Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul (din 15 mai), Vulpea.

-Pasari: Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
1245»8
5121 vizualizări
Usoare si rezistente, gandite sa faca fata celor mai aspre conditii de mediu din Alaska, lunetele de vanatoare Jaeger ale marelui producator de optica Yukon ofera cele mai diverse magnificatii si diametre ale obiectivelor, astfel incat gama acopera orice situatie reala de vanatoare pe care o puteti intalni in teren.
4882 vizualizări
Suntem in plin sezon de vanatoare si multi dintre cei care impartasesc aceasta pasiune, cauta sau urmeaza sa-si caute echipamentul potrivit pentru aceasta. Care este cel mai potrivit? Care este cel mai bun? Fireste la acest gen de intrebari se poate raspunde tot cu o intrebare: cat esti dispus sa investesti in acest echipament? Dar oare doar atat conteaza?
3568 vizualizări
După anul 1825, când Luis Sellier a început fabricarea capselor percutoare în Praga, Compania Sellier & Bellot a acumulat o întreagă istorie ce se bucură de un real succes. În prezent este situată printre cele mai importante companii ale Republicii Cehe în ceea ce privește ingineria producției și a produselor. Varietatea largă de produse, de la cartușele cu alice și proiectil unic, pentru arme cu țevi lise sau carabine, la cele pentru pistol și muniție militară, recomandă compania drept un producător de încredere, ce garantează calitatea, acuratețea și succesul pentru cei ce folosesc produsele firmei, fie că este vorba de simpli pasionați de tir, vânători sau sportivi de performanță, angajați în competiții internaționale.
5645 vizualizări
Mare minune-i şi Internetul acesta, nimic de zis. Dacă eşti vânător, ai computer şi ceva timp de pierdut poţi umbla la vânătoare prin toată lumea largă. Mă rog, numai aşa, în închipuire. Dar de la vis până la faptă, astăzi nu mai este un pas aşa de mare. Asta se cheamă globalizare. Înainte vreme vânătorii dintr-un anumit petec de ţară aveau vânatul local numai pentru ei. Ţin minte că la noi în Pustă era linişte şi pace. Veneau câţiva domni de la oraş o dată pe an (precum în fotografie), îşi luau ţapii jinduiţi şi se cărau acasă...
1521 vizualizări
Legacy WP BinocularPentru pasionatii activitatilor în aer liber seria Legacy ® WP este ceea ce se denumeste intr-un cuvant idealul. Cu un nivel de cost rezonabil dar performanţe optice de invidiat. Toate modelele sunt dotate cu optica acoperite multistrat şi prisme BaK-4 pentru o transmisie optima a luminii şi claritate excepţională a imaginii. Aceast model, cu linii solide, bine-rotunjite a fost creat cu un singur scop – de a te invita in mijlocul naturii.
10377 vizualizări
Modelul MP-155 de la Baikal, a preluat majoritatea caracteristicolor constructive de succes de la modelul anterior, Baikal MP-153, şi aduce, în plus, o serie de elemente noi, concepute pentru a oferi o armă îmbunătăţită, ce va întâmpina cerinţele actuale ale vânătorilor.
13925 vizualizări
           Într-o universitate din Wisconsin, cercetătorii au utilizat un eșantion de 10 vânători la vânat mare, pe care i-au monitorizat pe timpul vănătorilor, folosind senzori cardiaci. Ca rezultate s-au stabilit că atunci când nu au văzut vânatul căutat, o medie a ritmului cardiac a fost de 78 bătăi pe minut, 100 de bătăi pe minut atunci când au văzut vânatul, și 128 bătăi pe minut când au tras în animal. Acest lucru reliefează existența unui nivel ridicat de stres. Concluzia cercetătorilor a fost că, pentru prevenirea unui infarct vânătorii ar trebui să-și îmbunătățescă condiția fizică, înainte să iasă în teren.Plecând și de la această constatare, ajungem să explicăm “ febra” vânatului, printr-o serie de fenomene care pun stăpânire pe vânător,…
5725 vizualizări
Anul 2008 aduce cu sine modificari majore ale legislatiei de interes vanatoresc, pe care se cuvine sa le cunoastem cu totii: Ordonanţă de urgenţă nr. 154/2008 din 12.11.2008 - pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice şi a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 Lege nr. 215/2008 - pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, din 24.10.2008. Text extras din: Lege nr. 407/2006 - vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic
1752 vizualizări
Fusion 1Mile adună cele mai bune performanţe tehnice, Bushnell având capacități de lider mondial în domeniul telemetrelor cu laser. Fiecare detaliu este amplificat de un contrast bogat și claritate uimitoare cu ajutorul lentilelor premium acoperite multi-strat şi prismelor Bak-4. La simpla apăsare a unui buton, se afișează distanța exactă până la țintă de la 9,2 la 1609 metri.
2928 vizualizări
FLIR – sau a vedea natura cu alţi ochiCamerele de luat vederi termice fac ca diferenţele mici de temperatură să fie extrem de vizibile. Pe baza acestor diferențe de temperatură se creează o imagine clară. În plus, contrastul termic detectat este extrem de greu de mascat. Acest lucru înseamnă că inclusiv pe timp de zi, veți vedea în mod clar animalele ascunse, camuflajul lor natural nemaifiind un avantaj.
1245»8
 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.