Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Discul
16 mesaje • Pagina 1 din 1
putin cunoscuta?? nu stiu altii cum sunt .... )) de cand eram mic trageam niste chefuri cu mancare si mai putina bautura pe atunci,dar tin minte ca de la niciuna nu a lipsit discul...era o adevarata piesa de baza si pe care poti face niste capodopere culinare!deja imi saliveaza gura numa' cand ma gandesc ce-am facut pe disc de 1 mai
element eminamente eminent,emitent intermitent de epitete impertinente
Discul asta nu este nimic altceva de cat un disc ce se gaseste la utilajele agricole de discuit. Adica utilajele acealea care se agata de tractor si ajuta la sfaramarea pamantului arat. Ii trebuiesc niste picioare sudate. Cel din poza mai are sudat un surub in centru in care se infileteaza un maner. Astfel e mai usor de manevrat atunci cand se gateste pe el.
bun, mi ai dat subiect de cautare , merci
Re: Discul
...si mancarea gatita pe disc da un colesterol ...tata, tata!!!! Dar, ce e drept, e drept: e buuna rau, mai ales daca e de porc, e putin afumata si e "unsa" cu murfatlar Si eu am disc. Picioarele si T-ul cu care il iei de pe foc nu e bine sa fie sudate de taler. E mult mai practic sa sudezi trei piulite pe disc in partea dinspre foc si in ele sa se infileteze picioarele si inca o piulita pe centru, in partea superioara, in care sa infiletezi T-ul. Astfel, discul e mult mai comod de curatzat, depozitat, transportat in portbagaj... "Secretul" unei bune mancari pregatite pe disc e ca acesta trebuie sa fie foarte, foarte bine curatat dupa si inainte de utilizare. Nu trebuie lasat sa acumuleze scrum ori grasimi de la o utilizare la alta). Se freaca daca e nevoie cu perie de sarma, apoi cu cu bureti de bucatarie, intii "metalici" apoi burete-burete. Trebuie eliminat, prin clatire indelungata, tot detergentul de vase folosit. In caz ca peria de sarma, buretii de bucatarie si detergentul de vase sunt uitate acasa, discul se arde bine pe foc, apoi se unge cu slana si se freaca bine cu o carpa umeda "sarata" cu nisip fin. Apoi, discul se clateste bine, se incinge iar pe foc, se unge din nou cu slana si e gata sa primeasca friptura, carnatii, costiza, pestele, cartofii si ce mai avem prin traista... Focul de sub disc trebuie sa fie nu foc cu flacara deschisa (arde prea tare carnea, doar la suprafata, si afuma rau partea de deasupra, compromitand festinul), ci jar care mentine o temperatura rezonabila (dar ferma) cat mai constanta. Ceea ce avem pe disc trebuie intors de cateva ori de pe o parte pe cealalta, condimentat si sarat dupa preferinta si pe parcurs, nu o data si bine la inceput. Carnea, cartofii si celelalte e bine sa fie puse pe disc cat mai uscate (daca sunt proapat spalate pot fi sterse cu o carpa uscata care nu lasa scame). Eu, din considerente de colesterol, prefer gratarul, dar nu ma dau in laturi nici de la mancarea pregatita pe disc, cand si cand... S-aveti pofta si s-aveti mereu ce pune pe jar! „Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
Cautati pe la cineva care are si sunt uzate ca unul nou te rupe la bani sau ma rog. Pe la tara se gasesc relativ usor si se dau pe citeva beri
Andi, dau eu discul,dai tu friptura?Dupa ce-ti vei lua permisul si facem prima vanatoare dau eu o friptura pe disc. IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
Fa mi si mie rost de un disc deala. te cistesc! Sa ti traisca ....nu glumesc
Acum nu se mai poate?
Avem si noi un disc de genul asta....vad ca se poarta cu 3 piulite si maner deasupra...noi am sudat pe marginea superioara o buza de metal si facem si orez...cartofi prajiti si alte minunatii...faza e ca se murdareste repede la fripturi....trebuie curatat foarte des....e bun dar nu intotdeauna....cam pretentios...eu unul prefer un gratar obisnuit...asta e
tinta localizata
Re: DisculIn asteptarea sezonului am in plan manufacturarea unui gratar din disc. Evident nu am discul. Apelez la bunavointa voastra pentru a obtine unul, contra-cost si daca se poate cat mai nou.
Pentru cei care au posibilitati, studiati va rog cel mai bun garatar pe care l-am gasit pana in prezent: (poate va vin idei productive) http://images.netshops.com/mgen/master:CG013.jpg care costa 179 USD la producator (http://www.chargriller.com, in USA) si intre 225 - 299 USD la diferite magazine online. Din pacate in europa e cam 300 €.
Re: DisculExista si disc facut din inox? Am si eu unul clasic dar daca nu-l folosesc mai des prinda putina rugina la suprafata. Se poate face din inox?
Membru ANDA
16 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Retete culinare vanatoresti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori |
Publicitate
|