Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Jderul, Nevastuica,Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
Muntitia RWS
7516 vizualizări

Munitia RWS ®

Există un motiv foarte puternic pentru care cartuşele RWS sunt întotdeauna prima alegere. RWS este singurul producător major de cartuşe de vânătoare, care oferă muniție a caror componente sunt exclusiv din producția proprie. Astfel metodele de fabricație asigură o exactitate dimensională excelentă și finisaje de suprafață fără reproş. Precizia extraordinară și traiectoria optimizată sunt impresionante la aceasta muniţie.

Ca un scurt istoric, în 1855 Heinrich Utendoerffer a primit permisiunea de a înființa un laborator pentru producerea combustibilior de propulsie. Dupa 34 ani, în 1889 Utendoerffer a vândut compania, situata în Nürnberg, către "Rheinisch Westfälische Sprengstoff-Actien-Gesellschaft" (RWS), fondată în 1886 în Troisdorf. După ce au existat probleme repetate în Nuremberg cu privire la alocările de concesiune, fabrica a fost mutată în 1896 la Fürth, astăzi Stadeln. În 1931 a fost preluată de catre Dynamit Nobel și apoi, sub controlul RUAG Ammotec. Cartușele RWS au o lungă istorie şi experiență în dezvoltare și producție, prin urmare, nu este surprinzător, că lansarea lor pe piață are succes de neegalat peste tot în lume, de fiecare dată. Fiecare vânător apreciază profund marca RWS și multe dintre victoriile olimpice la tir sportiv nu ar fi fost obţinute fără ea.

Mulţi dintre angajații RWS sunt vânători calificați, care practică vânătoarea atât acasă cât și în străinătate. Experiența lor valoroasă este întotdeauna luată în considerare în procesul de dezvoltare și influențează fiecare detaliu al fluxului de producție. Acest angajament personal este o parte importantă a filozofiei noastre de vânătoare corectă: la momentul crucial al eliberarii focului, fiecare vânător se poate concentra asupra factorilor esențiali și întotdeauna se bazează pe eficiența perfectă a muniției, în conformitate cu cele mai bune principii de vânătoare.

Cele 5 considerente care fac ca muniţia RWS să fie alegerea potrivită.

1. Sigure... știți că va puteți baza pe cartuș

Vânătoarea nu este niciodată previzibilă. Imaginați-vă că vă aflați în situația perfectă pentru a vâna un mistreţ de talie mare la goană, iar din cauza rateului sau cartuşul nu funcționează conform așteptărilor, dintr-o dată vă aflați într-o situație potențial periculoasă. Alegerea muniției nu trebuie să fie lăsată la voia întâmplării, iar acest lucru este esențial pentru succesul la vânătoare.

Pentru RWS fiabilitatea este o prioritate de top, aceasta fiind motivul pentru care există controale ale calității la fiecare dintre cele 100 de etape de producție. Un cartuș este aprobat pentru vânzare, după ce a îndeplinit toate criteriile relevante de siguranță și performanță.

“Aici, în colectivul de Asigurarea Calității noi verificam, în timpul și după producție, pentru a ne asigura că muniţia noastră satisface toate cerinţele impuse. Acestea sunt exigenţe, iar noi trebuie să facem un efort zilnic pentru a le îndeplini. Rezultatul este că muniţia noastră îşi face treaba: fiabilă, are o traiectorie precisă, cu efect imediat. Un nivel ridicat al calității este un motiv suficient pentru a stabili standarde foarte ridicate, chiar dacă asta înseamnă un efort suplimentar.”

Norbert Cyron (șef de Management al Calității la RWS)

De reţinut:

-RWS este singurul producator german care face componente pentru cartușele sale: proiectil, tub și capse

- 100% made in Germany

- Mai mult de 100 de etape de producție pentru cartușul finit

- 14 etape de producție și 11 controale de calitate pentru proiectilele RWS

- 8 controale de calitate pentru tuburile cartușelor RWS

- Asigurarea calității zilnic de către un personal format din 35 specialişti calificaţi

- Până la 26 de controale manuale

- Folosirea instrumentelor de precizie cu laser pentru control

- Testarea cu mai mult de 120 de focuri în timpul producției

- 7 teste finale înainte de a fi acceptat întregul lot de producție

- Disponibile 2400 arme reprezentative în scopul testării

2. Precizie … remarcabilă la toate distanţele

Este destul de ușor să fi mulțumit cu precizia unui cartuș la 100m şi doar un tir pe distanțe lungi v-a dovedi dacă vă puteți baza pe precizia muniției la toate distanţele. Un cartuș care poate îndeplini toate cerințele, este o pre-condiție pentru o vânătoare succes. Un cartuș de precizie trebuie să aibă toate componentele potrivite pentru fiecare vânat în parte, iar acesta este motivul principal pentru care RWS are tuburile, capsele și proiectilele sub controlul său. Pentru RWS precizia este esențială - la orice distanţă.

“Precizia este un lucru fascinant şi eu sunt împătimit pentru acest lucru. Mai ales de când am început să lucrez pentru RWS. De atunci chiar s-a agravat! Ok, poate fi încercat un produs concurent, dar RWS produce rezultatele cele mai consistente. Pentru mine, e parte din plăcerea de a vâna să știu că lovitura va fi pe țintă.”

Gunnar Petrikat (Vânzările Interne RWS)

De reţinut:

- Fiecare componentă este verificată prin teste in-house

- 35 focuri în poligon in-house la 500 m

- Un consum zilnic de până la 10.000 de cartușe pentru testare

- Controale periodice de presiunea gazului de ardere și acuratețe

- Testarea preciziei folosind cel puțin 20 de focuri cu arme diverse

- Instrument pentru verificarea traiectoriei

- Mai mult de 1.000 de ţervi speciale pentru exactitatea testare și presiunea gazului

- Producatori celebri de armament folosesc frecvent muniția RWS pentru a-şi verifica corectitudinea produselor lor

- Jurnaliștii folosesc muniţia RWS pentru testele de armament

- Numeroase titluri de campioni mondiali, olimpici şi europeni au fost câștigate cu muniția RWS.

3.Armonie... atunci când arma și muniția se potrivesc

O arma valoroasă îşi pierde din valoare fără o muniție de calitate. Fiecare foc supune ţeava la o anumită sumă de stres, acest lucru putând fi minimizat prin selectarea muniției.

RWS utilizează capse fară conţinut de mercur și pulbere cu aditivi pentru protecţia ţevii. Noi folosim, de asemenea, acoperiri speciale aplicate proiectilelor pentru a păstra uzura la un nivel minim și a prelungi durata de viață a ţevii.

De reţinut:

- 5 acoperiri diferite sunt utilizate pentru proiectile RWS

- Capsele non-corozive RWS SINOXID ® au fost folosite pentru mai mult de 90 ani

- RWS a fost furnizorul unic NATO pentru capsele SINTOX® pentru mai bine de 25 de ani

- Analiza sistematică a materialelor pentru tuburi și proiectile, cum ar fi analiza spectrului, duritate și analize micrografice de secțiune, pentru structura componentelor stratificate, teste rezistență la tracțiune, analiză de suprafaţă şi teste de aderență

- 4 teste de laborator înainte de acceptarea materiilor prime

- Tuburile RWS sunt foarte apreciate de cei care sertizează catuşe.

4. Eficace... efect de stopare imediat

Toate proiectilele RWS speciale sunt concepute pentru a oferi un efect de șoc triplu, dar cu daune minime pentru trofeu. Șocul inițial, șocul penetrării și rana de ieșire sunt toate caracteristici ale fiecărui proiectil special de la RWS. Pentru toate tipurile de vânătoare și la toate distanţele, aceste proiectile au un efect de opire în foc instant.

“Proiectilele speciale de la RWS trebuie să fie pe ţintă, la fel ca orice alt glonț. Iar atunci când acționează trebuie să fie corespunzător eticii vânătoreşti. Și dacă o lovitură care nu este la fel de perfect plasată cum am dori - lucru care se poate întâmpla la o vânătoare la goană - atunci din experiența mea pot spune că proiectilele speciale fac toată diferenţa. În general vânatul cade, după câțiva metri, fapt care salvează o căutare dificilă pentru partenerul meu și câinele său.”

Hermann Wolff (Director General al Federației germane a Vanatorilor profesionale)

De reţinut:

- Gama RWS include mai mult de 115 proiectile diferite în 40 calibre, care variază de la 5,6 mm la 10,7 mm

- Mai mult de 40 de tipuri de pulbere

- Dezvoltarea proiectilelor bazate pe mai mult de 250.000 rapoarte de încercare

- 2500 blocuri de gelatină utilizate pentru testul de tragere în fiecare an

- Fotografii cu raze X (utilizate încă din 1950) pentru evaluarea testelor

- Test RWS de vânătoare în teren pentru analiza eficacității noilor modele

- Proiectilele nou dezvoltate sunt testate pe mai bine de 1000 elemente de vânătoare înainte ca producția sa fie aprobată

- Până la 50 de prototipuri înainte de a ajunge un proiectil nou în producție de serie

- Energie deyvoltată ce variază de la 460 la 6450 J

- Greutatea proiectilelor de la 2,6g la 19,4g

- Vitezele ce variază de la 590 - 1150 m / s.

- Strânsă colaborare cu Federația Vanatorilor Profesionisti Germani

5. Captivant... atunci când inovația îmbunătățește rezultatul.

Vânătoarea are o istorie care merge înapoi cu mii de ani, iar RWS a influențat această activitate în ultimii 100 de ani. Performanța cartușelor RWS a deschis oportunități actuale de vânătoare, iar mâine vor fi înaintea tehnologiei de azi.

Proiectilele RWS speciale au influențat natura vânătorii, deoarece acestea s-au dezvoltat și au contribuit întotdeauna la etica vânătorii. Numeroși experți RWS deja lucrează la inovațiile de mâine...

“Atunci când, în calitate de manager de produs, mă uit înapoi la munca colegilor mei și a predecesorilor, eu pot vedea din nou și din nou că noi cu adevărat am realizat foarte multe. Este fascinant a studia multitudinea de calibre, cazuri și proiectile care au dus la un număr de brevete format din 3 cifre. Aceast lucru impulsionează și suntem întotdeauna gata să acceptăm provocarea de a dezvolta produse inovatoare.”

Heinz Rieß (R & D Manager de proiect la RWS)

De reţinut:

- Proiectile speciale RWS sunt în continuă optimizare

- Proiectilul H-Mantel a fost reproiectat de 7 ori de la introducerea sa

- Cercetările in-house au produs mai mult de 50 de brevete în domeniul de pulberilor și a capselor

- Mai mult de 100 de brevete în domeniul de proiectilelor și dezvoltării tuburilor

- Dezvoltarea propriilor calibre 5,6 x 57 (R), 6,5 x 57 (R), 6,5 x 65 (R), 6. x 68 (R) si 8 x 68S

- 6 tipuri diferite de plumb pentru miezul de proiectil

- 4 diferite materiale pentru camaşa proiectilului

- Mai mult de 100 de modele de capsă

- Mai mult de 95 de tuburi diferite

- Inovaţie 2008: Tehnologie Super Clean

- Inovaţie 2009: Tehnologie Flash Control

- RWS este văzută ca brand-ul cel mai de încredere, competent și inovator

- RWS este brandul cel mai cunoscut de muniție

- Produsele RWS au precizie, respectă etica vânătorească, daune reduse pentru trofeu

 
© 2002-2023. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.