la domiciliu (inclusiv privind o eventuală intenție anunțată de control inopinat din partea poliției).
Evident, armele rămân depozitate după toate regulile. Viza permisului este mai încolo, prin 2025.
Aș dori să evit să le las la armurier (costuri + « să scot arma din dulap și să o țin puțin de drag în mână, să iau o linie de ochire la rece » măcar de două ori pe an când mai trec pe acasă, dacă nu voi reuși să iau vreuna cu mine).
Din alte discuții de pe forum, ar mai fi colegi cu rezidența în străinătate (sau mai mult decât atât) și care au arme (și vânează de câteva ori pe an) în România, care m-ar putea orienta concret.

2. Notificarea poliției privind schimbarea adresei de reședință
Din ce-am înțeles, notificarea trebuie făcută într-un termen scurt după schimbarea efectivă în acte (când eu nu voi mai fi în Ro).
Se poate face notificarea înaintea schimbării efective, numai pe baza unor documente ce arată ce urmează să se întâmple ?

3. Deținerea armei/armelor în Franța (pe baza permisului european) în condițiile de siguranță impuse acolo. Este o întrebare adresată în principal, dar nu numai colegilor care stau în Franța sau sunt în cunoștință de cauză (@CCM ? :) )
N.B. Față de colegii vânători ce dețin o dublă calitate ce le permite să vâneze « și aici, și acolo », nu cred că voi avea timp disponibil pentru procesul administrativ de obținere a permisului de vânătoare francez. Iau în considerare să particip de câteva ori ca invitat, voi explora eventualele oportunități cu viitorii colegi de muncă, mă vor orienta ei spre vreun pasionat local.
Această întrebare vine relativ la deținerea armei în Franța pe baza permisului european; o navetă pentru armă Fr => Ro => Fr x2 înainte/după fiecare astfel de partidă fiind exclusă.

Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri și vă doresc cătare plină.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde popaliviu pe 19 Iun 2022, 11:57

Nu cred că trebuie să notifici poliția pentru că o să locuiești 2 ani în Franța și armele sunt în România. Eu am ținut arma în România până săptămâna trecută, deși locuiesc în Austria permanent. Dețin permis și în România și în Austria. Dacă îți scoți permis european din România, poți ține arma/armele cu tine 6 luni în Franța. Dar trebuie să vezi legislația de acolo, cu privire la unde și cum le poți depozita .
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 976
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde CCM pe 19 Iun 2022, 13:00

Salut.
NU ma pricep cum e sa aduci armele din Ro in Fr; probabil e asa cu spune @popaliviu, insa pur si simplu nu stiu. Eu pe ale mele le-am luat de aici din Franta.

Armele sint impartite in patru categorii, A - militare, interzise civililor, B, care cuprinde arme de mana adica revolvere, pistoale, arme derivate din militare auto blocate in semi din fabrica, gen Saiga sau AR15 civile, dar si arme de vanatoare semi cu incarcator mai mare de 5 parca; deasemenea pompele care au capacitate de mai mult de cred ca tot 5 ii sperie rau pe francezi asa ca le-au bagat tot in B; in fine, C unde gasim majoritatea jucariilor noastre, lise basculante, carabine bolt, liniare si semi -dar cu max 4 boabe.
Apoi, D unde sint istoricele, cele cu pulbere neagra, CO2, si alte arme albe, etc.
Ca sa detii legal arma trebuie ca ea sa fie declarata la prefectura de resedinta; in functie de categorie, declaratia (care este consecutiva cumpararii) se face in mod diferit; vorbesc exclusiv despre situatia cumpararii de la un armurier local, din Franta.

Conditia detinerii la domiciliu este detinerea unui dulap dedicat, probata prin factura sau declaratie de onoare; un cetatean european trebuie sa mai faca si dovada rezidentei in Franta, dar e f simplu in sensul ca se accepta si o factura de utilitati sau tel mobil pe numele persoanei, unde sa apara adresa de rezidenta; bineinteles, si contract de inchiriere, act proprietate casa, etc; numai sa contina o adresa valida din Franta;
Controale acasa... eu, in 7 sau 8 ani nu am avut niciunul.

Nu stiu exact cum s-ar putea face in cazul unui vanator european care deja detine arma intr-un stat european, dar ma voi interesa si voi posta aici.

Ar fi important, poate, sa precizezi exact daca esti vanator, tragator sportiv sau altceva, militar eventual (cred ca ar fi trebuit sa stii deja in cazul respectiv) - si ce tip de arma/arme detii, care fac obiectul discutiei - si daca detii sau nu pasaport pt ele.

Inca un mic amanunt off-topic: vii sa lucrezi doi ani aici; vorbesti franceza acceptabil, sau ti s-a spus ca engleza va fi suficienta? pentru ca in situatia a doua... nu va fi suficienta!
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 19 Iun 2022, 13:27

popaliviu scrie:Nu cred că trebuie să notifici poliția pentru că o să locuiești 2 ani în Franța și armele sunt în România. Eu am ținut arma în România până săptămâna trecută, deși locuiesc în Austria permanent. Dețin permis și în România și în Austria. Dacă îți scoți permis european din România, poți ține arma/armele cu tine 6 luni în Franța. Dar trebuie să vezi legislația de acolo, cu privire la unde și cum le poți depozita .


Mulțumesc, Liviu, pentru răspuns.
Este OK oarecum și așa; va trebui să văd cum mă aranjez cu cele 6 luni (aprioric pot veni la 3 sau la 8 luni, funcție de evenimente). Nu știam de acest termen, dar sunt multe din domeniu cu care nu sunt la curent.
Numai bine.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 19 Iun 2022, 14:22

Nu mai reușesc să răspund, apare aceeași eroare persistentă.
Din acest motiv încerc de probă cu acest mesaj scurt și fără citări.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 19 Iun 2022, 14:24

CCM scrie:Conditia detinerii la domiciliu este detinerea unui dulap dedicat, probata prin factura sau declaratie de onoare; un cetatean european trebuie sa mai faca si dovada rezidentei in Franta, dar e f simplu in sensul ca se accepta si o factura de utilitati sau tel mobil pe numele persoanei, unde sa apara adresa de rezidenta; bineinteles, si contract de inchiriere, act proprietate casa, etc; numai sa contina o adresa valida din Franta;

Mulțumesc mult, @CCM, pentru răspunsul detaliat.
Nu-i problemă cu dovada rezidenței, totul se face "by the book". La fel ar fi și cu dulapul. Deci din acest punct de vedere, fără stres.

CCM scrie:Nu stiu exact cum s-ar putea face in cazul unui vanator european care deja detine arma intr-un stat european, dar ma voi interesa si voi posta aici.

Un grand merci par avance.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 19 Iun 2022, 14:27

CCM scrie:Ar fi important, poate, sa precizezi exact daca esti vanator, tragator sportiv sau altceva, militar eventual (cred ca ar fi trebuit sa stii deja in cazul respectiv) - si ce tip de arma/arme detii, care fac obiectul discutiei - si daca detii sau nu pasaport pt ele.

Sunt la categoria « vânătoare » (încă evit să spun că sunt vânător, având în vedere exigențele acestui forum :) versus experiența oarecum limitată, cel puțin ca timp, pentru că altfel frigiderul n-ar fi de acord).
Armele sunt deci numai de vânătoare, iar ceea ce aș dori să iau cu mine ar fi în primul rând o lisă de 12.
Ar mai fi și o carabină 223Rem, dar în oportunitate, nu din prima, ci după ce văd acolo dacă are sens.

Pașaport european pentru arme de foc nu am (încă), am nevoie de o invitație din străinătate, din ce-am văzut, ceea ce nu am deocamdată. O altă întrebare ar fi fost dacă un document ce dovedește că-mi stabilesc reședința în Franța ar putea ține loc de invitație (probabil că numai IPJ-ul de care aparțin ar putea răspunde în principiu).

CCM scrie:Inca un mic amanunt off-topic: vii sa lucrezi doi ani aici; vorbesti franceza acceptabil, sau ti s-a spus ca engleza va fi suficienta? pentru ca in situatia a doua... nu va fi suficienta!

Răspunsul este nuanțat: vorbesc o franceză, zic eu, fluentă, dacă este vorba de o discuție uzuală sau de domeniul meu tehnic de competență.
Dacă este să citesc sau să vorbesc pe marginea unui manual de vânătoare, aș avea nevoie de dicționar pentru majoritatea termenilor ”tehnici” de acolo.

Overall, mi-ar plăcea mult, dar nu dus la extrem să vânez efectiv. La limită, și câteva participări ca gonaș ar răspunde așteptărilor mele de bază. Mă interesează spiritul vânătorii de acolo, tradiția (simțită, nu povestită) etc. Deci mai degrabă de ordin cultural, decât legat de "piese vânate". Asta pentru că este vorba de 2 ani (dacă nu se prelungește). Dacă era vorba de o perioadă mai lungă, intram din start în logica de obținere a unui permis local.

În schimb, ceea ce este nenegociabil este să intru în conflict cu legea în Ro, chiar pe o chestiune interpretabilă (știi, confiscarea armelor că ai fluierat în biserică).

Numai bine îți doresc.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde popaliviu pe 19 Iun 2022, 16:16

Singurele motive să scoți o armă din România sunt invitație la vânătoare sau invitație la un concurs/competiție/cursuri de tir. Poate mai sunt ceva excepții pe la persoanele politice sau din poliție dar nu știu asta . Știu că fiind la început, ți -ar fi drag să iei arma/armele cu tine, așa mi-a fost și mie, dar eu zic, dacă ai ocazia să vânezi în Franța, mult mai simplu să închiriezi o armă de acolo. Eu până la urmă am dat și aici examen de vânător pentru că aici locuiesc de 10 ani. Dacă rămâi acolo, la fel poți să faci și tu.
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 976
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 19 Iun 2022, 16:39

popaliviu scrie:Singurele motive să scoți o armă din România sunt invitație la vânătoare sau invitație la un concurs/competiție/cursuri de tir. Poate mai sunt ceva excepții pe la persoanele politice sau din poliție dar nu știu asta . Știu că fiind la început, ți -ar fi drag să iei arma/armele cu tine, așa mi-a fost și mie, dar eu zic, dacă ai ocazia să vânezi în Franța, mult mai simplu să închiriezi o armă de acolo. Eu până la urmă am dat și aici examen de vânător pentru că aici locuiesc de 10 ani. Dacă rămâi acolo, la fel poți să faci și tu.


Ai perfectă dreptate, Liviu. Mulțumesc.
Mi-e clar acum.
Să ai un sfârșit de WE excelent.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde CCM pe 20 Iun 2022, 15:24

Deocamdata, asta este ce am gasit:

https://www.service-public.fr/particuli ... oits/F2273

Serviciul arme de la prefectura mea nu lucreaza cu publicul luni; am sa incerc zilele urmatoare sa iau legatura cu ei, sper ca vor fi disponibili - sint putini si supra-incarcati de munca, dar intotdeauna f amabili.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde yoghi pe 20 Iun 2022, 18:05

Poti scoate arma si pt reparatii,cu hartie de la un armurier (francez) ,caz in care arma poate sta acolo .....pina o repara :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde yoghi pe 20 Iun 2022, 18:08

Invitatia ...acceptul de reparatie ( cu marca.serie si propietar )este necesar la eliberarea pasaportului european al armei.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 20 Iun 2022, 20:22

CCM scrie:Deocamdata, asta este ce am gasit:

https://www.service-public.fr/particuli ... oits/F2273

Serviciul arme de la prefectura mea nu lucreaza cu publicul luni; am sa incerc zilele urmatoare sa iau legatura cu ei, sper ca vor fi disponibili - sint putini si supra-incarcati de munca, dar intotdeauna f amabili.

Mulțumesc încă o dată, @CCM.
"Chapeau".
Am parcurs cu interes informațiile pentru categoria C de pe linkul indicat și alte câteva înrudite.

Pe de altă parte, din respect pentru timpul tău, te-aș ruga să ne oprim aici (fără sunat la Prefectură etc., mulțumesc pentru intenție) întrucât oricum pentru prima jumătate de an nu voi lua nicio armă cu mine (în acord cu cele discutate aici).
Voi « paște » puțin situația la fața locului. În plus, aparent nu face nici pe departe „deranjul” să iau vreo armă cu mine. Pentru câteva partide de vânătoare voi închiria eventual de acolo (excelent sfat, apropo).
Rămân dator. :-)
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 20 Iun 2022, 20:30

yoghi scrie:Poti scoate arma si pt reparatii,cu hartie de la un armurier (francez) ,caz in care arma poate sta acolo .....pina o repara :D


Mișto soluția ! Creativă ! :D
Și o reparau până aveam o partidă de vânătoare, apoi se strica din nou... (doar ca să rămân în registrul anecdotic, altfel autoritățile noastre nu ar fi fost la curent cu datele reparației, evident).

Mergea mai bine dacă aveam vreun Verney Carron.
(Arma pe care voiam să o iau în principal era un bock Beretta SP).
Dar mi-a plăcut propunerea !
Mulțumesc.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde mialxx pe 20 Iun 2022, 22:09

Interpretare timpita tipic Romaneasca. „Trebuie invitatie sa poata elibera pasaportul european“ Pai invitatia e pe o perioada limitata de zile, pasaportul expira si el dupa asta??
Pasaportul european e valabil 5 ani, si poti merge in strainatate cind vrei si cit vrei.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 926
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 20 Iun 2022, 22:29

mialxx scrie:Interpretare timpita tipic Romaneasca. „Trebuie invitatie sa poata elibera pasaportul european“ Pai invitatia e pe o perioada limitata de zile, pasaportul expira si el dupa asta??
Pasaportul european e valabil 5 ani, si poti merge in strainatate cind vrei si cit vrei.


Nu știu ce să zic...
Se poate interpreta și în sens mai restrictiv (interpretare personală):

Efectiv, invitația este elementul care justifică eliberarea unui pașaport european.
Dar nu sunt deloc convins că poți să scoți arma din țară și să revii cu ea doar peste 4,x ani înainte de expirarea pașaportului fără riscuri.
Colegul @popaliviu menționa un termen de 6 luni.

Întrebare către colegii vânători cu experiență în vânătoarea în străinătate în calitate de invitat:
Odată eliberat pașaportul, poți ieși de câte ori vrei din țară cu arma în intervalul de 5 ani fără a face dovada unei alte invitații ?
Mulțumesc.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde Ghinda pe 21 Iun 2022, 07:18

Este valabil. Ieși de câte ori vrei. Acum, depinde de țară, unii vor să ai invitație când vii cu arma la ei, alții nu.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7668
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 21 Iun 2022, 07:38

Ghinda scrie:Este valabil. Ieși de câte ori vrei. Acum, depinde de țară, unii vor să ai invitație când vii cu arma la ei, alții nu.

Clar cristal.
Mulțumesc.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde CCM pe 21 Iun 2022, 10:44

https://www.yvelines.gouv.fr/Politiques ... -8-fevrier

Legile se tot schimba, aici ar trebui sa fie cuprinsa orice situatie inclusiv a ta; eu nu am gasit, dar nu am cautat prea mult, din lipsa de timp; insa, oricum trebuie sa citesc cam tot ca sa vad ce anume nou aparut ma priveste pe mine personal, asa ca daca gasesc ceva, o sa revin.
Toate cele bune.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde yoghi pe 21 Iun 2022, 14:09

6 luni e viza personala in EU .pusca sta pina e reparata ..1...5ani. O duci la viza si a doua zi o trimiti iar la ..lustruit.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Avatar utilizator
yoghi
Veteran
 
Mesaje: 3753
Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
Locaţie: Romania

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 21 Iun 2022, 19:36

CCM scrie:https://www.yvelines.gouv.fr/Politiques-publiques/Securite-des-citoyens-publique-routiere-et-civile/Securite-publique/Police-administrative-Armes-Chiens-dangereux-Debits-de-boissons/Les-armes/Nouveau-systeme-d-information-sur-les-armes-ce-qu-il-faut-savoir-avant-le-8-fevrier

Legile se tot schimba, aici ar trebui sa fie cuprinsa orice situatie inclusiv a ta; eu nu am gasit, dar nu am cautat prea mult, din lipsa de timp; insa, oricum trebuie sa citesc cam tot ca sa vad ce anume nou aparut ma priveste pe mine personal, asa ca daca gasesc ceva, o sa revin.
Toate cele bune.

Merci beaucoup, @CCM.
Înțeleg din context că este vorba de prefectura Yvelines :)
Ca idee, cea mai mare parte a activității o voi desfășura la Guyancourt !
Voi locui cel mai probabil în departamentul 92.
Ăsta este preambulul la propunerea că "dau o bere" dacă îți surâde și ție ideea să ne vedem.
Numai bine,
_bogdan
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 21 Iun 2022, 19:40

yoghi scrie:6 luni e viza personala in EU .pusca sta pina e reparata ..1...5ani. O duci la viza si a doua zi o trimiti iar la ..lustruit.

Mulțumesc, @yoghi.
Vom vedea cum se vor așeza lucrurile. Deocamdată sunt încă multe variabile în evoluție.
Numai bine îți doresc.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde CCM pe 22 Iun 2022, 10:57

boursuk scrie:
CCM scrie:https://www.yvelines.gouv.fr/Politiques-publiques/Securite-des-citoyens-publique-routiere-et-civile/Securite-publique/Police-administrative-Armes-Chiens-dangereux-Debits-de-boissons/Les-armes/Nouveau-systeme-d-information-sur-les-armes-ce-qu-il-faut-savoir-avant-le-8-fevrier

Legile se tot schimba, aici ar trebui sa fie cuprinsa orice situatie inclusiv a ta; eu nu am gasit, dar nu am cautat prea mult, din lipsa de timp; insa, oricum trebuie sa citesc cam tot ca sa vad ce anume nou aparut ma priveste pe mine personal, asa ca daca gasesc ceva, o sa revin.
Toate cele bune.

Merci beaucoup, @CCM.
Înțeleg din context că este vorba de prefectura Yvelines :)
Ca idee, cea mai mare parte a activității o voi desfășura la Guyancourt !
Voi locui cel mai probabil în departamentul 92.
Ăsta este preambulul la propunerea că "dau o bere" dacă îți surâde și ție ideea să ne vedem.
Numai bine,
_bogdan


...da un PM dupa ce te instalezi si vedem unde gasim bere - inca nu e criza; mie si amicilor mei ne place mult braseria Vauban, place Vauban; are o vedere f frumoasa asupra Domului Invalizilor...
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde CCM pe 22 Iun 2022, 11:08

... in 92, daca ai de ales (pt locuit ma refer), evita zona de nord - St Denis, Argenteuil;
Nanterre si Boulogne sint f faine, in schimb, e bine acolo;
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde boursuk pe 22 Iun 2022, 17:41

CCM scrie:... in 92, daca ai de ales (pt locuit ma refer), evita zona de nord - St Denis, Argenteuil;
Nanterre si Boulogne sint f faine, in schimb, e bine acolo;


Am notat (PM => Place Vauban => bere) :-)

... în Département 92, aveam în vedere Boulogne și St-Cloud, dar nu este nimic stabilit pentru moment.
Numai bine.
Avatar utilizator
boursuk
Nou membru
 
Mesaje: 39
Membru din: 20 Sep 2020, 17:32
Locaţie: Arges

Re: Rezidență temporară în străinătate: chestiuni legale

Mesajde CCM pe 22 Iun 2022, 18:58

St Cloud = excelenta alegere, la fel cu Boulogne
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran
 
Mesaje: 739
Membru din: 10 Mar 2015, 21:13


Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori

Publicitate