Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Caprior femela, Cerbul comun (femela si vitel), Cerbul lopatar(femela si vitel), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara (pana pe 20 ian), Garlita mare (pana pe 20 ian), Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
IGT un nou sistem de încărcare a armelor cu aer comprimat de la GAMO
3720 vizualizări

Cunoscuta firmă GAMO introduce noul sistem revolu’ionar cu gaz inert IGT – Inert Gas Technology, pentru încărcarea armelor cu aer comprimat.
Fondată în 1959 în Spania, pe atunci sub numele de El Gamo, compania este în prezent cel mai mare producător de arme cu aer comprimat din Europa.

Gamo şi-a câştigat reputaţia datorită calităţii produselor sale şi concepţiei conform căreia fiecare nou produs trebuie să aducă ceva nou pe piaţa de specialitate. Graţie personalului de înaltă calificare ce se ocupă de sectorul de cercetare şi dezvoltare şi compartimentului de control al calităţii, produsele de la Gamo fie că este vorba despre arme cu aer comprimat sau muniţie pentru acestea, s-au impus atât pe piaţa europeană cât şi în afara acesteia.Tehnologia IGT se înscrie perfect pe linia generală a orientării companiei şi aduce un sistem cu totul nou în încărcarea armelor cu aer comprimat. Sistemul cu gaz inert înlocuieşte tradiţionalul sistem cu arc, şi constă ca principiu în folosirea unui cilindru cu gaz inert care, prin compresie, crează presiunea necesară pentru propulsarea proiectilului.

Cel mai important avantaj al sistemului IGT este acela că reduce vibraţia patului în momentul declanşării “focului”. Cilindrul pneumatic produce o frecare mult mai mică decât în cazul sistemului tradiţional, fapt ce se traduce în reducerea vibraţiei în general a mecanismului şi implicit a patului armei. Implicaţiile acestui aspect sunt relevante prin faptul că se obţine o constanţă şi consistenţă semnificativ sporită a tirului, grupajele la ţintă şi precizia tirului fiind evident superioare celor obţinute cu arme cu sistem convenţional de reîncărcare, cu arc. În funcţie de modelul de armă, viteza proiectilului la gura ţevii poate ajunge la 1300 fps, o viteză notabilă pentru cu o armă cu aer comprimat.

Recunoscută pentru calitatea produselor sale şi pentru preocuparea pentru nou, Gamo a reuşit de-a lungul celor mai bine de 40 de ani de existenţă, să se impună pe pieţele internaţionale odată în plus prin inovaţiile aduse mereu produselor sale, sitemul cu gaz inert pentru reîncărcarea armelor cu aer comprimat IGT fiind una dintre dovezile de netăgăduit ale preocupărilor şi filosofiei de pionierat pe care compania le promovează.

 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.