Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mar 2024, 10:41

fazanul

Nu mai putin importanta aceasta sectiune - de fapt este painea noastra de toata zilele - a acelora care pot accesa rata , gasca sau sitarul mai rar . Totusi trebuia sa scoatem in evidenta importanta nobila a acelor specii . Va ascultam pe aceste subiecte si va asiguram ca suntem la fel de interesati !

Moderator: Sly_Fox

Mesajde flandra pe 29 Oct 2007, 10:37

Hello la toata lumea !!!

Ei bine domnilor vanatori dupa iesirea de sambata nu pot sa spun decat: ''jos palaria''. Pentru prima data in acest inceput de sezon pot sa spun ca am avut parte de o adevarata vanatoare la fazani in adevaratul sens al cuvantului. Vanatoare am facut-o alaturi de tatal meu si de cei doi patrupezi Ruby si Ela tot pe fondul Roata insa de data asta intr-un loc mult salbaticit cu foarte multi maracini. Initial am plecat de la ideea ca singurul care va face vanatoare voi fi eu alaturi de Ruby , terenul necesitant experienta si priceperea unui caine bine calit intr-un astfel de teren, Ela fiind prea mica pentru a face fata cocosilor pe randurile de maracini, tata fiind de acord cu mine ca el va face doar o plimbare si nimic mai mult. A fost , asa cum m-am asteptat, o zi de vanatoare foarte grea in care Ruby a muncit foarte mult, de cele mai multe ori fara a-mi da posibilitatea de a-l vedea, punandu-mi la grea incerare simturile si intuitia si obligandu-ma de multe ori sa-l urmez in terenul greu ce si-a lasat amprenta fara nici o jena direct asupra noastra: amandoi am ajuns zgariati din cap pana-n picioare si uzi pana la piele. A fost o zi de vanatoare in care sansa a fost aproape in totalitate de partea vanatului, o zi in care Ruby a scos tot ce se putea scoate dintr-un teren in care fazanii vicleni s-au folosit de maracini pentru a scapa de cainii si de armele vanatorilor. In total Ruby mi-a ridicat 18 fazanite si 6 cocosi de fazani.
Cinci cocosi au zburat fara a-mi oferi posibilitatea unui tir corespunzator…ce tot spun aici, in ciuda faptului ca au zburat din 7-8 m nici macar nu am avut posibilitatea de a epola, practic sirurile de maracini fiind un zid de netrecut intre noi. Apoi a venit cel de-al saselea fazan si ultimul care a zburat, contrar asteptarilor, din spatele sirului de maracini direct la mine. Am epolat, l-am lasat sa se indeparteze putin si am tras…moment in care m-am gandit: de data asta eu am castigat lupta. Surpriza….cartusul nu a percutat iar un al doilea foc era deja tardiv fazanul avand deja parcursa o distanta considerabila, tinand cont de faptul ca de la bun inceput ma decisesem ca voi trage un singur foc si-i lasasem spatiu sufficient cat sa nu mai pot executa un al doilea foc. Lucrurile erau clare pentru mine: sansa era doar de partea vanatului azi. Tata, care vazuse si el doi cocosi si trei fazanite, cu mult noroc de partea lui, vanase un cocos tanar asa ca Ela simtise gustul vanatului iar eu spre sfarsitul vanatorii m-am decis sa ma intorc la masina pe camp oferindu-i astfel lui Ruby posibilitatea de a vana o potarniche.

Cand am incheiat vanatoarea si ne-am intalnit la masina cu totii eram obositi si fiecare vanase ceva: tata un cocos iar eu o potarniche. Dar ce este cel mai important este ca in ciuda faptului ca fazanii nu poposisera in vestele nostre asa cum ne-am fi asteptat, ne-am trezit la masina ca fiecare era foarte bine dispus, pus pe glume si plin de voie buna. Nu numai fazanii castigasera…castigaseram si noi in egala masura. Ne-am povestit unul altuia pataniile iar tata a inceput sa rada de neputinta mea in fata lutei pe care Ruby o daduse cu fazanii. Am mancat apoi fiecare cate un mar, ne-am urcat in masina unde am pastrat aceeasi stare de voiosie si am pornit spre casa.

A fost o adevarata zi de vanatoare la fazani.

Numai bine !!!
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde tora pe 04 Noi 2007, 06:59

Salut !
Ieri deschiderea la fazan in zona ARBDD. Timp frumos, cateaua a "mers" impecabil cu cheta buna si areturi ferme. Terenul a fost dificil din cauza vegetatiei abundente si fazanii bantuiau pe picioare; cred ca au sarit doar cei care au simtit infipt in fundul lor nasul rece al catzelei :lol: Cateaua Tora m-a impresionat cu un aport facut din apa de dupa o perdea deasa de stuf de vreo 5-10m latime; a cautat inotand, numai dupa miros ca nu vazuse unde a cazut cocosul. In total am vazut vreo 20-25 de fazani din care doar 2 fazanite, suspect de multi cocosi (cred ca trebuie "lucrat" la ei :) ). Am pus cateva poze in album. A fost o deschidere frumoasa, sper ca este doar inceputul.
wk placut
Beretta rulez
tora
Membru activ
 
Mesaje: 68
Membru din: 20 Ian 2007, 09:00
Locaţie: Tulcea

Mesajde wachtelfeld pe 06 Noi 2007, 10:54

O intrebare :cind si de ce trebuie impuscata gaina de fazan?.....de ani de zile traditional la noi nu se impusca.
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde Ghinda pe 06 Noi 2007, 11:03

Chestie de eticheta. Cand zboara in soare :lol: Eu de regula ma cer pentru o gaina, fac o zama capabila la kinderi ca sunt micuti si le place cu galuste! Si nimic nu este mai natural si mai sanatos ca asa ceva pentru copii!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7668
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Mesajde flandra pe 06 Noi 2007, 11:18

Gaina de fazan este protejata de vanatori pentru perpetuarea speciei. Din punctul meu de vedere o gaina de fazan poate fi vanata atunci cand prezinta semne clare de handicap cum ar fi o aripa alicita sau un picior rupt ce duc la un zbor anevoios si la o deplasare dificila in teren. Este greu sa explici cuiva mai apoi ca fazanita avea aripa rupta inainte sa tragi tu. Mai exista situatia in care se vaneaza gaina de fazan la aretul unui caine foarte tanar aflat in antrenament. Nu este etic dar cainele de aret nu poate fi programat sa ponteze ce scrie pe autorizatie. Poate fi insa invatat odata cu trecerea timpului si cu acumularea unui bagaj serios de informatie vanatoreasca ca lipsa focului de arma la pontarea unei gaini nu inseamna ca trebuie sa vaneze singur din acel moment nemaiprimind ajutor din partea vanatorului. Cainele trebuie sa invete sa vaneze neconditionat.
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde Ghinda pe 06 Noi 2007, 11:22

Primul fazan al Tasei a fost o ea :oops: Dar a meritat! Filaj, aret, aport!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7668
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 06 Noi 2007, 12:22

Am vazut in Germania si Belgia ca ei impusca si gainile la inceput de sezon si spuneau ca si la sfirsit de sezon :shock: ...din ce am inteles in doar 2 vanatoari este permisa impuscarea lor.Terenurile de vanatoare unde am fost au cu precadere fazan salbatic,popularea facindu-se odata la 3 ani din cauza densitatii mari de vanat.O explicatie am capatat la un anume moment ,mie mi-a parut plauzibila,cum ca daca gaina devine supranumerara,scade rata fertilitatii,calitatii oualor,precum si rata tineretului care nu ajunge la virsta de 1 an......spuneau ca ani de zile nici ei nu impuscau DELOC gainile si ca in urma unor experimente facute timp de 3 ani consecutivi (in Germania),au constatat ca in urma vanarii gainilor in cele 2 vanatori permise ,populatia s-a revigorat foarte bine,calitativ cit si cantitativ.Insa cocosul il impusca cum il prind :lol: spunind ca (asa cum si la noi se spunea odata)abia atunci ,cu adevarat sunt suficienti sa perpetueze specia mai departe in cele mai bune conditii.....inclin sa cred ca nu sunt doar pretexte sa impuste ,mai ales la cit vanat am vazut ca au. :wink: :lol:
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde flandra pe 06 Noi 2007, 12:38

La noi nu e valabila regula asta...si la noi se vaneaza gainile de fazan, in mod neoficial insa, fara nici o jena si cu toate astea populatia de fazani in teren este in regres.
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde flandra pe 06 Noi 2007, 12:44

Completare la ce am spus mai sus: si asta in conditiile in care la noi se fac repopulari. Daca nu s-ar face ne-am ruga sa inceapa pasajul de fazani din Germania catre noi :lol: Glumesc dar pana la urma nu-i o gluma. Daca pe 28 februarie as vedea pe fond doi cocosi si 10 gaini m-as declara f. multumit de cum stau lucrurile. S-ar pastra proportiile si in plus as fi convins ca sunt de 3 ori mai multi fazani in teren decat am vazut eu. Insa lucrurile nu stau chiar asa cum as vrea eu.
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde Adrian S pe 06 Noi 2007, 12:58

Acum vreo doua saptamani am fost la o vanatoare de fazan pe langa Turnu Magurele. Pe malul Dunarii pe o lungime de 2-2,5 km au sarit (fara exagerare) 40 - 45 de ... fazanite si un singur cocos. Organizatorul ne-a explicat foarte clar ca nu se trage in fazanita si nu s-a tras. Nu credeti ca trebuie sa existe un raport intre sexe? In cazul de fata nu ar trebui reduse nr. lor?
Adrian S
Veteran
 
Mesaje: 1210
Membru din: 02 Aug 2007, 10:08
Locaţie: Bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 06 Noi 2007, 13:09

flandra scrie:La noi nu e valabila regula asta...si la noi se vaneaza gainile de fazan, in mod neoficial insa, fara nici o jena si cu toate astea populatia de fazani in teren este in regres.

Din pacate la noi nu exista o anume disciplina care exista la teutoni....adica cam ai dreptate :wink: :lol: ...insa intrebarea era pur de principiu. :oops: :lol:
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 06 Noi 2007, 13:39

Adrian S scrie:Acum vreo doua saptamani am fost la o vanatoare de fazan pe langa Turnu Magurele. Pe malul Dunarii pe o lungime de 2-2,5 km au sarit (fara exagerare) 40 - 45 de ... fazanite si un singur cocos. Organizatorul ne-a explicat foarte clar ca nu se trage in fazanita si nu s-a tras. Nu credeti ca trebuie sa existe un raport intre sexe? In cazul de fata nu ar trebui reduse nr. lor?

...probabil ca la anul se vor vedea mai putini fazani(si gaini si cocosi)...sau poate ,cine stie :shock: mai multi..
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde Ghinda pe 06 Noi 2007, 13:40

Dupa carticelele din care am invatat se zice ca ar fi indicat un cocos la 4- 5 femele, desi se pare ca poate tine si mai multe. Cred ca si la fazan este buna o cafteala intre masculi sa perpetueze al mai bengos!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7668
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 06 Noi 2007, 13:46

Ghinda scrie:Dupa carticelele din care am invatat se zice ca ar fi indicat un cocos la 4- 5 femele, desi se pare ca poate tine si mai multe. Cred ca si la fazan este buna o cafteala intre masculi sa perpetueze al mai bengos!

Corect :!: :lol: ...4-5 atunci cind sunt cocosi trecuti de 2 ani...altfel face ca mine odata cu a mai tinara si un somnic bun dupa e perfect :oops: :lol: ...pot sa faca alealalte in toate felurile eu tot la somn trag si daca e weekend la vanatoare deci,.... :lol: :lol: :lol: 8)
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde florin.t pe 06 Noi 2007, 14:03

Adrian S scrie:Acum vreo doua saptamani am fost la o vanatoare de fazan pe langa Turnu Magurele. Pe malul Dunarii pe o lungime de 2-2,5 km au sarit (fara exagerare) 40 - 45 de ... fazanite si un singur cocos.


Sambata, intr-o iarba necosita de vre-o 0.5 ha, langa o porumbiste, a pontat cainele vre-o 12 gaini si nici un cocos. In schimb (spre bucuria cainelui care se cam uita stramb la mine) in alt loc a gasit 3 cocosi unul dupa altul ... pe care a reusit si el sa puna botul ... sa-i aduca la ranita.
florin.t
Veteran
 
Mesaje: 1227
Membru din: 10 Oct 2005, 09:06
Locaţie: malu' Crisului

Mesajde flandra pe 06 Noi 2007, 14:16

wachtelfeld scrie:
flandra scrie:La noi nu e valabila regula asta...si la noi se vaneaza gainile de fazan, in mod neoficial insa, fara nici o jena si cu toate astea populatia de fazani in teren este in regres.

Din pacate la noi nu exista o anume disciplina care exista la teutoni....adica cam ai dreptate :wink: :lol: ...insa intrebarea era pur de principiu. :oops: :lol:


Nici nu poti sa-ti imaginezi cat de oportuna a fost intrebarea ta :)
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde flandra pe 06 Noi 2007, 14:27

Adrian S scrie:Acum vreo doua saptamani am fost la o vanatoare de fazan pe langa Turnu Magurele. Pe malul Dunarii pe o lungime de 2-2,5 km au sarit (fara exagerare) 40 - 45 de ... fazanite si un singur cocos. Organizatorul ne-a explicat foarte clar ca nu se trage in fazanita si nu s-a tras. Nu credeti ca trebuie sa existe un raport intre sexe? In cazul de fata nu ar trebui reduse nr. lor?


Hello Adrian !!!...si spui ca ati facut vanatoare la fazani si v-au zburat 40 de fazanite si un singur fazan.....acum m-ai facut curios si urmatoarea intrebare vine cat se poate de natural: ATI VANAT FAZANUL ? :lol: :lol:

Lasand gluma la o parte, nu poti decat sa te bucuri cand vezi atata vanat in teren. Poti sa fi sigur ca erau si cocosi pe acolo dar nu i-ati gasit voi...se mai intampla...cocosii au luat-o pe picioare si voi ati luat gainile de la spate :lol: tot e bine ca nu le-ati luat pe la spate :lol: :lol: ...daca terenul e mai greu (maracini, stuf) cocosi il folosesc in avantajul lor si daca cainele nu e obisnuit sa caute prin maracini pa si la revedere. Ce faci cand un pointer cade in aret in fata unui desis de mama focului? :lol: (rar vezi un pointer sa intre in maracini). E si asta un scenariu, nu e obligatoriu sa fi fost la fel si in cazul vostru.
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde flandra pe 06 Noi 2007, 14:30

florin.t scrie:
Adrian S scrie:Acum vreo doua saptamani am fost la o vanatoare de fazan pe langa Turnu Magurele. Pe malul Dunarii pe o lungime de 2-2,5 km au sarit (fara exagerare) 40 - 45 de ... fazanite si un singur cocos.


Sambata, intr-o iarba necosita de vre-o 0.5 ha, langa o porumbiste, a pontat cainele vre-o 12 gaini si nici un cocos. In schimb (spre bucuria cainelui care se cam uita stramb la mine) in alt loc a gasit 3 cocosi unul dupa altul ... pe care a reusit si el sa puna botul ... sa-i aduca la ranita.


Dat fiind terenul de care vorbesti...:spectacol in toata regula :D
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde florin.t pe 06 Noi 2007, 16:02

15-20 m stop :lol: . Eram cu un prieten si vazand cainele ca ponteaza semiculcat :lol: si stiind ca face asa cand vanatul e f. aproape l-am lasat pe el sa mearga sa impuste , concluzia : mai, ai un caine tembel care nu gaseste decat gainile si faci misto de mine, %#$@*& ... @#$%%^ cu cainele tau cu tot ! :shock: :lol:
florin.t
Veteran
 
Mesaje: 1227
Membru din: 10 Oct 2005, 09:06
Locaţie: malu' Crisului

Mesajde flandra pe 06 Noi 2007, 16:37

florin.t scrie:15-20 m stop :lol: . Eram cu un prieten si vazand cainele ca ponteaza semiculcat :lol: si stiind ca face asa cand vanatul e f. aproape l-am lasat pe el sa mearga sa impuste , concluzia : mai, ai un caine tembel care nu gaseste decat gainile si faci misto de mine, %#$@*& ... @#$%%^ cu cainele tau cu tot ! :shock: :lol:


:lol: special pentru prietenul tau: data viitoare cand mai mergeti impreuna schimba setarile catelului si pe langa gaina de fazan mai adauga grauri, alodole, etc...si sa nu uiti sa bifezi si mistret :lol: ...si sa-l lasi tot pe el sa epoleze :lol: FOARTE TARE !!!
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

Mesajde valpangica pe 07 Noi 2007, 18:37

Astea sunt poze din octombrie - dar eu zic ca sunt bune :

[albumimg]4463[/albumimg] [albumimg]4464[/albumimg]

Uite ca si pe aici pe linga Bucuresti se impusca frumos si de tinut minte .
valpangica
Site Admin
 
Mesaje: 1203
Membru din: 03 Ian 2004, 14:45
Locaţie: Bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 07 Noi 2007, 20:53

valpangica scrie:Astea sunt poze din octombrie - dar eu zic ca sunt bune :

[albumimg]4463[/albumimg] [albumimg]4464[/albumimg]

Uite ca si pe aici pe linga Bucuresti se impusca frumos si de tinut minte .

Si pina la urma cine i-a impuscat pe "tigani",VAL sau SCIRICCO?....sa nu imi dati un raspuns ca impreuna ca nu merge :lol: :lol:
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde paulvm pe 08 Noi 2007, 11:25

Fost-am la o plimbare de vreo doua ore,in doi+doi(caini).Vazt vreo 7-8 cocosi-n-or scapat decat doi.Concluzia-FRUMOS! :lol:
PS.Poze la finele sezonului,sa nu le vada pretinii :wink:
paulvm
Membru important
 
Mesaje: 163
Membru din: 25 Apr 2007, 13:14

Mesajde Adrian S pe 09 Noi 2007, 10:53

@ Flandra
Din pacate singurul fazan care a zburat a fost doborat.
Sunt convins ca au mai fost masculi si nu au zburat dar totusi nr. fazanitelor era prea mare.
Adrian S
Veteran
 
Mesaje: 1210
Membru din: 02 Aug 2007, 10:08
Locaţie: Bucuresti

Mesajde scirocco pe 09 Noi 2007, 14:51

wachtelfeld scrie:
valpangica scrie:Astea sunt poze din octombrie - dar eu zic ca sunt bune :

[albumimg]4463[/albumimg] [albumimg]4464[/albumimg]

Uite ca si pe aici pe linga Bucuresti se impusca frumos si de tinut minte .

Si pina la urma cine i-a impuscat pe "tigani",VAL sau SCIRICCO?....sa nu imi dati un raspuns ca impreuna ca nu merge :lol: :lol:


Ca sa respectam adevarul istoric....Val ,eu doar i-am tinut de sase! :lol: :lol:
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Avatar utilizator
scirocco
Veteran
 
Mesaje: 2046
Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
Locaţie: Bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 10 Noi 2007, 11:55

scirocco scrie:
wachtelfeld scrie:
valpangica scrie:Astea sunt poze din octombrie - dar eu zic ca sunt bune :

[albumimg]4463[/albumimg] [albumimg]4464[/albumimg]

Uite ca si pe aici pe linga Bucuresti se impusca frumos si de tinut minte .

Si pina la urma cine i-a impuscat pe "tigani",VAL sau SCIRICCO?....sa nu imi dati un raspuns ca impreuna ca nu merge :lol: :lol:


Ca sa respectam adevarul istoric....Val ,eu doar i-am tinut de sase! :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: ...am inteles ati fost la "furaciune" si dati vina unul pe altul... :wink:
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde valpangica pe 10 Noi 2007, 16:14

:lol: :lol: Daca ai stii cit nu ne-a scapat din ochi paznicul ala !
valpangica
Site Admin
 
Mesaje: 1203
Membru din: 03 Ian 2004, 14:45
Locaţie: Bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 10 Noi 2007, 16:31

valpangica scrie::lol: :lol: Daca ai stii cit nu ne-a scapat din ochi paznicul ala !

....pai ,5 minute s-o fii dus omul sa faca un pi...i si voi pac,pac ,scirocco de "6",tu baf,baf...oameni onorabili ce mai :!: :wink: :lol: :lol:
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Mesajde gascarul pe 22 Noi 2007, 18:12

Imagine

poza este facuta sambata trecuta, este absolut minunat ca s-a refacut populatia de fazani :wink:
gascarul
 
Mesaje: 18
Membru din: 21 Noi 2006, 22:48
Locaţie: galati-braila

Mesajde flandra pe 22 Noi 2007, 18:28

Frumoasa poza...frumos ''rezultat''...dar e cam cu dus si-ntors afirmatia ta :wink:
flandra
Veteran
 
Mesaje: 500
Membru din: 15 Aug 2007, 17:21
Locaţie: BUCURESTI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Fazan , potarniche , turturica , in general vanat mic cu pene cu sau fara pasaj

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori

Publicitate