Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
Sellier & Bellot - GLONȚUL HORNADY PTS
3594 vizualizări

După anul 1825, când Luis Sellier a început fabricarea capselor percutoare în Praga, Compania Sellier & Bellot a acumulat o întreagă istorie ce se bucură de un real succes. În prezent este situată printre cele mai importante companii ale Republicii Cehe în ceea ce privește ingineria producției și a produselor. Varietatea largă de produse, de la cartușele cu alice și proiectil unic, pentru arme cu țevi lise sau carabine, la cele pentru pistol și muniție militară, recomandă compania drept un producător de încredere, ce garantează calitatea, acuratețea și succesul pentru cei ce folosesc produsele firmei, fie că este vorba de simpli pasionați de tir, vânători sau sportivi de performanță, angajați în competiții internaționale.

Pentru producerea glonțului Hornady PTS – Polymer Tip Special, compania Sellier & Bellot folosește materiale de cea mai înaltă calitate, de la cămașa din cupru și până la primer și pulbere, pentru a asigura performațe de top.

Proiectilul este prevăzut cu un vârf din material polimeric care ajută la reducerea frecării în timpul deplasării și îmbunătățește parametrii aerodinamici, permițând obținerea unei traiectorii mai aplatizate și o acuratețe îmbunătățită. Forma otimizată a acestuia favorizează obținerea unei viteze și stabilități  sporite pe traiectoria de deplasare. Grație acestor parametri, glonțul conservă foarte bine energia inițială pe parcursul traiectoriei, chiar și la distanțe de peste 100 de metri, permițând  lovituri sigure, de mare acuratețe și eficacitate, sporind șansele de cădere a vânatului ”în foc”.Concepute pentru vânatul mijociu și mai ales mare, proiectilele Hornady PTS au cămașa din cupru, sensibil mai groasă decât cele folosite pentru vânatul mic. Acest fapt conferă o mai bună retenție a greutății glonțului, favorizând o penetrație mai adâncă a acestuia în țintă. Designul glonțului a fost conceput pentru a obține o acuratețe sporită a loviturilor iar la impact, vârful polimeric inițiază expandarea proiectilului, progresiv,  în mod controlat, fără rupere în fragmente și astfel, fără a deteriorarea calitatății cărnii vânatului.Varietatea de calibre în care este disponibil, între care amintim.243Win.,.270Win., 7 x 64,.308Win.,.30-06 Sprg. și.300Win.Mag., alături de parametrii tehnici ce permit performanțe apreciabile, recomandă proiectilul Hornady PTS drept o alegere optimă pentru un evantai larg de specii de vânat, la care poate fi folosit, pentru obținerea unor rezultate ce se ridică la nivelul cerințelor și așteptărilor celor mai pasionați și exigenți vânători.

 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.