Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 09 Iun 2026, 10:35

KIA SPORTAGE

Membrii nostri sunt rugati sa-si posteze aici experientele legate de pasiunile lor extra vanatoare , legate strict de ceea ce inseamna MOTOARE !

Moderatori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP

KIA SPORTAGE

Mesajde grammy pe 05 Ian 2009, 19:57

Intentionez sa cumpar o Kia Sportage 4x4. Momentan nu sunt vanator (inca) insa sunt un pescar inrait. Ce parere aveti despre aceasta masina din punct de vedere al iesirii pe teren neasfaltat cum ar fi malul Dunarii, zone mlastinoase, zone cu nisip...etc
grammy

Locaţie: constanta

Re: KIA SPORTAGE

Mesajde florin.t pe 05 Ian 2009, 20:27

O masina bunicica, nu prea e de off road dar la ce-ti trebuie tie merge. Nu are diferentiale blocabile (din cate stiu) dar pe ses cred ca iesi din orice baltoaca daca o "incalti" cum trebuie. Daca vezi ca nu iese mai desumfli rotile si tot iesi . Alin3006 e maestrul in chestii dinastea.
florin.t
Veteran

Locaţie: malu' Crisului

Mesajde Marius pe 06 Ian 2009, 01:17

grammy scrie:Intentionez sa cumpar o Kia Sportage 4x4. Momentan nu sunt vanator (inca) insa sunt un pescar inrait. Ce parere aveti despre aceasta masina din punct de vedere al iesirii pe teren neasfaltat cum ar fi malul Dunarii, zone mlastinoase, zone cu nisip...etc

Cat costa?
Vrei SUV sau off road?
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde grammy pe 06 Ian 2009, 19:57

Ca si pret varianta ful ajunge pe la 25 000 insa o varianta mai putin dotata insa 4x4 ajunge pe la 21-22 000
Pai dc vroiam doar 4x4 luam o Skoda Scout ins avreau ceva mai inalt sa pot intra pe malul dunarii...mai sunt pe acolo drumuri unde cam atingi jos cu un turism
grammy

Mesajde Marius pe 07 Ian 2009, 11:19

grammy scrie:Ca si pret varianta ful ajunge pe la 25 000 insa o varianta mai putin dotata insa 4x4 ajunge pe la 21-22 000
Pai dc vroiam doar 4x4 luam o Skoda Scout ins avreau ceva mai inalt sa pot intra pe malul dunarii...mai sunt pe acolo drumuri unde cam atingi jos cu un turism

Atunci de ce nu iei un pick-up 4x4? Gasesti la banii astia sau pe aproape Toyota, Mazda si Ford (poate si alte marci).
Marius
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 07 Ian 2009, 15:08

Baietii au deptate !
De ce nu iei ceva cu bena, sau un suzuki sau toyota second?
adrian_ppp
Veteran

Mesajde Un vanator pe 07 Ian 2009, 15:35

Picapu' nu este pentru oricine. Mie de exemplu o masina cu bena imi este 97% inutila. Pentru cineva care trece de la turism la truck e chiar mai greu.
Un vanator
Membru activ

Locaţie: Bucureşti

Mesajde Marius pe 07 Ian 2009, 16:50

Un vanator scrie:Picapu' nu este pentru oricine. Mie de exemplu o masina cu bena imi este 97% inutila.

De ce?
Marius
Veteran

Mesajde val pangica pe 07 Ian 2009, 16:55

@Marius

daca iei masina numai pentru vanatoare sau pescuit - atunci e super OK bena . Daca mai vrei sa o osi folosesti cu familia e cam nasol - spatiu mic in spate , trebuie sa mai dai 2 mii Eur sa o carosezi , samd . Iti spun ca asa am gindit eu cind am ales intre Discovery si Navarra ( pretul era aproape la fel ) Si chiar daca ai avea bani sa iei una numai pentru vanatoare , cel putin in Bucuresti , unde dracu o parchezi cind nu mergi cu ea ?? :lol: :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Marius pe 07 Ian 2009, 17:37

val pangica scrie:@Marius

daca iei masina numai pentru vanatoare sau pescuit - atunci e super OK bena . Daca mai vrei sa o osi folosesti cu familia e cam nasol - spatiu mic in spate , trebuie sa mai dai 2 mii Eur sa o carosezi , samd . Iti spun ca asa am gindit eu cind am ales intre Discovery si Navarra ( pretul era aproape la fel ) Si chiar daca ai avea bani sa iei una numai pentru vanatoare , cel putin in Bucuresti , unde dracu o parchezi cind nu mergi cu ea ?? :lol: :lol:

Val,
Asa e, ai dreptate, dar grammy n-a zis nimc de familie, ci numai de vanatoare, iar la intrebarea mea daca vrea suv sa offroad, a zis ca nu vrea octavia 4x4.
Navara e scump (si mai zicea cineva ca nu prea fiabil), dar Toyota si Mazda sunt mai ieftine bine. Problema majora la ele e tinuta de drum pe sosea. VARZA!
Marius
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 07 Ian 2009, 18:26

eu am luat rav 4 nou din belgia
27 500 eur
adrian_ppp
Veteran

Mesajde val pangica pe 07 Ian 2009, 18:40

@Marius

uite asa ma faci sa-l rog pe Alin ( el e maestru ) sa faca odata pentru totdeauna o diferentiere clara intre SUV-uri si OFF-Roaduri . Cred ca esti de acord cu mine ca sunt diferente clare si de neegalat ulterior intre prestatiile pe teren si sosea intre aceste 2 clase . Poate o scurta informare a colegilor nostri nu strica .

Uite Adi Petcu - si-a luat SUV ! Daca il intrebam si pe el de ce a facut pasul , poate mai aflam ceva . Eu pot explica tehnic ( doar sunt de meserie ) diferentele , dar nu stiu daca cineva ma pricepe comercial vorbind .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Ian 2009, 22:28

Nu sunt de loc maestru, ci doar mai informat sau mai experimentat. Adi si-a luat SUV pentru ca merge preponderent pe sosea. Astept cu mare interes prima impotmolire ... :mrgreen:
Eu nu mi-as lua Kia Sportage pentru nici un motiv. Plecand de la cel care a initiat topicul - cred ca cel mai bun sfat i l-a dat Marius. Si pentru vanator si pentru pescar - un pickup e cea mai potrivita alegere. Am avut si condus un plai de SUV-uri si jeepuri . Multi spun : masina cutare e super tare, sunt foarte multum it de ea. Dar n-au mai condus altceva in conditiile alea ca sa vada diferenta, sau " pe unde am trecut Eu cu masina X, Y cu masina Z - mai tare evident- a ramas impotmolit. Hmmm....cine o fi fost de vina, masina sau soferul?
De luat in calcul ar fi :
1. pretul
2. nevoile tale - cat pe sosea cat/ si mai ales cat de rau in afara ei
4. fiabilitate si performante
5. traditie in 4x4
6. spatiu de cargo
7. consum

Sportage e un SUV mare, cu unghiuri proaste, care la primul noroi mai mare de 20 cm te trimite pe jos acasa.
Din ce spunea omul ala ca vrea de la ea - mai ales parte cu zonele mlastinoase - o sa-si blesteme zilele.
Asta daca prin zone mlastinoase nu intelege cumva micile balti ce se formeaza dupa ploi.
Ca idee : de sarbatori Hilux-ul meu a inceput sa haraie ca dracu in 4x4. Doar cu spatele nu zicea nimic. Am venit cu ea asa cca 600-700 km, fara sa ma gandesc cu adevarat ca raman in drum. Ce avea ? S-a rupt un tampon si cardanul freca de bara stabilizatoare. Am facut jumate de tara cu ea asa...Fara stres si emotii. Cred ca e important sa stii ca masina ta nu te lasa in drum, oricat ai trage de ea! Chiar radeam cu sotia pe drum si ne gandeam daca tipii de la Top Gear au facut emisiunea cu Hilux-ul pe bune... :D
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde grammy pe 14 Ian 2009, 23:38

In primul rand vreau sa va multumesc pt raspunsuri. In alta ordine de idei am sa va prezint mai exact la ce voi folosi masina:
In primul rand la munca, lucrez intr-o firma de constructii energetice (firma familiei de aceea am ocazia sa aleg masina... :wink: ) iar in primavara vom incepe un proiect de eoliene...ceea ce presupune si durmuri inafara asfaltului deci coclauri vor fi batute destul de mult...poate se va si pietrui in unele locuri da nu poti sti
In al doile rand nu sunt inca vanator...momentan sunt lucruri care primeaza in fata faptului de a investi 2-3000 de euro pt a deveni vanator (insa va promit ca am sa intru in randurile dumneavosatra intr-o zi). Drumurile mele "personale" sau "hobbyniene" sunt pe malul Dunarii de la Fetesti...Cernavoda...Calarasi...Harsova...pana la Tulcea...Chilia....Partizani....Vulturu...Murighiol...Periboina(aici pt a ajunge trebuie mers cam 24 de km pe nisip).
Sincer sa fiu as achizitiona un Mitsubishi L200 sau o Toyota Hilux...in oricare din variane optand pt 4 usi. De ce m-am gandit la Sportage..a fost pt faptul ca dintre SUV-uri era printre cele mai ieftine...suv-ul ce il ador este RAV4..insa e cam scump depasind 30 000 euro. Dar acuma dc iau un L200 sau Hilux...ma gandesc ca mai plec si in concediu...ma duc cu camionul dupa mine??? :? Sotia detine un Cee'd 1.4 (f multumit de masina) insa dupa un drum la Istanbul si unul pana in Corfu am ajuns la concluzia ca te cam rogi de ea sa merga dc e un pic panta. Deci sa imi programez un concediu in croatia de ex cu L200? sau in Italia??

Astept si alte pareri si sigur voi tine cont de ele in alegerea mea.
grammy

Mesajde Adrian S pe 15 Ian 2009, 09:43

grammy scrie:Sincer sa fiu as achizitiona un Mitsubishi L200 sau o Toyota Hilux...

Ai pronuntat numele a doua masini care indeplinesc cerintele tale. Restul e ... can can.
grammy scrie:De ce m-am gandit la Sportage..a fost pt faptul ca dintre SUV-uri era printre cele mai ieftine...

Atata dai atata face (chiar mai putin).
Adrian S
Veteran

Mesajde ventura pe 15 Ian 2009, 12:54

Kia nu e masina de teren.
Este un SUV destul de naspa.
Daca vrei o masina de bagat peste tot la putini bani, orienteaza-te la o Vitara, Samurai sau Wrangler(daca stai mai bine cu banutii).
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde Marius pe 16 Ian 2009, 18:00

grammy scrie:Dar acuma dc iau un L200 sau Hilux...ma gandesc ca mai plec si in concediu...ma duc cu camionul dupa mine??? :? Sotia detine un Cee'd 1.4 (f multumit de masina) insa dupa un drum la Istanbul si unul pana in Corfu am ajuns la concluzia ca te cam rogi de ea sa merga dc e un pic panta. Deci sa imi programez un concediu in croatia de ex cu L200? sau in Italia??

N-am auzit ca cineva sa traiasca nemaipomenit datorita vitezei. Mai da-o dracului! Daca mergi doar cu sotia Cee'd-ul cred ca e ok. Consuma si putin. Eu cand plec afara, bag 80-90litri la fiecare 700km. Nu-i prea vesel.

L200 am auzit ca sta binisor chiar si pe sosea. Putere e suficienta, 136kp.

Succes!
Marius
Veteran

Mesajde grammy pe 17 Ian 2009, 00:17

Este un consum cam mare..ce masina aveti?
Mie mi se pare cam ciudat sa ma duc cu autobuzu de L200 in concediu desi ai loc sa iei si bicicletele cu tine... :D
O sa meditez bine pt viitoarea masina :wink:
grammy

Mesajde Flyer pe 27 Ian 2009, 00:39

NU lua pick-up ca sigura ta masina. Eu am unu si vreau sa spun ca il folosesc prin oras, pe santiere, la pescuit, la vanatoare si etc dar cand ma duc la drum lung imi scot golful din garaj. Pick-up-ul are arcuri lamelare pe spate si te scutura din toate inchieieturile. Ii o masina cu 0% confort pt. pasagerii din spate. Fata de restul pick-up-urilor a luat 4,5 stele la sigurata dar parca tot nu as vrea sa am un impact cu ea. O fi mare dar parca tot mi se pare mai vulnerabila fata de o masina mica dotata si cu airbag-uri laterale. Parerea mea ii sa uiti de pick-up daca va fi singura ta masina.

De ce nu incerci sa te orientezi dupa un Touareg second ca ai de toate pe el si fata de alte suv-uri mai face fata si la teren accidentat intr-o oarecare masura.

PS: ia in calcul texele, rovigneta, asigurarile si vei vedea ca nu ii masina de familie... ii masina de santiere... si cauta pe google ca sunt site-uri dedicate acestor masini ... acolo aduni mai multe informatii si mult mai corecte.
Pi Piron
Flyer
Membru important

Mesajde Moose_Master pe 27 Ian 2009, 06:11

Cand a luat amploare si aici javra asta de nume, KIA, au prezentat Sportage ca fiind exact pentru ce spuneti voi aici adica pescuit, vanatoare, outdoor. Neinspirata decizie, pentru ca s-au urcat niste maniaci de vanatori intr-una si alti maniaci in alte doua pick-up truck (una japoneza si una americana). Nu va puteti inchipui ce le-au facut masinilor alora. Si nu erau soferi profesionisti, ci doar vanatori cu reputatie. S-au intors doar doua de pe teren, americana si japoneza, ca pe KIA au rupto undeva intr-un coclau si au abandonat-o acolo. A fost cu martori, asta a fost mai nasol pentru KIA. De atunci KIA isi prezinta marfurile doar ca vehicule pentru sosea asfaltata. Iar pe asfalt, cu 4 ani garantie bumper-to-bumber este corect.
Daca aici nu ai de ales decat ori americana ori japoneza in Europa chiar ai de unde alege. Eu unul nu sugerez nimanui sa-si cheltuie banii munciti cu truda pe KIA sau Hyundai.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Adrian S pe 27 Ian 2009, 11:46

Moose_Master scrie:Cand a luat amploare si aici javra asta de nume, KIA....
.....ca pe KIA au rupto undeva intr-un coclau si au abandonat-o acolo.

:lol: :lol: :lol:
Adrian S
Veteran

Mesajde RabbanBestia pe 13 Feb 2009, 08:22

Am avut o Kia Sportage . De departe , cea mai proasta masina pe care am condus-o . Si am avut cateva zeci :-) . Las-o si ia-ti ceva serios . Ia-ti un Terrano , un Mitsubishi Pajero Sport , un Patrol , un Pathfinder . Vezi ca e unul second pe situl de la Badsi la vreo 10.000 Euro . Au scazut mult preturile la masini cu motoare mari . Ia-ti orice , dar nu Sportage .
RabbanBestia
Nou membru

Mesajde adrian_ppp pe 13 Feb 2009, 09:18

RabbanBestia scrie:Am avut o Kia Sportage . De departe , cea mai proasta masina pe care am condus-o . Si am avut cateva zeci :-) . Las-o si ia-ti ceva serios . Ia-ti un Terrano , un Mitsubishi Pajero Sport , un Patrol , un Pathfinder . Vezi ca e unul second pe situl de la Badsi la vreo 10.000 Euro . Au scazut mult preturile la masini cu motoare mari . Ia-ti orice , dar nu Sportage .

Sportage am vrut si eu sa mi iau, dar colegii dupa forum m-au sfatuit sa caut altceva si am luat un rav4 de care sunt super multumit.( sportage cu dotarile lui rav era la fel la pret).
In teren insa s-a dovedit ca nu poate chiar oriunde, desi e 4x4.
Pe sosea alerga ft bine, daca mergi pana in 100 ia 6,7 l, daca o salti la 120 ia 7.2l, la un 150 ia un 8.5, iar in oras cam 10 11 depinde de trafic.
Personal acum pentru vanatoare as lua : Hilux, L 200, B 2500, Navara
Am patit o pe pielea mea cu Rav ul in Insula Brailei, merge peste tot dar nu e facuta pentru asa ceva.

O masina de care am ramas placut surprins este Subaru _ forester singura dezamadire era consumul.
adrian_ppp
Veteran

Mesajde flandra pe 13 Feb 2009, 20:24

adrian_ppp scrie:O masina de care am ramas placut surprins este Subaru _ forester singura dezamadire era consumul.

Am un prieten care are un Forester...de departe cel mai capabil SUV. Legat de consum, nu mai sunt motive de ingrijorare...acum exista primul diesel boxer, 2.0l, rafinat, suficient de puternic si economic :wink:
flandra
Veteran

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde adrian_ppp pe 03 Mar 2009, 10:11

flandra scrie:
adrian_ppp scrie:O masina de care am ramas placut surprins este Subaru _ forester singura dezamadire era consumul.

Am un prieten care are un Forester...de departe cel mai capabil SUV. Legat de consum, nu mai sunt motive de ingrijorare...acum exista primul diesel boxer, 2.0l, rafinat, suficient de puternic si economic :wink:

Dar subaru are traditie pe benzinare, au scos Boxer ul ca lumea stia subaru ca aun mare consumator.
Intr-adevar Subaru e super smecher, mi a placut ft mult masina.
adrian_ppp
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 03 Mar 2009, 11:47

RabbanBestia scrie:Am avut o Kia Sportage . De departe , cea mai proasta masina pe care am condus-o . Si am avut cateva zeci :-) . Las-o si ia-ti ceva serios . Ia-ti un Terrano , un Mitsubishi Pajero Sport , un Patrol , un Pathfinder . Vezi ca e unul second pe situl de la Badsi la vreo 10.000 Euro . Au scazut mult preturile la masini cu motoare mari . Ia-ti orice , dar nu Sportage .

Iata glasul ratiunii! :wink:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde keops pe 16 Apr 2010, 10:11

:)
Am un sportage si am incercat de vreo 3 ori sa intru cu el la vanatoare.
Nu e pentru asa ceva, acum dupa ce am schimabt chitul de ambreiaj nici nu ies de pe sosea cu ea.
Merg pina la locul de adunare si de acolo cu papucul, cu aro pe jos chiar.
Keops
keops
Membru activ

Locaţie: Giurgiu

Mesajde adrian_ppp pe 20 Apr 2010, 17:42

vand Vitara :)))
adrian_ppp
Veteran

Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti