Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu ), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel, si de trofeu pana pe 15 noiembrie), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela, vitel si de trofeu), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Sacal
18844 vizualizări


Sacalul (Canis aureus L.) - face parte din aceeasi familie cu lupul si cainele. Seamana foarte mult cu lupul ca aspect si culoare, dar este mult mai mic decit acesta si are coada scurta, terminata ca si cum ar fi retezata. Nuantele culorii de blana sunt roscate si putin mai deschise decit la lup. Dimorfismul sexual nu este evident.
Longevitatea este in jur de 12 ani, iar virsta se determina in general dupa tocirea dentitiei. Specific este urletul prelung, amestecat cu schelalaituri si vaiete, pe care il fac sacalii seara si noaptea, pentru stringerea haitei.
Urmele sacalului se aseamana cu ale vulpii dar sunt mai mari decit ale acesteia. Are vazul, mirosul si auzul excelente, este foarte atent, iute si greu de prins sau de surprins.
Originar din India si Sri - Lanka, si-a intins arealul de crestere si hranire si peste Bosfor - la noi in tara ajungind prin Bulgaria. Se gasesc in numar din ce in ce mai semnificativ in zona de sud si sud-est a Romaniei si mai ales in Delta Dunarii. Prefera trupurile de padure mici si linistite, in care nu intra in competitie cu lupul, si in care gaseste vinat mic din abundenta.
Sacalul ataca aproape orice - de la soarece la caprior. Se hraneste chiar si cu pui de mistreti sau vitei de cerbi ramasi fara apararea parintilor. Ataca in haita, fiind foarte curajos si insistent. Se aseamana la alimentatie cu vulpea si cu lupul.
Are structura haitei organizata ca la lup - haita fiind condusa de o pereche conducatoare. Lupul este si singurul dusman natural pe care sacalul il are in Romania. Produce pagube foarte mari in rindul vinatului mic.
Vinatoarea la sacal se poate practica in perioada 15 septembrie - 31 martie, la pinda, goana sau chiar la dibuit cu arma cu glont de calibru mic sau cu arma lisa cu alica de 4-5 mm. Trofeele neconventionale sunt blana si osul penian. Mai nou se considera si craniile drept trofee neconventionale.

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.