Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 09 Iun 2026, 22:10

Muflonul- o prezenta noua

Tot ce nu se regaseste mai sus poate fi trat in aceasta sectiune: muflon, viezure, etc

Moderatori: CCM, Ghinda

Muflonul- o prezenta noua

Mesajde Ghinda pe 17 Sep 2007, 14:51

Sa vorbim despre acesta. Cine, daca, cand si unde a vazut sau vanat muflon. De anul acesta se vaneaza muflon la Timisoara, Constanta si pentru cunoscatori s-a vanat la Scrovistea si se mai vaneaza.
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Keiler pe 17 Sep 2007, 16:11

Ce-i ala un cunoscator? Ca doar stim si noi ca-i un fel de berbec. :) Cu alte cuvinte, daca am cunostinte teoretice ma calific pentru Scrovistea? Sau trebuie cunostinte printre muflonii aia care.....nu mai zic, ca-s satul.
Keiler
Veteran

Locaţie: Brasov

Mesajde Ghinda pe 18 Sep 2007, 06:48

Cunoscator adica din aia care au acces acolo! Cer scuze de confuzii! Pretul tip rnp, indiferent de vanator. Am vrut acum cativa ani sa ma bag la un lopatar si m-a apucat sughitatul brusc.
Ghinda
Veteran

Mesajde Keiler pe 18 Sep 2007, 09:21

Deci: cunoscator=posesor de tiparnita de moneda. :lol:
Keiler
Veteran

Locaţie: Brasov

Mesajde greier99 pe 18 Sep 2007, 23:29

Hai ca pune greierul pentru voi ceva. :o

Imagine
asta ca sa aveti visle la barca.(nu vorbe fara fapte) :lol: :lol: .
Si greieru' poate sa vaneze!
greier99
Veteran

Locaţie: Cheia

Mesajde Ghinda pe 26 Sep 2007, 21:32

@Jon,
Ai dat cererea?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde jon2004 pe 26 Sep 2007, 21:45

Ghinda scrie:@Jon,
Ai dat cererea?

Daca nu e prea tarziu o voi trimite maine ! :oops: Am fost plecat pe coclauri , vreo cateva zile si abia in seara asta am ajuns pe acasa .
Care ar fi perioada optima pentru muflon ?Ca pana pe 11 oct am de "rezolvat" 3 autorizatii .
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde Ghinda pe 27 Sep 2007, 07:08

Acolo nu conteaza. Din ce am fost daca pica frunza si mai bine.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Ghinda pe 03 Dec 2007, 14:55

Teoretic ma duc iar la muflon. Maine aflu exact!
Ghinda
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 03 Dec 2007, 15:28

Ghinda scrie:Teoretic ma duc iar la muflon. Maine aflu exact!

Daca il impusti, adu-mi si mie un corn, ca ma fac gornist la Ocol, poate asa ma mai cheama si ei la vanatoare. :twisted:
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde Ghinda pe 04 Dec 2007, 10:08

Cota este gata. La anul! :cry:
Ghinda
Veteran

Mesajde carabina 30_06 pe 22 Dec 2007, 12:30

Ghinda la Scrovistea nu mai sunt multi mufloni,majoritatea au fost eliminati de braconieri cu laturile.Si lopatari nu mai sunt prea multi.Asemenea braconieri au zapacit campurile
carabina 30_06
Nou membru

Locaţie: ploiesti

Mesajde Ghinda pe 22 Dec 2007, 21:31

Te inseli!
Ghinda
Veteran

Re: Muflonul- o prezenta noua

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2009, 10:03

Sa incepem ceea ce nu am terminat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Ghinda
Veteran

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2009, 10:10

Impresii.
Lucru dracu sa ii cauti. Foarte atenti, o viteza de torpila pe ei. In turma, berbecii stateau cam flamcati de femele si miei. Cei mai batrani separat, un card de 8 exemplare.
Rezistenta la foc, credeam ca e cioaca ce scriu prin carti. Focul a fost plasat de catre vanator in cosul pieptului, din fata si putin mai de sus, s-a spart glontul, o parte a iesit prin partea de sus a toracelui, o parte s-a dus pana in spate rupand un picior, plamanii terci si inima atinsa. A fugit fara sa marcheze lovitura, a coborat in parau a urcat in partea cealalta cca 20 metrii, s-a oprit a sovait si a cazut pe spate si inca incerca sa se ridice sa plece.
Cartus Sako, glont Hamerhead, 14,3 grame, 30.06. S-a umblat de la ora 11 pana la 16 pana s-a reusit primul exemplar, al doilea dupa cca 20 min, peste 200 metrii, cazut in foc, din cauza ca a fost atins in gat.
Ghinda
Veteran

Mesajde alinboboc pe 08 Ian 2009, 13:21

Felicitari Mugurel, ceea ce vedem noi (unii dintre noi) in carti, tu.......,
Superb tablou, superb peisaj!
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde val pangica pe 08 Ian 2009, 13:58

Felicitari baieti ! Poze si vanat deosebit . Ai mai facut vreun botez Ghinda , ca la muflon de ... se ajunge mai greu ?! :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde george_ciprian86 pe 08 Ian 2009, 14:13

Felicitari !
george_ciprian86
Veteran

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2009, 14:24

:lol: Nu ciocule ca avem capre negre la activ. Am savurat doar momentele. De 2 ani ma dau de ceasul mortii sa vanez muflon. Visul a devenit realitate! Eram ca si copiii aia mici dupa. Tremuram tot de emotii! :D
Ghinda
Veteran

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2009, 15:34

O incercare de a reda in scris ce a fost.

Doi ani. Atat au trecut pana ce am reusit sa am prima aprobare de a vana un muflon in Romania. La rugaminte de la un prieten, am raspuns cu o intrebare si surpriza, mai am inca un muflon aprobat.
Sfarsit de an, octombrie, ‘ Hai sa mergem ! ‘, ‘Nu pot acum !’. Mai tarziu nu puteam eu, dupa aia nu ne puteau primi gazdele. Si asa a trecut timpul si parca muflonul se departa de mine. La sfarsit de an, un telefon, ‘Haideti pe 5 ianuarie, ca suntem si noi liberi !’. Alt telefon ‘Mergem ?’. ‘ Bineinteles !’, un raspuns scurt. Comunic, picam de acord si la ora 2 din noapte plecam catre locul mult visat.Drum lung, noapte, liber totusi, ajungem. Discutii, bine ati venit, mergeti la cabana sa va cazati si maine in teren. Noi, fete lungi, din discutii era vorba ca iesim si luni, dar maistrul de vanatoare a avut o problema in acea zi si pe altcineva nu lasa sa mearga.
Asta este, o luam din loc cam amarati, ajungem, gazdele primitoare, ciugulim cate ceva, apare un padurar. Daca tot sunteti aici haideti sa vanam cate o ciuta de lopatar, vreti, ca este pacat de ziua asta? Cum sa nu, am si sarit in bocanci. Zapada, eu la observator, prietenul la dibuit, trece ceva timp aud foc de arma. Eu vedeam de toate, foarte mult vanat, doar ciute nu. Intre timp, vin colegii catre mine, fericiti, si brusc iese o ciuta si la mine, mai departe. Astept, arat la padurar, confirma este in regula, dar sunt 180 de metri. Pareri in soapta, ma hotarasc, trag, marcheaza, dublez, ratez. Asteptam pret de o tigara, o luam usurel, era jos se uita catre noi. Cand s-a ridicat un al treilea foc a punctat finalul unei zile. Mergem la cabana, povesti, pregatim o tocana de organe, deliciu, un vin bun, ne facem ganduri etc.
O noapte binevenita, ne odihnim adanc, dimineata apare maistrul, salutari haidem. Ajungem prietenul ramane la primul punct, eu cu alt padurar catre al doilea punct, bagam si mancare, cu gand sa stam un ceas. Ajungem, un card de 8 pe coasta se uitau curiosi, numai masculi. Sarim precipitati din remorca, ma rezem de un arbore si astept. Insotitorul se uita ‘Al doilea de sus, in ala trageti !’ Ma uit, vizez, respir, cam 200 metri, trag, imediat simt indoiala, fug muflonii. Ma uit, padurarul putin crucis, crede ca nu este atins. Se opresc ceva mai incolo, ne apropiem, ei curiosi. Din povestile de pe drum, domle sunt speriosi, dupa foc sunt ca vantul. Astia nu respectau zisele. Ma asez bine, cioata sa ma rezem, 150 metri, ma linistesc, prea frumos, deja vedeam cum cade, Ion : Trage in primul, e ala care ai ratat. OK ! Stai sa vezi. Cruce, pe picior frumos, fixat, trag. Raman de-a prosta, astia ca vantul de data asta. Ion si mai crucis la mine. Hai sa ne uitam. Picuri de sange, l-am sters, zic. El hai dupa ! 100-200 metri cate un picur si apoi nimic. Dam de ei dupa juma de ora, ca vantul au trecut pe langa noi. Catranit rau de tot. Pomana ca asta nu mai vad si mai ramasesem si cu 2 cartuse, Ion pacanicat Numa 2, vazuse cum ratasem, cine stie ce se invartea in capul lui, cam banuiam eu. Pana la 16 am umblat de colo pana colo sa gasim fie pe astia dupa care am tras, fie cardul cel mare, nimic. Doar asa mai vedeam cate o umbra. Ne intalnim cu prietenul, sfaturi cum sa ne mai foim. Ne punem intr-un final, eu pe un parau, el in sus pe coasta. Arunc un ochi, berbecii deasupra mea se duceau catre ei. Si se duc, nu au apucat sa traga. Deja vedeam cum se apropie seara si Ion brusc : Vine cardul mare catre noi ! Ii vezi ? Ma holbez, ii vad intr-un final, arma incepe sa joace in mana, calcule, pe unde or lua traseu etc. Cel mai prost traseu au ales, direct catre noi. Si s-au oprit la 20-30 metri dupa o gramada de craci. Si alesul lui Ion nu oferea decat pieptul, statea fix cu fata la noi, simtise ceva. Ion Trage odata, Nu sunt sigur mai Ioane !(vezi mai aveam 2 cartuse si emotii cu carul) Trage ca nu o sa mai ai ocazie. Ma hotarasc, rezem arma, pun crucea pe pieptul lui si zgomotul sparge linistea. Cardul se sparge brusc, zgomot de 140 animale care fug, EL sare in parau, urca coasta navalnic, vad ca prin vis ca ducea un picior taras, pun arma la ochi, nu reauseam sa fixez toracele, Ion ‘Nu mai trage ca e gata’, ‘Gata pe dracu!’ Imi venea sa urlu, El dispare dupa niste arbori si brusc il vad venind inapoi, incerca sa se ancoreze in picioare, a cedat si a cazut in parau. Inghit, gura uscata, crucea pe el Ion, ‘Nu mai trage, e gata!’. Totul am realizat dupa tigara. Lovit in piept, i-a spart plamani, organe, o schija in piciorul din spate, rupt, alta a iesit printre omoplat si coloana. Ma crucesc, admir etc. Un mistret lovit asa pica in foc. Felicitari etc, hai si cu prietenul catre muchie sa vedem poate are sansa, si dupa 20 min alt foc de arma sparge linistea. Hop, hop, dupa 15 minute ajugem, un alt berbec frumos cazut. Si o lovitura pe masura, peste 200 metri, a atins si baza gatului, a cazut in foc. Felicitari, imbratisari. Gazdele fericite, noi la fel, lumea era a noastra.
Tablou poze si la munca, jupuit, curatat etc.
Si asa seara langa un Merlot si o tocana am depanat si am depanat. Si asta a fost tot. Doi vanatori fericiti au plecat catre casa !
Ghinda
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Ian 2009, 16:54

Bravo Ghinda si bravo Aurel!! Ma bucur din inima desi va si invidiez!
Alin3006
Veteran

Mesajde DORU-VS pe 09 Ian 2009, 20:52

Frumoase exemplare , ocazii foarte rare de-a vana asa ceva pentru majoritatea vanatorilor.FELICITARI BAIETI!!!
DORU-VS
Membru important

Locaţie: VASLUI

Mesajde violiv pe 15 Ian 2009, 21:05

Bravo baieti! A meritat cu varf si indesat asteptarea! Felicitari din toata inima!

P.S. Mugurel, proiectilul de 14,2 g de la Sako are coeficient balistic foarte mic si pica rau de tot dupa 100-150 m, mai ales daca arma a fost reglata la 100 m. E bun "la goana" da' pentru 200-250 m iti recomand aceeasi firma dar cu proiectilul TSX de la Barnes - merge mult mai "laser" iar efectul in tinta este la fel de impresionant ca cel descris de Alin. Pentru distanta e mult mai potrivit.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Tranan pe 08 Feb 2009, 12:52

Faine imagini! Felicitari.
E extraordinar cand dupa ani de asteptare si emotii ajungi sa dobori trofeul de mult dorit. Parca simt si eu emotiile citind descrierea ta. :wink:
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde Ghinda pe 09 Feb 2009, 08:36

Multumiri! Si acu ma uit la el cum se uita copiii aia mici!
Ghinda
Veteran

Mesajde Ghinda pe 20 Mar 2009, 20:26

Si acuma si pielea la muflon.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Ghinda
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 22 Mar 2009, 11:19

A cui a fost ideea cu postavul rosu, ca l-as bate cu blana-n cap... :D
Alin3006
Veteran

Mesajde Ghinda pe 23 Mar 2009, 08:52

Ce are mai postavul rosu? Nu am vrut eu pe verde! :twisted:
Ghinda
Veteran

Mesajde cross67 pe 23 Mar 2009, 09:11

Alin3006 scrie:A cui a fost ideea cu postavul rosu, ca l-as bate cu blana-n cap... :D

deci poti sa-ncepi cu Ghinda :lol: :lol: :lol:
nu este pe lume placere mai mare.........
cross67
Veteran

Mesajde Ghinda pe 23 Mar 2009, 10:01

Ciuda, ciuda, babele se uda! :lol:
Ghinda
Veteran

Următorul

Înapoi la Vanatoarea la alte specii