Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Friptura de fazan 1
21061 vizualizări
Nu e chiar simplu sa pregatesti un fazan, daca vrei sa aiba gust si carnea sa fie frageda...dureaza!
Sa o luam pe rand:
 • fezandarea dureaza trei zile (dupa carte) si consta in eviscerarea (curatarea de intestine) fara sa-l jumulesti de pene, uscarea in interior cu faina de malai, pesmet, sau taratze. Dupa aceasta operatiune nu se spala, se atarna " la vant " 2-3 zile. Acum fiind f. frig afara se prefera o camara rece sau daca nu ingheata afara, la streasina casei.
  Proba fezandarii se face jumulind cateva pene de la gat sau din varful aripii. Daca acestea se desprind usor totul e OK
 • Dupa fezandare, fazanul se jumuleste de pene si apoi se parleste de cotoarele ramase, dar cu mare grija sa nu se basice prea tare pielea.
 • Se clateste cu vin pe exterior si interior (ATENTIE! fazanul nu se tine in baitz, ar fi un sacrilegiu!)

 • In aceasta etapa se poate alege si fierberea inaintea gatirii propriu-zise sau introducerea direct in cuptor, intr-o tava, sarata si piperata, presarata cu boia de ardei si putin chimen, pe un pat de legume taiate rondele sau cubuletze, morcovi, ceapa, praz, 2-3 catei de usturoi,2-3 frunze dafin sau ce mai doresti rozmarin, busuioc...si scaldate obligatoriu in 2-3 pahare de vin rosu si 1 pahar de ulei sau o lingura de untura.
  Coacere in cuptor dureaza cam 1 ora si 30 min. la 180 gr. C si se stropeste friptura din cand in cand sa nu se usuce.
  Se serveste cu garnitura de cartofi piure sau natur stropit cu sosul ramas in tava
  Fazanul se scoate din cuptor cind are culoare galben - brun, usor crocant!

   
  © 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
  exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
  Design by Brand Factory.