Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu ), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel, si de trofeu pana pe 15 noiembrie), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela, vitel si de trofeu), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Munitia Blaser
4309 vizualizări

Noua generaţie Magnum
În colaborare cu Norma, Blaser a creat o generaţie cu totul nouă de cartuşe performante.
Nu este vorba despre copia calibrelor deja existente, ci de exploatarea tuturor cunoştinţelor actuale în domeniul tehnologiei fabricării muniţiilor, pentru a obţine un rezultat optim pentru fiecare segment de calibru.

Precizie înaltă, cu un comportament agreabil în foc.
Precizia sa înaltă, în combinaţie cu energia de transfer ameliorată şi viteza optimă, fac din calibrele Magnum de la Blaser alegerea ideală pentru distanţele lungi de tragere - atât pentru vânătoarea la munte, cât şi la câmpie.
Reculul considerabil redus în comparaţie cu alte calibre Magnum se datorează formei inovatoare a glonţului, tipurilor celor mai moderne de pulbere şi profilului de ţeavă cu 4 caneluri, cu lungimi cinetice adaptate.

Calibrele Magnum de la Blaser sunt disponibile cu proiectile Hornady Interlock, Nosler AccuBond, Barnes TSX/TTSX şi Blaser CDP

Proiectilul CDP (Controlled Deformation Process) – având efectul de şoc pneumatic şi forţa de penetrare optimă, cu menţinerea constantă a greutăţii - aceste atribute sunt rezultatul comportamentului proiectilului CDP. Tragerea dorită este realizată cu succes, în ciuda greutăţii moderate a proiectilului. În acest fel, carnea vânatului este menajată cât mai mult posibil.

Independent de viteza şi de rezistenţa ţintei, proiectilul se deformează simetric în patru “petale” la momentul impactului, iar diametrul său iniţial se măreşte de 2,5 oriAcest efect a fost obţinut printr-un calcul precis al diverselor componente ale proiectilului şi al comportamentului lor în timpul tragerii.

Un test cu mai mult de 100 de focuri a avut următoarele rezultate
- pentru 78 % din lovituri, zero devieri sau devieri nesemnificative sub 20 de metri
- pentru 94 % din lovituri, extrem de puţine "daune" în carnea vânatului.

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.