Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Caprior femela, Cerbul comun (femela si vitel), Cerbul lopatar(femela si vitel), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara (pana pe 20 ian), Garlita mare (pana pe 20 ian), Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Proiectilul RWS Evolution
2619 vizualizări

Folosind rezultatele ultimelor cercetărilor şi tehnologie de vârf, RWS a pus la punct o nouă generaţie de proiectile cu deformare la impact, RWS Evolution. Tehnica de îmbinare prin întrepătrundere – power bonding, îmbinată cu designul excelent al unei cămăşi ce protejează interiorul ţevii au permis obţinerea unu glonţ cu performanţe impresionante în vânătoarea la specii de vânat mare, la majoritatea distanţelor uzuale de tragere.

Vârful proiectilului fabricat după tehnologia Rapid X Tip – vârf cu expansiune rapidă, permite desfacerea controlată în formă de ciupercă – mashrooming, a proiectilului, fără ca acesta să se fragmenteze. De asemenea, construcţia vârfului permite protejarea proiectilului la încărcare în magazie şi în camera cartuşului, şi asigură aerodinamica necesară pentru păstrarea traiectoriei la executarea focului.Cămaşa proiectilului creşte în grosime dinspre vârf spre coadă pentru a asigura odată în plus deformarea controlată a glonţului după impact, fără fragmente dispersate. În treimea anterioară cămaşa are un inel cu margine ascuţită ce facilitează penetrarea rapidă a proiectilului la contactul cu ţinta, fără pierdere semnificativă a energiei la acest nivel. Cămaşa proiectilului este confecţionată din Tombac şi este acoperită cu un strat de nichel care protejează interiorul ţevii.

Miezul proiectilului este din plumb cu duritate ajustată, pentru a preveni fragmentarea glonțului după impact. Astfel, proiectilul îşi păstrează masa, conservându-şi energia de impact fără pierderi. Acest fapt este posibil graţie tehnologiei de îmbinare prin întrepătrundere – power bonding, la nivelul de contact al miezului de plumb cu cămaşa din Tombac a proiectilului.

Avantajul proiectilului RWS Evolution este foarte evident în cazul în care glonţul loveşte oase. Miezul “înfloreşte”, dar nu se fragmentează, astfel că proiectilul îşi conservă masa, păstrând o greutate reziduală de aproape 100%. Spre deosebire de alte proiectile cu vârf moale – soft point, RWS Evo transferă o mare parte din energie după lovirea porțiunilor osoase, și o eliberează progresiv, pentru a asigura o eficacitate sporită în doborârea țintei. Profilul aerodinamic al glonţului îi conferă stabilitate pe întreaga traiectorie şi precizie de lovire chiar şi la distanţe mari. RWS Evo este recomandat cu precădere pentru vânatul mare.


 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.