Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
BAIKAL MP-155- Legenda continua
10402 vizualizări

Modelul MP-155 de la Baikal, a preluat majoritatea caracteristicolor constructive de succes de la modelul anterior, Baikal MP-153, şi aduce, în plus, o serie de elemente noi, concepute pentru a oferi o armă îmbunătăţită, ce va întâmpina cerinţele actuale ale vânătorilor.

Arma are o greutate redusă, 3, 15 kg şi este disponibilă în calibrul 12 cu camera cartuşului de 76 mm – 3 inch. Reducerea greutăţii a fost posibilă prin reducerea lungimii mecanismului, folosirea unor materiale de construcţie mai uşoare, ajustarea sistemului de reîncărcare şi prin echiparea cu o şină ventilată.


Noul design al modelului Baikal MP-155, a condus la obţinerea unui echilibru îmbunătăţit al armei pe ansamblu, fapt ce se reflectă implicit în manevrabilitatea armei la epolare, ochire şi dare a focului.
Trăgaciul unic are o cursă mai scurtă şi este ergonomic poziţionat în garda trăgaciului care are o deschidere generoasă, ce permite acţionarea fără probleme a trăgaciului chiar şi atunci când avem mânusă. Butonul pentru blocare este supradimensionat, permiţând acţionarea lui, blocarea/deblocarea, rapidă şi sporind în acelaşi timp siguranţa în folosire a armei de vânătoare.
Ţeava poate fi echipată cu şocuri extinse interschimbabile, cilindru, cilindru îmbunătăţit, modificat, modificat îmbunătăţit şi full. Şina ţevii, concepută după medelul cu ventilaţie, contribuie la reducerea greutăţii armei şi implicit la o mai bună echilibrare şi manevrare a armei în general.


Mecanismul armei permite întreruperea alimentării cu cartuşe din magazie şi încărcarea rapidă cu cartuş din exterior, în cazul în care este nevoie de o altfel de muniţie decât cea aflată în magazia armei.
Patul şi antepatul sunt confecţionate din lemn de nuc sau, la alegere, din fag sau material sintetic, pentru a veni în întâmpinarea preferinţelor personale ale vânătorilor. Ungiul de înclinare/deviere al patului armei poate fi ajustat cu ajutorul unor pise adiţionale, în funcţie de conformaţia biometrică a trăgătorului. Pentru o mai bună amortizare/absorbţie a şocului, patul este echipat cu o talpă de concepţie nouă, confecţionată dintr-un material special.
Pentru a spori utilitatea armei, modelul MP-155 de la Baikal, este prevăzut cu un sistem de ghidare şi prindere a sistemelor optice de ochire şi este de asemena disponibil pentru a putea fi folosit pentru tragerea de pe drepata cât şi, opţional, de pe stânga.


Continuând tradiţia şi succesul modelului MP-153, anterior, noul Baikal MP-155 vine în întâmpinarea noilor ceriţe ale vânătorilor, remarcându-se printr-o concepţie şi un design atrăgător precum şi prin caracteristici şi calităţi ce îi pun în evidenţă versatilitatea şi siguranţa în folosire.


 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.