Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul (pana pe 15 apr), Vulpea.

-Pasari: Cotofana, Sitarul de padure (pana pe 15 apr).

 
 
Publicitate
 
 
 
In ce consta avizarea psihologica pentru cei care vor sa obtina permisul de arma?
3321 vizualizări

Conform legislatiei in vigoare (legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor si legea 117/2011 pentru modificarea si completarea Legii 295 privind regimul armelor si munitiilor), avizarea psihologica in vederea obtinerii sau prelungirii permisului de port-arma este necesara atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si persoanele care poseda drept de procurare, detinere sau, dupa caz, port si folosire a armelor.

Astfel, serviciile psihologice in domeniul securitatii nationale, apararii si ordinii publice includ:
• Evaluare psihologica pentru obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru vanatori amatori si profesionisti (detinatorii de arme de vanatoare);
• Testare psihologica pentru obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru agentii de paza si ordine;
• Examen psihologic pentru obtinere aviz psihologic port-arma pentru tir sportiv (amatori si profesionisti), profesori de tir;
• Test psihologic obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru politistii comunitari;
• Testare psihologica obtinere aviz port-arma pentru persoanele fizice detinatoare de arme pentru autoaparare;
• Evaluare psihologica pentru aviz permis port-arma pentru angajatii si administratorii firmelor care comercializeaza, transporta arme si munitii si ai celor care executa servicii de montaj si intretinere a sistemelor de paza si alarmare;
Evaluarile psihologice din domeniul psihologiei securitatii nationale se desfasoara conform unei metodologii specifice, in functie de scopul evaluarii si se finalizeaza cu eliberarea avizului psihologic permis port-arma.
Avizul psihologic pentru permisul port-arma este valabil timp de 12 luni calendaristice.
Reexaminarea se poate efectua o singura data, la un interval de timp de minim 15 zile si maxim 30 zile de la data primei evaluari psihologice.
Permisul de arma este un document emis, conform legislatiei in vigoare, de catre autoritatea competenta, prin care o persoana fizica dovedeste dreptul de a detine si, dupa caz, de a purta si folosi arme letale ale caror tip, marca, serie si calibru sunt inscrise in acest document, precum si munitia aferenta.
Testul psihologic in vederea obtinerii permisului de arma urmareste determinarea compatibilitatilor dintre capacitatile intelectuale, abilitatile psihice generale, structura de personalitate si cerintele specifice posesorului si utilizatorului de armament si munitii.
Mai precis, avizul psihologic pentru port-arma se elibereaza in urma incadrarii persoanei solicitante intr-un profil psihologic stabilit.
Testarea psihologica in vederea obtinerii permisului port-arma presupune examinarea psihologica a subiectilor cu ajutorul unor metode si tehnici care vizeaza: evaluarea psihologica a potentialului aptitudinal general (inteligenta verbala si nonverbala), evaluarea psihologica a potentialului aptitudinal special (atentie, memorie, reactivitate) si evaluarea structurii de personalitate, in vederea stabilirii echilibrului emotional, gradului de anxietate, fobiile, obsesiile, nervozitatea, stapanirea de sine, tendintele depresive, antisociale, tulburarile de comportament.
Evaluarea psihologica se finalizeaza cu decizia eliberarii avizului psihologic, de tipul apt/inapt psihologic pentru obtinerea permisului de arma.

 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.